Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

600f

yoelbe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

600f זה הבנדיט 400 של "המעל 500" - רובם הגדול שחוטים ולאחר הרבה מאוד ידים לא כולם טובות.

במצבו המקורי הוא סבל ממנוע אנמי, בלמים מחפירים, הצד הספורטיבי היה חלש ביחס למראה או במילים אחרות התנהגות כביש גרועה.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

לא ממש נכון.

קודם כל זה לא ג'אנט של GS, ודבר שני הצמיג המקורי הוא 140.

ה150 בשילוב עם 120 קדמי משנה את התנהגות האופנוע פלאים.

כמו כן רצוי להקשיח את המזלג המחורבן מקדימה או לפחות להחליף שם שמן היות והרבה אנשים פשוט לא עשו את זה.

האופנוע שירת אותי שנתיים בצורה מעולה.

אמין מאוד, וגם נוח לרכיבה.

אנמי?

בהשוואה אולי לה600ים של היום כן.

סה"כ זה אותו מנוע של הבנדיט 600 ואני לא ראיתי מחסור בכוח אצלו לרכיבות שלו.

הצד הספורטיבי שלו הוא לא ממש ספורטיבי.

לא ביחס להיום ולא דאז.

האופנוע מוגדר בתור ספורט-תיור כאשר הדגש הוא על תיור.

כל מי שחושב, או חשב שהוא ספורטיבי הוא פשוט אידיוט ויש לו את הצלקות להוכיח את זה.

בקשר לידיים ולמצב. הסקוטר צודק.

האופנוע כבר זקן, ובתור משהו שהיה נראה להרבה אידיוטים בתור תחלופה זולה לאופנוע ספורט.

לכן קיבל התעללות מרשימה.

היום האופנוע ידוע בתור אופנוע נוח ליום יום. מנוע מעט לא גמיש וחלש בטורים נמוכים, אבל המונח המתאים הוא אולי לא מאיים בטורים נמוכים. אצלי לא היתה בעיה לרכב איתו בטורים נמוכים. אצל חבר כן.

מה שכן הבלמים שלו ביבש הם סבירים. בהחלט לא מדהימים, אבל בחורף גשום הם היו פשוט זוועה.

חסרי רגש, ספוגיים ומוזרים.

צריך להתרגל לזה לפני שרוכבים בחורף.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

היה לי גם כזה, מנוע אנמי, אבל אמין יחסית, התנהגות כביש שגם אז לא היתה משהו.

בקיצור, לבדוק היטב.

פורסם

היה לי אחד כזה שנת 89.

היה אמין מאוד , אצלי בכל אופן.

זנב מרחף , נוח לרכיבה והרכבה.

בזמנו דווקא אהבו אותו מאוד , מנועו הוא אותו המנוע של הR רק מוקטן.

מנוע מתחיל לעבוד יפה מעל 7000 סל"ד , 86 כ"ס מוצהרים.

מהירות סופית של כ230 קמ"ש.

צמיג אחורי מקורי 17\80\140

קדמי 17\80\110

משקל 195.

לסיכום ,

טענו בתקופתו שהוא האופנוע הבינוני הטוב ביותר (אחרי שיכלול של כל הנתונים מראה, ביצועים,מחיר...)

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

לסיכום ,

טענו בתקופתו שהוא האופנוע הבינוני הטוב ביותר (אחרי שיכלול של כל הנתונים מראה, ביצועים,מחיר...)

אולי מבין כל האופנועים שיובאו באותה תקופה, שזה היה בערך רק סוזוקי (וקצת אירופאים)

כלומר מתוך המבחר של 600F הוא היה הכי טוב...

פייזר 1000:

2000-5000 סל"ד : :lol:

5000-7000 סל"ד : :hihi:

7000 - 12,000 סל"ד: :shock2:

פורסם
אולי מבין כל האופנועים שיובאו באותה תקופה, שזה היה בערך רק סוזוקי (וקצת אירופאים)

כלומר מתוך המבחר של 600F הוא היה הכי טוב...

התחרות שלו הייתה CBR600 f1/2 או נינג'ה 600 שכמובן נשארו בגדר פנטזייה. ברגע שימאהה התחילו להביא תחרות בדמות הFZR הF הוכה שוק על ירך.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם

חברה... תודה רבה על התשובות...

התגובות די מעורבות... עושה רושם שזה לא האופנוע של השנה... לא?

לסיכום, מתאים לרוכב מתחיל?

dirty old man

need love too

פורסם
חברה... תודה רבה על התשובות...

התגובות די מעורבות... עושה רושם שזה לא האופנוע של השנה... לא?

לסיכום, מתאים לרוכב מתחיל?

יכול להתאים, חייבים לזכור כי היכולות הספורטיביות הם לא משהו (בלשון המעטה) אבל הביעה הגדולה ביותר עם הFים הוא החשש ליפול על כלי שיתברר כמשאבת כסף בלתי נגמרת.

בקיצור להזהר מאוד.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם
?

אתה בטוח סקוטר?

ראשית אין היום רוכבים מתחילים מעל 500. שנית זה בהחלט לא אופנוע ראשון מומלץ אבל לא סף העולם.

כשאני הוצאתי רישיון הוא היה לא מוגבל. באותה תקופה אנשים יצאו ממשרד הרישוי והלכו לקנות Rים או Fים. ישנם מדינות שעד היום ניתן לעשות את זה.

