Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://cars.walla.co.il/?w=%2F4705%2F2720796

אני לא יודע אם זה טוב או לא.

מצד אחד, אולי זה יעזור קצת ליבוא המקביל להתפתח.

מצד שני, זה יגרום למצב שחברה שעוסקת ביבוא מקביל לא צריכה להקים שום מערך שירות, אף מוסך, שום כלום בעצם.

הם מוכרים, ואחר כך חפש את החברים שלך אצל היבואן.

מן הסתם, גם היבואן לא יהיה כל כך שמח לטפל ברכבים שלא נקנו דרכו ויערים קשיים.

בקיצור, אני לא בטוח כמה זה יהיה טוב לאזרח הקטן.

דעתכם?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אם יוצא חוק,אז לא משנה מה דעתם של היבואנים,אני לא חושב שזה משנה שלא יהיה להם מוסך,הרי ליבואנים יש כבר מוסכים עם ידע וניסיון,מאיפה היבוא מקביל יביא את אותו הידע?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הבנתי.

אז עד עכשיו איילון מוטורס שיקרו?

כי כשהתעניינתי אצלם לגבי הפיאסטה הם אמרו שהמוסכים הקיימים של דלק מוטורס מחוייבים לטפל (גם בזמן אחריות) גם ברכבים שנקנו מהם..

פורסם

למה את חושב ש"איילון" שיקרו לך?

מלכתחילה הם הצהירו ש"דלק" הם אלו שמעניקים את האחריות בפועל.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כתבת ספין לטובת שר ומשרד התחבורה וטו לא,

הדבר יגרום בטווח הקצר להגביר את קצב הייבוא האישי כיוון שעכשיו "היבואנים הגדולים" ומערכי השירות שלהם יטפלו ברכבי הייבוא המקביל, יותר הכנסות לקופות המדינה, כמובן שבטיפולים שוטפים אין בעיה להחליף פילטר ושמן.

בטווח הארוך תתפתח בעיה - היבואנים כיום ממקצעים את עובדיהם לפי התקינה אותה הם רשאים להביא - לדוגמא FORD וBMW לפי אירופה ולא לפי תקינה של ארה"ב, כנ"ל גם טויוטה, הונדה, מרצדס וכו... אלו ההסכמים גם מול היצרנים - עובדים לפי תקינה איזורית ולא להתחיל להתפזר לכל איזור בעולם (הייתה כתבה מאוד מעמיקה של גיל אגמון במגזין אוטו - נמשכה לאורך 2 גליונות ינואר ופברואר) על מנת להסמיך לפי איזור נוסף יש צורך בהוצאת כספים (היבואן לא יבזבז את הכסף הזה כי הרי הוא לא מביא משם רכבים אז אין צורך בכך)

תקלות משמעותיות שדורשות מקצועיות יתרה יגיעו למוסכי הרשתות, המוסכים אשר מטפלים לפי תקנים מסויימים ותקינות איזור לא יידעו כיצד לטפל ברכב שהגיע מאזור אחר ובעל תקינה אחרת והדבר יגרום לכך שהלקוח שהביא רכב בייבוא מקביל ייאלץ להשאיר את רכבו לכמה ימים, יספוג הפסדים גדולים כשהמרוויחים העיקריים הם בעלי הייבוא המקביל, אין באחריותם לטפל ברכבים אותם הם מביאים, אין להם צורך בהקמת מערך שירות כולל ללקוח שהרי הםמגובים על ידי המדינה בטיפול מוסכי הרשת של היבואנים הגדולים אך בפועל לא ניתן לטפל ברכבים הללו.

Confidence In Motion

פורסם
למה את חושב ש"איילון" שיקרו לך?

מלכתחילה הם הצהירו ש"דלק" הם אלו שמעניקים את האחריות בפועל.

נכון, אבל הכתבה מציגה את זה כאילו זה דבר חדש.

אגב, כשהתעניינתי במוסך לגבי מימוש אחריות על רכב שנקנה באיילון, הוא אמר שיש בירוקרטיה (מעצבנת) כזו או אחרת, אבל בסופו של דבר הם מטפלים גם במסגרת האחריות.

מה שכן, הוא אמר שאם יש תקלה בחלק שהוא שונה מהדגם שמיובא ע"י דלק (במקרה שלי זה היה בעיקר מערכת השמע, אבל זה תופס לכל דבר), אז אין להם חלפים וגם לאיילון אין חלפים במיידי, ויכול לקחת בין שבועיים לחודשיים עד שהחלק יגיע...

פורסם

איזה הבדל בתיקון כבר יכול להיות בין תקינה לתקינה? אז לרכב מארה"ב יזמינו חלק מתאים ולרכב מאירופה יזמינו חלק מתאים. התהליך אותו תהליך - היצרן לא ממציא צורות תיקון לפי מיקום המוסך.

