Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר כשבע שנות שירות המכונה התחילה לדפוק ולרקוד לכל הכיוונים (דווקא לא בסחיטה אלא במהירויות נמוכות יחסית)

המכונה הזו תוצרת גרמניה ואני מעוניין להשמיש אותה בחזרה.

החלטתי לפתוח אותה על מנת לראות החשדות שלי לגבי בולמים גמורים נכון.

הבולמים אכן הובחנו כגמורים והתחלתי לפרק אותם כדי להביא חלק כדוגמא.

את הצד של הבולמים שמתחבר לגוף המכונה אין שום בעיה לפתוח (בסך הכל בורג שמוברג לשילדה)

את הצד שמחובר לתוף אני ממש לא מבין איך מפרקים, ופה אשמח לעזרת אנשים שיצא להם לפרק בולמים שמחוברים בצורה כזו במכונות בוש.

כמו שתוכלו לראות בתמונות צד אחד הוא צד קוני ולצד השני אין שום ראש שניתן באמצעות לשלוף את הציר הוא נראה ממש כחלק מהתוף.

myah.png

yd3q.png

פורסם

יש לי תחושה (תחושה = אינטואיציה, מעולם לא פירקתי את הדגם הזה) שהתוף מתוכנן בצורה צרפתית למהדרין:

שים לב שהבולם מחובר בין שני חצאי התוף מכאן אני מסיק שבחלק אחד של התוף ישנו פין זכר, שנכנס לחצי השני של התוף ומשמש לקיבוע התוף וגם כציר לבולם הזעזועים.

אם זה נכון, הסרת הבולם נעשית בדרך של פירוק הדוד לשניים. :shock:

פורסם
יש לי תחושה (תחושה = אינטואיציה, מעולם לא פירקתי את הדגם הזה) שהתוף מתוכנן בצורה צרפתית למהדרין:

שים לב שהבולם מחובר בין שני חצאי התוף מכאן אני מסיק שבחלק אחד של התוף ישנו פין זכר, שנכנס לחצי השני של התוף ומשמש לקיבוע התוף וגם כציר לבולם הזעזועים.

אם זה נכון, הסרת הבולם נעשית בדרך של פירוק הדוד לשניים. :shock:

אני מקווה מאוד שזה לא ככה :cry:

הנה תמונות נוספות:

g98l.jpg

f7hk.jpg

g0ot.jpg

פורסם

נראה כמו פין פלסטיק שהוכנס בלחץ וצריך לצאת. יכול להיות שהוא חד פעמי ועם הבולם יש להחליף גם אותו או שיש איזה טריק להוציא אותו. את זה בתמונות כבר אי אפשר לראות. בחנות שתקנה את הבולם תשאל, סביר להניח שידעו.

פורסם

כן אבל הם בטח ירצו לראות בולם כדוגמא כדי לדעת מה להתאים לי.

מצאתי איזה סרטון ביוטיוב על מכונה של AEG עם פטנט דומה. שם הבריגו בורג גדול לחור מצד אחד, לחצו על הקליפסים מהצד השני ומשכו מהראש של הבורג. יכול להיות שזה יעבוד כאן? AEG ובוש זה לא מאותו הבית?

פורסם

מפלס התקווה שלי עלה.

ניראה שיש קליפס בצד של קצה הפין, תלחץ עליו תוך שאתה דוחף את הפין החוצה.

כדי לדחוף את הפין החוצה תנסה להשתמש בקלפה (מלחצי C) אם יש לך כאלה (אם לא הם עולים 30 ₪ בהום סנטר).

פורסם

טוב, או בעצם לא כל כך טוב....

אחרי חפירה באינטרנט גיליתי שבהוראות של קיט מקורי של בוש של בולמים לדגם הזה מוסבר שצריך לקדוח את הפלסטיק ובדרך זו להוציא את הפינים. (לא סתם סימנתי באדום, פרטים בהמשך)

xuoj.jpg

את הפין פלסטיק המקורי יש להחליף בבורג שמגיע עם כמה שייבות שמותאמות למגרעות בתוף פלסטיק.

