Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה הרמקולים שאני מעוניין לקנות לרכב שלי (פונטו ספייס 2001).

רמקולים קדמיים -

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=8493

רמקולים אחוריים -

אני מתלבט בין שתי דגמים שאני לא יודע מה לבחור ומה יותר טוב -

הראשון:

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=14507

השני:

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=12507

אני ממספר את השאלות אם תענו לפי הסדר זה יהיה מעולה.

1)אני רוצה להרכיב את הכל לבד ורוצה לדעת מה דעתכם על הרמקולים + מה אתם יודעים על להרכיב לבד ? קשה ? צריך כבלים כלשהם שיהיה לי ? לפי מה שאני מבין זה אמור להיות פשוט אבל אני אשמח לחידודים בכל הקשור להרכבה כי אני לא ממש מבין בזה.

2)בקשר לאיכות - אני מחפש איכות נחמדה - לא וואו ולא שום דבר ואני יודע שהמחיר זול ואני יקבל בהתאם למחיר, השאלה אם יש משהו שאתם רוצים להעיר / מה אתם חושבים פחות או יותר על הרמקולים האלה ומה ההבדל ברמקולים האחוריים בין הראשון לשני ?

3) עדיף לקנות לאחורה רמקולים 4 אינץ' שמתאימים למקור או להשים 6X9 במגש ? אני מעדיף 6X9 בעיקר בגלל ההבדל באיכות - אבל אם ההבדל מזערי אני אשמח לקנות 4 אינץ' ולא לעשות חיתוכים מיותרים במגש.

אפרופו חיתוכים מיותרים ? מה אתם אומרים על בניית מגש מעץ MDF ולהשאיר את המקורי ? משתמש פה בפורום המליץ על זה.

בבקשה תענו מסודר ואתם תעזרו לי מאוד מאוד מאוד, שוב - כבר פתחתי פה אשכול אחד בו כולם פה אחד אמרו לי כמה זה חרטא ולא יעיל וחזרתם להתעסק עם המערכות באלפי שקלים שלכם - אבל אני בטוח שלא צריך יותר ופה כדי להתייעץ על דברים ברמה הזאת, בטווח מחירים הזה ולקבל עצות + טיפים על רמקולים בטווח מחיר דומה ובעיקר להתייעץ על תהליך ההרכבה שיהיה לבד.

מי שחושב שלא יכול לענות בלי להתנשא ולא באמת רוצה לעזור שפשוט לא יענה, ותודה לאנשים שכן יענו.

פורסם

אני לא הכי מבין שיש אבל מה שכן אני יכול לומר ולהוסיף לך זה שרמקולים 6x9 יוסיפו לך באס באפרש משמעותי מאשר רמקולים 4 אינץ' ולכן במידה ואין לך סאב רצוי שתוסיף רמקולים 6x9 ולא רמקולים 4 אינץ' על מנת להוסיף באס.

לגבי ההתקנה לא מדובר בסיפור גדול במידה ויש לך כבר רמקולים מחוברים במקום שאתה מעוניין להתקין בו את החדשים אתה בסך הכל צריך לנתק את הישנים ולחבר את החדשים על ידי חיבור + (האדום) ו - (השחור) ולהבריג את הרמקול בצורה שישב טוב וכמה שיותר אטום.

מקווה שעזרתי.

המערכת שלי: Hu: Alpine CDA 9887 / Sub: dd audio 3512f

Front Component: Hertz mlk 165 / Rear Component: Boston Acoustics Sr60

4Channel Amp: mosconi 100.4 / Mono Amp: Celectra da2k

פורסם

6X9 ולא 4".

לגבי החיבור: אין לי ידע נרחב בנושא אבל אני רואה שגדולים ממני מסרבים לענות על רמקולים זולים

כן- תכין מגש (או שתלך לנגרייה הקרובה, לי לקחו 100 שקל ויצא מעולה)

חוץ מזה הכל מאוד פשוט- בד"כ על הרדיו דיסק יש איור שמסביר לך איזה צבע של חוט לחבר לאיזה רמקול (שלוף את המערכת החוצה וכבר תראה את האיור)

אחרי שכל רמקול במקומו (בדוק שהרמקולים יושבים כמו שצריך ואין רעידות) העבר חוטים דרך הפלסטיקים של הדלתות עד לדשבורד ומשם למערכת. (אם איבדת את עצמך שם לגבי איזה רמקול ימין או שמאל או קדימה אחורה- קח בטריה רגילה ותגע בפלוס והמינוס- הרמקול הנוגע ירעיש קצת.)

