Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז גם בארץ יש P2P Lending

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יקום ויפול על רגולציה. כרגע הם קטנים אז אף אחד לא עומד על הרגליים האחוריות. כשהבנקים וחברות האשראי יראו שהפרה החולבת שלהם מתחילה להתייבש קצת, הם עלולים להפעיל את הכוח הפוליטי שלהם נגד המיזם. נקודת אור היא שהיום המודעות הציבורית גבוהה בהרבה, מה שיכול להכשיל אותם מלתקוע מקלות בגלגלים.

על פניו, נראה שהם רציניים, כולל החזקת הכסף בפקדון אצל זיו האפט שהיא פירמת רואי חשבון מכובדת. מצד שני, יש כל מיני שמועות (לא יודע אם מבוססות) על גוף שעומד מאחוריהם שהוא מהשוק האפור.

בהשוואה לארה"ב, אצלינו אין הסטוריית אשראי, אבל הרבה יותר קל לרדוף אחרי לווה. בארה"ב פשוט אי אפשר אם אין לך בטחונות, בעוד שאצלינו יש הוצאה לפועל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני מסכים לגבי הרגולציה; מצד שני, אם יש לך את האנשים הנכונים, האישור הרגולטורי יגיע, מנסיון.

ברמה האישית, תמיד רציתי להלוות ב-Kiva ודומיו, אבל לא בא לי להסתבך. ELoan נראים כמו מיזם שעוד "עלול" להצליח.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

אגב, ידוע לך אם מס רווחי הון חל על התשואה, ואם התשלום הוא במימוש או על בסיס שנתי? הרי יכולים להיות רווחים במהלך השנה, ובשנה שאחריה חדלות פירעון.

לא ראיתי גם אם ההלוואות הן צמודות או לא, אלמנט נוסף עם אפקט לא מבוטל על תשואה ועל מיסוי.

האתר שלהם קצת חובבני בכמה פינות (ניסוח, לינקים שגויים וכו'), נקווה שזה עניין של ההשקה ולא של חובבנות כללית. הם גם כותבים שרוב הבקשות להלוואה נדחות על הסף, כשהם רק הושקו ועוד לא קיבלו בקשות הלוואה. אולי הם מתייחסים לסטטיסטיקה של שירותים מהעולם, אבל זה לא לעניין שהם לא מציינים את זה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אגב, ידוע לך אם מס רווחי הון חל על התשואה, ואם התשלום הוא במימוש או על בסיס שנתי? הרי יכולים להיות רווחים במהלך השנה, ובשנה שאחריה חדלות פירעון.

שלחתי להם בדיוק את השאלה הנ"ל היום.

לא ראיתי גם אם ההלוואות הן צמודות או לא, אלמנט נוסף עם אפקט לא מבוטל על תשואה ועל מיסוי.

כנ"ל

האתר שלהם קצת חובבני בכמה פינות (ניסוח, לינקים שגויים וכו'), נקווה שזה עניין של ההשקה ולא של חובבנות כללית. הם גם כותבים שרוב הבקשות להלוואה נדחות על הסף, כשהם רק הושקו ועוד לא קיבלו בקשות הלוואה. אולי הם מתייחסים לסטטיסטיקה של שירותים מהעולם, אבל זה לא לעניין שהם לא מציינים את זה.

אני מניח שאלו חבלי לידה של כל אתר ישראלי, וזה די תואם לרמה הכללית. ברמה העקרונית, אני מוכן להסתכן קצת רק בשביל הפיזור.

פורסם

לבושתי הרבה למרות שאני עובד בתעשיה הפיננסית (אם כי רחוק מאוד מאשראי), ועוסק כל הזמן בלגוון את תיק ההשקעות שלי ושל הורי, כל העסק של הלוואות עמיתים (P2P Lending) עבר לי מתחת לרדאר. קראתי היום הרבה על זה, ואני מנסה להחליט אם התשואה שווה את המאמץ.

תשואה של 6-12 אחוז אפשר לעשות באמצעים אחרים (קרנות ריט לדוג' אבל לא רק), ושם זה סוג של שגר ושכח, רק צריך להיות עם אצבע על הדופק לגבי התשואות ואיכות התיק בתנאי שוק משתנים. במקרה של P2P, אתה צריך כל הזמן להשקיע מחדש את הכסף מהלוואות שנסגרו, ולעקוב אחרי מאות הלוואות שונות אם אתה רוצה פיזור מספיק. נראה לי כמו יופי של תחביב למי שיש לו את הזמן, אבל במשוואה של מאמץ מול תשואה העייסק לא נראה מזהיר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

זה דווקא לא לי נראה כמו מאמץ מטורף, במיוחד אם אתה בכל מקרה מתעסק בתיק שעתיים-שלוש בשבוע לפחות. ברגע שהם יתחילו לפעול, אני מתכוון לשים סכום קטן בשביל הכיף.

אם כבר בגיוון עסקינן, אילו אפיקים ישראלים אתה מעדיף?

פורסם

לא משקיע באפיקים ישראליים כמדיניות.

הבורסה הישראלית נגועה בסחר על פי מידע פנים עד העצם, פלטפורמות המסחר מוגבלות, ואופציות חסרות הרבה מהמאפיינים שקיימים בחו"ל. תוסיף לזה את מחזורי המסחר המגוחכים שגורמים לנזילות בעייתית וכל העסק לא שווה אם אתה לא גוף מוסדי או סוחר נוסטרו עם ערימות של מזומנים.

גם מדיניות המיסוי מחורבנת ומסורבלת סתם.

לא סתם הנדל"ן טס, זו האופציה היחידה שנותרה, והציבור קלט את זה.

אני מושקע בארה"ב, קנדה וקצת במזרח. שוקל השקעה בשווקים אירופאים, אבל כרגע עוד לומד.

ההשקעה בחו"ל פשוטה לי כי אני לא חי בארץ, אבל ישראלים שיודעים אנגלית טוב יכולים להשקיע בחו"ל בקלות דרך ברוקרים זרים, צריך רק נכונות להתמודד עם מעט ביורוקרטיה בהתחלה בגלל כל נהלי הknow your client.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

ההשקעה בחו"ל פשוטה לי כי אני לא חי בארץ, אבל ישראלים שיודעים אנגלית טוב יכולים להשקיע בחו"ל בקלות דרך ברוקרים זרים, צריך רק נכונות להתמודד עם מעט ביורוקרטיה בהתחלה בגלל כל נהלי הknow your client.

Gotcha. ה-KYC דווקא לא מורכב בד"כ, צריך רק דרכון וחשבון חשמל\ארנונה מתורגם, לעיתים גם אישור ניהול חשבון. אם בכ"ז תלך לכיוון של P2PL, אשמח לשמוע על החוויות שלך.

• תוכן חדש...