Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 206 XS, סאן רוף לא עובד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בבעלותי פגו 206 XS הדגם עם הגג זכוכית, לא מזמן רכשתי את הרכב עם הבעיה שהגג לא עובד.

התופעה: לוחץ על הכפתור לפתיחת הגג ואין שום תגובה.

אם באפשרותכם לכוון אותי שלב שלב למציאת הבעיה בגג זה יעזור לי מאוד, מה הדבר הראשון שאני אמור לבדוק?

תודה רבה חברה.

פורסם

אתה מתכוון לגג הפנורמי שרק הכיסוי הפנימי נפתח ?

במידה וכן , לרוב מדובר בפיוז שנשרף,

האם שאתה מנסה להפעיל את החלון , הרכב מונע? האם אתה שומע חריקות כלשהן או תקתוקים ?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
אתה מתכוון לגג הפנורמי שרק הכיסוי הפנימי נפתח ?

במידה וכן , לרוב מדובר בפיוז שנשרף,

האם שאתה מנסה להפעיל את החלון , הרכב מונע? האם אתה שומע חריקות כלשהן או תקתוקים ?

כן, אני מדבר על הגג הפנורמי - הגג זכוכית עצמו אינו נפתח אלה רק הכיסוי מבפנים נפתח בצורה ידנית.

כשאני לוחץ על הכפתור בכדי לפתוח את הגג (זכוכית בלבד) אין מענה ואין אפילו רעש של תגובה...

מאיפה להתחיל ? בשביל להגיע לבעיה ?

תודה.

פורסם

תתכן בעיית פיוז/ מנוע חשמלי של הגג עצמו/המנגנון לא מקבל פיקוד מסיבה כזו או אחרת ותיתכן גם בעיה אחרת הקשורה לבוכנות.

אם אתה מחולון,גש לאורן שירותי רכב לבדיקה ויעוץ ראשוניים.נמצא באזה"ת של חולון ברחוב המרכבה בצד שמאל

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
תתכן בעיית פיוז/ מנוע חשמלי של הגג עצמו/המנגנון לא מקבל פיקוד מסיבה כזו או אחרת ותיתכן גם בעיה אחרת הקשורה לבוכנות.

אם אתה מחולון,גש לאורן שירותי רכב לבדיקה ויעוץ ראשוניים.נמצא באזה"ת של חולון ברחוב המרכבה בצד שמאל

תודה, אני מהצפון אזור כרמיאל- יש המלצות לבעל מקצוע ??

פורסם

ברור שיש תקלה באחד מהדברים האלו, חוץ מהבוכנות שיש רק בדגם CC.

אבל זה לא מקדם אותנו לשום מקום. רוצה להמליץ על בעל מקצוע - בכייף.

אבל תשובות אמורות להיות יותר ממוקדות ולעיניין.

פורסם

בא נעשה בדיקה קטנה..מתג הצתה במצב "ON", הדלק את האור הפנימי הלחץ על המתג הפעלת הגג נפתח להבחין האם יש הבהוב קל בעוצמת הנורה הפנימית, האם יש שינוי אז הנתיך תקין,נראה שהמנגנון תפוס :כבלים או מנוע או שניהם; תיקון כזה יכול לעלות לא מעט כסף :בין 1000ל3500 שח.

פורסם

יש מחלה לרכבים האלה ... הגג לא נפתח ברוב הסיפורים צריך להחליף את כל הגג , מבוצע במורשה בדר"כ כלל יקר מאוד.

אני נמצא באותו הסיפור.. רק אצלי לפעמים או עובד ולפעמים לא.. נשמח עם תעדכן מה עשית בסוף

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

תתחיל מבדיקה אצל חשמלאי רכב/מקומות שמתמחים באביזרי רכב (שלרובם יש ציוד לבדיקת הפיוזים ואם התקלה לא באחד מהם פנה למוסך יורו 2000 ברח' היוצרים 22 באיזור התעשייה של כרמיאל.

קח בחשבון רק,שזה מוסך מורשה היבואן ובמקרה של תקלה משמעותית המחיר עילול להיות די גבוה.

פורסם

תודה רבה על התגובות חברה...

