Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעולם לא החלפתי - אני לא מחליף כל 5 שנים אלא לפי ק"מ (100 עד 120 אלף) אך בודק כל תקופה

את מצבם.

ב-2 הרכבים כבר הגיע הזמן לבצע טיימינג. הייתי אתמול בחנות חלפים והציעו לי:

קיט GATES POWERGRIP (תוצרת טורקיה) בכ-300ש"ח

קיט INNA (משהו כזה, תוצרת איטליה) הפחות מ-300ש"ח

קיט GATES הוא של חברה מוכרת, אך תוצרת טורקיה (אני מעדיף לא לקנות שום דבר

שהגיע משם - וזה לא בגלל האיכות...).

קיט INNA - מישהו מכיר ?

איך המחירים ?

אני מעדיף קיטים של DYCO או של BOSCH - היכן ניתן להשיג (אני מהצפון)?

מישהו יודע מה העלות של קיט מקורי ?

פורסם

פוקוס 02 נפח 1.6 קיט טיימינג מקורי - 670 שח (ללא מעמ).

בד"כ מחליפים גם רצועת אביזרים(היא הייתה כולה עם חתכים עמוקים) מקורית עולה - 400 שח (כולל מעמ).

אלה המחירים שאני קניתי לפני כמה חודשים.

בדיעבד הבנתי שאת הקיט אפשר להשיג גם בסביבות 550 (ללא מעמ).

פורסם

תודה על העזרה.

המחירים שרשמתי כוללים מע"מ.

לגבי רצועת אביזרים - בפוקוס 2004 כבר החלפתי. ב-2008 המחיר הוא 260ש"ח לקיט 2 רצועות כולל

החלקים שצריך כדי להקפיץ את הרצועה למקום.

גילוי נאות: אני מכיר את בעל חנות החלפים ולכן המחירים אחרי הנחה (כך הוא לפחות טוען - אני לא בדקתי בחנויות נוספות).

פורסם
מעולם לא החלפתי - אני לא מחליף כל 5 שנים אלא לפי ק"מ (100 עד 120 אלף) אך בודק כל תקופה

את מצבם.

ב-2 הרכבים כבר הגיע הזמן לבצע טיימינג. הייתי אתמול בחנות חלפים והציעו לי:

קיט GATES POWERGRIP (תוצרת טורקיה) בכ-300ש"ח

קיט INNA (משהו כזה, תוצרת איטליה) הפחות מ-300ש"ח

קיט GATES הוא של חברה מוכרת, אך תוצרת טורקיה (אני מעדיף לא לקנות שום דבר

שהגיע משם - וזה לא בגלל האיכות...).

קיט INNA - מישהו מכיר ?

איך המחירים ?

אני מעדיף קיטים של DYCO או של BOSCH - היכן ניתן להשיג (אני מהצפון)?

מישהו יודע מה העלות של קיט מקורי ?

קודם כל, אהבתי את מה שאמרת: "קיט GATES הוא של חברה מוכרת, אך תוצרת טורקיה (אני מעדיף לא לקנות שום דבר

שהגיע משם - וזה לא בגלל האיכות...)"

אני גם כזה, אבל בתחום הרכב אין לנו הרבה ברירות כי מרבית המכוניות בשנים האחרונות מיוצרות שם. מה שאומר שישנו סיכוי שגם החלפים יגיעו משם.

דבר אחר, הטיב שלהם יחסית בסדר, יש מי שטוען שבגלל שהייצור שם. יש להם את התוכניות של הייצור ועל-פי זה הם מייצרים את החלפי. תמוהה משהו ואין לי בסיס לזה.

לעניינו,

בפוקוס 2008 סט רצועות מנוע הולך (לרכוש) רק מקורי. היות והרצועת מזגן היא ללא מתיחה. אלא "מתלבשת". היא בשפת המוסכים "מקפיצים" אותה. הרצועות החליפיות לא נכונות במידה, ואז היא תשרוק. יש רק חברה אחת שמתאימה והיא GATES

אבל, אתה עלול לגרום לה נזק בהרכבה, הסט המקורי מגיע עם "כלי עזר" שמוברג למשאבת מים ואז מלבישים את הרצועה בבטחה.

ושאלה לסיום: האם אתה מתכוון לעשות את העבודה לבד?

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
קודם כל, אהבתי את מה שאמרת: "קיט GATES הוא של חברה מוכרת, אך תוצרת טורקיה (אני מעדיף לא לקנות שום דבר

שהגיע משם - וזה לא בגלל האיכות...)"

מה שלי מוזר זה איך זה שכל השאר לא מרגישים כך ?

רצועות החליפיות לא נכונות במידה, ואז היא תשרוק. יש רק חברה אחת שמתאימה והיא GATES

כן, המחיר הוא לרצועות של GATES כולל החלקים ל-"הקפצה".

ושאלה לסיום: האם אתה מתכוון לעשות את העבודה לבד?

אם היה לי מקום אז בטוח. את האמת אני מחפש בתקופה האחרונה בית פרטי, ואחד התנאים זה שיהיה שם GARAGE.

מתברר שזה לא כזה פשוט מכיוון שבארץ זה לא כל כך מקובל.

פורסם

לדעתי, תחפש מוסך שיעשה לך מחיר יפה לעבודה של 2 הרכבים.

הטיימינג ב 2008 לא כל כך נעים לעשות.

ב 2004 אני לא כל כך זוכר. אבל לא זכור לי משהו חריג. חוץ מהפולי, שיש לו מידה מסויימת (אני חושב 18מ"מ) ומשום מה מכונאים פותחים עם 19 מ"מ והורסים את הראש של הבורג.

לסיכום, תעשה סבב מוסכים וקבל הצעות רק על העבודה. ותהיה בהיכון שבטח יתקשרו אלייך מהמוסך באמצע העבודה ויגידו לך שצריך גם משאבת מים (+ נוזל קירור).

ככה אני הייתי עושה ברכב שלי, כמכונאי.אם אני משיג מחיר יפה, שמישהו אחר ישבור את הראש ועל הדרך גם יתפרנס.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
לסיכום, תעשה סבב מוסכים וקבל הצעות רק על העבודה. ותהיה בהיכון שבטח יתקשרו אלייך מהמוסך באמצע העבודה ויגידו לך שצריך גם משאבת מים (+ נוזל קירור).

כן, נראה לי שאחליף גם משאבות מים (290ש"ח).

טלפנתי הבוקר למורשה פורד והסכימו (להפתעתי) שאביא חלקים. אני ממתין לטלפון לגבי מחיר העבודה.

פורסם
לדעתי, תחפש מוסך שיעשה לך מחיר יפה לעבודה של 2 הרכבים.

הטיימינג ב 2008 לא כל כך נעים לעשות.

ב 2004 אני לא כל כך זוכר. אבל לא זכור לי משהו חריג. חוץ מהפולי, שיש לו מידה מסויימת (אני חושב 18מ"מ) ומשום מה מכונאים פותחים עם 19 מ"מ והורסים את הראש של הבורג.

ככה אני הייתי עושה ברכב שלי, כמכונאי.אם אני משיג מחיר יפה, שמישהו אחר ישבור את הראש ועל הדרך גם יתפרנס.

אתה באמת מסוגל כמכונאי לעמוד מהצד ולתת למישהו אחר את התענוג הזה? לי אישית זה קשה, במיוחד שאתה מתוך התחום. :-)

• תוכן חדש...