Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C15 - תחזוקה פשוטה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל מה שקשור ל: חיסכון בדלק, "ביצועים" וחלפים - ל 1.4 יהיה תמיד ניתן להשיג חלפים. המנוע דיזל שיש שם הוא מנוע ישן מאוד - אומנם אני לא צופה בעיות חלפים קריטיות בעתיד הקרוב אך ללא ספק, בהסתכלות קדימה, עדיף הבנזין (לדעתי).

כמדומני הבנזין היה כמו זה שיש ב 205 בשנים האחרונות של השיווק שלהן, מערכת דלק עם בית מצערת - הזרקה חד נקודתית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היתרון היחיד שהיה ב-C15 - שהיתה עולה את המדרכות הכי גבוהות.

חוץ מזה - שום דבר מיוחד. פלסטיקה מתפרקת על ימין ועל שמאל (גם ברכבים חדשים מהיצרן, והיתה לי אחת כזו). על בטיחות אין מה לדבר.

זכור לי שדווקא הדגם עם מנוע 1.1 קרבורטור, היה יותר נעים מה-1.4 המוזרק, שהיה מסורס משהו.

alfa 156 2.5.

פורסם
רק רוצה לציין\להוסיף\להזכיר ש C15 נמכר בארץ עד שנת 2000, במקביל לברלינגו דור 1 שהחל להמכר ב 1997.

דאז (איזור שנות ה 2000~) היו כאלה בחברות השכרה (שעבדו עם הצבא), רובן עם מנועי דיזל. זו היתה עגלה שאין כדוגמתא אבל האוטו היה נוח בטירוף (קל משקל, צמיגים כמו של אופניים). דגמי הבנזין היו משמעותית זריזים יותר ויחסית חסכוניים הודות למשקל הקל (ה"יחסית" זה בגלל שעדיין מדובר בטנדרון שהאוירודינאמיות שלו לא הכי מצטיינת בעולם).

בהצלחה

איציק

תוספת קטנה:

מנוע דיזל היה ממשפחת XUD, בנפח 1.8. המנוע הזה הוצע בח"ל גם בברלינגו במודלים המוקדמים, אך ברלינגו עם מנוע כזה לא הגיעו לארץ.

שיווק הדיזל החל ב 96 והסתיים בשנת 2000/1. היה להם שלט גדול (בגודל של לוחית רישוי) מאחורה עם כיתוב "כוח הדיזל".

דגמי הבנזין נמכרו בארץ למייטב ידיעתי החל משנת 1986, הן החליפו את הדה שבו טנדר באותה שנה.

במודלים המוקדמים האלו הייתה דלת אחורית יחידה, נפתחת הצידה. בשנות ה 90 עברו לשתי דלתות מפוצלות.

המנוע היה בהתחלה 1.1, לא יודע בדיוק באיזה שנה עברו ל 1.4.

הזרקה חד נקודתית - משנת 1995. בערך בשנת 1997/8 שיווק דגמי הבנזין הופסק, ונשארו רק הדיזלים.

בחלק קטן מהמכוניות במחצית השניה של שנות ה 90 הותקנה דלת צד לארגז בהתקנה מקומית! הדלת נראתה מאוד "לא שייכת" וכנראה עקב עבודת חיתוך וגימור לא מושלמות המסגרת שלה החלידה מהר מאוד.

למרות המכולולים הזהים לפיז'ו 205, מסיבה כלשהי מכוניות C15 ששרתו בצבא הפגינו אמינות נמוכה יותר משמעותית בהשווה ל 205. C15 הצבאיות נשארו בשרות עד איזור שנת 99-00, ואז הוחלפו על ידי רנו קנגו. הצבאיות היו רק בנזין.

פורסם
אם כך אני ממליץ לך לחפש רכב שהוא באמת אספנות (כלומר מעל 30 שנה). החסכון בעלויות הביטוח ובסנג'ורי הטסטים יהיה משמעותי. תחשוב שאתה תשלם ביטוח של כמה אלפי שקלים לשנה ותסע בו רק בסופ"שים. ואם זה לא הרכב היומיומי שלך, לא תהיה לך בעיה שיהיה מושבת, ותוכל לקנות רכב שלא במצב נסיעה, ולשפץ אותו לאט לאט בקצב שלך, בלי לחץ. למרות שאני חושב שכל הכיף זה לנסוע כל הזמן עם הרכב (בטוב וברע, כמו שאומרים... כשהרע זה לצאת מחניה צפופה ב-12 בצהריים באמצע אוגוסט). אבל שוב. לא אובייקטיבי :lol:

אין ספק שאם הייתי מחפש רכב בקטגוריה הזו עכשיו הייתי מתמקד בקורטינה:

1982-ford-cortina-pic-9275.jpeg

אין על הקורטינה זאת שלי:

IMG_1048.JPG

2.JPG

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

בתור מי שנסע על אחת כזו דיזל מודל 2001 (כן לא טעות) עד לפני כחצי שנה אני יכול לומר שהרכב נוח מאוד, די חסכוני למרות רגל כבדה (בסביבות 1:16), שימושי מאוד, יש המון מקום מאחור. בנוסף לדעתי הוא די אמין. מבחינת חלפים קשה להשיג חלפים איכותיים וחלק מהם (גרמושקות לציריות, תושבות מנוע מתאימות ב-100%) אינם בנמצא במדינתנו. בסה"כ רכב חמוד

פורסם

אצלי החלום הוא וולבו 240, כמו הרכב הראשון שלי שהיה במשפחתנו שנים רבות.

