Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקפיץ

אני מעוניין להתחיל לרוץ, בעיקר כדי לשפר את הכושר ולהוריד במשקל,

האם כדאי להתחיל לרוץ לבד או שכדאי מדריך/מאמן ריצה כדי לא לעשות טעויות

שיעשו נזק לטווח ארוך?

יש למישהו המלצה על מדריך ריצה טוב?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

בן כמה אתה ומה מצב הבריאות שלך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה לא במשקל יתר קיצוני אפשר להתחיל.

לא חייב מדריך או קבוצת ריצה, תלוי במדריך או בקבוצה אבל לפעמים זה יכול לדחוף אותך מהר מידי להשגים ולפציעות.

הדגש הוא להתחיל לאט ובזהירות תתחיל בהליכה משולבת ריצה.

לדוגמא 5 דקות הליכה ודקה ריצה, כמה מחזורים כאלה, שוב תלוי ברמת הכושר האישית.

אחרי שבוע תעלה ל 5 ו 2 וכו' עד שתגיע למצב שאתה רץ בנוחות ולא בסבל למשך 20-30 דקות.

משם אתה יכול להחליט לאן אתה רוצה לקחת את זה.

פורסם

אוסיף למה שנאמר מעלי:

חשוב - ריצה נכונה: להשתדל לנחות על כריות כף הרגל ולא על העקב.

לסנכרן את הנשימות עם נחיתת כף הרגל.

והכי חשוב לדעתי - אני למשל רץ עם מוזיקה ע"פ המקצב של הריצה, זה עוזר פלאים לשמירה על נשימה נכונה וקצב ריצה קבוע.

פורסם

כשהתאמנתי בקונג-פו לפני עשור וחצי, כחלק מהכושר, עשיתי ריצות.

איך מתחילים? פשוט מתחילים לרוץ.

בהתחלה אי אפשר הרבה. אבל משהו זה גם טוב.

מעבר לטיפים של מתיחות ושות' שנתנו החברים, מניסיוני:

כשאני רצתי, כשהתחיל להיות קשה לנשום, התחלתי לקחת נשימות עמוקות תוך כדי הריצה. הן נהיו רדודות יותר עם ההתקדמות, לא אשקר.

אבל זה עזר לי. כמובן שהקפדתי להמשיך עם הנשימות העמוקות אחרי שעברתי להליכה בסוף הריצה.

כל זה היה בגיל 24... היום מאד מאד קשה לי לעשות את זה בעת מאמץ ממרומי גילי המופלג. ועדיין מנסה...

בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
כשהתאמנתי בקונג-פו לפני עשור וחצי, כחלק מהכושר, עשיתי ריצות.

איך מתחילים? פשוט מתחילים לרוץ.

בהתחלה אי אפשר הרבה. אבל משהו זה גם טוב.

מעבר לטיפים של מתיחות ושות' שנתנו החברים, מניסיוני:

כשאני רצתי, כשהתחיל להיות קשה לנשום, התחלתי לקחת נשימות עמוקות תוך כדי הריצה. הן נהיו רדודות יותר עם ההתקדמות, לא אשקר.

אבל זה עזר לי. כמובן שהקפדתי להמשיך עם הנשימות העמוקות אחרי שעברתי להליכה בסוף הריצה.

כל זה היה בגיל 24... היום מאד מאד קשה לי לעשות את זה בעת מאמץ ממרומי גילי המופלג. ועדיין מנסה...

בהצלחה.

התחלתי לרוץ בגיל 37 , הגיל הוא לא פקטור משמעותי.

פורסם

תודה על התשובות,

אני בן 26, מצבי הבריאותי תקין לחלוטין ב''ה, עודף משקל קטן..

omricn - דווקא ראיתי וויכוחים ברשת לגבי הנקודה הזו,

יש כאלה שאומרים נחיתה על הכריות או האצבעות, יש כאלה שאומרים נחיתה מהעקב ואז על כל הכף,

זה בדיוק מה שאני מפחד שבטעות אני ירגיל את עצמי לרוץ לא נכון..

