Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דעתי היא שהקשר הכמעט יחיד בין שני הכבישטחים הללו הוא המחיר...

הטיגואן היא עם הנעה קדמית בלבד ועם התנהגות כביש טובה יותר מזאת של הפורסטר.

לפיכך אם הם מתכוונים לנסוע בכביש והבחירה ב"ג'יפ" היא לצורך התדמית - הייתי בוחר ללא ספק בטיגואן.

לסיכום:

לזכותו של הטיגואן: התנהגות כביש טובה יחסית, מנוע מתקדם חזק וחסכוני.

לחובתו של הטיגואן: יקר לתחזוקה ותיקון מנוע וגיר מתוחכמים עם פוטנציאל לתקלות "מעניינות", תא מטען קטן יחסית הנעה קדמית בלבד.

לזכותו של הפורסטר: הנעה כפולה, מרווח, מנוע פשוט יחסית לטיפול, תא מטען גדול.

לחובתו של הפורסטר: התנהגות כביש פחות טובה מהטיגואן, פחות חסכוני בדלק.

בכל מקרה כדאי לבצע נסיעת מבחן בשתי המועמדות לפני החלטתה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן על שניהם...

בטיגואן: נוחות נסיעה, שקט, כוח מנוע וחסכוני יחסית

בפורסטר: מרווח, נוחות ישיבה.

נראלי שאם מסתכלים על נהיגה והתנהגות כביש נטו אז הטיגואן לוקח בבירור.בכל מה שלא קשור בנהיגה, דהיינו- חבילה הכוללת של אמינות, אחזקה וטיפולים, מרווח, רכב למשפחה אז הפורסטר מציע יותר...

(ראיתי בפורום שהרבה אנשים ממש מתלהבים מהפורסטר, אך טרם הבנתי ממה. שוב, כחבילה כוללת הפורסטר כדאי על

רכבים מסוימים. אבל אין תחום שהפורסטר מצטיין בו לעומת שאר הרכבים( חוץ משטח). או שפספסתי משהו?? )

פורסם

לפורסטר יש יתרונות חבויים שהם לא על הנייר. למשל, שדה ראייה פנטסטי, תא הנוסעים מאוד אוורירי (ילדים אוהבים את זה), מנוע הבוקסר תורם למרכז כובד נמוך ואם לא דוחקים בפורסטר, כמעט שלא מרגישים שום זוויות גלגול (תחושה מרצדסית למי שמכיר) וזה יחד עם ההנעה הכפולה יוצרים מכונית שמאוד נעים להתנהל איתה והנהיגה מאוד קלילה וזורמת.

בנוסף, הפורסטר הוא כניראה אחד הרכבים הכי בטיחותיים שתוכל לרכוש בטווח המחיר הזה ויש לו את הציון הגבוה ביותר בהגנה על ילדים במושבי בטיחות (אם אני לא טועה כמובן אבל ממה שבדקתי עכשיו ב-NCAP, הוא היחידי שקיבל ציון של 91%, הרוב באזור ה-85%).

פורסם

זווית גלגול זה לא תחושה מרצדסית - יש את זה בלא מעט רכבים מתנהגים, זה פונקצייה של המתלים. תחושה מרצדסית זה משהאו אחר לא כל כך קשור לעינין זוית גלגול. מעבר לזה, אני חושב שלנהגים רגילים זווית גלגול לא אמורה להיות קריטית.

אם הרכב לטווח ארוך, כאן יש עוד יתרון לסובארו לאור כל מיני נושאי DSG, שרשראות טיימינג ושאר חבלי לידה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם הרכב לטווח ארוך, כאן יש עוד יתרון לסובארו לאור כל מיני נושאי DSG, שרשראות טיימינג ושאר חבלי לידה.

שלא לדבר על אחריות. אם אני לא טועה, שנתיים בגרמניה, חמש שנים במוצלחת.

