Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגאן דיזל ידנית 2005 עד 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למומחי הפורום ולבעלי הרכב,

אני נוסע כ 40K ק"מ בשנה ומתעניין ברכב משיקולי חיסכון, אישית אני לא מכיר מישהו שהחזיק ברכב הזה, מעוניין במידע על הרכב:

אמינות

נוחות

רעשים

צריכת דלק

עלויות אחזקה: טיפולים, תיקונים

תקלות יקרות במיוחד

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אמינות- כל עוד תיפול על רכב שמור, אין מה לחשוש מאמינות. מומלץ לרכוש מ2007 ומעלה בגלל תקלות חשמל.

נוחות- כיאה לרכב צרפתי, נוחות מצוינת.

רעשים- עם חלון סגור אתה לא תשמע את רעש הדיזל, רעשי רוח גם הם לא מציקים יותר מדי במהירויות החוקיות וקצת מעבר.

צריכת דלק- תלוי בכף הרגל שלך. בנהיגה מאוד לא חסכונית אני מגיעה לממוצע של 5.8-100, בנהיגה חסכונית הגעתי לכ380 ק"מ לרבע מיכל(15 ליטר). חישוב לא מדויק אבל מקורב.

עלויות אחזקה- טיפולים יקרים יחסית לרכב בנזין, כיאה לכל דיזל. בעיקר בגלל פילטר סולר(280 ש"ח). תיקונים, תלוי על מה תיפול.

תקלות יקרות במיוחד- אינג'קטורים, שים לב היטב לתקינותם. גם הטורבו לא זול.

סה"כ אני מאוד מרוצה מהמגאן שלי(2007 ידנית). ממליץ מאוד לרכוש אחת כזאת, אך לבדוק אותה ב8 עיניים.

פורסם

תודה לסלס, מניסיונך כמה ק"מ עברת איתה ? כמה ק"מ אתה נוסע בשנה ? מה הייתה ההוצאה הכי יקרה שלך ?, הרכבים היום בשוק עם בין 250K ל 400K, האם נראה לך כדאי ? האם יעמדו בעומס כבד של נסיעה 40K ק"מ בשנה ? עם 4 נוסעים מבוגרים ?

אגב, אני מציע לך למדוד צריכה בצורה מדוייקת זה די פשוט, אפס מד ק"מ בתדלוק ומדוד מספר ליטרים בתדלוק הבא. חלק ק"מ בליטר וזו התוצאה.

צריכה שהצגת 380 ק"מ ל 15 ליטר אינה הגיונית, יוצא 1 ל 25 ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אכן משתמשי מגאן ידנית DCI מהשנים האלה מדווחים על 1/22 בערך,רציתי לעצמי אחת כזאת בעיקר בגלל צריכת הדלק אבל כמעט אין רכבים למכירה ומה שיש פשוט לא שווה קנייה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הרכב שלי נקנה עם 269K ק"מ באיזור ספטמבר, כרגע אני עם 284K ק"מ.

התקלה הכי גדולה שהייתה לי הייתה בגיר, כעלה לי 800 ש"ח אצל מכונאי פרטי.

כרגע אני לקראת טיפול וטיימינג, שיעלו לי באיזור ה1500 ש"ח, שוב אצל מכונאי פרטי.

אני תמיד מתדלק פול כשאני מגיע לשלושת רבעי המיכל, והק"מ בעת התדלוק נע בין 700 ל 900 תלוי בקצב הנסיעה שלי, לסביבות ה40 ליטר.

הצריכה הגיונית. נהגתי מאוד עדין בזמן הזה.

פורסם

אני גם מעונין לקנות רכב עם מנוע דיזל. האם הקיה ריו דיזל לא עדיפה? נתקלתי בלא מעט בעלי מוניות קיה שחצו את 500000 ק"מ עם מנוע המקורי והרכב זריז מאד ושקט מאד יחסית לרכב עם מנוע דיזל.

פורסם

אתה לא רוצה לקנות קיה ריו מונית.

זה לרוב לא רכבים פרטיים(נהגים שהרכב שלהם משקיעים יותר ונוסעים במרצדסים או אוקטביות) אלא רכבים של תחנות והם נקרעים על בסיס קבוע.

המגאן מצטיירת כמכונית מומלצת אבל היא באה עם סיכון שיכול למחוק לך את החיסכון

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

במגאן, ורכבי דיזל בפרט, חשוב לבדוק היטב את המכלולים היקרים לפני הרכישה.

האינג'קטורים שהזכרתי לדוגמא, עולים החל מ1500 ש"ח לאחד, וישנם 4 במנוע של המגאן.

• תוכן חדש...