Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באגירה, אני מסכים איתך. ואני חושב שגישה כזו בהחלט גם מאפשרת למצרים לראות בעצמם כמנצחים.

kramerica, אין שום מאזן אימה באמת. בכל מקרה, טוב שיש שלום עם מצרים, חבל שזה המחיר שנדרשנו לשלם (וגם הם, האמת). חבל שהסכם לא נחתם עוד לפני המלחמה, אבל כבר כתבתי את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפחות למצרים לא היתה כוונה ותוכנית אופרטיבית של ממש לעשות משהו פרט ללכבוש בחזרה את סיני, כדי להגיע למו"ם מפוזיציה של מי שהצליחה להגיע להישג צבאי כלשהו.

בסרט הזה גם מראים קטעים מראיונות עם אנשים מודיעין ישראלים, שטוענים שזו היתה גם הסברה וזה גם מה שהם ידעו על תוכניות המצרים עוד לפני פרוץ המלחמה. ההפתעה, אם כן, הייתה כנראה רק בעיתוי של המלחמה.

מענין שהתקשורת מגלה מחדש מה שהיה ידוע מזמן , למשל לועדת אגרנט, מס' חודשים לאחר המלחמה.

אנו אכן ידענו על התוכנית המצרית המוגבלת אבל הידיעה נשארה למעלה, ואפילו אלופי הפיקודים לא ידעו על התכנית הזו ! עוד "הצטינות" בתפקיד של זעירא, ראש אמ"ן.

אגב, לאחר המלחמה, אשרף מרואן שאל בפליאה איך זה שלא ניצלנו את תוכניות המלחמה המצריות שהוא מסר לנו לפני המלחמה.

לא נכון שסמכנו על אשרף מרואן שיתן לנו התראה בקשר למלחמה. הוא מעולם לא התחיב לכך, וגם לא ציפו שהוא יתחיב. הוא מסר ידיעות למפעיל הישראלי שלו בלונדון. למרות שנסע הרבה עדיין לא יכול היה להגזים בכמות הנסיעות שלו ממצרים ללונדון והיה צריך להציג סיפור כיסוי לנסיעה. היה כדאי לו מבחינה כספית למסור ידיעות חשובות ומעודכנות, ולכן הוא השתדל לעשות זאת, ודי בהצלחה.

ההנהגה סמכה על ההתראה של ה"אמצעים המיוחדים" (אמצעי האזנה אצל המצרים) אבל הם לא הופעלו, למרות שראש אמ"ן זעירא אמר לרמטכ"ל שהם כן הופעלו. עוד "בינגו" לזעירא.

בנוסף להפתעה, הבעיה שלנו היתה אי מוכנות למלחמה, מה שהיה חמור לא פחות מההפתעה , ולדעתי אפילו יותר חמור.

יהודה

פורסם

יכול להיות שזה היה ידוע מזמן, אני לא מספיק מכיר את הנושא. עדיין, אתה יכול לראות גם לפי התגובות בשרשור הזה שאנשים בוחרים להאמין שלמצרים היתה תוכנית, או לפחות כוונה, להשמיד את ישראל במלחמה זו. מסתבר שזה לאו דווקא היה המצב.

לגבי שאר הדברים - מסכים איתך, בפירוש מחדל מטורף, כשהכל לכאורה היום אמור להיות גלוי וברור לכלל מקבלי ההחלטות במדינה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, הכוונות המוגבלות היו ידועות אפילו בשרשור הזה, חפש מה שכתבתי ומה שכתב פאלו.

יהודה צודק בדבריו. זעירא נחשב מבריק ע"י סביבתו[ללא שמץ ציניות] וכמובן ע"י עצמו. מבריק מכדי להקשיב לצבי זמיר, מבריק מכדי להפעיל אמצעים בדיוק כאשר צריך אותם, מבריק מכדי לשמוע חלק מפיקודיו שחושבים אחרת, מבריק מספיק כדי להעמיד צל מעל מתנגדיו ולהשרות רוח של חשיבת יחד בסיוע בנדמן, מבריק מספיק כדי להתאושש ולחוש שאחריותו מוגבלת והוא"בסדר"[זה חשוב לנפש]

מבריק כדי להתפלמס עם ראש המוסד ולהוציא ספר המסביר את תפיסתו, ועוד גירסה מעודכנת בהמשך.

מבריק מדי מכדי לסמוך עליו בניגוד לקודמו ואני מקווה שגם בניגוד ליורשיו.

הצד הישראלי, לפחות מעטים בו, ידעו הכל כמעט. ידעו יותר מרוב האליטה של הצבא המצרי ובודאי הסורי.

אשר לכוונה להשמיד:

1 לא היתה, אך לעתים במלחמה יש מצבים של ניצול הצלחות[לא עשו, היססו]

2כאשר נגרם למישהו [לנו] כ"כ הרבה נזק הרי שיש נטייה להאדיר את האיום או האסון מימנו נמנענו. שילמנו מחיר אבל... יכול היה להיות....

עבור מי שקרא בנושא, השרשור מיצה את עצמו. המשך דיון יכול היה להיות בנוגע להשפעות צבאיות, כלכליות פוליטיות ואחרות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

http://news.walla.co.il/?w=/9/2683257

עוד דברים של ראש אמ"ן דאז אלי זעירא: מגיע צלש למצרים על ההונאה".

פרשנות שלי: כאשר אויב הוא כה מתוחכם, אני זעירא, עלול לטעות[נסיבות מקלות]

אלא מה, ההיסטוריה כנראה מוכיחה אחרת: היה מידע מכמה מקורות, ניתן היה להוסיף מידע מעוד מקורות.

רק שהמידע לא הסתדר עם קו החשיבה ועם היומרה של מישהו, מישהו שגם אלפי הרוגים וארבעים שנה אחרי עדיין חושב אותו דבר.

הוא צדק, המציאות היא שטעתה, אופס.

• תוכן חדש...