Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה יום נאחס, לצערי היה לי פנצ'ר אני בא לשחרר את 4 הברגים, 3 יצאו חלק והרביעי לא רצה לצאת, כנראה בעבר הכניסו אותו בכח אני מסובב בכוח, ואאום עם הברוג נתלשו מהמקום :-( החלפתי את הגלגל, כרגע יש רק 3 ברגים, ואני לא יינסע ברכב עד יום ראשון למוסך.

מה הנזק?

צריך להחליף את כל הצלחת, או אפשר להחליף רק את האום והבורג? לא מבין בזה מה צריך לתקן ומה האופציות, שיפוץ, מפירוק וכו'

מה עלות הנזק לערך?

*הרכב מאזדה לאנטיס 2001

די דחוף תודה מראש!

מצורפת תמונה להמחשה

הורד.jpg

פורסם

אל דאגה, מחליפים רק את הבורג השבור, לשם כך במוסך מפרקים את הקאליפר והצלחת בלם, ומחליפים את הגוג'ון השבור באחד חדש.

עבודה כזו עולה כ 280-300ש"ח כולל החלק(גוג'ון+אום) ומע"מ.

פורסם

פנה לכל פנצרייה או מוסך יוכלו לעזור לך .. החלפה של גוזון זה עניין של 15 שקלים לגוזון ועוד כמה ששיקחו על עבודה ..

פורסם
אל דאגה, מחליפים רק את הבורג השבור, לשם כך במוסך מפרקים את הקאליפר והצלחת בלם, ומחליפים את הגוג'ון השבור באחד חדש.

עבודה כזו עולה כ 280-300ש"ח כולל החלק(גוג'ון+אום) ומע"מ.

אין שום סיבה שבעולם שזה יהיה מחיר על עבודה שכזו ואם זה כך במוסך שלך זה יקר מאוד. החלק עצמו זה עניין של 20 ש"ח גוז'ון עם האום. עבודה לא צריכה לעלות יותר מ 100 ש"ח.

פורסם
בינתיים אם 3 האומים הנותרים בגלגל סגורים היטב אפשר ליסוע ברכב בזהירות עד יום ראשון.

לא נראה לי, הוא לא סמטרי וזה יכול לגרום לנזק

פורסם

k0sta,

אני לא חושב שיש בעיה של סימטריות כמו שאתה אומר,

הרי שאר הברגים מחוזקים היטב ככה שאין לג'אנט מרווח שהוא יכול לזוז בו או לשנות זווית.

פורסם
k0sta,

אני לא חושב שיש בעיה של סימטריות כמו שאתה אומר,

הרי שאר הברגים מחוזקים היטב ככה שאין לג'אנט מרווח שהוא יכול לזוז בו או לשנות זווית.

לא מומלץ לסוע על שלושה ברגים..

אלא אם המקרה הוא חוסר ברירה ..

פורסם
אין שום סיבה שבעולם שזה יהיה מחיר על עבודה שכזו ואם זה כך במוסך שלך זה יקר מאוד. החלק עצמו זה עניין של 20 ש"ח גוז'ון עם האום. עבודה לא צריכה לעלות יותר מ 100 ש"ח.

גם מחזיר שמן אחורי עולה 50-100ש"ח והעבודה עולה 1200ש"ח להוריד גיר.

אצלי במוסך משלמים מע"מ כחוק שלא כמו במוסך שאתה מתעסק איתו ומפנה אנשים.

בשביל להחליף את הגוג'ון צריך לפרק גלגל, קאליפר, צלחת בלם, לחלץ את הגוג'ון השבור ולהרכיב הכל בחזרה.

15-20ש"ח עולה הגוג'ון

10ש"ח עולה אום לגלגל.

220ש"ח זה שעת עבודה של מוסך בערך(כל מוסך גובה מחיר אחר), על העבודה הזו גובים כ 0.9- 0.7שעה שזה יוצא כ 190ש"ח (לא כולל מע"מ)

190ש"ח רק עבודה + חלקים 30ש"ח

תוסיף מע"מ זה יוצא 257ש"ח.

וזה רק בתנאי שהגוג'ון יוצא בדרך שתיארתי, יש רכבים שבשביל להחליף גוג'ון צריך לפרק את הנאבה מהבית מיסב ומחלפים מיסב, כי בפירוק המיסב מתפרק והעבודה מתייקרת פי שניים.

פורסם

במוסך שעליו אני מדבר ואליו אני מפנה אנשים עובדים כחוק. אם רוצים קבלה על תיקון מקבלים אותה. אחריות מלאה מקבלים. ההבדל היחיד הוא המחיר שהוא גובה. ואם בטלפון הוא אומר שזה יעלה 100 שח עבודה עוד לפני שהוא ראה מה צריך לעשות אז זה יהיה המחיר ויהי מה גם אם הוא ייצטרך להישתמש כל היום בקונגו כדי לחלץ את המייסב. הוא לא מיסתכל על שעת עבודה זה ממש לא מעניין אותו. הוא מספיק מקצועי עם וותק של מעל 30 שנה כדי לדעת כמה זמן תיערך העבודה. ואם דיברת על מחזיר שמן אחורי אז סתם לשם השוואה אצלו זה יוצא סביב ה 500 שח החלק כולל העבודה לרכב סטנדרטי. אולי במשאית אצלו ייצא 1200 אבל אם זה המחירים שגובים אצלך במוסך אז שיהיה בכייף ושרק יירבו אלה שיכולים להרשות לעצמם לשלם סכומים שכאלה.

פורסם

עדכון מהשטח:

* מוסך אחד רצה 150ש''ח לא כולל מע''מ

*מוסך שני 200ש''ח כולל מע''מ

*מוסך שלישי 150ש''ח כולל מע''מ

השארתי לו שיתקן המחיר בסדר נכון?

תודה לכולם.

פורסם

עדכון שני:

הוא טוען שהרפידות ברקס גמורות לגמרי וממליץ להחליף אמרתי לו הרכב עבר טסט לפני שבוע הוא אומר עוד מעט הרפידה נגמרת ותגיע לברזל בסוף אמרתי לו שיעשה 2 ברקסים מקדימה

*ככה עושים כסף בישראל או שבאמת הם היו גמורות לא יודע?

• תוכן חדש...