מקווה שעזרתי

renault clio 2001 1.4 16V- מתה.

seat ibiza 2001 1.6 - נמכרה.

volkswagen passat 2002 2.0- עדיין איתנו =]

פורסם
אני לא הכי מבין שיש אבל מה שכן אני יכול לומר ולהוסיף לך זה שרמקולים 6x9 יוסיפו לך באס באפרש משמעותי מאשר רמקולים 4 אינץ' ולכן במידה ואין לך סאב רצוי שתוסיף רמקולים 6x9 ולא רמקולים 4 אינץ' על מנת להוסיף באס.

לגבי ההתקנה לא מדובר בסיפור גדול במידה ויש לך כבר רמקולים מחוברים במקום שאתה מעוניין להתקין בו את החדשים אתה בסך הכל צריך לנתק את הישנים ולחבר את החדשים על ידי חיבור + (האדום) ו - (השחור) ולהבריג את הרמקול בצורה שישב טוב וכמה שיותר אטום.

מקווה שעזרתי.

6X9 ולא 4".

לגבי החיבור: אין לי ידע נרחב בנושא אבל אני רואה שגדולים ממני מסרבים לענות על רמקולים זולים

כן- תכין מגש (או שתלך לנגרייה הקרובה, לי לקחו 100 שקל ויצא מעולה)

חוץ מזה הכל מאוד פשוט- בד"כ על הרדיו דיסק יש איור שמסביר לך איזה צבע של חוט לחבר לאיזה רמקול (שלוף את המערכת החוצה וכבר תראה את האיור)

אחרי שכל רמקול במקומו (בדוק שהרמקולים יושבים כמו שצריך ואין רעידות) העבר חוטים דרך הפלסטיקים של הדלתות עד לדשבורד ומשם למערכת. (אם איבדת את עצמך שם לגבי איזה רמקול ימין או שמאל או קדימה אחורה- קח בטריה רגילה ותגע בפלוס והמינוס- הרמקול הנוגע ירעיש קצת.)

מקווה שעזרתי

תודה ענקית ! אני מזמין את הרמקולים ובע"ה יתחיל להרכיב אותם לבד.

מישהו יודע איך נקראים הכבלים המוליכים האלה שאותם מחברים (השחור והאדום ? ) אני מאמין שהם עולים גרושים ואני ישמח אם יהיו לי כאלה ליתר ביטחון (לקנות מאיביי או פה מהארץ לא משנה)

פורסם

הכבלים האלה זה לא עסק יקר זה רק חוטים לרמקולים.

אפשר למצוא בחנויות חשמל ואצל מתקינים

renault clio 2001 1.4 16V- מתה.

seat ibiza 2001 1.6 - נמכרה.

volkswagen passat 2002 2.0- עדיין איתנו =]

פורסם

המלצה שלי היא לפני שאתה מתחיל להתקין תעיף מבט על השרטוט של המערכת אם יש לך כזה, אם אתה מתעסק לפחות תדע מה המשמעות צבעי החוטים, ולא על כל מערכת קיים שרטוט.

דבר שני תשתדל שלא לשחק עם הרמקול כי הקפצות המתח של הבדיקות עלולות לשרוף אותם, הם לא בנויים לזה,

גרוע מכך אם בטעות תתן מתח הפוך הרכיב גמור.

ואם יש לך ממי לבקש אל תתבייש כי אין מורה טוב מהנסיון, ואם יראו לך פעם אחת תלמד יותר מהר.

פורסם

עלות הכבלים לא צריכה לעלות על 100 שקל ל10 מטר.

ושוב אם אתה לא מחפש איכות תשתמש באלה שמובנים ברכב, ותזהר שלא לשבור שום דבר בזמן הפירוק כמובן, אחרת רכיבים לא יתאימו ותכנס להוצאות מיותרות.

פורסם

תתחיל בהתחלה רק עם הקדמיים

אתה מביא רמקול רגיל ולא קומפוננט לכן כל מה שיש לך זה חיבור של + ו -

ההתקנה מאד פשוטה במיוחד בפונטו ספייס

כל מה שאתה צריך זה לפרק את הפלסטיק שמכסה את הרמקול (זהירות שביר!) משם זה ברגים

לרוב הרמקולים מגיעים עם שני ברזלים שיוצאים מהם (+ ו - ) ואם יש לך עדיין רמקולים מקוריים בפונטו יש לך מחבר

צהוב תפרק את המחבר תוציא את הכבלים עם הנעל כבל המותאם עליהם אדום ל + שחור ל - וסיימת

לגבי האחוריים: יש רמקולים קטנים 4" שמגיעים עם הרכב או שתשים כאלה או האפשרות השנייה זה רמקולים 6X9 כמו שהראת

ולזה תצתרך לעשות חורים בהתאמה לרמקולים במגש האחורי, בגלל שהרכב שלי הגיע עם רמקולים 6X9 מאחורה אני לא יודע מה קורה עם החיווט לרמקולים מאחורה כלומר אם קיים בכלל חיווט ואם כן אם תוכל להשתמש בו במידה ותשים 6X9

בדיוק השבוע שמתי רמקולים קדמיים והד יוניט חדשים לעומת הרמקולים שבאו עם הרכב -הבדל של שמיים וארץ.

