Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
rsm , אם אתה מיישם הגנה מחדש כל חודש/חודשיים, כדאי שתחליף מוצרים או שתשנה משהו בטכניקה.

אני אישית לא מכיר את השמפו הספציפי הזה, אבל קל מאוד לדעת אם שמפו הוריד לך את ההגנה או לא.

אני מאוד מסתמך על השיטינג מהמוצרים שאני מיישם על הרכב, כי זו התכונה העיקרית שמעניינת אותי.

שמפואים גרועים שהשתמשתי בהם שאומרים להיות עדינים עם הגנה - השמפו של סונקס שנמכר בארץ, השתמשתי בו תקופה קצרה והוא היה אגרסיבי ברמות פסיכיות, גם בדילול של חצי ממה שנדרש.

השמפו גולד של מג'ס, אולי השמפו הגרוע ביותר שהשתמשתי בו, גם לא מנקה היטב, גם ריח מעאפן, וגם הוריד כמות נכבדת מההגנה.

דור, קל מאוד לדעת אם שכבת ההגנה נפגעה או לא, יש שיטינג טוב? יש הגנה.

בידינג זה כבר משהו אחר, על זה רצוי לא להסתמך במאה אחוז.

אני עברתי לאחרונה להשתמש בשמפואים שלא משאירים שום דבר מאחוריהם, לא הגנה ולא ווקס משלהם, כלום, אבל כמובן שהם מסוג השמופאים שעדינים עם הגנה.

דוגמה מושלמת לשמפו כזה : dodo born to be mild.

לרוב השמפואים האלה עם הווקס והטפלון ומה שלא יהיה בפנים, גם אם הם עדינים עם ההגנה, הם "פוגעים" בתכונות הטבעיות של ה-lsp, וחבל, כי השקענו.

שיטינג אינו בהכרח מעיד על עמידות חומר ההגנה שעל הרכב. לדוגמא WOLFS HB אוטם שאמור להחזיק מעמד שנתיים על הרכב ומאבד את תכונות השיטינג שלו אחרי כמה חודשים בודדים, שיטינג מעיד על משטח חלק לגמרי ולראייה אם תעשה פוליש איכותי לרכב ותשטוף אותו מיד אחרי,אתה תראה שיטינג מדהים. כפי שאתה בוודאי יודע במהלך הזמן נצמדים לצבע הרכב חלקיקים אשר ווקס אינו יכול להגן מפניהם,הוא עדיין משאיר מראה מבריק אך תכונות ההידרופוביה מצטמצמות עקב ריבוי החלקיקים "שתופסים" את המים על פני השטח.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל שמפו מוריד הגנה במידה כזו או אחרת. עצם השטיפה וניגוב מורידים משהו.

נכון יש שמפו עדין ויש אגרסיביים יותר.( SONAX אכן חזק לכן אני אוהב אותו לפני טיפול דטיילינג)

זמן שמירת הגנה משתנה באופי השטיפה של כל אחד.אותה הגנה תחזיק על רכבים זהים זמן שונה.

פורסם
אז בעצם אתה רואה בשטיפות את השיטינג הזה שציפופו מדבר עליו?,כי גם בעבר התעניינתי לגבי הסיטרוס של CG ופחדתי להשתמש בו שלא יפגע לי בהגנה,אני מחפש לשמוע מישהו שמתשמש באותו השמפו ויש לו שכבת הגנה על הרכב ובטוח יוכל להגיד לי שיש לו עדיין תכונות של שכבת הגנה על הפח גם לאחר שטיפה בשמפו אגרסיבי

אם תלך על הסיטרוס של CG , תוודא שאתה מדלל לפי ההוראות והכול יהיה בסדר .

בדילול נמוך השמפו שווה כמו כול השמפויים האחרים .

פורסם

עדיין לא מצאתי את היחס שמומלץ על הבקבוק, 1:4000 ? כמה זה יוצא לדלי של 7 ליטר למשל ? ממש צריך מזרק.

אני שם 15ML לדלי 7 ליטר

Miata ND2

פורסם
עדיין לא מצאתי את היחס שמומלץ על הבקבוק, 1:4000 ? כמה זה יוצא לדלי של 7 ליטר למשל ? ממש צריך מזרק.

אני שם 15ML לדלי 7 ליטר

בשביל שטיפה רגילה צריך 1:4000.

אם הדלי שלך 7 ליטר , זאת אומרת שאתה צריך לשים 3 ml שמפו ( היעזר במזרק \ כוסית מדידה ).

