Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פסיכומטרי בחודש- טיפים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפלה עליי חתיכת עז.

אני צריך לגשת (נרשמתי כבר) למועד פברואר הקרוב של מבחן פסיכומטרי .

יש לי ציון להגיע אליו (אזור ה570).

לא למדתי בשמונה שנים האחרונות כלום. גם בשעתו שכן למדתי, לא למדתי כ"כ.

בקיצור, אני מתחיל מאפס.

עשיתי היום כמה טלפונים, אין קורסים כרגע של מספר שבועות עד לבחינה(נותרו חמישה שבועות).

לקחתי ספרים משומשים מחבר שעשה לאחרונה קורס ביואל גבע, אני חצי מהזמן עסוק מחיקה ולא בכתיבה.

במקביל, התחלתי לקרא ולרענן את האנגלית שלי שהיא במצב רדום מאד כרגע.

עשיתי סימולציה ככה, בלי ללמוד והוצאתי 500. למדתי מספר ימים והתקדמתי בסימולציה השנייה לכיוון ה530.

עכשיו החומר מסתבך ואני מרגיש אבוד.

חשבתי לקנות ספרי לימוד עצמי לפסיכומטרי- מישהו התנסה?

מישהו מכיר קורס טוב של חודש לפסיכומטרי?

המלצות על מה יותר להשקיע ועל מה פחות להשקיע?

אשמח לכל עצה,

לירון

פורסם

אני אתן לך כמה טיפים שעזרו לי אישית, ויכול מאוד להיות שלך הם יהיו לא נכונים/יעילים, אז קח בעירבון מוגבל.

1. עזוב את הטלוויזיה, בזמן הפנוי תראה דרך המחשב סדרות בלי תרגום.

2. במתמטיקה יש המון שאלות שבהן התשובות רחוקות זו מזו מאוד, ולכן על ידי הצבה אחת או שתיים ניתן להגיע לתשובה, וברוב המקרים זה גם ייקח פחות זמן מאשר לבנות נוסחה (שוב אדגיש, בשאלות בהן הפער בין התשובות גדול, מכיוון שאתה בלי מחשבון והחישוב הוא "בערך").

3. עברית שפה קשה ומעצבנת, תשקיע במתמטיקה ובאנגלית:)

4. לא מניסיון אך שווה בדיקה, אולי כדאי לבחון אפשרות של מספר שיעורים פרטיים עם מדריך פסיכומטרי.

בשושו אני יכול לתת טיפ שחוקיותו לא ברורה: אם סיימת פרק לפני הזמן, אתה יכול ללכת לדף האחרון ובקושי רב לקרוא מעט ממה שקורא בדף הבא. לא זוכר בדיוק כמה זה עזר לי, אבל משום מה זכור לי שלימדתי חבר שניגש אחרי.

בהצלחה

פורסם

כמה דברים שסיגלתי לעצמי בזמן שלמדתי וכשהצעתי לאחרים הבנתי שעזרו גם להם

חיבור:

תבנה לך פורמט, פסקת פתיחה וסיכום צריכות להיות לך תמיד בנויות מראש זה עובד על כל נושא שיתנו לך בבחינה וזה חוסך המון זמן.

מילולי:

למידת מילים זה עניין יחסית זניח, בעבר היה לזה משקל רציני, היום כבר לא עובדים באותה שיטה של פעם והמילים חשובות רק לאנלוגיות וגם שם יש סיכוי שתיתקל במילה שלא תכיר ביחס של בערך 1 ל-6 אנלוגיות.

הרוב עובדים על קשר לוגי קשה ואוצר מילים קל.

אנגלית:

אל תתחיל לקרוא ספר, אני לא יודע מי המציא את הרעיון הזה אבל הוא גרוע מאוד.

הדרך הכי טובה לשפר את האנגלית שלך לפסיכומטרי זה לקרוא מאמרים (רצוי רפואיים).

בנוסף, לגבי העבודה על הטקסט אם לוקח לך הרבה זמן תנסה לקרוא פסקה ראשונה ואז שורה מכל פסקה.

זה בדרך כלל פותר את השאלות הכלליות ואז ניתן לפתור את השאר נקודתית לפי השורה.

*כפי שאמר קודמי: לי זה עזר, מקווה ויעזור גם לך, אך קח בעירבון מוגבל.

בהצלחה

נ.ב.

אם אתה מכיר מישהו שעשה קורס תבקש ממנו שיסביר לך את הרעיון הכללי של מפגש אסטרטגיה, זה יכול להעלות לך מספר לא מבוטל של נקודות.

פורסם

קודם כל תבדוק על פי איזה חישוב מחשבים את הציון במקום אליו אתה רוצה להתקבל (רגיל, דגש מילולי, דגש מתמטיקה) ותתכוונן לפי זה.

בגדול אתה נמצא לא מאוד רחוק מהציון שאתה צריך, תבדוק מה התחום שבו אתה יכול לצבור הכי הרבה נקודות בזמן הכי קצר ותתמקד בזה.

