Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומנם לא אמור להיות שינוי, אבל בשביל חודש אחד אני הייתי מחכה ומקבל את הרישוי בתחילת 2014.

שוב זה לא קריטי, אבל אם בכלל יש לך התלבטות על זה, אז תחכה את החודש/תבקש לחכות וזהו.

פורסם
יפה! ומה הסיבה לכך?

פסיכולוגי בלבד.

המחיר של רוב המכוניות אמור להיקבע לפי חודש עלייה על הכביש לכל המכוניות שעלו על הכביש ב-1/2008.

למחיר המחירון של כל רכב יש להוסיף סכום מסוים לכל חודש מאוחר יותר מינואר בו הוא עלה הכביש. השוק נוטה לא לשקלל מחירים וקשה מאוד לקבל מחיר "מחירון משוקלל" ולכן הסיכוי לקבל מחיר קרוב יותר למחירון לרכב שעלה לכביש בינואר הוא יותר גדול בי המחיר הלא משרקלל שכתוב במחירון מתייחס לררב שעלה על הכביש בינואר למרות שתכל'ס אין הבדל בין רכב שעלה בדצמבר לרכב שעלה בינואר (למעט חודש אחד)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרבה יותר קל למכור את הרכב שעלה לכביש בחודש ינואר/פברואר מאשר רכב שעלה לכביש בנובמבר/דצמבר (כמובן אני מתייחס לשני רכבים באותו מצב מכני וכו').

פער במחיר סופי בזמן מכירת הרכב בעוד 5-7 שנים בין חודשים דצמבר וינואר יהיה הרבה יותר גבוה ממה שמפרסם לוי יצחק.

פורסם
המחיר של רוב המכוניות אמור להיקבע לפי חודש עלייה על הכביש לכל המכוניות שעלו על הכביש ב-1/2008.

ומה אני אמרתי?

עוד 5-7 שנים כשתרצה למכור את האוטו שקנית, נגיד, בסוף 2013 יתנו לך מחיר לפי 1/2013.

לעומת זאת, אם תקנה את האוטו בתחילת 2014, אז עוד 5-7 תקבל מחיר לפי 1/2014.

ב- 3-5 שנים הראשונות לוי יצחק נותן תוספת על כל חודש. אחר כך זה נעלם או הופך לממש זניח.

כל מי יקנה ממך את הרכב ירצה אותו מתחילת 2014 ולא מסוף 2013.

פורסם

בחודשים 10,11,12 של כל שנה, לא רוכשים רכב אם הוא לא מוצע במבצע ומרבית היבואנים אכן יוצאים במבצעים.

אם יבואן ספיציפי לא יוצא במבצע (כדוגמת דלק מוטורס) אז מה בוער, תמתין לחודש ינואר של השנה הבאה, יותר עדיף :-D

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
למה שזה יקרה בעוד 5 שנים ולא בעוד שנתיים?

מעניין אותי לדעת איך קבעת את הרף דווקא על 5 שנים ולא על, נניח, 8 שנים.

לא יודע אם 5 שנים או 8 שנים, אבל לאחר פרק זמן מסויים המחירון לא יורד יותר לרזולוציה של חודש עליה ומתייחס לשנה בלבד.

בוא ניקח דוגמא קצת קיצונית יותר:

אני קניתי אוטו ב 31/12/2013, שילמתי 100 אלף שקל.

אתה קנית ב 1/1/2014, שילמת 100 אלף שקל.

לאחר 10 שנים במחירון האוטו שלי מודל 2013 שווה 20 אלף ושלך מודל 2014 שווה 25 אלף.

לאחר 10 שנים חודש עליה לכביש כבר לא מעניין את אף אחד.

פורסם

פרק הזמן הזה שאתה מדבר עליו אינו קבוע.

ברכבים שעלו לכביש עד לשנת המודל 2008 אכן לא היה המושג הזה שנקרא "חודש עלייה לכביש" והמחיר מחירון של רכב שעלה לכביש בתחילת שנה המודל היה זהה למחיר של רכב שעלה לכביש בסוף שנת המודל (שהייתה ממאי עד מאי ולא מינואר עד דצמבר, אבל זה כבר סיפור אחר).

