Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי גטס צבאית בת 8 - רשמים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקשרו מיחידת המילואים שלי ושאלו אם אני מוכן בהתראה קצרה של יום לבוא ליום-יומיים לסייע בעניין דחוף.

היות ונמאס לי משגרת היום-יום ונדנודי בת הזוג אמרתי למה לא. ביקשו שאעלה לצפון ושאלו אם אני יכול ברכבי הפרטי או צריך

פתרון.

אמרתי שמעדיף שיארגנו רכב + נהג (למה לשחוק את הפרטית ? ) . אמרו בסדר בוא ליחידה באזור המרכז. הגעתי. אמרו יש קצת

בעיות עם הנהגים , אתה מוכן לנהוג ? עניתי בחיוב.

נתנו לי מפתחות ואמרו גש לרכב מספר XXX בחנייה. נגשתי וחטפתי הלם - יונדאי גטס. חשבתי שכבר מזמן כל הרכבים הלבנים

הפשוטים ביחידה הם קיה ריאו או אקסנט. מסתבר שנתנו לי את ה Xונה היחידתית . מה לעשות ? בוחן את היצירה הלבנה - דווקא

נראית נקייה בחוץ מבחינה חיצונית.

נכנס פנימה - דיפוני הדלתות החליטו להתגרש מהמסגרת , אבל מעבר לזה כל הפלסטיקים השחורים מוצקים ושלמים. מסקרנות

פותח מגרת כפפות. בפנים : צילומי רשיונות, ספר רכב מקורי צבעוני של כלמוביל + ספר טיפולים צה"לי צהוב עב כרס .

מסתבר שמדובר ברכב היברידי - מספר צהוב אזרחי + מספר "צ" . סברתי שכל הרכבים הלבנים הם ליסינג . מסתבר שלא - זוהי

יונדאי גטס צה"לית בת 8 מודל 2005 עם 275,000 ק"מ.

יוצא לדרך לצפון הרחוק וההררי. המזגן מואיל לקרר היטב רק במהירות 4 .באופן מפתיע המנוע והגיר נמרצים בהחלט. הרכב אינו

מקרטע ומרשרש כלל. מעל 110 קמ"ש ההגה רועד קלילות. שימוש במתג ה - O/D מתגלה שימושי בעליות בהן הגטס הקרועה

מגלה סחיבה חזקה ותאוצה מרשימה למדי , אם כי במחיר סל"ד 4,000- 5,000 ורעשי מנוע בלתי מבוטלים.

חששתי מאחיזה לקוייה היות שהבחנתי כבר בחנייה ברביעיית צמיגים מפוארת תוצרת האגם המערבי הנודע ("WESTLAKE").

למרבה הפלא הגטס הייתה יציבה בסיבובים באופן בלתי צפוי.

לאחר 3 שעות נהיגה שמתי ליבי לשתי תופעות מדאיגות.

האחת - ישבני החל לכאוב על מושב הפאר תוצרת קוריאה. השנייה - מד הדלק שהיה על FULL הגיע לשליש מחוג מה E. (דווקא

מחוג מד החום (כשלעצמו מפתיע - הייתי בטוח שבגטס יש רק מנורה כחולה/אדומה לחיווי ) הראה יציבות פנומנלית בלי שום תזוזה

בעליות הקשות של רמה"ג והחרמון ב - 35 מעלות).

עצרתי למנוחה ותדלוק. מוניטין צריכת הדלק של הגטס האוטומטית לא אכזב . חישוב כללי הראה צריכת דלק 1:11 בבינעירוני.

מסקרנות עיינתי בספר עב הכרס של הסטוריית הטיפולים הצה"לית במוסכי כלמוביל.

בעקביות של פעם בשנה בממוצע היה דו"ח בוחן על תיקון תאונת פחחות. כל 15K הרכב ביצע טיפול. באופן מפתיע כמעט ללא שום

תקלות וקלקולים או רכיבים קורסים. בוצעו 3 החלפות מצבר. לפני שנה תושבת מנוע. בק"מ 255,000 הוחלפה תיבת ההילוכים

לתיבה משופצת. המנוע לפי הספר עדיין מקורי וללא כל שיפוץ או תיקון.

תקלות וריג'קטים שהבחנתי במשך היומיים : ריפודי דלתות רופפים, נורית חיווי מזגן שרופה, נורית לחץ שמן אינה פועלת, מיכל נוזל

שמשות מכיל תערובת סמיכה דמויית מרק של מים ושבבי אבנית (המתזים פועלים היטב למרבה ההפתעה) .

לאחר שלושה ימי מיל. גמעתי 1,200 ק"מ. הרכב הראה אמינות מופתית , אם כי גמע דלק בקצב של 1:11 בנסיעה שרובה

בינעירונית עם מזגן ומרובה קיק דאונים ונהיגה שאינה עדינה.

