Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

רבות דובר על טויוטה קורולה והדעות חלוקות.

האם עד כדי כך הרכב לא מוצלח ?

הבנתי שיש אפשרות לעשות עדכון תוכנה ויש שיפור משמעותי לנסיעה.

אני מבין שזה רכב עם שוק מוגבל והמחיר שלו לא תואם לשוק של טויטה.

כמה יהיה מחיר כדאי לטיוטה 2008 או 2009 רובוטית ?

אשמח לתגובתכם למרות שיש כאן לא מעט דיונים בנושא.

תודה לכם

פורסם

הרובוטי עדיף על הפלנטרי מבחינת כוח וחיסכון בדלק.

הפלנטרי עדיף בהחלפת הילוכים חלקה משמעותית מהרובוטי.

החיסכון בדלק של הרובוטי מתקזז כנראה בעלות החלפת קלאצ׳ מידי תקופה ( בתלות בסגנון הנהיגה)

פורסם

נסעתי על הרכב עיר,גיר באמת לא מוצלח,לפני באמפ הוא מעביר להילוך ראשון בצורה לא נעימה ולאחריה מושך אותו יותר מידי,גם כשעברתי למצב ידני הוא העביר לראשון,עדיף לקנות כבר את האוטומטי הרגיל שגם עליו נהגתי,אין מה להשוות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
נסעתי על הרכב עיר,גיר באמת לא מוצלח,לפני באמפ הוא מעביר להילוך ראשון בצורה לא נעימה ולאחריה מושך אותו יותר מידי,גם כשעברתי למצב ידני הוא העביר לראשון,עדיף לקנות כבר את האוטומטי הרגיל שגם עליו נהגתי,אין מה להשוות.

שורה תחתונה אתה אומר לא להתקרב ?

פורסם

אני לא הייתי קונה,במיוחד לאחר שהרגשתי איך הרכב נוסע עם הגיר הפלנטרי,יכול להיות שכמו רוב הרובוטים מחוץ לעיר הוא בסדר,אבל עיר מאוד לא נעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שורה תחתונה אתה אומר לא להתקרב ?

לדעתי יש הבדל גדול מאוד בתוך הרובוטיות עצמן. יש כאלו שככל הנראה טופלו כמו שצריך ופרט לקצת התלבטויות במהירות נמוכה הגיר לא נורא בכלל. לעומ"ז יש כאלו שהיו ככל הנראה בתפעולי, ננהגו בגסות, טופלו כמו יתום במלחמת האזרחים ומה לא.

אני הייתי עושה נסיעות רבות מהגליל לירושלים עם הרובוטית ומאוד נהניתי. המצב בשטח הוא ככל הנראה באמצע. כלל לא הייתי שולל אותה על הסף!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לי יש את הרכב המבוקש, אומנם בהתחלה הגיר עושה לך שטויות ומעביר הילוכים לא בזמן המתאים,

אבל אחרי כמה נסיעות הגיר קורא אותך ונוהג בהתאם לנהיגה שלך. חיסכוני הוא כן,ויש לו שוק לא קטן..

פורסם

2008 נסחרות היום ב-40,000 ש"ח +-, 2009 ,היו גם רובוטיות וגם אוטומטיות-לא יודע מה מחיר סחירותן.

אישית גם ב-40K זו לא ממש קנייה טובה כי שיקול האמינות מתנגש עם החסכון בדלק ובמצב כזה הייתי מעדיף לקנות קורולה משנתון אחד נמוך יותר (2007) עם גיר אוטומטי פשוט וחסל סדר הבעיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שבוע טוב!

להורים שלי יש קורולה רובטית, הם יד ראשונה מודל 2008 אשר עומדת כיום על 55000 קילומטרז'.

מבחינת תקלות(חוץ מהגיר) עד כה, אין.

אבל, באמת אבל הגיר הרובוטי פשוט על הפנים!!!

עוד בתקופת האחריות, הוחלף מחשב רכב, דיסקית בגיר, ושנה לאחר תקופת האחריות, הוחלף שוב מחשב רכב על חשבון היצרן-כן גם לאחר תקופת האחריות.

פרט לכך, הרכב מאוד אמין. לא רואה מוסך פרט לטיפול תקופתי.

מבחינת הגיר עצמו, עליות כמו אילת, ירושלים לרכב מאוד קשה (למרות שמדובר במנוע 1600), צריך להעביר לידני על מנת שהרכב לא ישתגע (יהיה בטורים גבוהים מאוד). כאשר יש לעשות "זינוק בעליה" לרכב זה יש בעיה קשה צריך להרים בלם ידני, ללחוץ על הגז ולהוריד מהר בלם ידני - לדוגמה בעליות של ירושלים.

מאוד לא ממליץ לקנות רכב עם גיר רובוטי.

מקווה שעזרתי.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

טויוטה היו יכולים למנוע את הבעיה של הדרדור אם היה ברכב מנגנון למניעת דרדור בזינוק בעליה, יש את זה היום ברכבים ידניים ורובוטיים של הרבה יצרנים.

