Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחירים של האוקטביה ושל הלאון, אולי למעט דגם הבסיס של האחרונה, נראים מופרכים למדי. יש סיכוי להערכתי שמבצעים די מרתקים מבחינת המחיר יככבו כאן בעתיד.

פורסם

אני רק חייב לציין שזה לא נראה לי מקצועי בכלל לדבר על עיצוב בפורום ייעוץ ברכישת רכב, יופי הוא בעיני המתבונן ולכן אי אפשר לפסול או להמליץ למישהו על רכב עם הערה כמו "לדעתי העיצוב שלה לא יפה" או דברים בסגנון.

פורסם
תודה לכולכם. בהחלט גרמתם לי לשקול את הקיה סיד ברצינות.

שאלה נוספת, האם יש הבדל באיכות, מכלולים, מנוע, גיר בין הסיד לפורטה?

תודה.

הפורטה מצויידת במתלה אחורי פשוט ביחס לסיד. כמו כן, לסיד גיר רובוטי כפול מצמד ולפורטה גיר אוט' פלאנטרי (6 הילוכים בשניהם).

לפורטה בסיס גלגלים ארוך יותר ב-5 ס"מ.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני רק חייב לציין שזה לא נראה לי מקצועי בכלל לדבר על עיצוב בפורום ייעוץ ברכישת רכב, יופי הוא בעיני המתבונן ולכן אי אפשר לפסול או להמליץ למישהו על רכב עם הערה כמו "לדעתי העיצוב שלה לא יפה" או דברים בסגנון.

אפשר להמליץ ולהביע דעה. שהנמען יחליט אם זה שיקול עבורו או לא.

פורסם

יש הבדל גדול מאוד בין הסיד לפורטה.

מלבד המתלה האחורי השונה (שבהחלט משפיע על נוחות הנסיעה ועל התנהגות הכביש) יש גם הבדלים מהותיים בכיול ההגה (ההגה של הסיד טוב יותר, של הפורטה קצת מעצבן) וגם המנוע שונה. בפורטה יש גרסה משופרת של מנוע ה-1,600 סמ"ק "הישן" של קיה. בסיד יש את המנוע החדש, הזרקה ישירה עם 140 כ"ס. אותו מנוע שיש גם בולוסטר. כמובן שגם הגיר שונה לגמרי, אוטומטי רגיל בפורטה לעומת רובוטי כפול מצמדים בסיד.

בקיצור, ללקוח הפרטי סיד היא הבכירה הנכונה מבין השתיים. את הפורטה תשאיר כרגע לציי הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מלבד המתלה האחורי השונה (שבהחלט משפיע על נוחות הנסיעה ועל התנהגות הכביש) יש גם הבדלים מהותיים בכיול ההגה (ההגה של הסיד טוב יותר, של הפורטה קצת מעצבן) וגם המנוע שונה. בפורטה יש גרסה משופרת של מנוע ה-1,600 סמ"ק "הישן" של קיה. בסיד יש את המנוע החדש, הזרקה ישירה עם 140 כ"ס. אותו מנוע שיש גם בולוסטר. כמובן שגם הגיר שונה לגמרי, אוטומטי רגיל בפורטה לעומת רובוטי כפול מצמדים בסיד.

בקיצור, ללקוח הפרטי סיד היא הבכירה הנכונה מבין השתיים. את הפורטה תשאיר כרגע לציי הרכב.

מחזק ורוצה להוסיף שגם המחיר של הסיד משחק פקטור גדול מאוד, משאיר לך עודף לביטוח של שנתיים אם לא יותר (לדוגמא)

מבחינת ביצועים אין מתחרות ל1.4 של קבוצת ואג, במיוחד לא ל140 כ"ס החדש.

פורסם

אני הגבתי בנוגע לעיצוב ואני לא רואה איפה הבעיה, על טעם ועל ריח כמובן... אבל כמו שדעתי על ה-dsg יכולה להיות שלילית ומבחינת אחר חיובית כך גם לגבי עיצוב, הכל עניין של דיעה אישית.

פורסם
שלום.

אנחנו לקראת החלפת הרכב הקיים (סיאט לאון 1400TSI ידני) ברכב חדש אוטומטי (בשביל האישה :)).

אם כבר אנחנו מחליפים רכב אז אנחנו מסתכלים על העתיד (הדי קרוב) שבו המשפחה תתרחב..

אתמול הלכנו ראינו וקבלנו הצעת מחיר על האוקטביה החדשה. אנחנו רוצים את הגרסא המאובזרת אבל עדין לא יודעים איזה מנוע 1.2 או 1.4, הכל תלוי בזמינות במלאי ובזמני אספקה (לא דחוף לנו, אבל יש אספקה של חצי שנה שזה לא מתאים כלכך). ההצעה שקבלנו היא 139600 על הכביש למנוע 1.2 ו 147900 על הכביש למנוע 1.4.

