Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא מצדיק, אבל בהחלט מבין את המוטיבציה של כל מי שנוסע בנתיב שמאלי:

1. בדרך כלל נתיב ימני כולו בשקעים ובורות בגלל משאיות

2. כל מיני ג'וגרים, רוכבי אופניים, רכבים שנתקעו ואנשים שמטיילים בשול הימני - זה פשוט פחד מוות לנסוע בנתיב הזה, במיוחד בשעות החשוכות במקומות ללא תאורה.

3. כל הזבל שנופל ממשאיות כמו קרטונים וכד' תמיד בנתיב הימני

4. בכביש של 90 יש כאלה שתקועים בנתיב הימני על 70 וכל פעם צריך לעקוף או לבלום ולהמתין עד שיהיה מרווח בשמאלי לעקיפה

5. בערים נתיב הימני משמש לחנייה של כל מיני אנשים שקונים סיגריות

6. על איזה נתיב מכוון אקדח לייזר דל ניידית בשוליים? נכון, לימני כמובן.

בקיצר, נתיב הימני הוא לא כל כך סימפטי לנסיעה, לכן הרבה אנשים עובריםאוטומטית לשמאלי. זה לא בסדר, אבל זו אחת העבירות הפחות מרושעות שאנשים מבצעים. קודם שיתמקדו בכל המסנוורים, אלה שלא שומרים מרחק ונוסעים כמו ביריונים.

אנשים, תשמרו מרחק, סעו רגוע ואל תבצעו מהלכים מסוכנים. ואם איזה מסכן נתקע בשמאלי, אז יש לפעמים מרווח בנתיב הימני, או שהוא יזוז בעצמו (קורה לרוב) או שאתם תזוזו בלי עצבים ותמשיכו בתדרכם.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שים לב שכמעט כל המצבים שציינת הם עילות מקובלות לחלוטין למעבר לנתיב השמאלי. אף אחד לא אמר שאסור לעבור שמאלה כדי להתרחק מסכנה כמו בור בכביש או מכוניות חונות/עוצרות/פונות/מתמזגות והולכי רגל או רוכבים בשוליים או המדרכה.

שמירת רווח, למשל, היא דוגמה למשהו שמורי נהיגה מלמדים אותו על פי רוב בכלליות בלבד. רובם לא מלמדים שמירת רווח נכונה ומדידתה ובטח שלא מתרגלים את זה מספיק עם התלמידים, שלא לדבר על שמירת רווח צדי ועל שמירת רווח מאחור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אז יש אנשים שמראש לוקחים שמאלי כדי לא לעבור כל פעם במקרה של סכנה. מספיק שנתיב ימני משובש בהרבה כבישים ולכן כל מי שאכפת לו מרכב שלו, פשוט לא יסע בנתיב ששובר את המתלים (יש למשל רכבים שכל משולש, בוקסה, זרוע עולה אלפי שקלים). תוסיף לזה שאין לזה אכיפה ב99.9% וקיבלת קבוצה שלמה של אנשים שפשוט שמים ז&^ על חובה לנסוע בימני.

שוב, אני לא מצדיק, אבל בהחלט רואה מוטיבציה של אנשים לנהוג בצורה כזאת.

אגב, משהו מעניין: כמה שאני יודע בארה"ב נוסעים בשמאלי וזה נחשב הנתיב הבטיחותי לנסיעה (היה באיזה משחק מחשב שמלמד נהיגה, שם מורה נהיגה אמר: take the safest path).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תשמע חברים שלי (באזור 4-5 מכניס גם חלק מהמשפחה) נוסעים כמעט לרוב בקביעות בנתיב השמאלי. אני מדבר על כבישים מהירים ולא עירוניים ששם זה פחות קריטי. שאלתי אותם מדוע הם נוסעים בשמאלי והם ענו לי ללא יוצא מהכלל פשוט "ככה, כי זה נתיב פנוי אז למה לא, בשביל מה יש כמה נתיבים...." לא הייתה להם ממש סיבה.

אני מאמין שרוב האוכלוסייה הזאת נוהגת במנהג הזה בגלל חוסר ידיעה והבנה, אתה יודע מה, גם אגואיזם. כשנתיב ימיני עוקף אותם והם לא מבינים זה אגואיזם.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

יש פה באמת שאלה גדולה, שעלתה בהודעה הפותחת - כמה אתם, כמבינים במה נכון ומה לא בנהיגה, מעירים או מתקנים אדם שנוהג בצורה לא נכונה בזמן שאתם איתו ברכב . זה הרי לא פשוט...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
תשמע חברים שלי (באזור 4-5 מכניס גם חלק מהמשפחה) נוסעים כמעט לרוב בקביעות בנתיב השמאלי. אני מדבר על כבישים מהירים ולא עירוניים ששם זה פחות קריטי. שאלתי אותם מדוע הם נוסעים בשמאלי והם ענו לי ללא יוצא מהכלל פשוט "ככה, כי זה נתיב פנוי אז למה לא, בשביל מה יש כמה נתיבים...." לא הייתה להם ממש סיבה.

