Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר שלי יש אוטו דיזל, ויש לו מצבר VARTA 55A בן 3 שנים

ואנחנו לא מוצאים פתח למילוי מים מזוקקים.

האם יש אפשרות שבמצבר זה לא מוסיפים מים?

פורסם
כן, קיימים בשוק מצברים סגורים אשר לא ניתן להוסיף להם נוזל.

עמית

אני ממלא לעיתים מים מזוקקים במצבר שלי, בשביל מה צריך להשים מים מזוקקים במצבר? מה זה עושה?

תודה, יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

זה כימיה.

המתח במצבר נוצר ע"י לוחות עופרת הטבולים בחומר כימי שנקרא אלקטרוליט. חומר זה משחרר מטען חשמלי בבואו במגע עם העופרת.

המים הם חלק מתמיסת האלקטרוליט. לא יהיו מים ,הלוחות יגעו זה בזה במרוצת הזמן , קצר -הלך המצבר.

אם אתה צריך להוסיף מים לעיתים קרובות ,יש לך כנראה בעייה של טעינת יתר במערכת החשמל שלך.

בדוק אצל חשמלאי שמתח המצבר אינו עולה על 14.4 V במקסימום (רצוי באיזור 12-12.5 V).

אגב ,מים לא ממלאים עד הסוף ,אלא ס"מ אחד מעל הלוחות.

פורסם
זה כימיה.

המתח במצבר נוצר ע"י לוחות עופרת הטבולים בחומר כימי שנקרא אלקטרוליט. חומר זה משחרר מטען חשמלי בבואו במגע עם העופרת.

המים הם חלק מתמיסת האלקטרוליט. לא יהיו מים ,הלוחות יגעו זה בזה במרוצת הזמן , קצר -הלך המצבר.

אם אתה צריך להוסיף מים לעיתים קרובות ,יש לך כנראה בעייה של טעינת יתר במערכת החשמל שלך.

בדוק אצל חשמלאי שמתח המצבר אינו עולה על 14.4 V במקסימום (רצוי באיזור 12-12.5 V).

אגב ,מים לא ממלאים עד הסוף ,אלא ס"מ אחד מעל הלוחות.

תודה רבה על ההסבר המפורט!

יוסי.

פורסם

VARTA ידועים בתור אלא אשר מוכרים את המצבר היבש

אז אין סיבה להיבהל

מה שאני לא יודע זה טווח השנים שהמצבר יכול לעבוד

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

לכל מצבר גם האטום ביותר יש בסופו של דבר פתח מילוי! פרט אולי למצברים החדשים המיוחדים בעלות של 1000 ש"ח ויותר השורדים כפול זמן מהרגילים, אלה בדרך כלל מצברים לטרקטורים,מלגזות וכד'.

במצברי הרכב האטומים ישנם שני סוגים: פתח שקוע, שניתן לפתוח אותו בעזרת מברג שטוח,או מטבע.

ופתחים המכוסים ע"י פלסטיק,בדאווין של אטום! (ענין שיווקי לא רע ).

מרימים הפלסטיקה,ומוצאים פתחים רגילים... בדרך כלל!!!(לא להשתמש בכח מוגזם)

בתוך כל תא במצבר ישנו מדיד קבוע של גובה המים. מין פלסטיק בולט,שהמים צריכים לכסות אותו, ולא מעבר לזה.

פורסם

אמת ידידי!

אבל העלויות...

לכן התכוונתי למצברי "עמך" הפשוטים יותר...

אגב כדאי לוודא שכתוב MADE IN GERMANY כי יש כאלה המיוצרים עבור וורטה במקומות אחרים,

אם אתה מבין את כוונתי...

פורסם
תודה רבה!

מחר על הבוקר אני בודק את המצבר :smile:

לא ראיתי דברים מיוחדים...

אבל וואט דו יו נו (what do u know) יש לי מצבר שנפ :)

לא כ"כ שמתי לב לזה מקודם........מודל 99...

• תוכן חדש...