Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס נהיגה מתקדמת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עוף קצת מוזר בפורום הזה, לא חולת רכב ואפילו עוד לא יכולה לקרוא לעצמי נהגת אבל תמיד הבטחתי לעצמי שכשיהיה לי רכב אשקיע עוד כמה שקלים בשביל השקט והבטחון בקורס נהיגה מתקדמת כדי לדעת איך לצאת ממצבים מסוכנים וללמוד לנהוג ולא רק לעבור טסט.

מכיוון שנעזרתי הרבה בפורום השכן בקניית הרכב חשבתי להמשיך ולהיעזר בכם בסוגיה הזו.

זה אכן יכול להועיל? יכול להיות שזה מוקדם מדי? (אני נהגת חדשה. מאוד.)

אשמח גם להמלצות ספציפיות לקורסים, במידה וזה מותר בפורום.

פורסם

תודה :)

אשמח להמלצות ספציפיות על קורסים ששמים דגש על נהיגה נכונה, בטיחות והתמודדות עם מצבי חירום, לא חוויתי/ספורטיבי.

פורסם

השקעתי בהודעה פרטית אבל אז גיליתי שאני עדיין לא יכול לשלוח אותה...

ממליץ בחום על דני גלטר (בפייסבוק: Dany Glatter), אני עברתי אצלו לפני כשנתיים "קורס" מסוג אחר (טיפול בחרדת נהיגה) אבל אין לי ספק שגם במקרה שלך הוא יוכל לתת מענה ולעשות זאת בצורה מקצועית ומצוינת.

מדובר בבנאדם נעים, הגון וסבלני, למדתי ממנו המון.

את מספר הטלפון תוכלי למצוא באתר שלו GDriveTech.co.il.

תיהני מהרכב החדש ושיהיה בהצלחה!

יונתן

פורסם

בשני מילים - קורס אישי.

במילה אחת - קונדסון.

הקא'ץ - הוא נמצא כרגע בחו"ל ולכן אם תבחרי בו תאלצי להמתין טיפה שיחזור.

אני בהחלט ממליץ והייתי שמח לראות עוד כמוך. אני חושב שזה עוד יותר טוב כשאת נהגת חדשה מכיוון שלא הרגלת לעצמך עדיין סגנון נהיגה ולכן יהיה אפשר לכוון ולשפר אותך בקלות יותר.

הקורס מתחלק לשני חלקים, החלק הראשון הוא הבטיחותי (ומצבי חירום) וזה מה שאת מחפשת. החלק השני הוא החלק הספורטיבי יותר, למרות שאינך מחפשת את זה, אני חושב שכדאי בכל זאת לקחת אותו כי הוא מקנה ידע והבנה נרחבים יותר.

עריכה : חפשי בפורום ותקבלי הרבה מידע.

פורסם

^

"קונדסון" הוא שם משתמש בפורום, לא להיבהל.

מדריכים נוספים שמציעים קורס אישי והומלצו כאן בעבר:

ליאון טאובס, ערן אביבי, אייזיק דווידוביץ', דני גלטר, אוהד אלגוב ועוד כמה.

לא בטוח אם זה מה שאת באמת צריכה, ואם לא אז פשוט חבל על הכסף.

כדאי לעשות סקר טלפוני בין בתי הספר לנהיגה מתקדמת ולהתייעץ עמם.

כמובן לפני הכל - חיפוש בפורום. לא תאמיני כמה מידע אפשר למצוא.

בהצלחה.

פורסם

מסכים עם הבחור מעלי, גם לגבי ההמלצה על קונדסון וגם על העובדה שככל שתעשי את הקורס הזה מוקדם יותר יהיו לך פחות הרגלים רעים שצריך להפטר מהם במהלך הקורס ותתחילי את "קריירת הנהיגה" שלך ברגל ימין.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

לא בטוח אם זה מה שאת באמת צריכה, ואם לא אז פשוט חבל על הכסף.

כדאי לעשות סקר טלפוני בין בתי הספר לנהיגה מתקדמת ולהתייעץ עמם.

מה הכוונה לא בטוח אם זה מה שהיא באמת צריכה? כולם צריכים, גם אתה, גם אני, גם אמא שלך וגם אמא שלי וגם אחותי וגם אחותך. זה דבר שהוא MUST לכל אדם נוהג, במינימום החלק הבטיחותי.

על בתי ספר דובר כאן לא מעט, הם נותנים בעיקר רקע תיאורתי ובקושי 20 דקות של זמן תרגול על הכביש כאשר אתה בקבוצה. אין אפשרות להתפתח ואין אפשרות ללמוד כמו שאפשר בקורס אישי. מה יש להתייעץ איתם? הם רוצים לקוחות, כאן היא מקבלת חוות דעת של אנשים בלתי תלויים.

פורסם

תרגיע.

אני מדבר מנסיון של חמישה קורסים בארץ ועוד שלושה בחו"ל, כך שאין צורך להסביר לי מה אני צריך.

גם אמא שלי וגם אחותי כבר עשו כמה קורסים כאלה, אז אני די בטוח שעצתך תיפול על אזניים ערלות.

