Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה נוהג הרבה מאד. משום מה אתה מתרכז במפרטים, ולא במה שלדעתי צריך להיות הקריטריונים הראושנים שלך: נוחות הישיבה ומבחני הבטיחות. עלויות האחזקה ממילא על המעביד, כך ששיקול זה זז הצידה.

לכן הייתי בוחן מחדש את האופציות, כולל אלה שלא הזכרת. מערכת מולטימדיה עם מסך מגע זה דבר נחמד, אבל אריה גולן נשמע במערכת המשוכללת (כמעט) בדיוק כמו ברדיו תדיראן 5 זכרונות. אולי אפילו עדיפה מערכת פשוטה שלא תגרום לך יותר מדי הסחת דעת מהכביש.

עוד קריטריון חשוב שכלל לא הזכרת: יש תינוק ,ואולי בתקופת הליסינג יצטרף אח\ות. לודא מראש שיש מספיק מקום בספסל האחורי ולבחור בדגם עם תא מטען מספיק גדול! אם בחרת ב-i30 בדוק את האפשרות לדגם הסטיישן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה נוהג הרבה מאד. משום מה אתה מתרכז במפרטים, ולא במה שלדעתי צריך להיות הקריטריונים הראושנים שלך: נוחות הישיבה ומבחני הבטיחות. עלויות האחזקה ממילא על המעביד, כך ששיקול זה זז הצידה.

לכן הייתי בוחן מחדש את האופציות, כולל אלה שלא הזכרת. מערכת מולטימדיה עם מסך מגע זה דבר נחמד, אבל אריה גולן נשמע במערכת המשוכללת (כמעט) בדיוק כמו ברדיו תדיראן 5 זכרונות. אולי אפילו עדיפה מערכת פשוטה שלא תגרום לך יותר מדי הסחת דעת מהכביש.

עוד קריטריון חשוב שכלל לא הזכרת: יש תינוק ,ואולי בתקופת הליסינג יצטרף אח\ות. לודא מראש שיש מספיק מקום בספסל האחורי ולבחור בדגם עם תא מטען מספיק גדול! אם בחרת ב-i30 בדוק את האפשרות לדגם הסטיישן.

א. מי זה אריה גולן? 0_o

ב. די מסכים ולכן i-30: נוחות נסיעה טובה (רק ההונדה סיוויק האצ'בק כנראה היתה נוחה יותר אבל עולה כ300 ש"ח בחודש יותר, פחות מאובזרת, ומרגישה פחות מרווחת), תא מטען מספיק גדול (שמנו את התיקים והעגלה של הילדה ויש עוד מקום), יש מספיק מקום בספסל האחורי (הברכיים לא בגב של הנהג אלא מרווחות מאוד).

ג. בדקתי את הסטיישן - גדול מדי, קצת מבוגר מדי, יש לאבא שלי והוא מקבל אוטוטו את החדשה אבל הוא צריך להסיע חמישה אנשים כשהם יוצאים לחופשה.

ד. בחנתי את כל האופציות כמעט, פשוט לא פירטתי אותן בטרד זה (יש לי אקסלים מפורטים של כל השאר) אבל כן מה שבסוף הכריע זה הנסיעות מבחן - ממליץ לכולם בחום גם כשלוקחים ליסינג (חבל שלא ידעתי את זה ב2006 עם היונדאי גטס).

פורסם

טוב שאתה קורץ לאריה גולן. רדיו תדיראן 5 תחנות כנראה באמת זקן מדי בשבילך :-D

אני לא יודע מה זה "זקן מדי בשבילך". אני פשוט רואה את עצמי כשהייתי במצב המשפחתי שלך ובאיזה קצב המשפחה גדלה ולכן חושב צעד אחד קדימה מבחינת נפח תא המטען. אמנם אני הסתדרתי עם שלושה ילדים קטנים באקסנט דור ראשון (פחות או יות ר מקביל ל-i25 של היום) - אבל נוח זה לא היה. כמובן שאם אתה לא רואה את המשפחה מתרחבת ב-3-4 השנים הקרובות שבהן הרכב צפוי להיות בידיך מה שכתבתי לא רלוונטי, אבל המחשבה על העתיד נראית לי שיקול חשוב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
טוב שאתה קורץ לאריה גולן. רדיו תדיראן 5 תחנות כנראה באמת זקן מדי בשבילך :-D

