Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שפרסמתי את המרצדס למכירה ו\אמרתי לקונים פוטניציאלים שהתהליך הזה סיוט ושווה כסף חשבו שאני מנסה להוריד אותם מהרצון להביא לבד רכב

כל האוכלי חינם במשרדי המדינה שעושים עבודה ולא נמדדים על פי כלום עושים לנו תמוות ואף אחד לא עושה כלום בנדון .

בכול עבודה יש מדד להצלחה ולתפוקה במשרד התחבורה מה המדד להצלחה, לטרטר אנשים ולדאוג לתחת של היבואנים כדי שהבכיר התורן שם אחר כך יצא ויתחיל לעבוד אצל אותם חברות שדאג להם בזמן שהיה הרגולטור.

מדינת קומבינה, וזה שיש "מאכערים" שמצליחים להעביר מה שהאדם הרגיל לא מצליח להעביר זה נקרא "קומבינה" לקחת "מאכר" שיעשה בשבילי תעבודה זה בסדר ,זה שמעביר מה שאני לא יצליח זה כבר סיפור אחר .

תראה לפני שקניתי את הרכב בררתי היטב את הפרוצדורה שאמורה להיות, יש לי חבר טוב שדוד שלו מיבא רכבים כבר שנים, והוא טען בפניי שכיום כבר מערימים פחות קשיים.

בדיעבד הוא טעה וככל הראה שכל מקרה הוא אינדיבידואלי.

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
השאלה שלי כזאת, כמה עולה הרכב דרך סוכנות יבוא רכב כזאת או אחרת? זאת אומרת, האם זה שווה את כל הסבל? עצבים? ימי חופש ? שבטח לקחתה בשביל כל פעם לנסוע למשרד התחבורע.

אולי זה רק אני אבל לפעמים אני מעדיף להוסיף כמה שקלים אבל לקבל את אותו מוצר עד הבית ולא לסבול את כל הבירוקרטיה ובזבוז זמן. לא מדבר על יבוא רכב אבל חבילות, מעדיף להוסיף עוד 20 שקלים ולקבל את החבילה עד הבית ולא ללכת לדואר ולסבול שם.

יש כיום הרבה סוכני ייבוא אישי בשוק, הבחור שאיתו עבדתי הוא גם אחד מהסוכנים האלה. הוא היה זול משמעותית, היה הפרש של כ 50 אלף ש"ח.

היום שאני מסתכל אחורה, לא יודע אם הייתי הולך על אינפיניטי או בכלל עושה ייבוא אישי.

בשורה התחתונה זה כל מה שעברתי לא צריך לקרות במדינה מתוקנת.

פורסם

אתה אדם פרטי וסביר להניח שגם נראה מתורבת.

אם היית ערס מגעיל שעושה בעיות (מאכער), הם לא היו שולחים אותך אפילו לעשות תיקונים באורות, מה גם שהתקבלה החלטה לפני כמה חודשים לקבל בארץ גם את התקינה האמריקאית בענייני פנסים.

פשוט בגלל שאתה נחמד נפלת קורבן לשחיתות ממסדית ואינטרסים כאלו ואחרים בשביל למנוע ממך לקבל את הרכב.

זה בדיוק מהסיפורים הדביליים שעושים את החיים במדינה שלנו ליותר קשים.

זה לא החום, זה לא המיסים וזה לא המלחמות.

זה המאבק היומיומי מול פקידים אטומים, פעם של הממשלה והמגזר הציבורי, ופעם של חברות תקשורת או מכס.

לדעתי אתה צריך לפוצץ את זה, ואם יש לך יכולת לדבר מול מצלמות כמו שיש לך בכתיבה, צא למלחמה נגדם.

פורסם

למרות שאני ממש לא מצדיק את משרד התחבורה יש לי מספר שאלות

1. האם ניסית לקרוא באתר משרד התחבורה מה הנוהל ליבוא אישי של רכב ?