כמו שחשבתי התיקון לול לעלות המון כסף, אחכה בנתיים לראות איך אני אתקדם..

שאלה שמאוד מעניינת אותי - יש האפשרות להפוך את הגג זכוכית הנ"ל לפתיחה ידנית???

תודה.

פורסם
תתחיל מבדיקה אצל חשמלאי רכב/מקומות שמתמחים באביזרי רכב (שלרובם יש ציוד לבדיקת הפיוזים

אני מתבייש לראות תגובות כאלו בפורום שלנו.

איזה ציוד צריך כדי לבדוק פיוז? רוב הפיוזים שקופים ורואים מייד אם הוא שרוף אם לא.

ונניח ציוד: מנורת ביקרות או רב מודד. יש את הציוד הזה בבית אצל חלק גדול מחברי הפורום, וכמובן שלכל בעל מקצוע שאי פעם התעסק בחשמל רכב יש את ה"ציוד" הזה. מנורת ביקורת עולה 10 ש"ח, רב מודד פשוט עלה 40-50.

לא צריך בכלל בעל מקצוע בשביל לבדוק פיוזים.

זה חלק מטיפולי נהג, ומוסבר בספר רכב איך עושים את זה ואיפה כל פיוז נמצא.

פיוזים ברוב המקרים לא נשרפים סתם - אם הפיוז נשרף - סימן שיש עומס חריג במעגל עליו הוא מגן.

אני חוזר ומבקש (מבקש באמת, הרי כולנו כאן נמצאים מתוך רצון לעזור אחד לשני) - לא לכתוב תגובות כלליות עם מידע שגוי/מטעה/חלקי בפורום טכני.

כותבים רק תגובות ממוקדות, מתוך ניסיון או ידע אישי ספציפי לגבי הבעיה/תקלה.

אין לי כוונה להתחיל למחוק הודעות, אני עושה את זה רק במקרים קיצוניים.

אבל אנא מכם, לטובת כולנו - אל תכתבו הודעות סתם.

פורסם
אני מתבייש לראות תגובות כאלו בפורום שלנו.

איזה ציוד צריך כדי לבדוק פיוז? רוב הפיוזים שקופים ורואים מייד אם הוא שרוף אם לא.

ונניח ציוד: מנורת ביקרות או רב מודד. יש את הציוד הזה בבית אצל חלק גדול מחברי הפורום, וכמובן שלכל בעל מקצוע שאי פעם התעסק בחשמל רכב יש את ה"ציוד" הזה. מנורת ביקורת עולה 10 ש"ח, רב מודד פשוט עלה 40-50.

לא צריך בכלל בעל מקצוע בשביל לבדוק פיוזים.

quote]

בוקי,הנחתי לפי פנייתו של פותח הנושא שאין לו את הציוד הנ"ל ולחילופין שאין לו ידע כיצד לבצע את הבדיקות.

כמובן שאפשר להוציא נתיך-נתיך ולבדוק ולפי העין מי שיש לו ידע מקצועי יראה אם פיוז שרוף.

ד"א,לי יש רישיון נהיגה כמעט 15 שנה ומעולם לא התעסקתי עם ענייני חשמל רכב לבד ללא עזרת בעל מקצוע ולי בכל אופן את את ה"ציוד" הזה בבית.החלפתי פילטרים ושמנים מסויימים,צינורות אבל עם חשמל לא התעסקתי לבד ואני חושב שחוץ מהחלפת מצבר אם אזדקק לה גם לא אתעסק.

מספיק,שלאדם אין ידע כזה או אחר בחשמל,הוא עלול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת ומכמה שקלים בודדים של החלפת פיוז מגיעים למצב,שמקצרים את מערכת החשמל ברכב (קרה כבר לקרוב משפחה בעל הסמכה של הנדסאי מכונות שחשב שהוא חשמלאי מדופלם ובהחלפת מצבר פשוטה הרס כמעט רכב שלם).

אם לפותח הנושא יש את הפריטים הנדרשים אני לוקח את תגובתי הקודמת בחזרה ואם לא,דבק בדעתי,שעדיף בעל מקצוע ממאשר לגרום נזק גדול יותר.

• תוכן חדש...