אנגלית זה חרטא, תשתפשף טיפה וזה אמור להספיק, תתרגל קריאה והבנה של טקסטים בדגרת קושי עולה (תתחיל מ-2 מילים שאתה לא מבין בפסקה ותמשיך משם). האנגלית שלי אמנם ברמה יחסית גבוהה גם מבחינת הבנה וגם אוצר מילים אבל בלי להשקיע דקה בלימוד אנגלית קיבלתי 146 (2 טעויות). ככה שאני חושב ששווה להשקיע בזה רק אם המצב באמת על הפנים, קח בחשבון שהמשקל של אנגלית הוא רק 20% ככה שגם אם תשתפר ההשפעה על הציון תהיה קטנה יותר מעברית או מתמטיקה.

בעברית תעבוד על אנלוגיות, אם אתה מבין איך לפצח אותן מהר סגרת לעצמך 26% מהפרק (6 שאלות מתוך 23).

השלמת משפטים זה השטן, דורש המון זמן או המון מחשבה, את שניהם לא יהיה לך בשפע במבחן. יש 3 שאלות כאלה בכל פרק ככה שהמשקל שלהן לא גדול במיוחד.

במתמטיקה - תדלג תדלג תדלג. תעבור על פרק ממבחן סימולציה מכאן ותמיין לעצמך את השאלות לשלוש קטגוריות: א- שאלות שאתה מסוגל בקלות לפתור תוך פחות מדקה, ב- שאלות שלא ברור לך בדיוק מה הולך שם אבל אתה מבין פחות או יותר איך לפתור אבל יכול להיות שייקח לך זמןכדי להבין לגמרי או לחילופין שאלות עם חישובים ארוכים ומגעילים שגם הם יגזלו זמן, ג- שאלות שגורמות לך כבר במבט ראשון להגיד WTF????.

את שאלות א' תפתור זריז, על ב' תדלג ותחזור אחרי שסיימת את כל הא'ים. את ג' תשלח לחפש חברים.

תבנה לעצמך מין סכמה של כמה שאלות אתה צריך בכל פרק של מתמטיקה ועל פי זה תן משקל לכל אחת מהאותיות (אם אתה צריך לפתור הרבה שאלות תמעיט בג'ים וב'ים, אם אתה לא צריך הרבה שאלות תרביץ בג' בכיף. ככה אתה בעצם מפנה יותר זמן לשאלות מקטגוריה ב' שאשכרה תוכל לפתור ולהרוויח עליהן נקודות.

*זה ככה על רגל אחת ממה שהצלחתי לשלוף, אם יש לך עוד שאלות תיבת הה"פ שלי פתוחה בפנייך.

**אני לא מדריך פיכסומטרי (הטעות במקור, מהמילה פיכס) ואפילו לא קיבלתי ציון גבוה במיוחד (624, בדיוק בדיוק באמצע של הממוצע) אבל היה לי מדריך מעולה שלימד מצויין ונתן אין ספור טיפים מעולים.

עריכה: זמן זמן זמן זמן. אין 'יותר מאוחר', אין 'בירה ואז', אין 'אוףףףף איך לא בא לי עכשיו' או 'יהיה סבבה, רק עוד פרק אחד של פאמילי גיי'. שב על התחת ותשקיע זמן ותתרגל. זמן זה הסיבה היחידה לזה שאני לא הגעתי לציון היעד שלי. קח את זה ממישהו שחווה את זה על בשרו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

היי, אני מדריך פסיכומטרי. אם צריך משהו מוזמן לשאול

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

קודם כל תודה על התגובות.

Guy_25- אשמח אם אוכל לשלוח אלייך קטע שאכתוב ולשמוע תיקונים.

בכללי, ראיתי את זה. מה אומרים? מישהו התנסה? יכול להמליץ?

http://psycho.co.il/shop/itemdetails.aspx?itemId=10

עריכה:

ראיתי גם את זה:

http://www.psychometry.co.il/niv-revah/%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99_%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8%D7%99.php

פורסם

האמת שעוד לא יצא לי להעביר קורס במתכונת החדשה (עם החיבור) אז כך שאני לא רוצה סתם לייעץ לי במשהו שעוד לא למדתי בעצמי.

בכל מקרה, העניין הוא תרגול, תרגול ותרגול.

בזמנים קצובים.

תתחיל מ6 שאלות ב-5 דקות (בדיוק, לא שנייה יותר) ותעשה כמה שיותר סטים כאלה.

אחרי כל מקבץ תעצור, תבדוק את עצמך ותרשום לעצמך על כל טעות, למה לדעתך טעית.

(דוגמא לרישום כזה: כי אני לא מתורגל מספיק בחוקי חזקות. דוגמא נוספת: כי לא הבנתי נכון את השאלה)

ובשאלות שצדקת תנסה לחשוב על דרכים נוספות מהירות יותר לפיתרון.

זה סיזיפי, מתיש, ומרגיש כמו בזבוז זמן. אך סמוך עלי זה לא, וזה מביא את השיפור הטוב ביותר.

ככה גם אתה לאט לאט תלמד על עצמך באילו נושאים אתה חזק יותר ובאילו פחות ותדע לשים את הדגש.

והכי חשוב- תדע לבנות לעצמך את האסטרטגיה למבחן עצמו (לדוגמא, תגלה שאתה מאוד חזק בשאלות האלגבריות ופחות בגרפים ובגיאומטריה אתה סביר. אז אתה תדע שאם אתה מגיע לשאלת אלגברה אז תפתור אותה, ואת הגרפים להשאיר מראש לסוף. ואת הגיאומטריה לאחר האלגברה. מבין)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תוכן חדש...