ב-2008 התחלפה השיטה וכחלק מהשיטה החדשה הכניסו גם את עניין חודשי העלייה לכביש. לכל רכב ממודל 2008 (כולל) ומעלה מחושבים חודשים העלייה לכביש בהתאם למועד בו בוצע לו רישוי לראשונה. ככה שאם תבדוק, רכב שעלה לכביש בדצמבר 2008 מחיר המחירון שלו דומה מאוד למחיר המחירון של רכב שעלה לכביש בינואר 2009 (בהנחה ולא בוצע שינוי דגם בחודש זה).

ככה שהעניין הזה של "ביטול הרזולוציה" שאתם מדברים עליו לא קשור ישירות לזה שהרכב הפך ישן או לא. היום זה 5-7 שנים בגלל שבמקרה 2008 הייתה לפני 5-7 שנים. בעוד 10 שנים רכבים ממודל 2008 ייחשבו כרכבים ישנים וגם להם יהיה חישוב של חודשי עלייה לכביש. זה נכון שברכב שהמחירון שלו הוא 20 אלף ש"ח ההפרש בין פברואר לאוקטובר יהיה זניח, אבל מה זה משנה ברכב ישן שבכל מקרה מחיר השוק שלו לא מחושב על פי מחיר המחירון אלא על פי מצבו?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אחרי שקראתי את זה, ככל הנראה אתה צודק.

פשוט חשבתי שאפשרות להזין חודש עליה לכביש נעלמת מהמחירון לאחר 3-4 שנים.

עכשיו בדקתי וזה אכן קיים במודל 2008, שהוא כבר די ישן.

רק תיקון קטן, שלא כ"כ רלוונטי לדיון - גם לפני 2008 ברישיון רכב היה מופיע חודש עליה לכביש, תחת "תאריך רישום" ובקנייה/מכירה של רכבים בגיל שנה/שנתיים בהחלט הייתה תוספת/הפחתה במחירון בהתאם לחודשי שימוש בפועל.

נניח בשנת 96, רכב מודל 95 עם תאריך עליה 06/94 עלה יותר זול מרכב מודל 95 עם תאריך עליה 06/95.

פורסם

טוב, נתחיל בזה שאף אחד לא מקבל היום מחירון משוקלל (במקרה הטוב פשוט נותנים מחירון ללא הפחתה), כך שלא הייתי בונה על חודש עליה לכביש.

אבל נניח ואנחנו חיים בעולם אוטופי ויימצא הקונה אשר יהיה מוכן לשלם מחירון משוקלל, תתפלאו לגלות שאפילו על פי המחירון המשוקלל של לוי יצחק יש פער מחירים גדול מאוד בין רכב שעלה לכביש בסוף שנה קלנדרית לבין רכב שעלה בתחילת השנה העוקבת.

בדיוק לפני שבוע בדקתי את הנושא לגבי מספר רכבים (מאזדה 2, פורד פיאסטה, קיה פיקנטו ועוד) וההפרש במחירון (המשוקלל) עמד על אלפים רבים של שקלים (בחלק מהמקרים מעל 5,000₪ אם אני לא טועה).

וזה כאמור על פי המחירון המשוקלל של לוי יצחק!

הכי מצחיק שנציג מכירות בקיה התווכח איתי שאין הבדל בין מחיר שח פיקנטו מדצמבר (לא זוכר בדיוק איזו שנה) לבין ינואר בשנה העוקבת.

בזילזול הוא אמר לי ״הנה, יש כאן מחירון של לוי יצחק, אתה רוצה שאני יוכיח לך שאתה טועה״.

אמרתי לו: ״בכיף״.

ואז בשיא הזלזול הוא מתחיל לחשב לי מחירון, מוסיף את הסכום הנקוב על כל חודש, מתקתק במחשבון בהתנשאות, ואז.. אופס, פרצוף נבוך.

אני שואל: ״נו כמה יצא?״, והוא בשקט עונה לי: ״אה.. כן, יצא נמוך בשלושת אלפים שקלים״.

הרגעתי אותו ואמרתי לו: ״לא נורא, אל תתרגש, גם אני הייתי מופתע בפעם הראשונה שבדקתי״.

מסקנה: לא להעלות על הכביש רכב בסוף שנה קלנדרית אם לא ממש נחוץ.

כמובן שזה לא אומר שלא ניתן לרכוש ולשלם במבצעי סוף השנה (לא שהם כל כך אטרקטיבים אבל עדיין)..

• תוכן חדש...