ישנם שני נהלים

1 לרכבים שמיובאים ביבוא סדיר לארץ, (יבוא פשוט יחסית)

2 לרכבים שאינם מיובאים ביבוא סדיר לארץ. (יבוא מסובך יותר)

כאשר ההחלטה מתבצעת לפי קוד יצרן ולא לפי שם המסחרי של הדגם. (יכולים להיות שני רכבים אשר כל אחד מיועד לשוק יעד אחר , שניהם עם אותו שם מסחרי , אבל כל אחד מיוצר במדינה אחרת למשל , ולכל אחד יכול להיות קוד דגם פנימי

קוד הדגם מופיע גם ברישוי הרכב

ניתן לראות את זה בדף הראשי של האתר של משרד התחבורה בכתובת

http://car.mot.gov.il/index.php?option=com_carmodels&view=carmodels&Itemid=30

כנראה שהרכב שאתה הזמנת היה מדגם שונה ממה שהיבואן מזמין לארץ.

עמיל המכס שלקחת הטעה אותך כנראה מחוסר ידע

היבואנים המקושרים אצל היצרנים דואגים לייצר קוד דגם מיוחד עבור ישראל כך שתהליך היבוא האישי יסתבך יותר

אז בהתחלה התחלת עם הליך שגוי,

ואז נאלצת לעבור להליך השני. ההליך הזה דורש אישור מהיבואן המורשה (לרכב אספנות מכל מוסך מורשה)

ואת האישור הזה היית יכול / צריך להביא מראש.

המעבר וחוסר האישור גרמו לך לעיכוב מיותר.

אני יכול להעיד מנסיון אישי מלפני 3 שנים, אז למשל אי אפשר היה לדעת מה מצב הבקשה, אולם בגלל שביצעתי מחקר קטן באתר משרד התחבורה, הבאתי את כל המסמכים כבר בפעם הראשונה , ואחרי מספר שבועות הגיע רשיון היבוא בדואר.

הפקידים נצמדים להוראות , ולא מעניין אותם כלום, הם לא רוצים לקחת אחריות

ועדיין הטרטור של תלך תבוא, והיחס בהחלט מעצבנים.

יכלו לעבור על הטפסים להגיד חסר לך א, ב, ג תשלים ותחזור,

ואז היית חוזר בפעם אחת

וגם חוסך להם עבודה..

בהצלחה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
למרות שאני ממש לא מצדיק את משרד התחבורה יש לי מספר שאלות

1. האם ניסית לקרוא באתר משרד התחבורה מה הנוהל ליבוא אישי של רכב ?

ישנם שני נהלים

1 לרכבים שמיובאים ביבוא סדיר לארץ, (יבוא פשוט יחסית)

2 לרכבים שאינם מיובאים ביבוא סדיר לארץ. (יבוא מסובך יותר)

כאשר ההחלטה מתבצעת לפי קוד יצרן ולא לפי שם המסחרי של הדגם. (יכולים להיות שני רכבים אשר כל אחד מיועד לשוק יעד אחר , שניהם עם אותו שם מסחרי , אבל כל אחד מיוצר במדינה אחרת למשל , ולכל אחד יכול להיות קוד דגם פנימי

קוד הדגם מופיע גם ברישוי הרכב

ניתן לראות את זה בדף הראשי של האתר של משרד התחבורה בכתובת

כנראה שהרכב שאתה הזמנת היה מדגם שונה ממה שהיבואן מזמין לארץ.

עמיל המכס שלקחת הטעה אותך כנראה מחוסר ידע

היבואנים המקושרים אצל היצרנים דואגים לייצר קוד דגם מיוחד עבור ישראל כך שתהליך היבוא האישי יסתבך יותר

אז בהתחלה התחלת עם הליך שגוי,

ואז נאלצת לעבור להליך השני. ההליך הזה דורש אישור מהיבואן המורשה (לרכב אספנות מכל מוסך מורשה)

ואת האישור הזה היית יכול / צריך להביא מראש.

המעבר וחוסר האישור גרמו לך לעיכוב מיותר.

אני יכול להעיד מנסיון אישי מלפני 3 שנים, אז למשל אי אפשר היה לדעת מה מצב הבקשה, אולם בגלל שביצעתי מחקר קטן באתר משרד התחבורה, הבאתי את כל המסמכים כבר בפעם הראשונה , ואחרי מספר שבועות הגיע רשיון היבוא בדואר.

