Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי רכב שברולט קוואליר 2.2 LS 1998

לפני טיול לצפון בדקתי שמן מים והוספתי שמן מנוע בצורה לא נכונה. בקיצור, שמן מנוע עודף.

אחרי 300 ק"מ האסימון ירד. חיכיתי כמובן ורוקנתי את שמן המנוע בעזרת מזרק עם צינורית. הריקון לא התנהל בצורה מדהימה ופה ושם נשפך לי שמן מנוע על חלקים של הרכב. אז נכון שהיה כתם שמן קטנטן על המנוע שאחרי נסיעה של 2 דקות התאדה, אבל כעת אני רואה שיש שמן על בסיס המדיד והוא לא מתאדה משם. זה ממש רטוב.

1. האם זו בעיה? אין מנקים את זה?

2. הבנתי שעודף שמן יכול לגרום ללחץ להרס שסתומים ועוד צרות.. איך אני יודע האם נגרם נזק?

3. בבסיס המדיד תמיד היה כתם של שמן, כמו מין הזעה של שמן. האם בעיה?

פורסם

אכן עודף שמן במנוע זה לא בריא וגורם ללחץ מיותר, אך השאלה כמה שמן עודף יש שם?

שמן שנשפח על המנוע עצמו אינו גורם לנזק ואם הזמן יתאדה מחום המנוע אבל על הדרך יעשה ריח לא נעים ואלי קצת עשן...

תנסה לנגב את מה שנשפך עם מגבונים או סמרטוט ישן.

פורסם

תודה על התגובה.

החריגה היתה בערך סנטימטר וחצי מעבר לקו המקסימום.

איך אני אמור לדעת האם נגרם נזק?

פורסם

סנטימטר וחצי זה לא כזה נורא. אצלי אחרי טיפול קבוע יש קצת יותר מהמקסימום (בערך סנטימטר אחד אני מעריך).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

המנוע הזה סוס עבודה,קצת עודף שמן לא יהרוג אותו לאורך הטווח.

אגב,בבסיס המדיד בקאוואליר - ברגע שממלאים עודף שמן יוצא קצת שמן מבסיס המדיד.

DEGREASER פשוט והכל נקי.

כמה שמן אתה ממלא ברכב?

3.8 ליטר זו הקיבולת כולל המסנן.

איזה שמן אתה ממלא ברכב?

פורסם

הממ... דרגיזר? אפשר לקבל המלצות והוראות שימוש? הדגריזר היחיד שיש לי מותאם לאופניים וגם בו אני לא משתמש.

אני ממלא שמן סינטתי 10W40 של פרסטון.

פורסם

הייתי מאוד נזהר עם כל מיני חומרים למינהם לניקוי המנוע כי חלקים מכילים מרכיבים שפוגעים בחלקי גומי ופלסטיק וצריך להיזהר בהתאם.

מנוע לא חייב להיות מבריק ברמה של בית מרקחת, די בכך בניגוב עם סמרטוט ישן.

אם אתה חולה ניקיון כמוני אתה יכול לבקש מהמוסך שלך לעשות באזור שהתלכלך שטיפה, יש להם חומר מיוחד עם לחץ מים נמוך (אני יודע תכף יתנפלו עלי כל מני מבקרים שטוענים שזה לא מומלץ כל כך, אלא אם באמת נחוץ.

פורסם

המלצה פשוטה,לרסס דגריזר על מטלית ולנקות סביב האיזור המלוכלך בשמן.

לא ממליץ על 10W40 למנועים הללו.

5W30 מתאים הרבה הרבה יותר מבחינת אופי הפעולה של המנוע, אחת מנקודות התורפה של המנועים הללו היא שרשרת טיימינג ומשאבת השמן.

בשימוש ב 5W30 אתה בעצם עוזר לשמר במצב טוב 2 נקודות תורפה.

כמובן שלשיקולך.

