Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדפסה תלת מימדית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש איזשהו חלק קטן באוטו שאני לא מצליח להשיג - זו מין לשונית קטנה מפלאסטיק שמחברת את התריס האינטגרלי בסניק למסגרת החלון. הלשונית הזו נפלה לי באחד מהצדדים, ורנו מוכרים רק את התריס כחלק שלם (כ 600 ש"ח כולל מע"מ), ולא מוכרים את הלשונית בלבד.

חשבתי לקחת את הלשונית מהצד השני למישהו שעוסק בהדפסה תלת מימדית שפשוט ייצר לי אחת תואמת, אולם אני לא יודע אם זה בכלל אפשרי/ריאלי.

פורסם

אפשרי, אתה צריך לסרוק את הלשונית בסורק תלת מימדי שלא לכולם יש אך לרובם, הלשונית מועברת למחשב ונוצר העתק בהדפסה.

האמת? זה מאוד פשוט וקל, אתה צריך פשוט מישהו עם סורק תלת מימד מן הסתם.

אתה צריך רק לוודא שאין שוני בין הלשוניות, צד ימין או שמאל לדוגמא, באופן הגיוני, זה אותו הדבר אבל לך תדע.

פורסם

מדובר בחלק קטן שמתנגד לקפיץ שרוצה לגלול את התריס. המאמץ בו לא כל כך נמוך.

מדפסת התלת מימד משמשת בעיקר לאב-טיפוס, ורוב המקומות שמשתמשים בה ככזאת, משתמשים להדפסה בחומר הכי זול שהוא גם חלש מאוד.

אני יודע שעם החומר שאני מכיר, אין סיכוי לעשות משהו שיחזיק יותר מכמה ימים.

אבל יש גם חומרים אחרים שהם חזקים ויכולים להספיק. הבנתי שאונ' אריאל מציעים הדפסה בתשלום בתמחור הוגן.

בדוק באיזה חומר הם משתמשים, אפשר גם לשאול על התכונות שלו כדי לדעת בוודאות אם יתאים למשימה.

לאחר מכן תצטרך להעביר קובץ STL של החלק לאחר ששורטט בתוכנת סיב"ם כלשהי.

גם חשוב מאוד להקפיד על כיוון הדפסה נכון. כי המדפסת מייצרת שכבות של חומר, וההפרדה בין השכבות הרבה יותר פשוטה ממתיחה שלהם.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• אחראי פורום
פורסם

יש מדפסות שמוציאות גם pc/abs, שאלה חומרים שמרכיבים את רוב חלקי הפלסטיק ברכב.

אבל כל ההתעסקות עם זה והגעה לבעלי מקצוע, תביא אותך לעלות דומה אם לא גבוהה יותר מחלק חדש.

מה עם פירוקייה?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

~

קח עצה מאחד שמתפרנס מביצוע משימות דומות במסגרת מחלקת פיתוח מכני (בניית אבות טיפוס וחלקים מיוחדים, לעתים קרובות בלי שרטוט) - מה שאתה מבקש אפשרי, אבל לא ממש ישים בישראל. נכון להיום אין פה הרבה לשכות שירות (depots) שעושות דברים כאלה, הראשונה נפתחה למיטב ידיעתי לא מזמן בירושלים, והגופים המעטים שפועלים בתחום הזה באופן מסחרי עדיין לומדים את השוק והציוד. למרבה הפלא אף אחד עוד לא עלה על הסטארט-אפ של להקים לשכה כזאת בפארק המדע למשל או בפארק התעשייה אפק, מה גם שאין הרבה מפעילים בעלי נסיון, והציוד עצמו עוד לא לגמרי הגיע לבשלות מבחינת yield (איך שקוראים לזה בעברית - אחוז המוצרים שיוצאים כמו שצריך מול אלה שהולכים לפח) וזמן הדפסה.

הדרך הפשוטה והגסה יותר היא לייצר את החלק בעצמך מאפוקסי, עץ, מתכת או פולימר מעובד כלשהו. זה אולי לא יהיה יפה כמו חלק חדש, אבל יעשה את העבודה טוב לא פחות (ואולי אף יותר) מאחד מודפס. גם אם תצטרך לקנות כמה כלי עבודה או חומר גלם במיוחד, סביר להניח שזה יצא זול יותר מלקנות או לייצר כזה בבית מלאכה.

אני מאמין שיש פה לא מעט "מאלתרים" כמוני וגם מנוסים יותר - אם תעלה תמונה של החלק כפי שהוא אמור להיראות (למשל בחלון השני), נוכל להנחות אותך בדרך האופטימלית אל הפתרון.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
מה עם פירוקייה?

אני מתייעץ אתכם אחר שעברתי את שלב ה"לחפש בפירוקיות ולהבין שאין את זה לאף אחד". גם באיביי הייתי, ושם המפרקים מוכרים את זה כחלק מה door card. בארץ העלות היא 600 ש"ח, כך שמשם הגיע רעיון ההדפסה.

• תוכן חדש...