Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קצת מבולבל כי כשביקשתי עזרה בדיון כאן הגטז כן עלתה כאופציה שהמלצתם ועכשיו פשוט באופן נחרץ כולם אומרים לא..

כמה רכבים אחרים בתקציב הזה נגיד פונטו עושים מבחינת צריכת דלק ?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העניין הוא שאין שום סיבה לקנות את הגטס. אתה יכול לקנות פיאט גרנדה פונטו ידנית במחירים האלה, למשל.

היא גם תהייה חסכונית, בניגוד לגטס.

הגטס זה הרכב של פרד פלינטסטון, ואני חושב שהוא מומלץ רק כתחליף לרכבים משנות ה-90 - נגיד אם אתה צריך תחבורה בסיסית ויש לך כסף רק למיצובישי לאנסר שנת 97, אז כדאי לך לקנות במקום את הגטס 2007...וגם אז לדעתי יורדים ברמת הבטיחות כי נראה לי ששלאנסר יש 2 כריות אוויר.

אחת הסיבות שהגטס הייתה כ"כ פופולארית בקרב ציי רכב והחליפה את הפיאט פונטו כרכב הנפוץ ביותר בחברות ההשכרה והליסינג, הייתה העובדה שהגטס חפה מכל אבזור בטיחותי - כשאתה מוכר רכב עם כרית אוויר אחת ובלי ABS, עם מנוע מיושן - אתה יכול להציע אותו בזול - וזה מה שמעניין את חברות ההשכרה.

תמורת זה מקבלים היום רכב שהשוק לא באמת מעוניין בו, הערך שלו מתרסק - ולשאלתך לגבי המכירה העתידית - סביבות 10-12K זה מה שתצליח לקבל עליו.

פורסם
העניין הוא שאין שום סיבה לקנות את הגטס. אתה יכול לקנות פיאט גרנדה פונטו ידנית במחירים האלה, למשל.

היא גם תהייה חסכונית, בניגוד לגטס.

הגטס זה הרכב של פרד פלינטסטון, ואני חושב שהוא מומלץ רק כתחליף לרכבים משנות ה-90 - נגיד אם אתה צריך תחבורה בסיסית ויש לך כסף רק למיצובישי לאנסר שנת 97, אז כדאי לך לקנות במקום את הגטס 2007...וגם אז לדעתי יורדים ברמת הבטיחות כי נראה לי ששלאנסר יש 2 כריות אוויר.

אחת הסיבות שהגטס הייתה כ"כ פופולארית בקרב ציי רכב והחליפה את הפיאט פונטו כרכב הנפוץ ביותר בחברות ההשכרה והליסינג, הייתה העובדה שהגטס חפה מכל אבזור בטיחותי - כשאתה מוכר רכב עם כרית אוויר אחת ובלי ABS, עם מנוע מיושן - אתה יכול להציע אותו בזול - וזה מה שמעניין את חברות ההשכרה.

תמורת זה מקבלים היום רכב שהשוק לא באמת מעוניין בו, הערך שלו מתרסק - ולשאלתך לגבי המכירה העתידית - סביבות 10-12K זה מה שתצליח לקבל עליו.

אני מסתכל נגיד על גטס 2006, מחירון שלה היום 22, נניח שעוד שנתיים המחירון של ה-2008 יהיה 22(שזה בהגזמה לדעתי כי המחירון שלה היום 33) נוריד 25% מהערך על השכרה ועוד נניח 2500 הגענו ל-14 - לא הגיוני ?

לגבי ידניות - מראש לא חיפשתי.

אגב מבחינת כמות שימוש - הערכה גסה מאוד(רכב ראשון ככה שאני לא יודע) אבל חישבתי ואני חושב בערך 1000 ק"מ בחודש(לא לוקח כל יום לעבודה)

ככה שנניח ועוד שנתיים אני מוכר זה יהיה עם 125-135 אלף ק"מ

פורסם

אני מנסה להבין אם כל מי שחורץ פה את דינה של הגטס באמת מבין או שסתם כותב על סמך דברים שהוא קרא?

