Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כבר ידוע אילו דגמים חדשים ואילו שיפורים יהיו במהלך 2014?

אני שואל, כיוון שפעם היית יכול לחכות שיגיעו הדגמים החדשים (אם אני לא טועה הגיעו תמיד בין יוני לספטמבר), ואז היית יודע שבשנה הקרובה אלו הרכבים שיימכרו.

עכשיו אני כבר ממש מבולבל, דגמים וחידושים לדגמים מגיעים בכל מהלך השנה, ואם אני קונה רכב 2014 אז יש מצב שהוא בכלל רכב של שנה שעברה..

בקיצור, מה שאני בא לשאול - נניח שאני קונה עכשיו פיאסטה ומקבל אותה בתחילת 2014 - האם זו תהיה אותה פיאסטה שיקנה מישהו חצי שנה אחרי? האם זו אותה פיאסטה שמכרו החל מפברואר 2013? אם לא בהכרח, איך אני יודע שאני מקבל רכב מהסדרה החדשה שיוצר לאחרונה, ולא רכב שיושב כבר שנה במכס?

פורסם

כדאי שתגיד באיזה דגמים אתה מתעניין ספציפית, כי אין טעם שנתחיל לסקור כאן את כל הרכבים החדשים שצפויים להגיע ארצה, ממרצדס ספרינטר ועד רנו טוויזי.

ספציפית לגבי הפיאסטה, הדגם שיימכר ב-2014 הוא אותו דגם שכבר נמכר בארץ כיוון שאת מתיחת הפנים שלו כבר עבר באמצע 2013. טכנית, יכול להיות שהרכבים של מודל 2014 כבר נמצאים בארץ חצי שנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תקן אותי אם אני טועה.

פעם היו חידושים קטנים כל שנה.. לא??

לא מתיחות פנים גדולות, אבל פה ושם דברים קטנים..

אז לצורך העניין ברור שדגמי 2014 נמצאים כבר בארץ. אבל האם הם זהים לחלוטין לדגמי 2013? אתה אומר שזה לא משנה בכלל?

האם דגמי 2013, 2014, 2015 של הפיאסטה יהיו זהים לחלוטין עד מתיחת הפנים או השינוי הגדול הבא?

פורסם

יש יצרנים שעושים שינויים קטנים כל שנה, למשל לנד-רובר.

יש יצרנים שעושים שינויים אחת לכמה שנים, כמו פורד.

לפעמים יש שינויים קטנים תוך כדי, בעיקר בגלל החלטה של היבואן. למשל בפוקוס ראו שיש בעיה והרכב שלהם היחיד שלא מגיע עם מערכת מולטימדיה, אז הוסיפו מערכת מולטימדיה כסטנדרט בין השנתונים. אבל זה לא משהו גורף, כל מקרה לגופו.

אני לא יודע מה יהיה עם הפיאסטה בשנת 2015, אני לא מחובר למידע העסקי הסודי של פורד אירופה. אני כן יכול להגיד לך שהייתה מתיחת פנים בשנת 2013 ולא נהוג בפורד לבצע מתיחת פנים כל שנה-שנתיים.

פורסם

כשמדובר בפיאסטה יש לדעתי לא מעט דברים שצריך לחשוש מהם, אבל מהבחינה הזאת של המודל אתה יכול להיות רגוע. גם אם יהיו שינויים במהלך השנה הקרובה, רוב הסיכויים שהם יהיו מינוריים. הסיכוי שיהיה שינוי משמעותי בשנה הקרובה - די קטן.

פורסם
כשמדובר בפיאסטה יש לדעתי לא מעט דברים שצריך לחשוש מהם, אבל מהבחינה הזאת של המודל אתה יכול להיות רגוע. גם אם יהיו שינויים במהלך השנה הקרובה, רוב הסיכויים שהם יהיו מינוריים. הסיכוי שיהיה שינוי משמעותי בשנה הקרובה - די קטן.

אשמח שתגיד לי ממה אני צריך לחשוש... אני לא רוצה לקנות משהו ואז להתחרט..

פורסם

אני נאלץ לתקן את מר. TZVIKA "קצת". את מתיחת הפנים הם ביצעו עוד בסוף 2012, אם אני לא טועה, ולא ב-2013.

הם {דלק} דחפו את כל רכבים הקודמים בדצמבר 2012 וינואר 2013 לאנשים וסיפרו להם שהצורה החדשה תצא רק ביולי 2013.

גם סיפרו להם {וגם לי}, שיעלו את המחיר לדגם החדש באלפי שקלים. הם גם "שכחו" לספר על מבצע של 3500 ש"ח הנחה על הדגם הישן + מראה חכמה במתנה. {ביחד 5000 ש"ח הנחה}

ול-YONIE2014, זה עונה מספיק לשאלת החששות שלך?