לענייננו - ברור שאתה עדיין תחת התלהבות מהחווייה שעברת וזה בסדר, אבל לא לכולם נחוצה תשומת הלב האישית הזאת בהתחשב במחיר הגבוה. גם ככה חלק ניכר ממה שנלמד נשכח בתוך זמן קצר, וכלל לא בטוח שבזמן ארוע תעבורתי המוח שלך יזכור את מה שעבר בשיעורים ויגיב באופן אופטימלי. מי שרוצה להרגיל את עצמו לרמת נהיגה גבוהה באמת עושה קורס ועוד קורס ואז חוזר ומתרגל אחת לתקופה בימי מסלול. קורס בודד, גם עם המדריך הכי טוב, יעילותו מוגבלת.

לפיכך, ומתוך הנחת היעילות המוגבלת שלעיל, אני ממליץ לבדוק אופציה של ימי הדרכה קבוצתית בכוכב יאיר למשל, או קורסים שבהם יש מספר תלמידים ברכב עם מדריך אחד ואת התרגול עושים לפי התור. לאדם הפשוט שלא חי ונושם אדי דלק זה יהיה אפקטיבי במידה דומה לקורס אישי וזול פי כמה.

עם בתי הספר כדאי להתייעץ בלי קשר לאינטרס הכלכלי שלהם, וגם את זה אני אומר מנסיון. רוב העוסקים במלאכה בארץ עושים זאת מתוך תחושת שליחות ואהבה אמיתית למקצוע, ולכן לא יתביישו להגיד שאינם מתאימים או להמליץ על אחד הקולגות. כך או כך, הם יכולים להבין טוב יותר מי הלקוח העומד מולם ולייעץ בהתאם, מאשר מה שאנו יכולים להסיק מהודעה או שתיים בפורום.

• אחראי פורום
פורסם

אז דעתי משלבת את התשובות מלמעלה. כל אחד חייב לעבור קורס אבל כן חובה לתחזק את זה אחרי זה.

אם היתה חשיבה מעמיקה וארוכת טווח במדינה שלנו, שיעורי הנהיגה היו נראים קצת אחרת ופעם בשנה-שנתיים

היו נעשים ריענונים מעשיים ולא בפעם בכמה שנים עם מדריך רדום. כולם היו נהנים מזה, גם כלכלית וגם כמה מסכנים שלא היו נהרגים.

אני זוכר חבר שעבר קורס מטעם החברה שלו, הוא הצליח להיזכר בקושי בטכניקת כיוון המראות האופטימלית.

אז לבנות על זה שהוא הפנים איך יושבים ואוחזים נכון את ההגה? איך מתחמקים ממכשול?

איך עולים נכון מהשוליים? איך מסתכלים מספיק קדימה ולא בוהים בתחת של הרכב מקדימה?

המדריכים שהוזכרו מצויינים (עם רובם נהגתי אישית ועל השאר קורא פרגונים דרך קבע) והמשפט שלך:"בשביל השקט והבטחון בקורס נהיגה מתקדמת כדי לדעת איך לצאת ממצבים מסוכנים וללמוד לנהוג ולא רק לעבור טסט." מראה על המון בגרות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תודה לכולם על התגובות! חיזקתם את ההחלטה שלי ללכת על קורס.

אבדוק את המדריכים שציינתם, חידשתם לי כמה ואחרים ראיתי שחזרו על עצמם בפורום לא פעם ואני מניחה שאחרי החגים אתקשר לכמה מהם ואנסה להבין מי ומה מתאים לי. (בכ"ז נראה לי שעדיף להגיע אליהם עם קצת יותר מניסיון של ארבע-חמש שעות נהיגה ;) אז ניתן לזה עוד חודש)

מה יהיה משך מקובל לקורס כזה? סדרי גודל של עלויות ל'שיעור פרטי'?

למידה תיאורטית לא כ"כ מעניינת אותי, זה חשוב כמובן אבל בלי תרגול זה לא נראה לי הרבה יותר מלקרוא או לראות סרטונים מיוטיוב. אני רוצה להרגיש מספיק בטחון כדי לדעת שאני יודעת איך לעבוד נכון עם הרכב *שלי* (רמז, פרארי זה לא, אפילו לא מאזדה) בלי להכניס את עצמי לצרות ובעיקר ללמוד לצפות יותר טוב את מי שלידי ומולי ולדעת שלמדתי ותרגלתי מה לעשות אם מישהו סוטה ועומד להיכנס בי או שהברקסים מרימים דגל לבן.

פורסם
אני רוצה להרגיש מספיק בטחון כדי לדעת שאני יודעת איך לעבוד נכון עם הרכב *שלי* בלי להכניס את עצמי לצרות ובעיקר ללמוד לצפות יותר טוב את מי שלידי ומולי .

זה מה שנקרא באנגליה defensive driving - בדגש על התנהגות הסביבה ומניעת מצבי החירום ופחות על התמודדות עמם.

למיטב ידיעתי יש ברעננה מורה נהיגה בשם ערן תירוש שמתמחה בדיוק בסוג ההדרכה הזה. הוא יכול לעשות איתך מספר "שיעורים" המשלימים את כל מה שחסר מהלימוד ההתחלתי ולהרגילך לראות את הכביש בצורה טובה ומודעת יותר.

אמא שלי עברה בזמנו הדרכה דומה אצל אייזיק דווידוביץ' (גם באזור השרון), הם היו נפגשים לשעה של נהיגה משותפת בכל יום שישי, נוסעים בכבישים המוכרים שליד הבית שלה ולומדים לצפות את המכשולים ולשלוט ברכב בתנאים ובמקומות אליהם הייתה רגילה. הנהיגה היומיומית שלה בהחלט השתפרה כתוצאה.

• תוכן חדש...