הפקידים נצמדים להוראות , ולא מעניין אותם כלום, הם לא רוצים לקחת אחריות

ועדיין הטרטור של תלך תבוא, והיחס בהחלט מעצבנים.

יכלו לעבור על הטפסים להגיד חסר לך א, ב, ג תשלים ותחזור,

ואז היית חוזר בפעם אחת

וגם חוסך להם עבודה..

בהצלחה

קודם כל לפני שהתחלתי את כל הנושא, ברור שבדקתי מאתר איזה מסמכים

צריך, כיום לידיעתך כבר אין צורך/חובה לתת אישור שירות וחלפים מהיבואן הרשמי וזה גם מצויין אתר של משרד התחבורה.

לגבי קוד הדגם רכבאין לי מושג מהו קוד הדגם של הרכב שקניתי, וגם הסתכלתי ברשיון הרכב ולא מצאתי דבר. יכול להיות שהייתה טעות מבחינת העמיל מכס אבל למה העבירו אותי ייסורים רבים עם הפנסים ורק לאחר מכן מודיעים לי שהתהליך שעשיתי לא נכון.

לגבי שה שפקיד יוצא לחופשה של שבועיים ואף אחד לא מטפל בניירת? זה נראה לך תקין? זה שאין עם מי לדבר נראה לך תקין? יש המון ליקויים בעבודה של אותם פקידים.

פורסם
קודם כל לפני שהתחלתי את כל הנושא, ברור שבדקתי מאתר איזה מסמכים

צריך, כיום לידיעתך כבר אין צורך/חובה לתת אישור שירות וחלפים מהיבואן הרשמי וזה גם מצויין אתר של משרד התחבורה.

לגבי קוד הדגם רכבאין לי מושג מהו קוד הדגם של הרכב שקניתי, וגם הסתכלתי ברשיון הרכב ולא מצאתי דבר. יכול להיות שהייתה טעות מבחינת העמיל מכס אבל למה העבירו אותי ייסורים רבים עם הפנסים ורק לאחר מכן מודיעים לי שהתהליך שעשיתי לא נכון.

לגבי שה שפקיד יוצא לחופשה של שבועיים ואף אחד לא מטפל בניירת? זה נראה לך תקין? זה שאין עם מי לדבר נראה לך תקין? יש המון ליקויים בעבודה של אותם פקידים.

אם תקרא את המשפט הראשון שכתבתי ,

אמרתי שאני לא מצדיק את הפעילות,

וגם בסוף ציינתי שאם היו עושים עבודה כמו שצריך היו חוסכים לך ובעיקר להם.

אבל מוח אין שם הרבה.

לגבי אישור , לפחות מה שמצויין כרגע באתר הרשמי של משרד התחבורה (תכנס לאתר ותראה ) מצויין שכן צריך , וגם צריך פנסים (עדיין )

מהכרותי עם הבירוקרטיה הישראלית, לא תצא איתם ראש, תן להם את "תעודת הנישואין של סבתא " אם צריך העיקר שיעבירו אותך הלאה .....

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בעניין הפנסים שהכריחו אותך לרכוש, אני ממש לא בטוח שהפנסים עם התקינה האמריקאית [המקוריים] אינם תיקנים.

כבר באוגוסט 2011 הודיעו כי יאשרו גם פנסים עם תקינה אמריקאית.

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1853091

אני הייתי מתחיל לפנות עם מכתבים לשר כץ -->

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2082:lishka-sar&catid=79:hanala-c&Itemid=97

במקביל הייתי מכתב גם את המבקר הפנימי

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2081:lishka-mevaker&catid=79:hanala-c&Itemid=97

פורסם
אני הייתי מתחיל לפנות עם מכתבים לשר כץ -->

כשקראתי את הסיפור, מיד נזכרתי בהצהרות של שר התחבורה מר כץ כאשר היה נדמה לפתע שאיילון מוטרוס לא תוכל להוות נקודת ציון למהפך בענף יבוא הרכב. כל כך שמחתי (בתמימותי הרבה) שהנה הרגולטור הולך לשבור את העצמות לדלק רכב (וכמובן לכל השאר) על כך שהם מונעים תחרות...

