Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה ששמתי לב ישרים. אח היו עקומים הקאליפר היה מקבל מעין זוית בלחיצה על הברקס אני מאמין והשחיקה של אותה רפידה לא הייתה אחידה אך היא צמודה באופן ישר לחלוטין לצלחת.

פורסם

אם כך, אז יש פיתרון.

אל תקנה כלום. אני עוד כמה שעות אכתוב ואפרט לך ולידיעת כולם מה עושים במצב כזה.ובכלל.

(אני כרגע כותב מהטלפון וזה קשה.אני אגיע הביתה ואשב על המחשב)

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
אם כך, אז יש פיתרון.

אל תקנה כלום. אני עוד כמה שעות אכתוב ואפרט לך ולידיעת כולם מה עושים במצב כזה.ובכלל.

(אני כרגע כותב מהטלפון וזה קשה.אני אגיע הביתה ואשב על המחשב)

אחלה. תודה. ממתין בקוצר רוח.

פורסם

אני קצת עייף אני מקווה שאני אסביר טוב.

הבעיה שאתה בעצם מתאר, שהמובילים תפוסים או נתפסים.

התשובה למה הרפידה לא הייתה נשחקת בצורה אחידה, מפני שכנראה המוביל העליון היה משוחרר (טוב) ואילו התחתון היה תפוס. או להיפך. אבל בדר"כ התחתון נתפס.

אין צורך להחליף, כי גם החדשים יהיו אותו הדבר. ואותה הבעיה.

הפתרון הוא כזה:

אני מניח שיש לך קומפרסור, תיקח את הנושא דיסקיות, תרסס לחורים איפה שהמקום של המובילים ספריי קרבורטור ותכניס אויר שינקה וייבש.

תיקח את המובילים ותנקה אותם עם ספריי קרבורטור וסמרטוט. (ככה גם תרגיש אם הם עקומים, למרות שלא נראה לי)

תמרח מעט גריז, גריז צהוב. ורק צהוב ולא אדום ולא שחור ולא משהו אחר, על המובילים.

שים אותם רגע בצד (עומדים "על הראש" ובמקום שלא יפגעו מחול וכדו')

תשים מעט גריז גם בחורים שאליהם נכנסים המובילים ותכניס מוביל 1 ותתחיל להוציא ולהכניס אותו כמה פעמים, תסובב ימינה שמאלה ושוב נכניס ותוציא (תתאר לעצמך "שאתה עושה את העבודה של הבלמים") ואותו הדבר גם עם המוביל השני. העניין הוא שתיתן לגריז "להיכנס לעבודה" או לפעול.

תחבר את הנושא דיסקיות לנבה תסגור ותחזק (עדיין אתה לא נוגע ברפידות-הידיים שלך עם גריז! ותשמור גם על הצלחות מהגריז)

שלוף את המובילים תמרח שוב קצת גריז. תחזיר למקום, שטוף ידיים, שים את הרפידות, סגור ושלום על ישראל!

כמה הערות חשובות:

* אל תגזים בגריז, שים במידת הצורך. אתה תרגיש שאחרי שאתה תכניס ותוציא כמה פעמים אם יש צורך להוסיף.

* שים לב שהגריז בחימום של העבודה של הבלמים מתחמם= נוזל. למרות "הגומיות אבק" שיש שם.

* שים לב במובילים אם יש באחד מהם בקצה כמו טבעת גומי עבה, אם יש רק באחד מהשניים, אני חושב ולא בטוח שזה עם הגומי הולך למטה.

* בכל טיפול בבלמים נהוג לעשות כך, אבל ללא הספריי קרבורטור. (כשאין בעיה, וזה טיפול שוטף, מספיק רק "להרטיב" עם מעט גריז).

חוץ מזה מאור, אני מעוניין שתשלח לי את המספר שלך בפרטי. אם אני אהיה באזור חדרה אשמח לפגוש ולהכיר אותך.

אם משהו לא מובן, תשאל.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
אני קצת עייף אני מקווה שאני אסביר טוב.

הבעיה שאתה בעצם מתאר, שהמובילים תפוסים או נתפסים.

התשובה למה הרפידה לא הייתה נשחקת בצורה אחידה, מפני שכנראה המוביל העליון היה משוחרר (טוב) ואילו התחתון היה תפוס. או להיפך. אבל בדר"כ התחתון נתפס.

אין צורך להחליף, כי גם החדשים יהיו אותו הדבר. ואותה הבעיה.

הפתרון הוא כזה:

אני מניח שיש לך קומפרסור, תיקח את הנושא דיסקיות, תרסס לחורים איפה שהמקום של המובילים ספריי קרבורטור ותכניס אויר שינקה וייבש.

