Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקופת בנק ישראל בירושלים ישמחו לקבל ממך את המטבעות ולצרוף (ההיפך מלפרוט) אותן לשטרות לפי ערכם, ללא עמלה. יש לתאם את הגעתך מראש בטלפון 02-6552874.

אז בפעם הבאה שאתה עולה לירושלים, תעמיס את המטבעות וגש אליהם.

אני מחבב את השימוש בביטוי ההפוך ל"לפרוט". אבל אני סבור שהמונח הנכון הוא פשוט "לצרף" (בניין פיעל, לא בניין קל).

אגב, מילה פשוטה יותר שמכלילה את שתי הפעולות היא: "להמיר".

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שהמונח הנכון הוא אכן "לצרוף".

אפשרי להשתמש גם ב"להמיר" אבל רק עבור מטבע של 10 אגורות, מפני שפה אתה ממיר אגורות (יחידה) בשקל (יחידה אחרת), כל מטבע אחר (חצי-שקל, שקל, עשרה שקלים) יחידת הבסיס נשארת זהה (שקל).

פורסם

נתקלתי ב"לצרוף" אני עדיין חושב שזו טעות (את הנימוק רשמתי בסוגריים, זה הבניין הלא נכון. לפחות בעברית מודרנית)

אני חושב ש"להמיר" כולל כל סוג של החלפה. גם שטרות בשטרות בעלי ערך נמוך/גבוה, לא רק במובן של החלפת מטבע (או החלפת מט"ח).

פורסם
בקופת בנק ישראל בירושלים ישמחו לקבל ממך את המטבעות ולצרוף (ההיפך מלפרוט) אותן לשטרות לפי ערכם, ללא עמלה. יש לתאם את הגעתך מראש בטלפון 02-6552874.

אז בפעם הבאה שאתה עולה לירושלים, תעמיס את המטבעות וגש אליהם.

בנק ישראל הפסיק ממזמן לקבל מטבעות בצורה הזו. יש לקבל אישורים מיוחדים אותם קשה מאוד להשיג.

והם ניתנים לבעלי גמ''חים חלפנים ועוד אנשים בתחום.

הדרך היחידה שלך "להפטר" מאותם מטבעות היא לעבור דרך צ'ינג'/גמ"ח שיש לו אישור לבנק ישראל.

לשלם לסלקום /חברת חשמל את החשבון החודשי.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
בנק ישראל הפסיק ממזמן לקבל מטבעות בצורה הזו. יש לקבל אישורים מיוחדים אותם קשה מאוד להשיג.

והם ניתנים לבעלי גמ''חים חלפנים ועוד אנשים בתחום.

הדרך היחידה שלך "להפטר" מאותם מטבעות היא לעבור דרך צ'ינג'/גמ"ח שיש לו אישור לבנק ישראל.

אתה טועה ומטעה.

קופת בנק ישראל פתוחה לציבור הרחב, ללא צורך באישור מיוחד, או בחברות בגמ"ח זה או אחר.

ואני מדגיש שוב, השירות אינו כרוך בשום עמלה.

הצורך היחיד הוא בתיאום מראש, בטלפון ישיר לקופת מח' המטבע - 02-6552847.

פורסם

לצרוף משמש בדרך כלל לתיאור עבודתו של תכשיטן, "צורף עגיל זהב".

הטמעה, איחוד, מיזוג.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
קנה רכב ב 100 ש"ח אלף+ עם מטבעות של 10 אג'.

:lol:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עדין מסקרן אותי לדעת באיזו כמות מדובר???

50 שח במטבעות של 10 אגורות גם נראה הרבה, על איזה סכום מדובר?

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

תודה רבה לכולם.

הסכום שיצא עד עכשיו (כי לא המרתי את כל האגורות, לא רציתי לבוא עם כל הכמות) סכום של כ300 ש"ח.

יש עוד 2 שקיות גדולות בבית. לאט לאט ניפטר מכל האגורות ולא נגיע למצב של כל כך הרבה אגורות.

• תוכן חדש...