זו החלטה טובה. הצרכן לא צריך לרדוף אחרי היבואן שיאשר לו טיפולים עבור הרכב בכדי לקבל אישור יבוא.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)
נכון, אבל הכתבה מציגה את זה כאילו זה דבר חדש.

אגב, כשהתעניינתי במוסך לגבי מימוש אחריות על רכב שנקנה באיילון, הוא אמר שיש בירוקרטיה (מעצבנת) כזו או אחרת, אבל בסופו של דבר הם מטפלים גם במסגרת האחריות.

מה שכן, הוא אמר שאם יש תקלה בחלק שהוא שונה מהדגם שמיובא ע"י דלק (במקרה שלי זה היה בעיקר מערכת השמע, אבל זה תופס לכל דבר), אז אין להם חלפים וגם לאיילון אין חלפים במיידי, ויכול לקחת בין שבועיים לחודשיים עד שהחלק יגיע...

תשמע, לי יש פוקוס מ"דלק" - שוחחתי עם היועץ שירות שלי לגבי רכבים של "איילון", לפי דבריו, אין ל"דלק" עמדה חריגה / יחס נחות כלפי לקוחות של "איילון", גם במקרה של תקלה טכנית כזאת או אחרת, היות ובסופו של יום היצרן לוקח על עצמו על העלויות - בדיוק כמו ברכב של "דלק".

אני ראיתי שם פוקוס של "איילון" בטיפול - ועל פניו לא ראיתי שהלקוח קיבל יחס נחות מזה שאני קיבלתי - עם פוקוס של "דלק".

הבעיה היחידה שכן יכולה להיווצר - המתנה ארוכה מהצפוי לחלקים - עבור רכבים שאינם מיובאים ע"י "דלק", משמע הפיאסטה ST - למשל (אולי תקף גם לגבי המוסטנגים, כפי שההיגיו אומר).

מן הסתם זה משהו שאתה (כלקוח / לקוח פוטנציאלי) לוקח בחשבון ברכישת הרכב, כפי שהיה ידוע מראש לגל - חבר בעל פיאסטה ST. זה משהו שאתה מכניס לעצמך לרשימת הדברים שיש להבין ולדעת מראש - מבחינתי.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא אמרתי שתהיה בעיה לממש אחריות. אמרתי שהוא אמר שיש קצת בירוקרטיה (אני חושב שזו בירוקרטיה שלו מול איילון, שקוף ללקוח).

מעבר לזה, כמו שאמרת - בעיה עם חלפים ששונים מהרכבים של דלק. לדוגמא המערכת שמע שיש בה דיבורית מובנית - לא קיימת בפיאסטה של דלק. אז אם יש בעיה - תצטרך לחכות הרבה זמן לחלפים. או כמובן במקרה של פיאסטה ST שהרכב שונה לגמרי.

השאלה אם איילון שיקרו לי היתה בצחוק - צחקתי על הכתבה שהיא לא מחדשת כלום, חוץ מזה שלא ידעתי שהיבואנים המקבילים יהיו פטורים לגמרי מלהקים מוסך מרכזי ומחסן חלפים מקומי.

פורסם

איזה כייף. אני כבר מפנטז על אסטרה OPC בחניה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
למה שתהיה בעיה? עוד לקוחות שאפשר לטפל להם ברכבים ולמכור להם חלפים.

כולם מרוויחים.

הבעיה היא בחלפים.

אם היו מכריחים את היבואן המקביל להחזיק מחסן חלפים (לפחות על החלקים והרכבים שהיבואן הראשי לא מחזיק) אז סבבה, המוסכים היו יכולים להשיג את החלקים האלו במקרה הצורך מהמחסן של היבואן המקביל.

כל עוד רק היבואן הראשי מחזיק מחסן חלפים (ורק את אלו שהוא עצמו מוכר וצריך), אז עניין החלפים של הרכבים שהגיעו ביבוא מקביל ימשיך להיות בעייתי - כי צריך להזמין את החלק מחו"ל וזה לוקח הרבה זמן.

אלא אם יכריחו את היבואן הראשי להחזיק גם בחלקים שהיבואן המקביל צריך, אבל זה לא נשמע לי סביר.

פורסם
אם יוצא חוק,אז לא משנה מה דעתם של היבואנים...

זה כי אם יוצא חוק, כו-לם ישר מצייתים משל היו בני ישראל שקיבלו את התורה מסיני. ממש "באהבה וברצון הנחלתנו".

רגע, בעצם גם בני ישראל לא היו משהו במדבר...

היבואנים עושים לא פחות כסף מטיפולים מאשר ממכירת חדש, אז זה בין כה וכה אינטרס שלהם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...