Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כל כך הרבה תוכנות ומחשבונים שונים ברשת, ועם כל אחד ואחד מהם הסתבכתי. אני יודע לתכנן תיבות, ועשיתי זאת לא פעם בהצלחה יתרה - אך היו אלו כולן תיבות אטומות. עכשיו אני צריך לתכנן ולבנות תיבה פתוחה עם פורט מלבני המכוון ל-38-40HZ.

מדובר בזוג סאבים בקוטר 8 אינץ', מדגם 2508c, של DIGITAL DESIGNS.

החברה מפרסמת באתר שלה שירטוטים מפורטים ומדויקים לבניית תיבות פתוחות עבור גדלים שונים של הסאבים שלה (זה השירטוט לתיבה עבור סאב 8 אינץ'), אלא שהשירטוטים הללו מתאימים לבניית תיבה עבור סאב בודד אחד. ואני צריך תיבה עבור זוג.

עוד מצאתי באתר החברה את הנתונים המומלצים עבור בניית תיבה לזוג סאבים בגודל 8 אינץ', והם כדלקמן:

- נפח תיבה של 1.5 CF

- אורך פורט של 22 אינץ'

- שטח כולל של הפורט: 24 אינץ' מרובע

הבעיה: איך אני מחשב את המידות המדויקות לתיבה כזו עבור זוג סאבים של 8 אינץ', ולא רק אחד?

תודה רבה לעוזרים!

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

מה האפשרות לייצר תיבה כפולה?

כלומר לייצר תיבה שמכילה את שני הדרייברים, אך שהם לא יחלקו נפח. שתי תיבות מוצמדות...

עכשיו גם ראיתי את הקישור.

בשורות 4-8 נתונים נפחים לתיבות עבור שתי שמיניות.

תמיר את הנפח לליטרים, והשאר טריוויאלי.

מתחדשת*

פורסם
מה האפשרות לייצר תיבה כפולה?

כלומר לייצר תיבה שמכילה את שני הדרייברים, אך שהם לא יחלקו נפח. שתי תיבות מוצמדות...

עכשיו גם ראיתי את הקישור.

בשורות 4-8 נתונים נפחים לתיבות עבור שתי שמיניות.

תמיר את הנפח לליטרים, והשאר טריוויאלי.

לייצר שתי תיבות נפרדות, אבל צמודות, זה לא בא בחשבון כי זה סתם יתפוס יותר מדי מקום בבגאז'.

ולהמיר את המידות שאתה מדבר עליהם לליטרים זו לא בעיה - הבעיה היא תכנון התיבה עצמה עם הפורט המרובע. פה אני מסתבך

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם
יש כל כך הרבה תוכנות ומחשבונים שונים ברשת, ועם כל אחד ואחד מהם הסתבכתי. אני יודע לתכנן תיבות, ועשיתי זאת לא פעם בהצלחה יתרה - אך היו אלו כולן תיבות אטומות. עכשיו אני צריך לתכנן ולבנות תיבה פתוחה עם פורט מלבני המכוון ל-38-40HZ.

מדובר בזוג סאבים בקוטר 8 אינץ', מדגם 2508c, של DIGITAL DESIGNS.

החברה מפרסמת באתר שלה שירטוטים מפורטים ומדויקים לבניית תיבות פתוחות עבור גדלים שונים של הסאבים שלה (זה השירטוט לתיבה עבור סאב 8 אינץ'), אלא שהשירטוטים הללו מתאימים לבניית תיבה עבור סאב בודד אחד. ואני צריך תיבה עבור זוג.

עוד מצאתי באתר החברה את הנתונים המומלצים עבור בניית תיבה לזוג סאבים בגודל 8 אינץ', והם כדלקמן:

- נפח תיבה של 1.5 CF

- אורך פורט של 22 אינץ'

- שטח כולל של הפורט: 24 אינץ' מרובע

הבעיה: איך אני מחשב את המידות המדויקות לתיבה כזו עבור זוג סאבים של 8 אינץ', ולא רק אחד?

תודה רבה לעוזרים!

שלום מאזדה מן....

על מנת לתכנן תיבה לכל סאב באשר יהיה אנו זקוקים לנתונים שנקראים בשפה המקצועית Thiele Small Parameter

נתונים אלו כוללים את המושגים הבאים:

QTS

QTC

VAS

SPL

FS

Xmax

(מאמר על מושגים אלו יפורסם בהמשך)

לאחר השגת הנתונים הללו תוכל לתכנן תיבה מדויקת על ידי חישוב נוסחתי פשוט , אבל באופן עקרוני ניתן להשתמש בתוכנת חישוב תיבה ואז נכפיל את המידות בשתיים (לשני סאבים) ונעשה שני פורטים

נ.ב

על פי ניסיוננו 1.5CF לאלמנט 8 אינצ' בתיבה עם פורט זה נפח גדול מאד

נשמח אם תציג את הפרטים המתבקשים ויחד נתכנן תיבה קטנה ומתאימה

פורסם

הנתונים המדויקים של הסאבים מצוינים בלינקים שצירפתי. וכמו שציינתי בהודעה האחרונה שלי - זה יהיה בזבוז משווע של מקום לתכנן תיבה לסאב אחד - ואז פשוט להכפיל בשניים עם שני פורטים עבור שני אלמנטים. זה לא בא בחשבון, היות ועם חישוב נכון (שאותו אינני מצליח לעשות) - יכולים שני האלמנטים לשבת יחד, באותו החלל, בתיבה אחת עם פורט אחד. זה מה שאני מחפש.