לסיכום , לא פאר היצירה אבל נראה כעמיד ואמין.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזו אחיזה ואיזו סחיבה? 5000 סל"ד זה לא סחיבה. האחיזה של הרכב הזה לא הפתיע אותי לטובה, היא הייתה גרועה כמו שציפיתי. באמת שזו מכונית להגיע מ-א' ל-ב' ולא יותר. אי אפשר לחפש בה טיפה של קשר לספורט מוטורי כל שהוא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

11 ק״מ לליטר בנהיגה הררית ומאומצת זה לא כל כך נורא, לדעתי יצא לרכב שם זללן בגלל הביצועים הרפים ותיבת הילוכים שממהרת להוריד הילוכים, כמו באקסנט 1.4 שבה התיבה מרגישה כמתג און/אוף לקיקדאון.

• אחראי פורום
פורסם

יצא לי לפני שבועיים לנהוג על הגטס של שכנה שלי, כנראה מודל 08'.

בעברי גטס 08' מליסינג שעשיתי איתה 70 אלף ק"מ בשנה וחצי ללא שום מחאה ועניין אותי לראות מה הזמן עושה לה.

אז לא רק זמן אלא גם תחזוקה פושעת (מכאנית וקוסמטית, האוטו נראה כמו אחרי הפגזה) ו-130 אלף ק"מ

פשוט לא מעייפים את המכונית הזאת. היא אותה עגלה שהיתה גם כחדשה, אבל המזגן מקפיא, כל הפלסטיקה במקום,

הכל עובד, שום קירקוש ושום סדק. תחבורה בסיסית מוצלחת ואמינה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
דווקא

מחוג מד החום (כשלעצמו מפתיע - הייתי בטוח שבגטס יש רק מנורה כחולה/אדומה לחיווי ) הראה יציבות פנומנלית בלי שום תזוזה

בעליות הקשות של רמה"ג והחרמון ב - 35 מעלות).

המחוג לא מראה טמפ' אמיתית במנוע.

יש לו 3-4 מצבים - קר. טמפ' עבודה. רותח. לפעמים מעבר לרותח.

כתיבה יפה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בשביל $ונת יחידה הנתונים יפים. קוסמטיקה ברכבים צבאיים אין טעם לסקור מן הסתם, אבל על מנוע מקורי מדובר על קילומטרז' מכובד למדי. רספקט.

פורסם

לגטס 1.4 ביצועים סבירים בהחלט, והיא גם חסכונית יותר.

בנוסף לאמינותה הגבוהה, הגטס מכונית קלה מאד לתיקון ועלות החלפים סבירה מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הוא כתב שזו גטס שנת 2005.

אני מאמין שזה הדגם הבסיסי GLF עם מנוע 1.35 הישן יותר, והלא חסכוני יחסית ל1.4 החדיש משנת 2006 ואילך.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

ללא ספק מלכת הקטגוריה של "כ20K ש"ח"

גם עלויות אחזקה זולות מאוד.

יש לי אחת כזו בחניה לצד ה GTI עבור בת הזוג... מודל 2007 ליסינג לשעבר. סוס עבודה וגם ביצועים לא רעים.

אני לוקח אותה לפעמים למקומות מועדים לפורענות עם בעיות חניה כדי לא לסכן את ה GTI.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
רק אותי מסקרן כיצד גילית ש"נורית לחץ שמן אינה פועלת"? :x

פותחים סוויץ' והנורה אמורה לדלוק. הנורה אמורה להתכבות רק לאחר הנעה והיווצרות לחץ שמן במנוע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הרכב הוא טוב בתור תחבורה בסיסית ואמינה, אבל יש כמה בעיות:

1. כשאתה מנסה למצוא אחת כזאת מטופלת ויחסית מאובזרת, אתה נתקל בבודדות מתוך הרי הזבל שקוראים להם GLF, ועם הבדידות, גם המחיר הוא גבוה באופן מורגש.

2. צריכת דלק בגרסא האוטומטית - אמנם למי שלא נוסע הרבה זה לא אמור להזיז, אבל למה להתפשר על רכב קטן שאוכל 1 ל-11 , כשאפשר לקנות רכב משפחתי עם אותה צריכת דלק וכמעט באותו שנתון?

פורסם

הייתה לי יונדאי גטץ שכורה 1.4 אוט' מודל 2007 עם 250K ק"מ על השעון, אז למרות הקילומטארז' והאונס שהרכב עובר על בסיס יומי, היא נסעה די יפה - המנוע הניע, הגיר עבד חלק, המזגן הקפיא.

מה שהפתיע אותי לטובה בגטץ, היה זה שהיא מאוד מרווחת יחסית לגודל שלה, ואפילו הייתה יחסית חסכונית.

כשהדייהו של ההורים שלי תתפגר סופית, כנראה שאקנה להם גטץ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...