Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימצתי כלב! ( טוב, כלבה )

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא לא מומלץ לקלח בתדירות גבוהה, זה מייבש את העור ועושה לכלב קשקשים.

מומלץ לקלח כשבוע מינימום אחרי מריחת האמפולה.

תקלח עם שמפו מיוחד לכלבים, אך שוב, בתדירות נמוכה. אני אישית לא מקלח כמעט את הכלב, רק כאשר הוא נכנס לאיזה לכלוך או משהו. (ולא, אין לו "ריח של כלב").

לגבי נשיכות, הכלב שלי למשל שהוא ממושמע וכו' אבל הוא עדיין נושך לעתים. הוא נושך בקטע של משחק ולא ברצינות, כמובן כשאני אומר לו "לא" אז הוא מפסיק. לא ממש התעסקתי בגמילה שלו מזה לגמרי. בדרך כלל הוא אפילו לא נושך אלא סתם מכניס את היד לפה כזה בעדינות. בכל אופן, כל עוד הכלב מפסיק בעת פקודה, לדעתי זה לא בעיה.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אגב - איך לחנך אותה לא לנשוך את הידיים שלנו, וידיים בכלל? קראתי איפשהו שצריך לומר "לא" אסרטיבי ולדחוף לפה צעצוע לנשיכה במקום. לא נראה שזה עובד כ"כ.

אתם לא צריכים לחנך אותה, אתם צריכים לחנך אתכם.

הידע איך מחנכים כלב הוא לא אינטואיטיבי ולא מגיע מעצמו, ולכן מי שרוצה לחיות חיים הרמוניים עם כלב ולהרוויח בגדול, כדאי שיפנה לאיש מקצוע כדי ללמוד ממנו איך להגיב נכון, מתי, כמה ולמה. על אחת כמה וכמה כשמדובר בכלב ראשון אצל חסרי נסיון, ובטח כשמדובר בגזע נהדר כמו זה אבל שיש לו פוטנציאל לגרום נזק בלי יד מכוונת.

פורסם
בלינק שנתת אני רואה רק מברשת אחת בלי הבחנה של סוג החומר ממנו היא עשויה.

הלינק הזה זה מה שיש לך? מהגומי?

נתתי לך לינק להמחשה בלבד, הצורה הזאת מופיעה בחנויות גם בגומי וגם בפלסטיק. פשוט קח כזאת גומי בחנות הקרובה אליך.

בהתחלה תשים עליה את המברשת ותזיז על הגוף שלה בלי להפעיל לחץ על המברשת, עם הזמן תראה שהיא מגיבה טוב תפעיל טיפה לחץ שזה ירים את הפרווה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

האם זה נכון להשאיר אותה במרפסת השירות כשאנחנו לא בבית? האישה התקשרה לדווח לי שכשהיא יצאה מהבית והכניסה את הכלבה לשם, היא הגיבה ביבבות איומות והתחילה לבעוט בדלת החדר :|

זה מה שהמאלף* המליץ לעשות.

*בירו, כן נפגשנו עם מאלף והוא כן בחן אותה וכן נתן טיפים. חשבתי שלא יזיק להתייעץ עם אנשים שמחזיקים בכלב מאותו גזע בבית..תגובות של "תחנכו את עצמכם" הן די מתנשאות ולא באמת תורמות.

פורסם

בכל אופן, קנינו מהכלביה אוכל בשם נוטרה נאגטס, ואמרו לשים 100 גרם פעמיים ביום.

סתם כהע(א)רת ביניים, ממליץ בחום להתרחק מהאוכל הזה כמה שרק אפשר. הכלב שלנו (ביחד עם עוד כ100 כלבים בארץ) מת בגללו לפני כ8 שנים. אמנם עבר הרבה זמן מאז, אבל כל פעם שאני רואה מישהו משתמש באוכל הזה אני לא יכול להשאר אדיש. אני בכלל מתפלא שהם נשארו עם שם המותג הזה ולא חיסלו אותו ונתנו לו שם חדש.

פורסם

חפש בחיפה גינות כלבים וקח אותה לשם, זה עושה טוב בנושא החברתי.

לגבי האוכל, בהמלצת בגירה עברתי למריק לפני חודש (אחרי כמה שנים עם אקנה) והעור והפרווה של הכלב נראים ומרגישים טוב יותר. בנוסף זה גם מחזיק אותו ליותר זמן והוא לא מנדנד שהוא רעב.

http://www.merrick.co.il/

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
האם זה נכון להשאיר אותה במרפסת השירות כשאנחנו לא בבית? האישה התקשרה לדווח לי שכשהיא יצאה מהבית והכניסה את הכלבה לשם, היא הגיבה ביבבות איומות והתחילה לבעוט בדלת החדר :|

מזל טוב לך ולכלבה שפגשתם אחד את השני :-P

אני אומנם חדש בכל נושא הכלבים (הכלב שלי אימץ אותי לפני 3 חודשים וכן הוא זה שאימץ אותי :lol:) אבל אשמח לתת לך טיפים

עניין האוכל והשתייה נורמאלי, הכלבה הגיע למקום חדש ואנשים חדשים וכנראה קצת בלחץ, יעבור לה.

200 גרם נשמע כמו כלום, ברר מה רשום על השק ושים לב שככל שתשקיע עכשיו באוכל טוב אתה תחסוך לעצמך בעיות בריאות בעתיד. השנה הראשונה חשובה מאוד להתפתחות הכלב.

