Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין מה כל הקשקושים האלו, כל אחד נהיה צדיק פתאום, חבר יקר, יש דבר כזה גילוי נאות, היה לך 2 מנורות לפני שמכרת, תגיד את זה לקונה, מה ניראה לך, אם זה היה קורה פה לאחד בפורום שמתחכם פה, הייתם קופצים ומתאבדים על הבחור, בבית משפט תצטרך לומר שלפני הבדיקה היה 2 תקלות, ונראה מה השופט יגיד על זה, לא חסר סוחרים שמוכרים רכבים עם שמן "דבש", ואיפוס תקלה שנייה לפני שהקונה מגיע.

בקיצור מקווה מאוד שבית משפט יפסוק לטובת הקונה.

מה קשור לשיטת מצליח לא הבנתי??

צרפתי זה הכי אחי

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא מבין מה כל הקשקושים האלו, כל אחד נהיה צדיק פתאום, חבר יקר, יש דבר כזה גילוי נאות, היה לך 2 מנורות לפני שמכרת, תגיד את זה לקונה, מה ניראה לך, אם זה היה קורה פה לאחד בפורום שמתחכם פה, הייתם קופצים ומתאבדים על הבחור, בבית משפט תצטרך לומר שלפני הבדיקה היה 2 תקלות, ונראה מה השופט יגיד על זה, לא חסר סוחרים שמוכרים רכבים עם שמן "דבש", ואיפוס תקלה שנייה לפני שהקונה מגיע.

גם אני לא מבין על איזה קשקוש אתה מדבר

אני לא סיפרתי לו על זה מאחר ומבחינתי התקלה טופלה ותוקנה! הנורות נדלקו לפני כחודש וחצי ולמחרת נעלמו. לא חסכתי שקל ולא חיכתי יום. הלכתי מהר למוסך ושם אמרו לי שזה כלום ואפשר לנסוע. כמו שאמרתי אני לא מוסכניק והתקלה לא שבה! כל מה שאני אומר זאת אמרת לאמיתה. הרכב נלקח לבדיקה והכל יצא תקין. אני לא איפסתי שום תקלה שנייה לפני שהקונה מגיע וגם לא ביקשתי לאפס שום תקלה. מטרת הביקור במוסך היתה על מנת לתקן/לטפל בבעיה. תיקרא טוב את מה שרשמתי לפני שאתה מסיק מסקנות וכותב שטויות.

חתימה עד שלוש שורות.

פורסם

התחלת נכון בזה שציינת שאתה לא מבין.

אין דבר כזה שנקרא גילוי נאות בין שני אנשים פרטיים. גילוי נאות הוא רלוונטי רק כשעוסק בתחום רכב מוכר רכב ללקוח.

פורסם

בוא אני אסביר לך מה הקשר אם לא הבנת . ברגע שקונה מגלה איזה שהיא תקלה הוא מצפה שהמוכר ישתתף איתו בעלות התקלה . תעשה חיפוש בפורום תראה שיש כמה וכמה שרשורים על הנושא. מבחינתי בתור מוכר רכב ברגע שעשינו בדיקה במכון , כל התלונות שלך מופנות לשם. פשוט וקל. לא מעניין איזה נורא נדלקה או נכבתה. יש מושג שנקרא אשם תורם . במקרה אני גם סטודנט למשפטים שנה שלישית אז אין צורך להסביר לי מה יגיד השופט. אשם תורם זה אומר שהקונה יכל להוציא במעמד הבדיקה את כל הטיפולים מהמוסך או לבקש מהקונה.