אני לא חושב שF הוא בחירה נכונה לרוכב מתחיל, אבל אם הוא מודע להחלטתו זו בחירה שלו.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם

היו מספיק תגובות ולא בטוח שיש מה לחדש מלבד חידוד נקודה שכבר עלתה. הנסיון לא מאכזב-זה רע מאד לקנות אופנוע ישן והנ"ל נכנס לקטגוריה. חבל על הכסף, הזמן והבריאות. בלי לנסות להישמע חינוכי ובכל זאת: אם אין מספיק כסף, אל תקנה. פשוט. או תסתפק בחלופה פחות הו הה אבל חדשה (יחסית). הנקודה הובהרה?

פורסם

ראשית אציין שאין לי נסיון עם ה 600F אלא עם אחיו הגדול 750F שנת 98.

הכלי מיוצא כמעט ללא שינוי משנת 89 ועד היום, נמכר באופן די יפה בארצות הנכר, ביחוד בקנדה וארה"ב, שם נוהגים הרוכבים המטיילים לכסות מעט יותר קילומטרים מבארצינו וזקוקים לכלי נח ומהיר. לדעתי עובדה זאת מעידה על כך שמדובר בכלי מוצלח, אחרת היה מופסק יצורו, לא?

לדעתי ה 750 הינו כלי מצויין למתחילים בקטגוריה ג' כלומר בעלי לפחות שנת נסיון על כלי עד ל500 סמ"ק.

האופנוע נח מאוד, מהיר אם כי לא ספורטיבי, התנהגות כביש צפויה ואחיזת כביש מצויינת (אופנוע ארוך, צמיגי 150 במקור) ומיגון רוח מעולה, אני רוכב גבוה, מטר ותשעים, ומשייט באופן זקוף במהירות ג ב ו ה ו ת ללא כל בעיה. (לא הייתי רוצה להפליל את עצמי)

המנוע, ובניגוד לשמועות זדונויות, גמיש ביותר ומושך בכל הילוך אפילו מ2000 סל"ד באופן חלק, יחד עם זאת אינו מן החזקים בטווח הבינוני. באזור העליון מתקבל פיצוי יותר מהולם עד ל 12,000 סל"ד, מדובר במנוע R750 אחרי הכל:-) .

האופנוע אמין מאד ובאופן יחסי זול לתחזוקה (1500 שקל טיפול גדול), על פי כל המומחים, כולל מוסך היבואן המנוע אמין ביותר ואם מתוחזק כראוי עלול לעשות רבע מיליון קילומטרים לפני פתיחה, גל זיזים מונע בשרשרת טיימיניג במקום רצועה אשר לא דורשת החלפה כמקובל בכלים אחרים. (אנא בדוק מונחים טכנים אלו, אני לא מכונאי)

לסיכום, ה 750F נדיר ביותר (עלו רק כחמישה כלים בשנת 98) זול עד כדי גיחוך לרכישה (אם תמצא אחד) וכמעט תמיד במצב מכני מעולה עקב הציבור הבוגר (לא רציתי לכתוב מבוגר, אבל הנה כתבתי) אשר היווה את כ ו ל רוכשי הכלים הללו.

כלי מצויין לרוכב מתחיל אם כי לא ספורטיבי. (מתכון בטוח לאריכות ימים) מומלץ ביותר.

פורסם
היו מספיק תגובות ולא בטוח שיש מה לחדש מלבד חידוד נקודה שכבר עלתה. הנסיון לא מאכזב-זה רע מאד לקנות אופנוע ישן והנ"ל נכנס לקטגוריה. חבל על הכסף, הזמן והבריאות. בלי לנסות להישמע חינוכי ובכל זאת: אם אין מספיק כסף, אל תקנה. פשוט. או תסתפק בחלופה פחות הו הה אבל חדשה (יחסית). הנקודה הובהרה?
לדעתי זו גישה מנצחת...

dirty old man

need love too

פורסם

כותב שורות אלה העמיד את ה- F שלו לפני שבוע על בלוקים - הוא כבר יחכה לקיץ הבא...

נכון - נינג'ות לא רואות אותי ממטר , וגם לא 'אונדות ובעצם כל כלי מעל 500 חדש !!!

אבל לקחת אופנוע 4 קרבורטורים ולהשוות אותו ל-GS או להמליץ על 750 בתור אופנוע ראשון , לא יודע , נשמע לי קצת הזוי ... ( מישהו אמר ג'וינט ?!?!?! :) )

האופנוע שלי - ואגב ממש לא אופנוע ראשון - נרכש לפני כשנה ( אגב הוא שנת 89 ) במצב מצוין - כולל בדיקה , פיירינג מלא מקורי ללא תיקוני פלסטיקה , ומשמש כאופנוע לטיולי קיץ !!!

ברכיבה נכונה אין אופנוע רע , למרות שיש אופנועים טובים יותר , ה-F הוא אופציה סבבה - הוא נוסע יותר טוב מכל 500, עולה רבע מהם ( במקרה הרע ) וסה"כ די אמין .

קשה למצוא במצב טוב - אבל אם מצאת : תרוויח , תתפנק על אופנוע אמיתי !!!! בגרושים , וסע בזהירות

מי שלא רוכב , יותר טוב שלא ידבר

• תוכן חדש...