ואז...התעוררתי ולדאבוני גיליתי שחלמתי חלום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תשמע באמצע הקריאה של הסיפור שלך הדלקתי מזגן, מרתיח כל כך.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לגבי קוד הדגם רכבאין לי מושג מהו קוד הדגם של הרכב שקניתי, וגם הסתכלתי ברשיון הרכב ולא מצאתי דבר.

קוד הדגם שלך הוא V36.

אמנם מסמך ישן קצת אבל אם תחפש לפי V36 תמצא גם את הרכב שלך.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

באמת הטימטום במיטבו

אני רק רוצה לחזק את ידיו של פותח השירשור ולאחל לו ולכולם שנה טובה ובשורות טובות

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אין לי מילים.

הייתי מנסה לפרסם את הפוסט הזה עם הקדמה מתאימה בעמוד הפייסבוק של השר כץ - הוא עמוד יחסית לא מתוקשר ויכול לעזור לך לקדם את הנושא. הוא ללא ספק הכתובת, כשהוא זה שמצהיר על כל ההקלות ביבוא האישי.

פורסם

תהיה חזק. הלוואי ותתבע להם את הצורה ומישהו ייאלץ לתת את הדין על המעשים האלו.

סימה ואנואר בכלל מרתיחים אותי. מעניין מה התרומה שלה שם בכלל?

באיזה עוד מקום עבודה, חוץ ממשרד ממשלי, אפשר לשמוע על עובד שיוצא לחופש של שבועיים ואין אף אחד שיחליף אותו?

פשוט ביזיון.

זה לא מיסים במדינה הזו. זה עונש. ואם העונש הזה כזה יקר מצופה לפחות לקבל משהו תמורתו.

פורסם

במקומך הייתי מגיד נגדם תביעה ככה או ככה, ההתנהלות הזו פוגעת בך כלכלית ונפשית.

תנסה גם לשלוח את זה ל Ynet וגם לשר התחבורה \ מפלגת או כמה מפלגות אולי יהיה איזה מישהו שיחליט למנף את עצמו עם זה ועל הדרך העובדים במשרד התחבורה יבינו שמישהו משגיח ויעבדו קצת יותר יעיל.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
אבל למה בעצם לא לרכוש דרך חברה שעוסקת בזה על בסיס יומי (תקרא לו מעכר או ינקלה, זה לא משנה)?

סביר להניח שחברה כזו יכולה לחסוך לך המון זמן ומסתבר שגם עצבים.

זה לגיטימי שבחור שזו הפרנסה שלו מכיר את כל הנהלים ופה ושם גם כנראה יצר קשרים אשר יכולים לזרז את האישורים.

מדוע היה נראה לך לגיטימי לפנות לעמיל מכס אך לא ל"מעכר"?

בשני המקרים הם מקלים על העבודה ומקצרים תהליכים באופן משמעותי וזאת תמורת מחיר.

האם המחיר במקרה של "מעכר" היה גבוה מידי?

אגב, יכול להיות שעם "מעכר" היית חוסך את הצורך ברכישת זוג פנסים במחיר סופר מוגזם של 17,000 ש"ח :shock: (לא העבירו תקנה חדשה על פיה גם תקינה אמריקאית מקובלת?).

אני לא מבין למה להלחם בתחנות רוח, ידוע שיבוא אישי באופן אישי זו מסימה לא קלה אשר דורשת המון עצבים וזמן.

בכל מקרה מאכל לך בהצלחה.

למה לא ?! כי זה אסור ! יבוא אישי זה יבוא אישי, אם "חברה שמתמחה ביבוא אישי" רוכשת עבורך את הרכב זה לא יבוא אישי אלא יבוא מסחרי בכאילו יבוא אישי, אני חושב שהיו כמה שניסוי לתבוע את משרד התחבורה על זה ובגצ קיפל את כל התובעים. מישהו מכיר באמת איזה פסק דין אחד שבגצ אמר שזה מותר ? אם זה מותר עד בגלוי ואם זה אסור אז זה אסור ואז אין לך מה לבכות. אם אתה חושב שיבוא אישי זה משימה לא קלה אז למה בכוח ? מישהו הכריח אותך ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...