אני אישית נותן לו פרופלאן אחרי שקיבלתי הרבה המלצות על האוכל הזה

מאיפה אתה מחיפה? יש מפגש כלבים באזור שלי (גם חיפה) ואם הכלבה חברותית אתה יותר ממוזמן להצתרף.

אם היא כבר מיללת סימן שהיא התרגלה אליכם ולא רוצה שתעזבו (ככה אני מפרש את זה) אם בסה"כ יש לה מספיק מקום במרפסת שרות, קערת מים ואיזה צעצוע לעיסה היא לא תסבול.

שים לב שכן מדובר בגזע שיכול להיות אגרסיבי בלי חינוך נכון (כלב ראשון שלכם?) ומומלץ להתחיל איתה אילוף בזמן הקרוב (מומלץ מגיל 7 חודשים). המאלף שלי עובד המון עם כלבים מהזנים האלה ומוציא תוצעות מדהימות (דורש התחייבות מצדך ועבודה די קשה), אם תרצה אשמח לתת לך את המספר שלו (אני בדיוק מסיים עכשיו את הקורס עם תוצאות מדהימות עם הכלבלב שלי)

ושוב מזל טוב על הצתרפות החברה הכי טובה לחיים :-P

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

קח ליווי ממאלף לתקופה הקרובה. טעויות עכשיו יעלו לך ביוקר אחר כך.

העדף מאלף שפועל על בסיס של חיזוקים חיוביים ולא על (לפחות בעיקר) על בסיס של חיזוקים שליליים. זה הרבה יותר אפקטיבי.

דרך אגב, כל תיאוריית הדומיננטיות בכלבים כבר ירדה מהמדפים מזמן. האקדמיה לא מכירה בכך בכלל יותר.

מאלף שמדבר איתך במונחים אלו - וותר עליו.

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/05/090521112711.htm

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou, אני רוצה להכניס תוספת, העדף מאלף ושיטת אילוף שמתאימה לכלב שלך

יש כלבים שיגיבו טוב ומהר יותר לחיזוקים חיוביים ויש כלבים (הפושטק שלי) שללא יד "חזקה" פשוט לא ישמו עליך. שיטת האילוף שאני עברתי עובדת על תיקונים וחיזוק חיובי לא תלוי חטיפים (תתפלא עד כמה ליטוף הוא חיזוק חיובי שעוזר לבניית קשר).

פורסם

דרך אגב, כל תיאוריית הדומיננטיות בכלבים כבר ירדה מהמדפים מזמן. האקדמיה לא מכירה בכך בכלל יותר.

מאלף שמדבר איתך במונחים אלו - וותר עליו.

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/05/090521112711.htm

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4494487,00.html

אם לכלב בכתבה מעל, היה מנהיג אמיתי, הוא ככל הנראה לא היה תוקף אשה קשישה ברחוב.

ברגע שיש לכלב מנהיג אמיתי, הוא יודע שהוא לא צריך להגן על עצמו או על הבעלים ו"זה שמעליו" כבר ידאג לו.

עוד מקרה עצוב של בעלים חסרי אחריות.

E-man,

עזוב את השטויות של היד החזקה, זה לא עובד ככה.

פורסם

שום יד חזקה, הכלב לא חוטף מכות ולא כלום

במקום תיקון קולי או משיכה חזקה ברצועת חנק או בד שלא מזיזות לו הוא מקבל תיקון יחיד בצורה שיותר מוכרת לו

פורסם

אני לא משתמש ברצועת חנק והתיקון היחידי שלי הוא תיקון קולי או במילים פשוטות: "לא" אחד תקיף.

יש לי כלבה עם הרבה כוח רצון משלה ועדיין, לא אעז להשתמש באמצעים אלימים - לא אצלי.

פורסם (נערך)

*בירו, כן נפגשנו עם מאלף והוא כן בחן אותה וכן נתן טיפים. חשבתי שלא יזיק להתייעץ עם אנשים שמחזיקים בכלב מאותו גזע בבית..תגובות של "תחנכו את עצמכם" הן די מתנשאות ולא באמת תורמות.

לא היתה כל כוונה להעליב, הנקודה היא שמאלף לא באמת מאלף את הכלב, אלא מלמד ("מחנך") את הבעלים כיצד להגיב נכון להתנהגויות לא רצויות של הכלב. זה היה משפט בהומור שנועד להדגיש שמי שרוצה לגדל כלב ולהנות ממנו, צריך ללמוד איך לעשות זאת (מעין פראפרזה על המשפט של סיזר מילאן (מבלי להתיחחס לשיטותיו), I Rehabilitate Dogs, And Train People)

ולגבי הטיפים של המאלף, זו דוגמה מצויינת לצורך בליווי צמוד, לפחות בהתחלה.

המאלף אמר לך לשים במרפסת, אבל לא הדריך אותך איך להגיב אם הכלבה מיללת וקופצת על הדלת במשך שעות.

אם אתה רוצה כלבה מאושרת שתוכל להנות ממנה, שיעור אילוף פעם-פעמיים בשבוע, כולל תרגולים יום-יומיים בבית בין השיעורים, עד שתקבלו את הבסיס. כמו שכבר אמרו, מה שלא יטופל עכשיו יהיה קשה להכחיד בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo

• תוכן חדש...