פורסם

בחרת רמקולים פשוטים שיתנו תוצאה נחמדה ולא יותר מזה אבל בהחלט עדיפה על הרמקולים המקוריים. בתקציב הזה לא נראה לי שתמצא משהו יותר טוב. מאחור תלך על 6*9 כדי לקבל בסים. אתה יכול להשתמש בחיווט שמגיע לרמקול 4" כדי לחבר את ה6*9, ברמת הרמקולים שבחרת אין צורך ביותר מזה. בנוסף הייתי ממליץ לך למתוח קצת את התקציב ולשדרג את הרמקולים הקדמיים לקומפוננט. קומפוננט פשוט יתן לך תוצאה טובה יותר מרמקול קואקסיאלי. ההתקנה בפונטו ספייס היא מאוד פשוטה אבל בפעם הראשונה מומלץ להיעזר במישהו שמבין. בהצלחה!

פורסם

תודה ענקית לכל מי שענה, באמת שעזרתם לי מאוד.

שאלה - האם עדיף לשלם למישהו 100 שקל בשביל שירכיב את כל הרמקולים + יחליף את הרדיו עצמו (יש לי אחד ברכב אחר, פשוט להחליף ביניהם), מצד אחד אני נוטה לחשוב שכדאי לשלם את ה100 שקל האלו ולצאת עם ראש שקט, אבל מצד שני זה דבר מאוד פשוט שכל מפגר יכול לעשות, כבל לכבל איזולירבנד ושלום על ישראל.

מה אתם אומרים ?

עריכה -

מה אתם אומרים על הרמקולים של ה6X9 שהבאתי לכם כאן ? מה ההבדל בין השתיים ובמה כדאי לבחור ?

פורסם

תלוי, אצלי ברדיו דיסק הקודם היו 2 מחברים

ובחדש 1

לא היה לי זמן להתעסק עם זה למרות שזה לא בעיה, שילמתי 60 ש"ח ושמו לי מתאם מ2 ל 1 חיברו חוטים וזהו.

שווה לך לבדוק אולי כל הסיפור זה לנתק את הישן ולחבר את החדש וגם ההחלפה של הרמקולים היא מאד פשוטה.

תעשה את החשבון שלך אם יש לך זמן פנוי בצע לבד מקסימום אם תסתבך גש למתקין מקצועי או העזר במישהו שיודע.

בנוגע לרמקולים שפרסמת אין בינהם הבדל אולי דגם יותר חדש אבל זה אותו הדבר.

פורסם

סליחה שאני נידחף באשכול אבל רציתי לדעת איך מרכיבים את הקומפוננט בפונטו , את הרמקול אני מכניס בחור הייעודי שלו ואת הטוייטר איפה אני מכניס כלומר איך בעצם אני מפרק את הישן (הוא נמצא ליד ידית כיוון המראה)?

פורסם
תתחיל בהתחלה רק עם הקדמיים

אתה מביא רמקול רגיל ולא קומפוננט לכן כל מה שיש לך זה חיבור של + ו -

ההתקנה מאד פשוטה במיוחד בפונטו ספייס

כל מה שאתה צריך זה לפרק את הפלסטיק שמכסה את הרמקול (זהירות שביר!) משם זה ברגים

לרוב הרמקולים מגיעים עם שני ברזלים שיוצאים מהם (+ ו - ) ואם יש לך עדיין רמקולים מקוריים בפונטו יש לך מחבר

צהוב תפרק את המחבר תוציא את הכבלים עם הנעל כבל המותאם עליהם אדום ל + שחור ל - וסיימת

אני באותה בעייה עם הספיס שלי- האם הרמקולים שפותח השרשור ציין מתאימים לבתי הרמקולים בפונטו 1:1 - כלומר האם צריך מתאם, או שאפשר להבריג אותם על התושבות רמקולים הקיימות?

ועוד שאלה - האם כיסויי הפלסטיקים המקוריים של הספייס חוזרים ומכסים את הרמקולים החדשים לאחר ההתקנה.

תודה מראש על התגובות

• תוכן חדש...