ד.א גילוי נאות מחוייב רק סוחר רכב . מצטט "משמעות החוק: "סוחר רכב משומש (כל מי שהרכב לא בבעלותו הפרטית למעט קרוב משפחה מדרגה ראשונה)שימסור מידע חלקי או מוטעה (בעלים קודמים, קילומטרז',תאונות) יהיה צפוי לקנס הקבוע בחוק ולביטול העסקה. מוכר כלי רכב (סוחר, מגרש מכוניות) שזהו עיסוקו, יחויב למסור לקונה עד למועד ביצוע העסקה 'טופס גילוי' בו

יפורטו פרטי הסוחר, מספר הבעלים הקודמים של הרכב ופרטיהם, פגיעות קודמות שעבר ומרחק בק"מ שעבר. אי מתן הטופס כשלעצמו, מאפשר לרוכש הרכב לבטל את העסקה וחושף את הסוחר לתביעות ולקנסות."

בקיצור כמו שנאמר תגיד לקונה שאתה לא הכתובת. אם התקלה הייתה מתגלה אחרי חודש או חודשיים ? גם אז הוא היה בא לקונה בטענות ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אגב נגיד שהמוכר היה מספר על כל התקלות הפנצ'רים והתדלוקים שהרכב עבר משהו כמו :

"צ'מע לפני חודשיים שלושה נדלקה לי נורה הלכתי למוסך עשו משהו ואמרו שעכשיו הכל בסדר אפילו כסף לא לקחו"

האם הקונה לא היה קונה את הרכב ?

האם זה היה פוגע בערך הרכב?

פורסם

תיקון החוק לגילוי נאות קצת לוט בערפל, אבל לדעתי תקף גם למוכר פרטי.

בכל אופן, גילוי נאות לא אומר לספר עכשיו את כל תולדות הרכב בעל פה, אלא פשוט לחשוף היסטוריית טיפוליפ מלאה.

אני מניח שהנורית לא נכנסה להיסטוריה כייון שלא נעשה תיקון ולא נלקח כסף על הבדיקה. (?)

אם כך הדבר, משמע לא הייתה תקלה ולא היית צריך למסור את המידע הזה.

אגב, האם באמת יש תקלה או ששוב הנורית דלקה סתם??

פורסם

אני מניח שהנורית לא נכנסה להיסטוריה כייון שלא נעשה תיקון ולא נלקח כסף על הבדיקה. (?)

אם כך הדבר, משמע לא הייתה תקלה ולא היית צריך למסור את המידע הזה.

אגב, האם באמת יש תקלה או ששוב הנורית דלקה סתם??

הנורית לא נכנסה להיסטורית הטיפולים, לא נעשה תיקון/החלפה של החלק כיוון שבעל המוסך ראה שהתקלה נעלמה ונורות כבו, הוא חיבר את הרכב למחשב וראה שאכן נדלקה אתמול ונכבתה, הוא עשה כיוונים ושלח אותי לדרכי. אמר שהכל בסדר ואם זה יחזור אז לחזור לטיפול. אמרתי לו אולי כדאי בכל זאת לפרק ולנקות את המצערת? הוא אמר כרגע לא צריך זאת עבודה די גדולה ולא יתכן שרכב עם ק"מ כל כך נמוך כבר צריך להחליף מצערת. הקשבתי לו ונסעתי לדרכי ולא נדלקה שום נורה ולא היתה שום בעיה כלל במשך כל החודש וחצי האלה מאז שמכרתי את הרכב.

אני זוכר טוב מאוד שביום כשניקיתי את הרכב ניקתי את המנורה עם קומפרסור אוויר ואחרי שסיימתי לנקות בשעות הערב הנעתי וזה קרה. חשבתי אולי חיישן התלכלך או משהו. שוב אני לא מוסכניק ולא מבין בזה. דרשתי מהבחור לקחת לבדיקה על מנת למנוע דרכים מעין אלה או אחרים.

אני די מאמין לבחור שיש תקלה הוא אמר שזה קרה לו באמצע הדרך בלילה והוא גרר את הרכב למוסך שלו (ביקשתי ממנו לגרור למוסך שלי כי הוא אמר שהוא מכיר את המוסך שלו וזה לא מצא חן בעיניי) אחרי שאני חושב על הכל..שיעשה מה שבא לו..הרכב שלו.