תיקח את המובילים ותנקה אותם עם ספריי קרבורטור וסמרטוט. (ככה גם תרגיש אם הם עקומים, למרות שלא נראה לי)

תמרח מעט גריז, גריז צהוב. ורק צהוב ולא אדום ולא שחור ולא משהו אחר, על המובילים.

שים אותם רגע בצד (עומדים "על הראש" ובמקום שלא יפגעו מחול וכדו')

תשים מעט גריז גם בחורים שאליהם נכנסים המובילים ותכניס מוביל 1 ותתחיל להוציא ולהכניס אותו כמה פעמים, תסובב ימינה שמאלה ושוב נכניס ותוציא (תתאר לעצמך "שאתה עושה את העבודה של הבלמים") ואותו הדבר גם עם המוביל השני. העניין הוא שתיתן לגריז "להיכנס לעבודה" או לפעול.

תחבר את הנושא דיסקיות לנבה תסגור ותחזק (עדיין אתה לא נוגע ברפידות-הידיים שלך עם גריז! ותשמור גם על הצלחות מהגריז)

שלוף את המובילים תמרח שוב קצת גריז. תחזיר למקום, שטוף ידיים, שים את הרפידות, סגור ושלום על ישראל!

כמה הערות חשובות:

* אל תגזים בגריז, שים במידת הצורך. אתה תרגיש שאחרי שאתה תכניס ותוציא כמה פעמים אם יש צורך להוסיף.

* שים לב שהגריז בחימום של העבודה של הבלמים מתחמם= נוזל. למרות "הגומיות אבק" שיש שם.

* שים לב במובילים אם יש באחד מהם בקצה כמו טבעת גומי עבה, אם יש רק באחד מהשניים, אני חושב ולא בטוח שזה עם הגומי הולך למטה.

* בכל טיפול בבלמים נהוג לעשות כך, אבל ללא הספריי קרבורטור. (כשאין בעיה, וזה טיפול שוטף, מספיק רק "להרטיב" עם מעט גריז).

חוץ מזה מאור, אני מעוניין שתשלח לי את המספר שלך בפרטי. אם אני אהיה באזור חדרה אשמח לפגוש ולהכיר אותך.

אם משהו לא מובן, תשאל.

תודה רבה אייל...

רשמתי לך את הטלפון שלי בפרטי.

תראה, אני לא יודע אם יצא לך לראות ספציפית את מיבנה הקאליפר כולו ברייסר. בהחלפת הרפידות למשל הוא לא ניפתח כמו ברוב הרכבים ע"י פתיחת הבורג התחתון ואז הרמה והרפידות בחוץ אלא מה שמחזיק את הרפידות זה 2 פינים ארוכים שאותם יש לשלוף ורק אחרי זה הרפידות עצמם יוצאות והקאליפר ממשיך להיות במצב סטטי. יחסית לפני הרבה זמן עוד שהבעיה החלה ניתקתי לגמרי את הקאליפר מהנאבה והמובילים שם הם פנימיים....ויושבים בתוך הקאליפר עצמו. ללא יכולת גירוז ממש. קצת קשה לי להסביר את עצמי ככה אבל אני מקווה שאתה מבין. מקסימום אני אנסה להעלות תמונה למה אני מיתכוון. אם זה היה מובילים רגילים אז בהחלט הייתי מגרז מה שאני עושה בדר"כ במצבים שכאלה.

פורסם
זה הקליפר עם שני פינים שמחזיקים את הרפידות ?

איזו רפידה נשחקת הפנימית החיצונית או שניהם ?

כן..

שניהם. הרפידות פשוט דבוקות לצלחת עד כדי כך שהגלגל גם בכוח מסתובב בקושי.

פורסם

זה לא מחייב שזו בעיה בקליפר זה יכול להיות גם צינור בלם אבל אם אתה משוכנע אז הקליפר ניתן לשיפוץ אצל המדביק שולמן או כל המכונים שעושים בלמים והם כבר יתקנו את מנגנון הציפה והבוכנה

לא סיפור יקר

פורסם
זה לא מחייב שזו בעיה בקליפר זה יכול להיות גם צינור בלם אבל אם אתה משוכנע אז הקליפר ניתן לשיפוץ אצל המדביק שולמן או כל המכונים שעושים בלמים והם כבר יתקנו את מנגנון הציפה והבוכנה

לא סיפור יקר

כמה עולה שיפוץ שכזה דנידין? יש לך מושג?

ואיך צינור בלם עלול להשפיע במיקרה שכזה? הבוכנה עצמה מתפקדת מצויין ובאופן שווה לבוכנה בקאליפר שבגלגל השני.

• תוכן חדש...