נראה לי שאקח מדריך טוב כמה שיעורים פרטיים רק כדי לראות שאני עושה את זה נכון,

אם יש למישהו המלצות, תודה מראש.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

ריצה היא דבר טבעי. פשוט צא ותתחיל לרוץ!

כפי שכבר נאמר, חבל להשקיע במדריך (לפחות בהתחלה).

מדריך כן מועיל במידה רבה למי שיש קושי להציב לעצמו מסגרות ויעדים ולעמוד בהם,

כגון לקום מאוד מוקדם כדי לרוץ או בסוף היום כשאתה כבר עייף.

בנוסף מדריך מסוגל לעזור לספורטאים למצות את מלא הפוטנציאל הגופני שלהם, אתה עדיין לא שם.

תקבע לעצמך לוחות זמנים ברורים לביצוע הפעילות הגופנית. אפשר להתחיל עם פעמיים שלוש בשבוע.

נקודות נוספות:

- נעלי ריצה איכותיות הן פריט חובה. זהו לא המקום לחסוך. קשה להמליץ על זוג מסוים. זה מאוד אישי ומשתנה מאדם לאדם .

- בהמשך ניתן להשקיע גם בציוד עזר נוסף כגון ביגוד מנדף זיעה, כובע ושעון דופק.

- מוסיקה הולכת מאוד טוב יחד עם ספורט. אוזניות ומוסיקה קיצבית יכולים לשפר במידה ניכרת את אפקטיביות האימון.

- תקשיב היטב לגוף שלך, לא לבצע פעילות גופנית אם כואב, לא להגיע לתשישות, לספק לגוף את הנוזלים הדרושים תוך כדי ואחרי האמון.

- תציב לעצמך יעדים חדשים ומאתגרים יותר מדי שבוע מבחינת הקצב, המשך והתדירות. אפשר ורצוי להתחיל בקטן כמו

הליכה בקצב מהיר של 2-3 ק"מ ואז מדי שבוע לשלב אל תוך ההליכה גם ריצה במקביל לעליה גם במרחק.

הגוף שלך היא המכונה המתוחכמת, המיוחדת והנפלאה ביותר שאי פעם תהיה לך. תלמד להנות ממה שהמכונה הזאת מסוגלת לבצע.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

אם אתה רוצה לראות מה הטכניקת ריצה הטובה ביותר, פשוט תן ספרינט, במלוא המהירות (כמובן אחרי חימום), הגוף שלך כבר יראה לך מה הכי טוב בשבילו.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

כוכביות בכמה דברים שרשמו פה:

- נעל איכותית לאו דווקא צריכה להיות נעל יקרה, גם נעל במחיר ביניים יכולה להיות נעל מצוינת, לרוב זה המצב. מה שצריך לעשות בהנחה ואין לך בעיה בריאותית או מצב מיוחד, הוא פשוט למדוד מה הכי נוח.

- אישית הייתי מתחיל בהליכה מהירה 2-3 פעמים בשבוע הראשון ואחרי זה עובר לריצה עם הליכה מהירה, כל שבוע מוסיף ק"מ, לאט לאט, אתה לא במצב ורוצה של תחרות ספורט. רובנו עושים את זה בשביל הבריאות ולא התחרות.

- מדריך באופן כללי לכל סוג של אימון יכול לתת לך הרבה מאוד, לא צריך לעשות מנוי, שיעור או שתיים, בניית תכנית עם יעדים ואחרי תקופה מפגש לעדכונים, שוב אתה לא רץ בשביל תחרות.

- מי שרוצה לרזות ולהתחטב צריך להגיע לגרעון קלורי ולהיכנס לחד"כ, בריצה פשוט לא תקבל את התוצאות המרביות, אפילו לא קרוב. לכן אולי כן שווה לך לפגוש בעל מקצוע מתחום החד"כ אם זה מה שאתה רוצה (מה שהדגשתי).

עריכה אחרונה על ידי aka77

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...