אם אני צריך לקבל החלטה כזו לעצמי - אין בכלל התלבטות. סובארו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אין מה להשוות את איכות הנסיעה בטיגוואן לזאת של הפורסטר. אמנם הסובארו בתחילת דרכה הייתה להיט אבל עברה יותר מדי שינויים שהפכו אותה לסתמית וחבל כי היא הייתה מכונית נהדרת והפכה לעוד ג'יפון עירוני חסר ייחוד.

פורסם

מצטרף להמלצות על הפורסטר. נכון שאין לו את ה"פוזה" של הטיגואן וגם לא את רמת האבזור של הטיגואן. אבל עזוב אותך משטויות, זה פשוט רכב מצוין שכיף לנסוע בו. אחד מהרכבים היחידים שלקחתי לנסיעת מבחן ופשוט התבאסתי להחזיר לסוכנות :-(

עריכה: עכשיו אני רואה את הקילומטראז' השנתי הצפוי שלך. זה המון קילומטרים, כמעט פי 2 מהממוצע בקטגוריה לרכב פרטי. שקול ברצינות ג'יפון עם מנוע דיזל או הסבה לגז של הפורסטר, כי עלויות הדלק יהיו מאוד מאוד מאוד גבוהות בנסועה כזאת על מנוע בנזין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זווית גלגול זה לא תחושה מרצדסית - יש את זה בלא מעט רכבים מתנהגים, זה פונקצייה של המתלים. תחושה מרצדסית זה משהאו אחר לא כל כך קשור לעינין זוית גלגול. מעבר לזה, אני חושב שלנהגים רגילים זווית גלגול לא אמורה להיות קריטית.

רכבים מתנהגים הם לרוב בעלי כיול קשיח של המתלים, כאן אין את אותה הקשיחות. לזוויות גלגול משמעות אדירה בתחושת הבטחון של הנהג ברכב, במיוחד לנהגים רגילים. למרצדס יש הרבה תכונות, אני מדבר על התכונה הזו שהיא חלק מה-DNA של תכנון הרכבים במרצדס.

פורסם

ch2856, שוב, רכות נסיעה בנוסף לחוסר זווית גלגול זה פונקצייה של מתלים, יש את זה בבמוו סדרה 7 למשל ושאר רכבים שנועדו להיות נוחים.

למנוע זווית גלגול אפשר או על ידי מתלים מסובכים או על ידי הקשחת מתלה. ברכבים זולים שרוצים לתת להם תחושה ספורטיבית פשוט מקשיחים מתלה, ברכבים זולים שרוצים לתת תחושה של נוחות עושים מתלה רך וכתוצאה מזה יש זויות גלגול כי אין במתלה מנגנון לפצות על כך.

אומנם מתלים של מרצדס לא פחות ממדהימים ואני יודע את זה כי יצא לי יותר מלנהוג על מספר סוגי מרצדס, אבל חוזר זוית גלגול בתוספת רכות זה מאפיין של כל רכב יקר ונוח. רכב יקר עולה לפחות חצי מיליון שקל לצורך העניין.

להשוות מרצדס עם רכב עממי אי אפשר, חלקות נסיעה ושקט יוצאי דופן זה כרטיס ביקור אמיתי של נסיעה מרצדסית, כל זה כאשר גם האחיזה היא לא במקום האחרון. נסיעה המרצדסית זה כאשר אתה נוסע ברכב וברכבים אחרים אתה פשוט נוהג ומתפעל אותם. גם בתור נהג מרצדס נותנת תחושה של נוסע, כאשר התפעול הופך לשולי.

ואחרי זה דווקא זווית גלגול זה המאפיין של נהיגה מרצדסית בשבילך? אני חושב שכדאי לך לעבור חוויה מתקנת בשבוע נהיגה על איזו S קלאס עם מתלים פנאומטיים.

זה ידוע שסובארו משקיע במתלים טוביםם, אבל גם אם אין זוית גלגול וזה בעיני לא קריטי, אין מה להשוות נסיעה עם המרצדס בשום מובן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...