אגב, יש גירים שמתנהגים מצוין ברובוטי, אבל אלו לא נמכרים במחירים כל כך נמוכים.

אני באופן אישי חושב שהקורולה הזאת מצד אחד היא מציאה ומצד שני לא משהו. למה מציאה? כי אתה מקבל רכב עם שם אהוד בארץ, רכב יחסית חדש, חסכוני למדי, ואם אתה יודע להתנהג נכון עם הגיר הוא לא כ"כ נורא. מצד שני, אפילו שזו קורולה אהודה, הרובוטי עשה לעצמו שם רע בארץ מה שיקשה על המכירה העתידית, האבזור והבטיחות הם לא הצד החזק של הרכב ביחס לשאר הקטגורייה, ומי שלא יודע להשתמש בגיר יתייאש די מהר.

לסיכום - אני באופן אישי לא הייתי קונה.

(נהגתי על קורולה כזאת כשהייתה להורים שלי בדיוק כשהוצאתי רישיון, ככה שאני מכיר את הרכב)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מסכים עם ההחלטה של פותח השרשור.

מדובר ברכב שרכישתו זולה בשל העובדה שאנשים התלוננו על הגיר הרובוטי.

כלומר, מה שמפתה כאן זה מחיר רכישה זול, אבל בהחלט האוטו לא נעים לנסיעה, והשאלה הינה אם תקנה כזו- למי תמכור אותה הלאה ובאיזה מחיר?

לכן, עדיף לא להכניס ראש בריא למיטה חולה.

בהצלחה

פורסם

להורים יש רובוטית שנקנתה מליסינג לפני שנה וחצי, האוטו עבר אצלינו כבר 60K,

רשמים :

בהתחלה הנסיעה היתה מהגרועות שנתקלתי בהן... ללא זינוק בעליה והעברת הילוכים מאוד לא נעימה(במיוחד בהאטה לפני רמזור)

עד לפני חצי שנה..

אבא שלי החליט שהוא הולך למוסך מורשה טויוטה לראות מה אפשר לעשות כי האוטו פשוט היה קטסטרופאלי.

במוסך ביצעו עדכון של התוכנה ולטענתם "הצמדת הילוכים"

עלות העבודה - 300שקל.

מאז האוטו השתנה לחלוטין. הגיר מתנהג כמעט כמו גיר אוטומאט רגיל. הנסיעה מאוד חלקה, יש זינוק בעליה וכמו אוטומאט האוטו מתחיל לסוע ללא לחיצה על הדושה(גם ברוורס)

האוטו השתנה לחלוטין.

מאוד מאוד חסכוני יחסית לרכב גדול וחזק(1.13.5 בממוצע)

וחוץ מטיפול קטן(החלפת מסננים+שמנים) ובלמים הרכב לא ראה מוסך!.

לא יודע מי הזכיר כאן את העליות בירושלים.. הרכב מתנהג שם מצויין.. לא נהגתי בו שם לפני העדכון לצערי כך שלא אוכל לחוות את החוויה שלך.. אבל אחרי העדכון האוטו יודע להעביר את ההילוכים בדיוק כמו שהיית מצפה מבנאדם.

פורסם

לי יש את הרכב- תענוג!

נכון צורך הסתגלות, אצלי עבר כ4500 ק''מ בחודש וחצי ככה שמבחינת אמינות אין עדין על מה לדבר למעט שמועות

אבל אני נוסע די הרבה והוא מאוד חסכוני, נוחות סבירה+ ופשוט צריך לדעת לנהוג ברכב.

בגלל צורכי עבודה וצורכי החיים חיפשתי רכב גדול, חסכוני, חזק ואמין- על ה3 מה4 כבר קיבלתי על הדרישה האחרונה הזמן ידבר.

פשוט תכין את עצמך נכון לרכב ותקבל חבילה מצוינת!

פורסם
אבא שלי החליט שהוא הולך למוסך מורשה טויוטה לראות מה אפשר לעשות כי האוטו פשוט היה קטסטרופאלי.

במוסך ביצעו עדכון של התוכנה ולטענתם "הצמדת הילוכים"

עלות העבודה - 300שקל.

מאז האוטו השתנה לחלוטין. הגיר מתנהג כמעט כמו גיר אוטומאט רגיל. הנסיעה מאוד חלקה, יש זינוק בעליה וכמו אוטומאט האוטו מתחיל לסוע ללא לחיצה על הדושה(גם ברוורס)

למיטב הבנתי העדכון הנ"ל משאיר את המצמד חצי מחובר (חצי-קלאץ') בזמן עמידה, מה שגורם לתיבה להתנהג בצורה דומה יותר לתיבה אוטומטית רגילה. החסרון בזה הוא בבלאי מואץ של המצמד, בעיקר אם מתנהגים עם הרכב כמו עם תיבה רגילה (זחילה בפקק, החזקת הרכב בעלייה בלי לחיצה על דוושת הבלם). ייתכן שאני טועה וישנו עדכון תוכנה אחר אשר משפר את התנהגות התיבה הרובוטית.

• תוכן חדש...