מחוות דעת מקצועיות שקראתי באינטרנט, הגטס עד 2006, כולל, עם מנוע 1.35 ליטר הייתה שתיינית.

להבנתי, ביונדאי מצאו את הבעיה והחל מ-2007, המכונית מגיעה עם מנוע 1.4 ליטר שמשווה אותה למתחרות בקטגוריה.

אשמח אם מישהו, בעל נסיון, יחווה דעתו....

פורסם

אחרי שחשבתי קצת בסופש החלטתי שאני כן הולך על הקנייה מכמה סיבות

א׳ היד ראשונה זה לא השכרה זה ליסינג הבנתי שזה קצת משפר את הסיטואציה

ב׳ המכונית עושה 1:11 ולפי חישוב גס אני הולך לנהוג כ1000 קמ בחודש שזה לא נחשב הרבה והצריכת דלק לא בשמיים במיוחד ביחס לדגמים הישנים של הגטס

ג׳ בתקציב של 20 אלף אין סיכוי למצוא רכב שנתון כזה וקילומטרז׳ כזה הרכב אחרי כל הבדיקות הכי מקיפות ועם כל הטיפולים וטסט לשנה

המחירון של הרכב אחרי שקלול בסביבות ה30

נניח שאני מוכר עוד שנתיים המחירון יהיה 23-24 ואני יוכל למכור ב14-15

מוכן לשמוע עוד דעות אבל לדעתי זה בכל זאת עסקה טובה

פורסם

לעניות דעתי, לא קיים בשוק רכב עם צריכת דלק טובה יותר, במחיר הזה.

גם הסיריון שכל-כך אוהבים עושה 12.7:1, זה לא שיפור רציני לעומת ה-11:1 שהגטס (2007 ומעלה) עושה.

רכבים שעושים באזור ה-15:1 הם כבר רכבים חדשים יותר, שעולים יותר מפי 2 מהתקציב שלך.

אני מתייחס לנתונים של KML. בהנחה שהם הכי קרובים למציאות שיש.

פורסם

כבעל גטס לשעבר (שנת 2007 מהשכרה) אני יכול להגיד שהרכב מצויין ואני אפרט:

נכון שהוא לא מפנק בנוחות נסיעה אבל בטח אי אפשר להגיד שהוא רכב לא טוב.

היה ברשותי מעל 4 שנים (קניתי אחרי השכרה עם 78 אלף קמ) ומכרתי אחרי נסיעה של מעל 70 אלף עליו - הרכב לא ראה מוסך מעבר לטיפולים שוטפים בכלל!

צריכת דלק (נמדדת בכל תדלוק - אופי מוזר אבל ככה אני יכול לזהות תקלות במיידי במידה ויש שינוי חריג) - קבוע היתה על 1:13 ואני לא נוהג באיזי - מזגן ורגל על הגז בלי לחשוב על חסכון - נוהג בשביל להגיע ממקום למקום אבל גם בסבבה.

אני מודה שאיכות הנסיעה שלי נפגעה בעיקר בגלל בולמי זעזועים גמורים שהיו אבל מצד שני החלטתי שאין צורך להשקיע בהחלפה (נסעתי ככה מעל 20 אלף)

האוטו כמה שהוא היה קטן לקח אותי לכל מקום בארץ, עברתי איתו דירה (כשמושבים מקופלים הוא הופך מרכב קטן לגדול ;)

נכון כשהיו לי 4 אנשים ברכב ונסענו לחיפה אז היה מורגש העומס אבל הוא עדיין הסע ללא בעיה (אכן צריכת הדלק היתה שונה - 1:10)

מכרתי את הרכב רק בגלל שלא היה נוח להכניס את העגלה של הילדה (אמבטיה) אבל במצב של היום (טיולון) לא היתה כל בעיה

באופן אישי קניתי את הרכב בגלל שינוי מקום עבודה ועברתי מאופנוע לרכב וחשבתי להישאר איתו רק חורף ולחזור לאופנוע ואך שהוא נשארתי מעל 4 שנים - אני יכול להגיד שסהכ הרכב לא רע ודי מפתיע לטובה בכל הפרמטרים.