אחרי זה הלכנו לראות את הלאון החדשה. בגרסת ה FR היא נראת מדהים, אבל היא גם עולה 161500 על הכביש. גרסת ה 1.2 לא כלכך התחברתי אליה באיך שהיא נראת, היא פשוט נראת איביזה קצת מוגדלת (במיוחד הגריל והפנסים מקדימה).

(דרך-אגב מישהו יודע אם נכנסת עגלת תינוק לבאגז' של הלאון?)

מבין שני אלה שראינו אתמול, בהתחשב בשימושיות האוקטביה לוקחת בגדול, בזכות מרחב המחיה והמטען שיש לה.

האם קיימות אלטרנטיבות מצד חברות אחרות שיתנו את אותה השימושיות, האיכות והביצועים?

תודה.

שלום stas12

אשמח לסייע לך וליצור איתך קשר כדי לתת לך פרטים או לקבוע נסיעת מבחן להתרשמות

אייל מסובארו

פורסם

איפה אתם רואים שהמנוע הוא 140 כ"ס? אצל הסיד המנוע הוא 135 כ"ס וזה גם מה שנציגי מכירות אומרים.

פורסם
איפה אתם רואים שהמנוע הוא 140 כ"ס? אצל הסיד המנוע הוא 135 כ"ס וזה גם מה שנציגי מכירות אומרים.

יש לה 135 גם במפרט הטכני באתר הישראלי וגם בחו"ל

פורסם

אופציה נוספת,

לא מזמן לרגל מעבר דירה התניידתי שבוע על מגאן סטיישן דיזל חדשה.

ממש הופתעתי לטובה מהשימושיות, האבזור ומהכח של הדבר הזה.

אם אני לא טובה היא כרגע במבצע חבר בסביבות 125K ש"ח.

שווה לך לבדוק.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עידן, המגאן אסטייט יופי של אוטו אבל לא למי שחפש הנאה מנהיגה.

הבחור עובר מרכב ידני בגלל אילוץ ולכן נראה לי שהוא לא יתחבר להגה הלא מתקשר ולאופי של המגאן. היא מאוד שימושית, מאוד נוחה ואפילו מפגינה אחיזה גבוהה וכוח אבל אם תדחק אותה היא תיתן הרגשה של "אם אתה רוצה אני אקח את הפנייה מהר ואעשה את זה טוב אבל בשביל מה?".

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עברתי וקראתי המון ביקורות על הסיד ואכן התרשמתי כי הרכב הוא רכב טוב מאוד ובעל איכות מעל הממוצע. המחיר שיש עכשיו על הרכב הוא 120000 על הכביש כלל כל הפיציפקס מסביב. מנגד עומדת הלאון 1200, שעלותה על הכביש 124500.

את האוקטביה פסלתי בגלל המחיר הגבוה יחסית.

אם לא קשה, אשמח לקבל איזה יתרונות/חסרונות של הקיה מול הלאון 1200, במיוחד בגזרץ הממדים של התא נוסעים והבאגז'.

המון תודה מראש.

פורסם

לסיד Good Feel Factor עדיף לעומת הלאון ותא הנוסעים שלה מרגיש איכותי הרבה יותר, בהקשר הזה הסיד היא היחידה שכמעט משתווה לגולף - למה כמעט? בגולף הנדסת האנוש מוצלחת מעט יותר, אך למעט הגולף לדעתי אין לסיד מתחרים. יש לקוחות שהעדרה של מערכת מולטימדיה היא דיל ברייקר - ללאון יש ולסיד אין.

חבילת ההנעה של הלאון עדיפה על זאת של הסיד לאור העובדה שהיא מצוידת במנוע ה-1.2TSI המוצלח, שמנפק מומנט בריא מסל"ד מאד נמוך (17.8 קג"מ מ-1400 סל"ד). מנוע הסיד טוב מאד בפני עצמו ומטפס מהר לסל"ד אפקטיבי, אך חסר את המומנט שקיים מלוא החופן ב-TSI. שילוב ה-TSI עם גיר ה-DSG המחודש מוצלח מאד. גם לסיד גיר רובוטי כפול מצמד שלפי דעתי רהוט יותר מזה של VAG (העברת ההילוכים יותר מעודנת, בעיקר בנסיעה במהירות זחילה), מנגד הוא פחות מהיר מה-DSG. מנוע הלאון מצוייד במערכת Start&Stop אשר עובדת בצורה חלקה מבלי להפריע לנהג ומתגמלת צריכת דלק טובה יותר מהסיד ב-20% בקירוב.

נוחות הנסיעה דומה בשתיהן (מצוינת בסגנון גרמני), אך לסיד מתלה אחורי מתוחכם יותר (שקיים בלאון רק בדגם ה-1.8), ולכן היא צפוייה להיות מעט נוחה יותר בכביש משובש מאד.

לטעמי העיצוב של הסיד מוצלח יותר.

ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן בשתיהן לפני שתקבל החלטה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...