Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באסטוניה אין תרגילים כאלה!

גם לא אצל בנצי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במסגרת תכנית לימודי השואה בכיתות הנמוכות השאלה הזו תעבור שינוי בשנה הבאה: את הבדואים, הגמלים ,הכלבים והגורים יחליפו בהתאמה קרונות רכבת, יהודים, תינוקות וכינים.

פורסם
תוקן.

בחישוב המקורי שלי גם פספסתי שלב אחד. מה שקורה כשפותרים חידה תוך התעסקות עם החשבונות של אורנג' ונסיון למנוע העלאת המחיר בעוד שבוע.

בכל מקרה - יופי של סדרה חשבונית עם שני טויסטים קטנים. בהחלט משהו שמתמטיקאים מתחילים יכולים להנות ממנו.

זו לא סדרה חשבונית. אין הפרש קבוע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זו שאלה של מורה משועממת.

הקטנה שלי (כיתה ב') באה אתמול עם מבחן בתורה על הבריאה עם ציון 90. אמרו להם לתאר את הבריאה אז היא כתבה שאלוהים ברא את כל העולם בשישה ימים וביום שבת נח. בשיחה עם המורה היא אמרה שנתנה אתהציון לא על התשובה אלא על הרעיון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

3 בדואים - 6 רגליים

אני מבין שאף אחד מהשרשיר הזה אף פעם לא ראה... לא משנה :-P

פורסם

לא 1122 - 1338

אני עשיתי חישוב מהסוף להתחלה:

בכל שק יש 12 כלבים = 48 רגלים, יש שלושה שקים על כל גמל = 144 רגלים, נוסיף את הרגלים של הגמל = 148, יש שלושה גמלים = 444 רגלים, נוסיף את הרגלים של הבדואי = 446 רגלים, ולבסוף יש שלושה בדואים = 1338 רגלים.

פורסם

בכל שק 4 כלבים שזה 16 רגליים. שלושה שקים לגמל זה 48. תוסיף את הרגליים של הגמל זה 52 רגליים לגמל.

שלושה גמלים לבדואי זה 156 רגליים לא כולל הבדואי. תוסיף אותו וקיבלת 158 לבדואי (לא כולל עוד 148 רגליים של הנשים שלו). תכפיל בשלוש וקיבלת 474.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהג לילה, בכל שק יש שלושה כלבים בוגרים (כנראה כלבות ולא כלבים אבל לא חשוב לצורך החשבון) ולכל כלב בוגר יש שלושה גורים.

שהרי נאמר:

בכל שק 3 כלבים, ולכל כלב 3 גורים.

לפי כך יש בכל שק תריסר כלבים ולא ארבע

פורסם

שאלה יפה מאוד, זה סכום של סדרה של סכומים של סדרה הנדסית שגם שם צריך להיזהר שלא ישתרבבו לחישוב 4 רגליים של שק :wink:

ברמת ההתעמקות של הנתונים (לכל בדואי 3 גמלים ולכל אחד 3 שקים ולכל אחד 3 כלבים וכו') אין ספק שהכי פשוט זה לעשות חישוב ידני ולא לנסות לפתח נוסחה וחבל, היו צריכים להעמיק את הבעייה בעוד כמה שלבים על מנת להכריח את מי שפותר לנסות ולפתח נוסחה.

סיפור דומה הביא לגילויו של אחד המתמטיקאים הכי גדולים שהיו - גאוס.

מורה משועמם נתן לכיתה ד' בה הוא לימד לחשב את הסכום של הסדרה מ1 עד 100 (1 +2 +3 +4 +...+97 +98 +99 +100)

גאוס חזר אליו עם תשובה לאחר כמה דקות, הוא שם לב לדבר הבא:

100 + 1 = 101 (הסכום של האיבר הראשון והאחרון)

2 +99 = 101 (הסכום של האיבר השני והאיבר הלפני האחרון)

98 + 3 = 101 (השלישי והלפני לפני אחרון)

וכן הלאה.

כמה זוגות כאלו יש? 50 כמובן, ומשם החישוב הוא כפל בין 2 מספרים פשוטים.

מניח שהמורה של ביתך ניסתה למצוא את הגאוס הבא

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
שאלה יפה מאוד, זה סכום של סדרה של סכומים של סדרה הנדסית שגם שם צריך להיזהר שלא ישתרבבו לחישוב 4 רגליים של שק :wink:

ברמת ההתעמקות של הנתונים (לכל בדואי 3 גמלים ולכל אחד 3 שקים ולכל אחד 3 כלבים וכו') אין ספק שהכי פשוט זה לעשות חישוב ידני ולא לנסות לפתח נוסחה וחבל, היו צריכים להעמיק את הבעייה בעוד כמה שלבים על מנת להכריח את מי שפותר לנסות ולפתח נוסחה.

סיפור דומה הביא לגילויו של אחד המתמטיקאים הכי גדולים שהיו - גאוס.

מורה משועמם נתן לכיתה ד' בה הוא לימד לחשב את הסכום של הסדרה מ1 עד 100 (1 +2 +3 +4 +...+97 +98 +99 +100)

גאוס חזר אליו עם תשובה לאחר כמה דקות, הוא שם לב לדבר הבא:

100 + 1 = 101 (הסכום של האיבר הראשון והאחרון)

2 +99 = 101 (הסכום של האיבר השני והאיבר הלפני האחרון)

98 + 3 = 101 (השלישי והלפני לפני אחרון)

וכן הלאה.

כמה זוגות כאלו יש? 50 כמובן, ומשם החישוב הוא כפל בין 2 מספרים פשוטים.

מניח שהמורה של ביתך ניסתה למצוא את הגאוס הבא

אל תשכח שזה ילדים בכיתה ד'. אין להם מושג לא על גאוס ולא על סדרות. ילדים בכיתה ד' לא מפתחים נוסחאות. גם לא ברוסיה.

זה יותר שאלת פסיכומטרי מאשר סדרות. כל הסוד הוא לספור מהסוף להתחלה, אני מניח שלזה המורה שאפה להגיע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא הייתי מרחיק עם מחשבה על המורה. בשורה התחתונה, ביתי ואני העברנו אתמול קצת זמן איכות עם בעיה מתמטית מצחיקה ומעניינת. לא יותר, לא פחות.

כל מי הגיע לתוצאה שונה מ 1338 - תבדקו את החישובים שלכם. יש לכם טעות. הפתרון שלי היה ללכת מהסוף להתחלה, עם ציורים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...