לא ציפיתי לנוחות של צרפתיה חדשה אבל בגדול הרכב די טוב ורק בגלל שהדגם הישן היה זללן עדיין עושים לו שם רע - בזכות זה אפשר לקנות רכב חדש יותר במחיר מצחיק.

פורסם
אני מנסה להבין אם כל מי שחורץ פה את דינה של הגטס באמת מבין או שסתם כותב על סמך דברים שהוא קרא?

מחוות דעת מקצועיות שקראתי באינטרנט, הגטס עד 2006, כולל, עם מנוע 1.35 ליטר הייתה שתיינית.

להבנתי, ביונדאי מצאו את הבעיה והחל מ-2007, המכונית מגיעה עם מנוע 1.4 ליטר שמשווה אותה למתחרות בקטגוריה.

אשמח אם מישהו, בעל נסיון, יחווה דעתו....

הייתה לי גטס 1.4 ידנית שנת 2009. רשמתי פה אלפי פעמים ואתה מוזמן להקשיב למי שתרצה. אני השגתי צריכת דלק של 1-11 עם מזגן כאשר הקפדתי לא לעבור את ה-110 קמ"ש. הרעש שהמנוע מוציא מציק לאוזן , הסל"ד מטפס והדלק נעלם בהתאם. לכל מי שיגיד לך שזה תלוי בנסיעה , תלוי בנהג ושאר פנינים , אני אגיד רק דבר אחד. לפני הגטס הייתה לי שרייד 97 ידנית . נסעתי עם הגטס בדיוק באותם דרכים, באותם שעות , ותדלקתי באותה תחנת דלק. עם השרייד עשיתי 1 ל-15 . אם היא לא הייתה כל כך איטית הייתי משאיר אותה לנצח.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

מבחינת ירידת ערך זה כבר די שולי, כי הרכב גם ככה כבר לא שווה כלום. וגם צריכת הדלק אמנם לא הכי טובה לרכב בגודל כזה,אבל בהנחה שאתה לא נוסע הרבה זה לא משנה(אצלי בהשכרה הגטס עשתה 1 ל 11 בנסיעה משולבת שבעיקרה יותר בינעירונית)

מה שכן, העדר אביזרי בטיחות זה משהו לדעתי אסור להתפשר עליו. רק תחשוב על אם חס וחלילה תהיה מעורב בתאונת דרכים, אתה תאכל את עצמך כול רגע למה לא הלכת על משהו קצת בטיחותי יותר.

פורסם

זה מאוד יפה להגיד ש-11:1 זה לא הרבה. אבל אם יש לך עד 30K ש"ח אין לך יותר מדי אופציות אחרות. זה או גטס או פונטו. לשתיהן צריכת דלק דומה. אגב, גם מכוניות חדשות יותר, שעולות 60K לאו דווקא נותנות צריכת דלק טובה יותר, ע"ע יונדאי i20 ומאזדה 2.

פורסם

לשם פרופורציות , בדיוק באותם תנאי נהיגה , מיצובישי לנסר עושה אצלי 1 ל 12. ולא רק שמסתבר שהיא חסכונית יותר, היא גדולה יותר עם תא מטען גדול,ובאותו תקציב פלוס מינוס.

הנקודה היא שאם כבר לקנות רכב שצורך כמו משפחתית,אז תקנה כבר משפחתית ולא סופרמיני.

פורסם

חלק מדברים פה על תקציב של 30

חברים התקציב שלי היה 20 ואת הגטס שהשגתי דרך אחותי ביד 2 לא הייתי מוציא בפחות מ26-27 זה כל העניין פה

המחירון שלה אחרי שקלול של הליסינג והכל מתקרב ל30

בכל מקרה כבר סגרתי את העסקה :)

תודה לכל המגיבים

פורסם

אם ממילא סגרת את העסקה, למה פתחת את השרשור?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שיהיה לך בכיף ומקווה שלא תצטרך גם לבלום וגם להזיז את הרכב, כי אין לך ABS אז אתה צריך לבחור :shock: ואם כבר תתנגש במשהו, אז מקווה שלא יהיה איתך נוסע כי אין כרית אוויר בצד הנוסע :-D

• תוכן חדש...