Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיטורים מעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר עובד בחנות מסויימת כבר שנתיים ו 4 חודשים.

על בסיס משמרות (6 שעות במשמרת).

5 ימי עבודה ופעמיים בחודש 6 ימי עבודה בשבוע.

לאחורה באוקטובר התחיל ללמוד ויכל לעבוד רק יומיים+שישי.

בנתיים הוא עבד ככה הכל טוב ויפה אבל אתמול הודיעו לו (דרך המנהלת ולא הבעלת בית) בלי שום מסמך רשמי, שיקראו לו רק כשיצטרכו, והוא לא יעבוד כפי שהוסכם בע"פ על 3 ימים.

לשם הדגשה, אין שום חוזה חתום ביניהם.

והמעביד הפר הפרה חמורה שלא הפריש פנסייה בכלל בכל התקופה. האם זה חוקי? אגב גם הימי חופש לא חושבו באופן נכון.

מה הכי נכון לעשות בסיטואציה כזאת?

זאת לא הרעת תנאים? לא מפטרים פשוט אומרים לא מגיע עד שלא יקראו לך. פעם בשבוע ולפעמים בכלל לא.

פורסם

השאלה העיקרית היא האם החבר רוצה להמשיך לעבוד שם ?

הרעה בתנאים מאפשרת להתפטר ולקבל את מלא פיצויי הפיטורין כאילו בוצעו פיטורין

במידה ולא הופרשו כספים לקרן פנסיה , ניתן עם מכתב הפיטורין להוסיף מכתב למעביד ש"מזכיר" לו את העניין

ומבקש להפריש רטרואקטיבית בד"כ זה עוזר , אם לא אפשר להגיד שרוצים להמנע מפניה לבית הדין לעבודה

במידה ומסרב , תמיד אפשר לפנות לבית הדין לעבודה , אין סיכוי שבעולם שבית הדין לא יחייב את המעביד בתשלום

לגבי חופשה , צריך שלעובד יהיו כל תלושי השכר אשר בהם אמור להיות מפורט כל ימי החופשה שנצברו ושנלקחו .

לגבי חופשה יש לדעת כיצד הוגדר העובד , האם כעובד יומי או כעובד חודשי ?

ניתן לבדוק לפי חודשים עם חגים האם שולמו גם ע"ח החגים או לא ?

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הוא כבר לא מעוניין לעבוד שם וגם ככה לא יתנו לו אחרי מה שאמרו רק מידי פעם יתנו לו לעבוד.

האם זה שאמרו לו בעל פה את הדברים האלה הוא יכול להגיש מכתב התפטרות על בסיס הרעת תנאים?

זה שלא הופרשו כספי פנסיה זאת גם עילה להתפטרות או לא?

אגב הבעלים שמים קצוץ על העובדים אז רוב הסיכויים שהם לא יתרגשו כל כך ממכתב כזה של 'איום'.

רוב הסיכויים שהוא מוגדר כעובד יומי. (הבנתי שכל תלושי המשכורת נשמרו). החגים שולמו כראוי. שוב אין לו רצון להמשיך לעבוד שפ, המעסיקים היו משפילים את העובדים ואפילו לא מביאים מתנות לחגים.

האם הדרך המהירה היא הגשה מידית של תביעה בבית דין לעינייני עבודה?

פורסם

לא אל לסייע לבחור.

הבעיה של קרן הפנסיה חמורה מאד כיון שמדובר ל רק בכסף, אלא בותק, שהוא דבר שאי אפשר לרכוש.

ואני חייב להדגיש כאן משהו שלמדתי מאבא שלי לפני הרבה מאד שנים: תלושי שכר הם מסמך חשוב מאוד - חייבים לשמור את כל תלושי השכר בצורה מסודרת וקפדנית מיום העבודה הראשון בחיים. בימים אלה הדבר נכון גם לגבי המסמכים של קרן הפנסיה ושאר חסכונות פנסיוניים.. יתכן מצב שבו ביציאה לפנסיה תזקק למידע שנמצא בתלו השכרת מגיל 21 (וזה מנסיון אישי של אבא שלי - היו לו בעיות לקבל את מלוא הפנסיה שלו, וחסרו לו תלושי שכר מ-36 קודם. למזלו המעסיק היה מסודר מאוד וסיפק לו את המידע אבל אם היה מעסיק פחות מסודר הוא היה נשאר עם פנסיה מוקטנת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שיבקש מהמנהלת מסמך חתום ע"י הבעלבית שמאשר את מה שנאמר לו בע"פ ומשם הדרך לקבל את כל מה שמגיע לו קצרה וזריזה כמו שאמרו לפניי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אז בעצם בעל פה זה לא שווה כלום?

אם הוא יצליח להקליט אותה?

כי יש סיכוי טוב שהם לא יסכימו להביא שום מכתב.

הקלטה היא עניין שחייבים לישם בדיוק ברגעים אלו וכמובן להשכיל לרשום מכתב ועדיף מייל וגם בכתב ולמסור אישית את הבקשות והטענות. יש לי הקלטות שאני מקבל על בסיס שבועי של מועסקים שללא ההקלטות היה להם הרבה יותר קשה לקבל את מה שמגיע. ואכן למה שנאמר בעל פה יש תוקף.

החיים הם כמו....

פורסם

הקלטה גם תעזור אבל תגיד לו שיבדוק את ההקלטה לפני שהוא מתפטר בהפגנתיות שולח את כולם לאלף להזדיין ומשתין להם על הרצפה (אל תגיד לו שאמרתי לו לעשות את זה).

hTOKJTRHMdw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הקלטה שנעשית בין החבר שלך לבין מישהו אחר חוקית ותהיה קבילה גם, אלא אם יראו כי היא בושלה .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...