על הנייר יש לרכב הזה פוטנציאל מאוד גבוהה להיוץ רכב אספנות באחזקה יחסית פשוטה.

זאת וולבו אמיתית, מרובעת, חזקה ושורדת.

היא אמינה, נמכרה לאורך המון שנים, הייתה נפוצה יחסית ועוד ניתן לראות לא מעט כאלו נוסעות.

בנוסף גם ניתן יחסית בקלות להתאים לה חלפים ומכלולים מוולבואים מודרניות יותר (740/940).

בנוסף היא מכונית נוחה ובעלת אופי (צליל ייחודי והנעה אחורית), וכמובן שזו כנראה האופציה הבטוחה ביותר בתחום האספנות.

פורסם
אין על הקורטינה זאת שלי:

וואו, יפה :-P

בתור מי שנסע על אחת כזו דיזל מודל 2001 (כן לא טעות) עד לפני כחצי שנה אני יכול לומר שהרכב נוח מאוד, די חסכוני למרות רגל כבדה (בסביבות 1:16), שימושי מאוד, יש המון מקום מאחור. בנוסף לדעתי הוא די אמין. מבחינת חלפים קשה להשיג חלפים איכותיים וחלק מהם (גרמושקות לציריות, תושבות מנוע מתאימות ב-100%) אינם בנמצא במדינתנו. בסה"כ רכב חמוד

בבריטניה מכרו כאלה עד 2005!

אצלי החלום הוא וולבו 240, כמו הרכב הראשון שלי שהיה במשפחתנו שנים רבות.

על הנייר יש לרכב הזה פוטנציאל מאוד גבוהה להיוץ רכב אספנות באחזקה יחסית פשוטה.

זאת וולבו אמיתית, מרובעת, חזקה ושורדת.

היא אמינה, נמכרה לאורך המון שנים, הייתה נפוצה יחסית ועוד ניתן לראות לא מעט כאלו נוסעות.

בנוסף גם ניתן יחסית בקלות להתאים לה חלפים ומכלולים מוולבואים מודרניות יותר (740/940).

בנוסף היא מכונית נוחה ובעלת אופי (צליל ייחודי והנעה אחורית), וכמובן שזו כנראה האופציה הבטוחה ביותר בתחום האספנות.

זה נכון, גם הוולבו הישנות עמידות מאוד ויכולות להיות אחלה מכוניות אספנות למתחילים.

פורסם

איך זה שאף אחד לא דיבר על החלודה.גם אני חיפשתי אוטו כזה בזמנו ,ולא ראיתי אחד שלא אכול ורקוב מחלודה סביב החלונות.ואפילו היתה לי הצעה לאחד במצב מכני נהדר ,בגרושים,ביגלל שלא עבר טסט ביגלל החלודה.(האוטו הזה רגיש במיוחד).לי יש טמפרה סטישן קרבורטור 93 ,משופץ כמו חדש,אפילו המזגן מעולה.והתחלתי לעבור טסט פעמים בשנה,האוטו מעולה,אני יד שניה,120000ק"מ אמיתי.יש לי עוד אחד בחלקים.אבל בעיה כול שנה שני טסטים,וזה מבעס וניראה לי שלא אחזיק מעמד.(במכוניות ישנות ,בדוק קודם את מצב החלודה).

פורסם

אני גם זוכר את המדבקה הזאת מאחור של כוח הדיזל. :-D איזה נוסטלגיה!

(איזה כוח ואיזה נעליים? בטח דיזל עם 60 כ"ס, עם ביצועים של עגלת סופר עם גלגל שבור, וזה כשהוא היה חדש!)

בכל מקרה אם קשה להשיג חלקים זה הופך את העניין לבעייתי. מה אפשר למצוא שיהיה:

1. יחסית ישן.

2. אפשר להשיג חלקים בקלות יחסית, בלי להסתבך עם הזמנות מחו"ל (ברור לי שאי אפשר להמנע, אבל כמה שפחות)

3. ידני בלבד.

4. נגישות לטיפולים עצמאיים כמה שאפשר. (מן הסתם אני לא אבצע אוברול או החלפת טיימינג וברקסים בחניה של הבניין, אבל כן שמן/פילטרים וכאלה).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מצאתי גולף MK2 מודל 92' עם ק"מ הזוי מעט (174 אלף ק"מ), הרכב יד ראשונה, עם טסט לחצי שנה. (זה אמור להעיד על תקינות מכנית בסיסית לפחות?)

מנוע 1.3 FUNCTION.

ראיתי שהגולף נמכרה עם מנועים שונים, ה1.3 הזה אמין??

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...