חתימה עד שלוש שורות.

פורסם

אה, עוד מידע חשוב לומר!

אתמול הוא התקשר אליי מהמוסך ואמר שהמוסכניק העלים את התקלה ע"י המחשב וכרגע אין בעיה או תקלה, הרכב נוסע טוב.

אבל הוא בכל זאת השאיר את הרכב לפירוק המצערת ולבדיקה.

חתימה עד שלוש שורות.

פורסם

שוב פעם החוק פה נוטה בערפל כמו שאומרים, אני בטוח שאף!! חבר פורום פה שדיבר לא היה קונה שום רכב!! בשום מחיר אם היית אומר לו שלפני חודש נידלקה נורת אזהרה וצק אנגין!! זה מבחינתי השורה התחתונה, האם הקונה היה במוסך ואמר מה הבעיה או מה צריך לתקן?

צרפתי זה הכי אחי

פורסם

אמיר,

שים לב שמנקודת המבט של מוכר הרכב, לא מדובר בתקלה מתמשכת ברכב, אלא בנורה שנדלקה, היה במוסך, עשו "קונץ פטנט", והתקלה לא חזרה.

זה לא שמוכר הרכב ידע שיש תקלה וביקש להוציא את הנורה.

מה שרלוונטי כאן זה מה ידע מוכר הרכב בעת המכירה, ומבחינתו, 2000 ק"מ אחרי שהיתה תקלה כלשהי שנעלמה אחרי ביקור במוסך - אין כבר תקלה, ומכיוון שכך- אין שום עילה להשתתף בתיקון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אין חוק המחייב מוכר לגלות על תקלות עבר למוכר.

אין חוק כזה המחייב עוסק בתחום הרכב (מה שאנחנו קוראים סוחר) לגלות לרוכש על תקלות עבר.

באופן כללי יש חובת תום לב בחוזים חובת זהירות בנזיקין, ובכל מקרה שיש שני צדדים שווים בעסקה אז "יזהר הקונה"

פורסם
שוב פעם החוק פה נוטה בערפל כמו שאומרים, אני בטוח שאף!! חבר פורום פה שדיבר לא היה קונה שום רכב!! בשום מחיר אם היית אומר לו שלפני חודש נידלקה נורת אזהרה וצק אנגין!! זה מבחינתי השורה התחתונה, האם הקונה היה במוסך ואמר מה הבעיה או מה צריך לתקן?

תקרא את הסיפור , העובדה היא שהוא לא מבקש לבטל את העסקה אלא רק את סכום הפיצוי מצביעה על כך שהקונה היה קונה את הרכב גם אם המנורה היתה דולקת בזמן הרכישה במחיר המתאים.

במקרה הזה המנורה לא דלקה לא רק זה אלה שהמוסך בדק ואמר שהכל בסדר.

פורסם

על מה בכלל מדובר מבחינת התיקון. אתה יודע מה העלות ומה יש לעשות ברכב ?

אני אגב סבור כי היה עליך לגלות. לא אתפלא אם כך יקבע שופט, אם תוגש תביעה. לא מדובר בסחיטה אלא בדרישה לגיטימית של הקונה.

פורסם

אנשים יקרים, אל תגיעו למסקנות כל כך פזיזות

אתמול בלילה הקונה אמר לי שהמצערת מפורקת ורק בבוקר ידעו אם זה ניקוי או החלפה והוא יחזיר לי תשובה

הגיע הבוקר ועד עכשיו שום טלפון...כנראה שזה היה רק ניקוי של המצערת וזה הכל.

תם הסיפור! וקצת אמונה חברים לא תזיק לכם, אין אדם גלוי ממני והוא בהחלט לקח רכב במצב נדיר ביותר מאדם פאדנט כמוני.

חתימה עד שלוש שורות.

• תוכן חדש...