זו דוגמה מצוינת לנהגים שלא מבינים למה שומרים על הימין.

שומרים על הימין כי ככה התנועה שעוקפת אותך חולפת רק בצד הנהג. זה יותר נוח ממצב שבו תנועה חולפת על פניך משני העברים או רק מצד ימין, שבו הרכב העוקף אותך רחוק ממך יותר ולכן אתה עשוי שלא לשים לב אליו. הדבר משפר גם את שדה הראיה לפנים ובדרך בינעירונית גם פותח נתיב מילוט לשול. עכשיו תסביר את זה לחברים ולמשפחה ותראה כמה מהם ידעו את זה...

אולי יש כאן אגואיזם אבל לדעתי זה בעיקר חוסר ידיעה וחוסר הבנה. אם כי כמובן שבמצב שבו הנתיב הימני עמוס - מעבר נתיב הוא מוצדק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
שים לב שכמעט כל המצבים שציינת הם עילות מקובלות לחלוטין למעבר לנתיב השמאלי. אף אחד לא אמר שאסור לעבור שמאלה כדי להתרחק מסכנה כמו בור בכביש או מכוניות חונות/עוצרות/פונות/מתמזגות והולכי רגל או רוכבים בשוליים או המדרכה.

אני לא חושב שהבנת את הנקודה.

אם בקטע כביש של 1 ק"מ קיים חשש לרכב חונה בנתיב הימני או שהנתיב משובש, אתה נוסע את כולו בשמאלי.

אני מכיר מספר מקטעים בתוך ערים מסויימות שאני נוסע בהם קבוע ומבחינתי הנתיב הימני לא קיים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תשמע זו בעיה כי לרוב האנשים זה הופך להרגל וכמובן אין משטרה שעושה משהו. לדוגמה אני נוסעה כמעט כל יום בקטע כביש חדש דנדש בין ראשון לאשדוד בכביש 4 וכל שלושת הנתיבים מלאים מכוניות או משאיות(בתפזורת לא פקק תנועה), עוברת ניידת בנתיב השמאלי וכלום כאילו כל אותם עבריינים הנמצאים בנתיב האמצעי לא קיימים בשבילה, מה אפשר לעשות מעבר למרחב הפרטי שלנו אין לי מושג.

פורסם

אני לא מעיר אף פעם. אין דרך לגרום לזה לא להשמע מעליב או מתנשא, וזה גם חסר טעם. רוב החברים שלי מחזיקים ברישיון נהיגה למעלה מעשור. בשנים האלו הם התרגלו לנהוג בצורה מסוימת, כל אחד עם השטויות שהוא עושה. נתיבים לא מעניינים אף אחד, וזה מגיע מכל מיני הרגלים. הרגל אחד הוא לפנות תמיד שמאלה מהנתיב הכי שמאלי שיש, הרגל אחר הוא לחשוב שהמהירות בה הם נוסעים זו היא המירות האידיאלית לכביש, וכל מי שנוסע מהר או לאט יותר הוא עברין. בדיוק השבוע מישהו בעבודה סיפר לי שכשמסמנים לו עם אורות לזו מהנתיב השמאלי באיילון, הוא עושה דווקא. למה? כי הוא יוצא שם לעקיפה במהירות של 120 קמש, וגם אם הוא נשאר בשמאל אחר כך - זו המהירות האבסולוטית המקסימלית שראוי להגיע אליה. וכל מי שרוצה לנסוע יותר מהר מזה? עבריין שצריך להוריד מהכביש. האם יש פה אגואיזם? לא יודע. לא בטוח שאגואיזם זו בהכרח תופעה שמודעים אליה. מה שיש כאן הרבה יותר, לדעתי, זה האיסור לכאורה האינהרנטי הזה, שרודף חלקים נרחבים מאוכלוסיית ישראל ושמונע מהם "לצאת פראיירים". גם זה כנראה לא משהו מודע, אבל מסביר המון תופעות בכבישים, כמו כל אלו שנוסיעם 30 קמש יותר לאט ממך, אבל ברגע שתגיעו לרמזור, ישברו לנתיב לידך, כי שם רכב פחות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
יש פה באמת שאלה גדולה, שעלתה בהודעה הפותחת - כמה אתם, כמבינים במה נכון ומה לא בנהיגה, מעירים או מתקנים אדם שנוהג בצורה לא נכונה בזמן שאתם איתו ברכב . זה הרי לא פשוט...

