Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה יאריס, מאזדה 3 או 323

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים אני בן 26 מחפש לקנות רכב עם גיר אוטומט שישרת אותי ל-4 שנים קדימה (פחות או יותר).

התקציב שלי הוא 30-35 אלף לרכישת המכונית.

השימוש הוא לנסיעה באיזור המרכז ת"א- ר"ג- פ"ת- כפ"ס, מאמין שבערך 50 ק"מ ביום.

חשוב לי שהרכב לא יביא אותי למוסך יותר מדי ולא יעלה לי יותר מדי כסף בהוצאות על דלק, אחזקה, ירידת ערך וכו'.

האופציות שעומדות על הפרק הן:

323 לאנטיס 2004

מאזדה 3 2004-2005

יאריס 2002-2004

על מה אתם ממליצים לי ללכת? האם ההבדל בהוצאות שאמורות להיות לי על המאזדות משמעותיות לעומת היאריס?

תודה,

פורסם

אתה צריך משפחתית?

הכי חסכונית היאריס,אבל שים לב שבאותו התקציב יש גם את ה 3, עולה עליה בכול פרמטר למעט חיסכון.

אם אתה מחפש רכב חסכוני אז כדי שתחפש סופר מיני כמו ההונדה גאז,גרנדה פונטו יאריס למרות שהיא תהיה יותר ישנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
323 הכי אמינה. סתמית אבל סוס עבודה

והמסקנה שלך מבוססת על?

כל הרכבים האלה אמינים ובמודלים כאלה, האחזקה של הבעלים מאוד קובעת את העתיד שלהן. אם דלק חשוב לך- סופר מיני זה הפתרון.

פורסם

אם תמצא יאריס בתקציב שלך והגודל לא מפריע לך היא תהיה עדיפה על המאזדה

BMW E36 328------Pioneer p90rs

Eton PA800.4 + PA 560.2 + ECC 1200.1

Audio Development Double W600 + Double VIPERA F8

Audio Development MM4 +MM1

פורסם

לאשתי יש יאריס 1300 מודל 2002 (ידנית)

לוי יש מאזדה 3 חדשה ובעבר גם אחת ישנה.

ה323 (אן אתה לא מתכוון לבמוו) מיושנת ולא במשחק...

מעבר לעובדה שהם לא באותה קטגוריה, להלן הבדלים לפי ראות עיני:

אמינות:

יאריס - טיפולים שוטפים כל 15 אלף יחסית זולים. אין חגורת טיימינג אלא שרשרת. טרם הזדקקתי להחלפות/תיקונים מאז שהיא ברשותי (7 שנים לערך). יחד עם זאת, גמעה רק 153 אלף ק"מ.

במאזדה ליסינג אני לא מטפל אבל החליפו לי ממיר קטליטי לאחר שהרכב החל לגמגם.

מרווח - במאזדה אני לוקח את הכיסא עד הסוף אחורה ומאחורי אף אדם בוגר לא יכול לשבת בנוחות כשאני עושה זאת ביאריס אז זה בהחלט אפשרי (כנראה בגלל שהגג יותר גבוה, אז אפשר לשבת מאחורה בצורה יותר זקופה מבלי לגעת עם הראש בגג וכך להרוויח את שטח הרגליים).

תא מטען - אומנם ביאריס אפשר להזיז את הכיסא האחורי על מסילה ולהגדיל את התא, אבל הוא רק מספק ולא גדול בעוד במאזדה הוא גדול משמעותית (כמה זה משנה לסטודנט?).

מנוע ותיבה - התיבה במאזדה מאוד מתאימה לסגנון הנהיגה שלי. היא מהירה וניתן לשלוט בה ידנית. המנוע טיפה חלש אבל סביר.

ביאריס המנוע חזק אבל בתיבה הידנית יש "בור" ענק בין הילוך ראשון לשני.

פנים - בשני המקרים סביר לחלוטין. יתרון קל למאזדה.

דלק - הממוצע שלי ביאריס נע סביב ה-15 ק"מ לליטר ובמאזדה סביב 10.5 (באופן מוזר דומה לCX5 של אבא שלי...).

ירידת ערך - לא יודע.

לדעתי ההבדל משמעותי לפחות בדלק והיא הבחירה הטובה יותר ועל הדרך אתה מרוויח רכב טוב לחניות אם כי קצת נשי (חבר פעם חיפש אחת הרבה זמן ובסוף קנה אחת בצבע וורוד או משהו דומה...מאז צמחו לו קוקיות).

פורסם

תודה רבה אנשים על כל העצות

כנראה שאני אלך על היאריס בסופו של דבר בגלל שהעלויות בדלק הופכות את המחיר למשמעותי לאורך זמן

ואין לי באמת צורך במשפחתית...

מקווה שאני אמצא מהר

• תוכן חדש...