פורסם
הנתונים המדויקים של הסאבים מצוינים בלינקים שצירפתי. וכמו שציינתי בהודעה האחרונה שלי - זה יהיה בזבוז משווע של מקום לתכנן תיבה לסאב אחד - ואז פשוט להכפיל בשניים עם שני פורטים עבור שני אלמנטים. זה לא בא בחשבון, היות ועם חישוב נכון (שאותו אינני מצליח לעשות) - יכולים שני האלמנטים לשבת יחד, באותו החלל, בתיבה אחת עם פורט אחד. זה מה שאני מחפש.

הפתרון הפשוט והאפקטיבי זה פורט אחד שעושה את אותה העבודה

במקרה המתואר על ידך פורט באורך 9.816 אינצ' במקום שני פורטים - סה"כ 24 אינצ' מרובע

פורסם

1.5 קיוביק פיט לסאב 8״ זה הרבה מידי.

לא הייתי עלה מעל ל0.8.

תעשה תיבה משותפת באיזור ה1.6-1.8 קיוביק פיט.

תעשה פורט עגול בקוטר 6״ (אם אני לא טועה זה שווה ערך ל24 אינצ׳ רבוע) או אפילו 4״ כדי לרסן את המהלך טיפה.

אורך ישתנה לפי נקודת טיונינג, כנל גם הנפח ברוטו.

יש שלל תוכנות לתכנון תיבות.

Bass box pro 6

Torres box designer

WinISD

פורסם
1.5 קיוביק פיט לסאב 8״ זה הרבה מידי.

לא הייתי עלה מעל ל0.8.

תעשה תיבה משותפת באיזור ה1.6-1.8 קיוביק פיט.

תעשה פורט עגול בקוטר 6״ (אם אני לא טועה זה שווה ערך ל24 אינצ׳ רבוע) או אפילו 4״ כדי לרסן את המהלך טיפה.

אורך ישתנה לפי נקודת טיונינג, כנל גם הנפח ברוטו.

יש שלל תוכנות לתכנון תיבות.

Bass box pro 6

Torres box designer

WinISD

ההודעה הראשונה שלי לא הייתה מספיק ברורה? מדובר בתיבה של 1.5 CF עבור שני סאבים של 8 אינץ'. לא סאב אחד. תיבה משותפת לשני סאבים.

פורסם

לילה טוב . קיימת נוסחה שתעזור לך .

diameter of vent (Dv number of ports (Np volume of box (Vb frequency of box (fb L=((2.35625*10000*D*D*N)/VF)- KD

vent length (Lv שיהיה בהצלחה .

end correction factor (k)

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הסאבים הגיעו כאמור, ואני עדיין עם הראש בקיר בכל הנוגע לתכנון התיבה שלהם.

יש מישהו שיכול להשקיע קצת מעבר וממש לעזור לי לשרטט תיבה מתאימה עבורם? אני ממש מתבאס מלנסות לתכנן משהו בעצמי בידיעה ברורה שאני עושה זאת לא נכון וסתם נוהג בשני הסאבים (המפלצתיים והיקרים הללו) לא כמו שנכון להתנהג איתם.

בקצרה, המטרה שלי היא ששניהם יחלקו את אותו החלל, כשע"פ הוראות היצרן הנפח הכולל (והמשותף לשניהם) צריך להיות 1.5 CF. הקושי הגדול ביותר שלי הוא התכנון של כל התיבה ביחס לפורט המלבני, ולמחיצות הפנימיות. כאן אני לגמרי הולך לאיבוד.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

בניתי שבוע שעבר תיבה בנפח זהה לדאבל 8", רק שהיא היתה עם אירופורט ולא סלוט. אוכל לתת לך את המידות לפלטות אם זה מה שאתה רוצה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לילה טוב .אורך התיבה 88 סמ בסיס עליון 20 סמ בסיס תחתון 38 סמ גובהה 31 סמ . אורך פורט 56 סמ . צורת מלבן כאשר אורך המלבן 15 סמ והגובה שלו 10 סמ . נתונים אלו תורגמו עיי הלינק ששלחת . למרות שלפי בדיקה שלנו הסאבים הללו בתיבה עם פורט תיצור וונט נוייז רעש נילוה של אוויר מהפורט לכן מומלץ תיבה אטומה בגודל של אורך התיבה 66 סמ בסיס עליון 17 סמ בסיס תחתון 33 סמ גובהה 26 סמ .

• תוכן חדש...