פורסם

את הפוסט שאתה מתאר את חווית הקניה הזו קראתי.

אני התכוונתי לחששות בנוגע לרכב עצמו, לא להתנהלות היבואן.

לצורך העניין אני מכין את עצמי שתתכן ירידת מחירים בפיאסטה לאחר הקניה.. אין מה לעשות, זה סיכון שצריך לקחת...

גם עכשיו יש מבצעים מטורפים על כל מיני מכוניות, וכאלה שהוזלו בכמעט 10000 שח.. אז מה נעשה? לא נקנה רכב בגלל שאולי יהיה מבצע בעתיד?

דווקא אני מבין את היבואן, שמוכר בהנחה כזו או אחרת לקראת כניסה של דגם חדש..

פורסם

הרכב הזה יחסית לאחרים בקבוצה הוא מצויין. הוא שומר על ערכו בשוק המשומשות בצורה יוצאת דופן. פרסמת ומכרת ומיד!

באיילון נותנים אבזור עשיר מקורי של היצרן. קח הצעה מהם ולא תתחרט. אתה רק תרוויח. אל תעשה את טעות שאני עשיתי.

פורסם
הרכב הזה יחסית לאחרים בקבוצה הוא מצויין. הוא שומר על ערכו בשוק המשומשות בצורה יוצאת דופן. פרסמת ומכרת ומיד!

באיילון נותנים אבזור עשיר מקורי של היצרן. קח הצעה מהם ולא תתחרט. אתה רק תרוויח. אל תעשה את טעות שאני עשיתי.

זה נכון שיש מתחרה לדלק מוטורס, אבל הוא לא בהכרח יותר טוב :)

ההתנהלות שלהם היא חובבנית, אולי עוד שנה-שנתיים הם יהיו רציניים ויהיה אפשר לשקול ברצינות לקנות מהם רכב..

יש להם פה איזה טרול (אלמוג משהו), שחושב שהוא עובד על כולם שהוא קנה פיאסטה (בחלק מהמקרים ידנית ובחלק מהמקרים אוטומטית), ולכל שרשור שעוסק ברכב בסדר גודל מחיר של 80000 ישר קופץ ומודיע בריש גלי שהוא קנה את הפיאסטה הידנית מאיילון מוטורס, ושהאבזור שלה הרבה יותר טוב שם, וכו' וכו'.

גם לפרסם מחירים דרך מודעת פרסום "סוכני רכב" ביד 2 זה לא רציני.

גם לא רציני, שהוא התחיל למכור ב2000 ש"ח יותר זול מדלק, ועכשיו הוא מוכר ב4000 ש"ח יותר מדלק. התירוץ שלו אגב היה עליית המע"מ. אבל גם לדלק עלה המע"מ, לא?

גם 3 פעמים שבדקתי את המחיר שלו ביד 2, בהפרש של כשבועיים-שלושה בין 2 בדיקות, המחיר עלה כל פעם ב-1000 ש"ח. בהתחלה היה 79000, אחרי זה 80000, אחרי זה 81000. בקיצור - לא רציני.

אין קטלוג מודפס, אין הצעת מחיר מסודרת. כלום. הכל מרגיש שוק.

בנוסף אין לו מוסך מרכזי, ולך תדע אם הוא יקיים את ההתחייבות לספק חלפים וכו' וכו'. יש המון בעיות שיכולות להיות עם יבואן חדש, ואני מעדיף כרגע שאנשים אחרים ינסו את מזלם. בקניה הבאה, עוד כמה שנים, אשקול לקנות ממנו..

אגב, אתה פרסמת ומכרת מיד? באיזה מחיר לעומת מחיר המחירון באותה עת?

פורסם
אשמח שתגיד לי ממה אני צריך לחשוש... אני לא רוצה לקנות משהו ואז להתחרט..

הכוונה שלי היא לגיר הרובוטי שהגיע במסגרת מתיחת הפנים. תראה מה קרה לפוקוסים עם אותו הגיר אחרי שנה-שנתיים - על הפנים!

הרשה לי לתקן אותך - הפיאסטה לא שומרת על ערכה באופן חריג. למעשה, בשוק המכוניות יוצאות הליסינג היא קצת יותר זולה מהמתחרות.

פורסם
הכוונה שלי היא לגיר הרובוטי שהגיע במסגרת מתיחת הפנים. תראה מה קרה לפוקוסים עם אותו הגיר אחרי שנה-שנתיים - על הפנים!

הרשה לי לתקן אותך - הפיאסטה לא שומרת על ערכה באופן חריג. למעשה, בשוק המכוניות יוצאות הליסינג היא קצת יותר זולה מהמתחרות.

אז בפיאסטה ידנית אין ממה לחשוש?

• תוכן חדש...