פורסם

מאיפה הרעיון להשתמש ב 10W40 מלכתחילה? לכל האמריקאיות של GM שאני מכיר רשום בספר רכב 5W30, למה ללכת נגד הוראות היצרן? חבל, לא? :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הכי קל זה למצוא ספר רכב מקורי של רכב אמריקאי, פשוט תכניס בגוגל את שם הרכב והשנתון ותוסיף Manual, הנה לינק אם אתה רוצה: http://justgivemethedamnmanual.com/chevrolet/chevrolet-cavalier-owners-manuals/

איזה שם לאתר, Just give me the damn manual :lol:

יפה באמת, בלי פרסומות בלי רישום וכל שאר הבולשיט, אתה פשוט לוחץ ומקבל את הקובץ.

השמן המומלץ הוא כמובן 5W30. כמה עולה במוסך אין לי מושג אבל זה פשוט כמו טיפול 10/15 רגיל מבחינת שמן המנוע. אני אישית משתמש ב 5W30 של Motorcraft, אתה יכול גם למצוא מקורי של Ac Delco אבל הוא יהיה יקר יותר (לדעתי ב 40-50%).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

יש מדיד שהמרחק בין ה min ל max הוא סמ"ר וחצי.

זה אומר בערך קילו שמן מיותר במנוע.

קילו שמן מיותר זה הרבה גם "לסוס עבודה", וגורם ללחצים מיותרים במנוע.

לא משנה כמה המנוע חזק, השמן צריך להיות בהתאם להוראות יצרן. אחרת המנוע הלך פלסו

פורסם

לא יודע ב 100% איך זה בקוואליר, אבל אצלי ברכב (שברולט עם מנוע מאותו הסוג, רק גדול יותר) מספיק למלאות רק קצת יותר כדי לעבור דיי בקלות את המקסימום בסנטים או קצת יותר, בטח שלא קילו, להערכתי לא יותר מ 300 מ"ל. אני גם לא בטוח שהמדיד (או יותר נכון המיכל) הוא לינארי, ממה שני זוכר מהרכב הקודם (לנטרה 94) כשהכמות הייתה מתחת למינימום היה חסר הרבה שמן, אבל אחרי המקסימום היה מספיק ממש מעט כדי לעלות למעלה. בקיצור לא לינארי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

תודה על הקישור לספר הרכב!

marlboro-Hd, רוקנתי את השמן המיותר כמובן בעזרת מזרק גדול וצינורית (ותודה לגיסי על הרעיון)

yonisi, אכן על מנת לחרוג מספיק בחצי ליטר כדי לטפס סנטימטר וחצי מעבר למקסימום. כעת אחרי שרוקנתי זה עומד חצי סנטימטר מתחת למקסימום.

מחיפוש במרחבי הרשת, ראיתי שיש דעות חלוקות בקשר לשימוש בשמן מנוע מותאם לאקלים. חלק מהדעות מצדדות ב10W40 כמותאם יותר לאקלים בישראל. שואל לדעתכם עד כמה זה נכון..

שבת שלום!

פורסם

מחיפוש במרחבי הרשת, ראיתי שיש דעות חלוקות בקשר לשימוש בשמן מנוע מותאם לאקלים. חלק מהדעות מצדדות ב10W40 כמותאם יותר לאקלים בישראל. שואל לדעתכם עד כמה זה נכון..

שבת שלום!

אני מכיר עוד כמה וכמה חברים שמחזיקים או שהחזיקו אמריקאיות, שברולט, ביואיק מכל הסוגים והמינים כולל קוואליר ואלרו, כולם משתמשים ב 5W30 תמיד ומעולם לא שמעתי על בעיות במנוע אצל מישהו. כמובן שיכול להיות שגם ה 10W40 יחזיק, אבל היצרן אומר 5W30, האקלים בארה"ב הרי יכול להיות חם מאוד יש מקומות אפילו חמים יותר מאילת בשיא הקיץ ובוודאי שיותר מבארץ. הכי פשוט להקשיב ליצרן לא? :)

שבת שלום!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...