אני לא יודע מה זה "זקן מדי בשבילך". אני פשוט רואה את עצמי כשהייתי במצב המשפחתי שלך ובאיזה קצב המשפחה גדלה ולכן חושב צעד אחד קדימה מבחינת נפח תא המטען. אמנם אני הסתדרתי עם שלושה ילדים קטנים באקסנט דור ראשון (פחות או יות ר מקביל ל-i25 של היום) - אבל נוח זה לא היה. כמובן שאם אתה לא רואה את המשפחה מתרחבת ב-3-4 השנים הקרובות שבהן הרכב צפוי להיות בידיך מה שכתבתי לא רלוונטי, אבל המחשבה על העתיד נראית לי שיקול חשוב.

אני באמת לא יודע מי זה אריה גולן... דוד של אייל גולן?

עכשיו בוא נניח שהמשפחה שלי מתרחבת עוד שנתיים שלוש בע"ה לשלושה ילדים, אז במקסימום משלמים קנס של חודש ליסינג ומקבלים i-3o CW חדשה, עד אז נסעתי עם רכב קצת יותר זול, קצת יותר צעיר, קצת יותר מהיר ועם סאנרוף :)

פורסם
אני באמת לא יודע מי זה אריה גולן... דוד של אייל גולן?

:)

רשת ב' אח שלו - מתחילים להקשיב לזה באשפוז הראשון בגריאטריה ואחר כך מתרגלים.

ספריאל- הצעירים של היום לכל היותר מזדקנים אל ניב רסקין בגל"צ, מבחינתם רשת ב' זה יהרג ובל יעבור (לתחנה זו)

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אריה גולן הוא המראיין החריף ביותר שאני מכיר - לא נותן הנחות לאף אחד, משמאל, מימין או בכל מקום אחר בקשת הפוליטית\כלכלית\כל נושא אחר. מנחה תוכנית ברשת ב' מ-6 עד 8 בבוקר בימי חול (או לפחות היה מנחה את התוכנית עד לפני מספר חודשים.

רדיו לתדיראן 5 תחנות היה בעבר הרחוק הסטנדרד למכשיר שהותקן במכוניות בישראל (כמובן שבימים שבהם השידורים היו שידורי AM בלבד). התחנות נקבעו על ידי מנגנון מיכאני שלפני הפעלתו היה צורך באימונים יום יומיים ב"מכון שמשון" משך חצי שנה.

אישית אני אוהב לנהוג בשקט, מפעיל רדיו רק כאשר יש חדשות קריטיות. מוזיקה כלל לא מעניינת אותי.

ולגבי "רכב צעיר - פות"ש - אתה מדבר כבו בחור בן 17 שרוכש את הרכב הראשון שלו. אתה בעל משפחה, והשיקולים צריכים להיות קצת יותר רחבים, במיוחד אם אתה רואה את משפחתך מתרחבת בזמן הקרוב. איני יודע מה הפרש העלות בין i30 סטנדרטית למאורכת, אבל לא עדיף להנות כבר כעת מהרכב היותר מרווח, ולחסוך בעתיד את "קנס היציאה"?

והערה קטנה - לפני כ-3 שנים ניתנה לאשתי הבחירה בין i30 קצרה למאזדה 3 סדאן. ה-i30CW לא הוצעה. כפי שאתה מבין, באותו שלב הילדים כבר בגרו (הצעיר היה כבן 15), אבל נפח תא המטען הכריע בעד המאזדה. בהמשך פיתחתי התנגדות קשה למאזדה 3 מסיבות אחרות, אבל הקניה השבועית בסופר היתה סיבה מספקת לבחירת הרכב עם תא מטען יותר גדול גם בלי צורך בהובלה יום יומית של ציוד תינוקות.

