Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז שהתחלתי לעשות טיפולים לרכב בעצמי אני נתקל בתופעות מעניניות

הדבר האחרון שגיליתי (תודות לחבר הפורום אייל צבי) שקשה להשיג את הפלאגים המתאימים לסוזוקי בלנו שמרווח הניצוץ שם לפי הוראות היצרן הוא 0.6-0.7 מ"מ.

כמעט כל המקומות מוכרים רק את הפלאגים עם מרווח של 1.1 מ"מ וטוענים שזה מתאים, שאין בעייה וכו ... ואני חושש שעד היום שמו ברכב את הפלאגים האלה ..

השאלה שלי מה ההשלכות של השימוש בפלאגים כאלה שלא לפי הוראות היצרן ?

פורסם

לא מבין יותר מדי בבנזין, אבל כנראה פעולה לא חלקה של המנוע. בכל מקרה עדיף לא להקשיב למה שממליצים לך בחנות חלפים.

גם לי מכרו שמן ליקווי מולי בטענה שזה המקורי של הגולף וחלקים באיכות יותר נמוכה ממה שרציתי בטענה ש"זה מספיק".

אם היצרן קבע שזה מה שמתאים כנראה שיש לזה סיבה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

ביררתי ב 4 חנויות חלפים - ובכולם התשובות דומות - "זה מה שכולם שמים" "אין עם זה בעייה, זה מתאים בדיוק לרכב שלך" "גם לי יש בלנו ואני משתמש באלה בדיוק" וכו ....

הספקתי לשאול גם מכונאי אחד, מכונאי טוב איש מקצוע קפדן שאני סומך עליו, וגם הוא טוען שאין בעייה, הוא עוד מלמל משהו שבגלל האקלים בארץ משתמשים דוווקא בפלגים האלה .

ממש הזוי כל הקטע הזה

פורסם

אני מעדיף להקשיב ליפני חכם שכתב את ספר הרכב ומעולם לא הכזיב אותי .

גם כשאני קונה מגבים , אז בחנות מנסים לדחוף לי גדלים אחרים בתואנה שזה מה שצריך .

את הפלגים שצריך אמרתי לך היכן להשיג והרווח אגב הוא 0.8 מ"מ .

אם הרווח גדול מידי אתה עלול להעמיס על מערכת ההצתה ולשרוף קוילים .

אם תקנה את הפלגים עם הרווח 1.1 מ"מ ותעקם את האלקטרודה לרווח הרצוי היא לא תהיה מקבילה וההצתה ושריפת התערובת לא תהיינה מושלמות .

סע לשלום חביבי , המפתחות בפנים .

• ספונסר פורום
פורסם

קשה להשיג בארץ פלאגים שמרווח האלקטרודה אינו 1.1 למצתים רגילים.

אפשר וניתן לכוון את מרווח האלקטרודות למרווח שקבע היצרן, הנתון החשוב הוא מידת החום של הפלג.

בפועל, באמת כולם מרכיבים כאלו מצתים (BKR6E-11) והניסיון מלמד שאין בעיות כלשהן בשימוש במרווח 1.1.

אך אם אתה עדיין מעוניין להיות "פדנט" אתה יכול בהחלט לכוון את מרווח האלקטרודה ל0.8MM

אורן

פורסם

גם אני נתקלתי בתופעה: כל חנויות החלפים מוכרים סוג אחד של פלאגים לכל המכוניות.

רק חנות אחת הסכימה להזמין לי דגם מסויים לבקשתי. תנסה גם.

אלו דגמי הפלאגים המתאימים לבלנו 98 מנוע 1.6:

NGK BKR6E (ללא -11)

DENSO K20PR-U

BOSCH FR7DC

את הNGK יהיה לך הכי קל למצוא לדעתי.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

פלאגים סטנדרטיים באמת שאין סיבה להזמין מחו"ל.

הזמינו לי את הדגם של הפלאגים שביקשתי + סט חוטי הצתה ב-130 שקל (חוטי הצתה לבד עולים כ-80 שקל, אז כנראה שהפלאגים עלו 50)

הכי זול באיביי היה יותר יקר מזה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
אני מעדיף להקשיב ליפני חכם שכתב את ספר הרכב ומעולם לא הכזיב אותי .

גם כשאני קונה מגבים , אז בחנות מנסים לדחוף לי גדלים אחרים בתואנה שזה מה שצריך .

את הפלגים שצריך אמרתי לך היכן להשיג והרווח אגב הוא 0.8 מ"מ .

אם הרווח גדול מידי אתה עלול להעמיס על מערכת ההצתה ולשרוף קוילים .

אם תקנה את הפלגים עם הרווח 1.1 מ"מ ותעקם את האלקטרודה לרווח הרצוי היא לא תהיה מקבילה וההצתה ושריפת התערובת לא תהיינה מושלמות .

סע לשלום חביבי , המפתחות בפנים .

אכן קניתי את פלאגים במקום שכתבת, לפני שהלכתי לשם ניסיתי למצא קרוב לבית אבל מהר מאד ראיתי שאין סיכוי. באותה הזדמנות כבר קפצתי לקנות פילטרים מקוריים בסוכנות של סוזוקי ופקק לרדיאטור אצל אביפרטס - כולם מקומות שהמלצת בעבר. עזרת לי המון, תודה !

פורסם
פלאגים סטנדרטיים באמת שאין סיבה להזמין מחו"ל.

הזמינו לי את הדגם של הפלאגים שביקשתי + סט חוטי הצתה ב-130 שקל (חוטי הצתה לבד עולים כ-80 שקל, אז כנראה שהפלאגים עלו 50)

הכי זול באיביי היה יותר יקר מזה.

אני מתכוון לפלאגים שלא ניתן להשיג בארץ

:-)
  • תוכן חדש...