יש פה באמת סוג של דילמה שגם אני לפני הרבה שנים נתקלתי בה וכדי לפתור אותה חילקתי את הפתרון ל-2:

1.נהיגה לא נכונה שאינה מסכנת חיים- מדבר על הטעויות שאחרים עושים ומעצבנים אותנו כמו לתפוס נתיב שמאלי, לעכב קצת את התנועה וכן הלאה, על אלה הרשתי לעצמי להעיר פעם או פעמיים לחברים קרובים, כמובן שהבאתי את זה ממקום קליל של הומור כדי שהחבר לא יעלב והמשכתי הלאה בלי לחפור לחבר את המוח כי התוצר יהיה שהוא כנראה ימשיך לנהוג פחות או יותר אותו דבר ואם אעיר יותר מדי אני עלול להפסיד חבר (אף אחד לא רוצה חבר קרציה שכל הזמן יושב לו על הראש).

אם זה לא חבר אלא נניח עובד שלי הייתי מעלה את העניין כמעין טיפ שקיבלתי פעם בקורס נהיגה, ככה העובד לא יעלב אלא אפילו ירגיש שאתה כאילו נפתח איתו ומלמד אותו משהו מנסיונך.

2.נהיגה לא נכונה שכן עלולה להיות מסוכנת- אני לא אעיר בקטע של "אני אלמד אותך", אני כן נותן טיפ לאיך אפשר לנצל את הרכב טוב יותר, אנשים אוהבים גם לחסוך כסף אז למישהו שיושב על הבלמים לאורך ירידה ארוכה אני אסביר בצורה נעימה שזה מסוכן כי הבלמים מתחממים ומאבדים את יכולת הבלימה שלהם (גם אתן דוגמא לאותה משפחה שאיבדה בלמים ונספו בתאונה) ואסביר שבין היתר זה אפילו יחסוך כסף כי בלימה שכזאת שוחקת מאוד את הבלמים שעולים הרבה כסף לעומת בלימה באמצעות המנוע (גם אם זה לא באמת נכון, כל עוד הבנאדם מאמין בכך וזה הופך אותו לנהג בטוח יותר- השגתי את המטרה שלי).

השורה התחתונה שי,

עם השנים הבנתי במידה מסויימת שה"בעיה" אצלי ולא אצל חברי, זה לא שהם לא יודעים לנהוג, זה אני שמקפיד על נהיגה מאוד נכונה ובטיחותית ומוכן גם להשקיע כסף כדי ללמוד עוד ותוצר הלוואי זה שאני (ואתה) שמים לב לטעויות נהיגה שנהגים "ממוצעים" אחרים עושים, זה מציק לנו כי אנחנו יודעים טוב יותר.

כל עוד זה לא ברמה שמסכנת חיים של חבר שלי או של משתמשי דרך אחרים יש סבירות גבוהה יותר שחברים שלי ימשיכו לתפוס את הנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה מאשר שאני אפסיד חבר כי הערתי לו עד שכבר נמאס לו (וכנראה שעדיין הוא ימשיך לתפוס את השמאלי).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בהמשך, כשחזרנו וירדנו מהצד המזרחי של הרמה לחמת גדר, כבר לא יכולתי להתאפק ובחרתי להראות לו - "תראה איזה יופי, יש לך בגיר אפשרות לתפעול ידני, תעביר שמאלה ולחץ קדימה וההילוך ירד והרכב פחות יעזר בבלמים..." לאחר שציין שמעולם לא ידע שיש דבר כזה וגילה התלהבות לתגלית המשכתי כבר בשיעור מקיף הרבה יותר, כזה שאני מקווה שלא ישכח. הגענו מטה בשלום ועם ברקסים מאווררים היטב.

לפני כמה שנים טובות עשיתי מילואים אי שם באמצע המדבר. לאחד המילואימניקים שהיו איתי, רו"ח במקצועו, שבהתאם לבסיס שבו ביצענו את המילואים ניתן לדעת בבירור שממש כמוני, גם הוא שירת בסדיר ביחידה איכותית ביותר, היה רכב חברה מסוג מיצובישי לאנסר.