פורסם
אריה גולן הוא המראיין החריף ביותר שאני מכיר - לא נותן הנחות לאף אחד, משמאל, מימין או בכל מקום אחר בקשת הפוליטית\כלכלית\כל נושא אחר. מנחה תוכנית ברשת ב' מ-6 עד 8 בבוקר בימי חול (או לפחות היה מנחה את התוכנית עד לפני מספר חודשים.

רדיו לתדיראן 5 תחנות היה בעבר הרחוק הסטנדרד למכשיר שהותקן במכוניות בישראל (כמובן שבימים שבהם השידורים היו שידורי AM בלבד). התחנות נקבעו על ידי מנגנון מיכאני שלפני הפעלתו היה צורך באימונים יום יומיים ב"מכון שמשון" משך חצי שנה.

אישית אני אוהב לנהוג בשקט, מפעיל רדיו רק כאשר יש חדשות קריטיות. מוזיקה כלל לא מעניינת אותי.

ולגבי "רכב צעיר - פות"ש - אתה מדבר כבו בחור בן 17 שרוכש את הרכב הראשון שלו. אתה בעל משפחה, והשיקולים צריכים להיות קצת יותר רחבים, במיוחד אם אתה רואה את משפחתך מתרחבת בזמן הקרוב. איני יודע מה הפרש העלות בין i30 סטנדרטית למאורכת, אבל לא עדיף להנות כבר כעת מהרכב היותר מרווח, ולחסוך בעתיד את "קנס היציאה"?

והערה קטנה - לפני כ-3 שנים ניתנה לאשתי הבחירה בין i30 קצרה למאזדה 3 סדאן. ה-i30CW לא הוצעה. כפי שאתה מבין, באותו שלב הילדים כבר בגרו (הצעיר היה כבן 15), אבל נפח תא המטען הכריע בעד המאזדה. בהמשך פיתחתי התנגדות קשה למאזדה 3 מסיבות אחרות, אבל הקניה השבועית בסופר היתה סיבה מספקת לבחירת הרכב עם תא מטען יותר גדול גם בלי צורך בהובלה יום יומית של ציוד תינוקות.

בוא לא נרד לפסים אישיים על כמה צעיר אני וכמה זקן אתה וכל זה, יש לכל אחד את ההעדפות שלו, השיקולים הכספיים שלו ותכנוני הילודה שלו :)

לשלוש שנים הקרובות יספיק לנו ה i-30, אחרי זה כבר נוכל להחליף את הרכב גם בלי קנס (ב100,000 ק"מ מחליפים ללא קנס ולפי מה שעשינו בשנים האחרונות בלי ליסינג הגענו לזה) ועד אז נהנה מהסאנרוף, מהקצת יותר מהירות וקצת פחות "זנב" :)

נ.ב. במקרה הכי גרוע נחליף עם אבא שלי

פורסם

זה בסדר, אני מזקני הפורום, אם כי יש כאן זקנים ממני. אני לא מתבייש בגילי. גם אין לי כוונה להתנצח אתך.

אם היית בודק פוסטים קודמים שלי היית מוצא שבדרך כלל אני נוטה להמליץ על הרכב הקטן ביותר שיספק את הצרכים. מנסיוני האישי משפחה עם שניים ואפילו שלושה ילדים יכולה להסתדר בסופרמיני מאורכת, בודאי עם משפחתית קטנה בנוסח i30. העניין הוא שמצבך קצת שונה מזה של מרבית השואלים: הנסועה שלך כפולה אם לא משולשת, לפי הרקע אני מניח שהפרנסה מצויה, ויש לך תוכנית להרחבת המשפחה. כל אלה מכוונים לרכב קצת שונה, יותר מרווח, שיהיה נוח לך גם בעוד שנה-שנתיים.

בכל מקרה, מאחל לך הנאה מה-i30 ומהאבזור שלה.

• תוכן חדש...