אני משתמש בדלי 15 ליטר ושם בו 5 מ"ל שמפו , יוצא אחלה קצף ואני מרגיש איך הכפפה מחליקה בזמן השטיפה :) .

פורסם

בעיקרון מה שאתה אומר זה נכון,שיטינג זה לא 100%,והדוגמא של HARDBODY נכונה.

אבל במרבית המקרים עדיין התנהגות המים כן מעידה על המצאות LSP.

שבת שלום לכולם!

פורסם
הדילול הרצוי ב CITRUS הוא 30 מ"ל שמפו לדלי המכיל 4 גאלון מים .

4 גאלון מים = 15 ליטר

30 מ"ל יותר מידי חזק + זה יוצא פחות מ 1:4000 ממה שממליצים CG לשטיפה רגילה .

מה אתם אומרים ?

פורסם
שיטינג אינו בהכרח מעיד על עמידות חומר ההגנה שעל הרכב. לדוגמא WOLFS HB אוטם שאמור להחזיק מעמד שנתיים על הרכב ומאבד את תכונות השיטינג שלו אחרי כמה חודשים בודדים, שיטינג מעיד על משטח חלק לגמרי ולראייה אם תעשה פוליש איכותי לרכב ותשטוף אותו מיד אחרי,אתה תראה שיטינג מדהים. כפי שאתה בוודאי יודע במהלך הזמן נצמדים לצבע הרכב חלקיקים אשר ווקס אינו יכול להגן מפניהם,הוא עדיין משאיר מראה מבריק אך תכונות ההידרופוביה מצטמצמות עקב ריבוי החלקיקים "שתופסים" את המים על פני השטח.

אז איך יודעים אם ההגנה עדין "בתוקף" או לא, בידנג הבנו שלא ממש מעיד על זה עכשיו גם שיטיניג לא, אז מה כן ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
4 גאלון מים = 15 ליטר

30 מ"ל יותר מידי חזק + זה יוצא פחות מ 1:4000 ממה שממליצים CG לשטיפה רגילה .

מה אתם אומרים ?

גם אני קראתי על 30ml ל 15 ליטר ללא הורדת ווקס בפורומים בחו״ל...

Miata ND2

פורסם

אוקיי אז אני כנראה ילך פעם הבאה על הסיטרוס,ביינתים אני עובד עם הgold של מגס',האמת שאני ממש מבסוט בתוצאה הסופית לאחר הpre-wash,אני אשמח לדעת איך אתם מחשבים את אופן הדילול,לדוגמא יש לי אקדח קצף שהמיכל שלו הוא ליטר,איך אני מחשב את הנוסחא כדי לדעת כמה מ"ל שמפו להשים?

m7kj.jpg
פורסם

בשביל אקדח קצף אתה צריך סבון מקציף כמו CG Honeydew .

את הדילולים לשמפויים שברשותי , אני מעיין בביקורות והמלצות של אנשים אחרים (בפורומים השונים ) .

פורסם (נערך)

רובנו משתמשים במוצרים בסיסיים עד טובים, פחות במוצרי קצה, שלהם תכונות שונות ומשונות.

e-a , אתה צודק לגבי הוולף, ולגבי העובדה שגם שיטיניג הוא לא בהכרח 100% אינדיקציה, אבל החומר הזה לא יהווה אינדיקציה טובה לכלל המשתמשים, לפחות פה, מה שגם יש לו תכונות אחרות מאשר הגנה "פשוטה" של אוטם או ווקס.

מהצד השני (כקונטרה על עניין נקיון הרכב), יישמתי לפני כחודש סונקס bsd על הג'יפ של המשפחה שמעולם לא עבר פוליש או ניקיון אמיתי, לרבות פלסטלינה וכו, והמים מחליקים לא פחות טוב מאצלי. ( אבל גם זה כמובן עוד דוגמה ליוצא מן הכלל שאי אפשר להפוך לכלל).

לטעמי, לפחות מהנסיון הדל שלי, השיטינג הוא אכן סממן גדול יותר מאשר בידינג ועבורי כשהשיטינג נעלם, זה זמן טוב לחדש הגנה.

(בידינג יש לי גם כשהרכב אחרי פלסטלינה וipa, אמנם לא טיפות שוות בגודלן, אבל עדיין, אפשר לראות תמונה בשרשור שפתחתי מלפני כמה חודשים לקראת החורף).

אני חושב שלמי שמתבלבל לגבי העמידות ולא יודע מתי ליישם מחדש, בתנאי שהכין את הקרקע כמו שצריך, שיעשה ממוצע של הצהרת ייצרן לגבי הצהרת משתמשים, איזשהו מקום טוב אמצע.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

• תוכן חדש...