באחד הימים אני והוא החלטנו שלאחר תום המשמרת ננצל את העובדה שיש לו רכב זמין ונצא לתור קצת את האיזור.

האיש אמר לי שהוא אינו חובב נהיגה והציע לי לנהוג במקומו. כמובן שקפצתי על ההזדמנות כמוצא שלל רב. בשלב כלשהו במהלך הנסיעה העברתי את התיבה לתפעול ידני. האיש, שעד אותו רגע לא ממש התעניין במעשיי, שאל אותי מה עשיתי. הסברתי לו שלתיבת ההילוכים יש שני מצבי תפעול ושכרגע העברתי אותה לשליטתי.

ממש כמו הבחור שלך, גם הוא היה די נרעש נוכח הגילוי החדש וגם הוא אמר שהוא מעולם לא ידע שהאפשרות הזאת קיימת במכוניתו. מדהים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נקודת המבט שלי לעיניין היא כזאת:

כל הנ"ל רלוונטי ברמת העיקרון לנהיגה ברכב עם תיבת הילוכים ידנית בלבד.

לדעתי, ברכב עם תיבת הילוכים אוטומטית, גם במצב D וללא שום מעבר למוד ידני צריכה להתבצע הורד הילוכים ובלימת מנוע, כשהרכב יורד במורד. מחשבי ניהול היום כבר מספיק חכמים כדי לעשות את זה.

יש מכוניות בהן זה עובד ברמת הצלחה כזאת או אחרת. ויש כאלו שלא וחבל.

פורסם
הרגל אחד הוא לפנות תמיד שמאלה מהנתיב הכי שמאלי שיש, הרגל אחר הוא לחשוב שהמהירות בה הם נוסעים זו היא המירות האידיאלית לכביש, וכל מי שנוסע מהר או לאט יותר הוא עברין. בדיוק השבוע מישהו בעבודה סיפר לי שכשמסמנים לו עם אורות לזו מהנתיב השמאלי באיילון, הוא עושה דווקא.

יש לי חבר שעושה ההפך, שמסמנים לו עם האורות (הוא כמובן בשמאלי) הוא נותן גז כדי להראות לבן אדם מה זה, האמת לא ידעתי איך להגיב שהוא הסביר לי את זה בפעם הראשונה.

יש כביש בחיפה שאני ממש מפחד לנסוע בימני, ליד האוניברסיטה השול הפך לחניון, ותמיד יש מישהו שחונה קצת עקום ובולט, או אנשים שהולכים על הכביש, או איזה אדיוט שלא מסתכל במראה שהוא פותח את הדלת, והכי גרוע זה איזה אחד עם סמארט שמחנה במאונך לכביש, אבל הוא בולט, אני לא מבין איך אף אחד עוד לא התגלח עליו.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אם אין סכנת חיים אני לא מעיר, גם לא לקרובים ביותר. האדם היחיד שאני מעיר לו והוא שמח לקבל את ההערות היא אחותי הקטנה שאין לה הרבה ניסיון על הכביש. היא כבר יודעת בלימת חירום, לזהות סכנות מראש וסה"כ נוהגת בסדר גמור. יותר טוב מכמה חברים שיש לי, שמחזיקים רישיון שנים. בהתחלה ניסיתי להסביר לחבריי הקרובים ביותר מה המשמעות של נסיעה באמצע או בשמאל. אחד הגדיל ראש ושאל אותי אפילו. למחרת כולם חזרו לנסוע באמצעי. אני לא יודע מה יש בנתיב האמצעי, אבל שם אנשים מרגישים הכי בטוחים. לא יודע למה.

לדעתי, אם אין מדובר בסכנה ממשית, אין מה להעיר. זה תמיד ישמע מתנשא ובד"כ יגרום לסלידה. זה נורא נוגד את הגישה שלי כנהג, שדוגלת בלשמש דוגמה, אך בחלק מן המקרים לא כדאי להעיר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני מעיר לבנים שלי שנהוגים כמו בני 20+ טיפוסיים - ביד אחת, וקצת מהר מהמתאים לקטע הדרך. הגדול (בן 23, רשין 6 שנים) מתעלם ממני, השני (בן 21, רשיון 3.5 שנים) עונה לי שאני נוהג "כמו אשכנזי" והוא נוהג יותר טוב ממני (ולא יעזור כלום - מבחינתו הכל בסדר גם כאשר הוא זיהה סכנה איזה 3 שניות אחרי ונאלץ לבלום בצורה חדה). לזכותו של השני לציין שימוש בבלימת מנוע, כנראה שבכל זאת למד ממני משהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...