26jt.jpg

את הצד הראשון קדחתי בהצלחה ולאחר מאמצים הוצאתי את הפין בצד השני כשניסיתי לשלוף את הפין שברתי את אחת מהאוזניים מפלסטיק שתופסות את הבולם לתוף. יש ברשותי גם את החלק שנשבר אם זה עוזר.

צד תקין:

kh0k.jpg

צד שבור:

phry.jpg

חשבתי על כמה פתרונות לבעיה ואשמח לחוות דעתכם:

1. בהנחה שאמצא את הקיט המקורי במחיר סביר אדביק את השייבות שנכנסות לתוך החורים (אלו שסימנתי מקודם באדום) לחלק של האוזן שנשארה. חשבתי להדביק במונטאז קיט של חברת ביזון או בביזונית.

את החלק של האוזן שחסרה אנסה ליצור מחדש אחרי שהשייבות הודבקו למקום באמצעות פלסטלינה אפוקסי של יעקבי שייש לי בבית. http://www.jacobi.co.il/products/glue/usefull/HipoxiGlue/סופר-אפוקסי.aspx

2. במידה ואני לא מוצא את הקיט המקורי עם השייבות המיוחדות או שעלותו תהיה גבוהה מאוד (באתרים בחול בולם מקורי אחד עם בורג ושייבות עולה 50 פאונד)

אחפש שייבות דומות (אלו שמסומנות באדום) על מנת לעשות את מה שניסיתי בפתרון 1.

מישהו יודע איך השייבות שמסומנות בעיגול נקראות? והיכן ניתן למצוא כאלו?

3. השחלת צינורית אלומיניום מצד האוזן התקינה דרך החור של הבולם ועד לאוזן הלא תקינה וחיזוק העסק במונטאז קיט (או ביזונית) עד כמה שניתן ובניית החלק החסר באוזן באמצעות פלסטלינה אפוקסי. כמובן שבתוך הצינור יושחל בורג שיהיה סגור עם אום כדי לקבע את כל העסק.

ניסיתי להמחיש את זה כאן:

9n1s.jpg

איזה פתרון לדעתכם עדיף? ואם יש לכם המלצות לדבקים חזקים אחרים אשמח לשמוע.

פורסם

2. במידה ואני לא מוצא את הקיט המקורי עם השייבות המיוחדות או שעלותו תהיה גבוהה מאוד (באתרים בחול בולם מקורי אחד עם בורג ושייבות עולה 50 פאונד)

אחפש שייבות דומות (אלו שמסומנות באדום על מנת לעשות את מה שניסיתי בפתרון 1.

מישהו יודע איך השייבות שמסומנות בעיגול נקראות? והיכן ניתן למצוא כאלו?

3. השחלת צינורית אלומיניום מצד האוזן התקינה דרך החור של הבולם ועד לאוזן הלא תקינה וחיזוק העסק במונטאז קיט (או ביזונית) עד כמה שניתן.

ניסיתי להמחיש את זה כאן:

9n1s.jpg

איזה פתרון לדעתכם עדיף? ואם יש לכם המלצות לדבקים חזקים אחרים אשמח לשמוע.

פורסם

נסה לחתוך ברזל או פח עבה עם קדח מתאים ולהדביק אותו כטלאי על השבר.

בולמים תחליפיים עולים בסביבות ה- 150 ₪ לזוג (למיטב זכרוני), ואיכותם עולה בהרבה על האיכות של המקוריים, הסוג הזה מוכר לי מהבלומברג שאצלנו בבית - בולמים באיכות עלובה.

פורסם

תודה על הרעיון. לקחתי אותו ושיפרתי בקצת עכשיו המכונה תקינה.

הלכתי לחבר עם מחרטה שחרט לי צינור במידות שיתאימו לבולם החדש + ובאורך כזה שיצא מהאוזן וישב על הפלח.

בנוסף הוא חתך פלח לפי מידות שלקחתי.

במקום להדביק התלבשתי על שני ברגים שסוגרים את שני החלקים של הדוד והעברתי שם ברגים עם אומים.

a9y3u4u5.jpg

סקיצה

tavy4ypy.jpg

תוצאה סופית

yvygysy6.jpg

• תוכן חדש...