Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השרשור האחרון בנושא הגירה מהארץ קראתי והשכלתי מדעות מאוד מגוונות, בנושא הנשיאה בנטל הדעות מתחלקות לשתים:

1) הנטל כבד מנשוא, מיסים גבוהים מדיי, חוסר סדר, המדינה לא מכירה בקושי של האזרח הממוצע לחיות כאן חיים בכבוד.

2) הנטל אינו כבד כמו שמציגים אותו, הכל תקין, ובעצם הדור כאן פשוט עצלן וחסר מוסר עבודה.

ואני שואל, על פי מה מחליטים אם אדם שעובד בעבודה סדירה הוא סתם עצלן שמסרב לעבוד יותר קשה ולכלכל רמת חיים יותר גבוהה או שבעצם הוא צודק והממסד הוא האשם במצב?

ומה דעתכם על כך בהקשר לישראל?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אם אתה מתייחס לשכירים, זה משהו אחד, ואם אתה מתייחס לעצמאים זה משהו אחר לגמרי.

כשכיר, 90% מהזמן לא ממש משנה אם אתה עובד קשה או פשוט מופיע לעבודה, אתה עדיין מקבל את אותה המשכורת. מה זאת אומרת "לעבוד יותר קשה"?

רק עצמאי יכול להחליט "היום אני הולך לקרוע את התחת ולייצר יותר כסף".

אבל מה שקורה בארץ זה לא נטל נורמלי.

הכלכלה הישראלית כלפי חוץ היא יציבה מאוד כי אנחנו בעצם כלכלה שמבוססת בעיקר על ידע (ביטחון, השקייה, היי טק וכו').

בגלל זה, ההכנסות שיש למדינה מכל מה שזה יבוא ויצוא הן ענקיות.

המדינה כמדינה היא יציבה מאוד.

אבל!

זה לא מחלחל לעם כי המדינה מוציאה כספים בצורה לחלוטין לא הגיונית ולכיוונים מיותרים.

אם הנטל פה היה אחיד, העלות של החיים של כולנו הייתה נורמלית והיינו בין המקומות עם הכלכלה הכי טובה בעולם.

הבעיה היא שחלק אדיר מהתקציב הולך למקומות לחלוטין לא יעילים, וכתוצאה אנחנו משלמים לממשלה על המחדלים שלה כל יום.

המערכת הפוליטית שלנו, שמורכבת מקואליציות של אנשים עם אינטרסים מנוגדים, בעצם יוצרת מצב שבו אף אחד לא באמת מקבל את מה שהוא רוצה אף פעם, והכל ממשיך פחות או יותר איך שהוא, כלומר "אמצע הדרך". משהו דפוק בין קפיטליזם ובין סוציאליזם ורגולציה.

תוסיף לזה את הקושי של עסקים חדשים לעלות ולהצליח ואת הפיקוח הדרקוני והמיותר ברובו של המכס, ויש לך שוק בלי תחרות, שכולו פשוט מזין קבוצה קטנה מאוד של אנשים, שבכל מקרה מקבלת הנחות מס מטורפות, שאותן היא מנצלת בשביל להשתלט על משאבי טבע ששייכים לנו ולמכור לנו בחזרה את מה שכבר היה שלנו במקור.

הבעיה היא לא חוסר רצון לעבוד והיא לא חוסר מוסר עבודה.

הבעיה היא מערכתית.

פורסם

ברגע שאתה שומע את אותה מנגינה מאנשים שאתה יודע שעובדים למחייתם ועושים הכל כדי לשפר את חייהם (כלומר, לא מתבכיינים בדף של לפיד, או סתם מעדיפים לשבת על התחת) אתה יודע שמשהו מסריח.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אם אתה מתייחס לשכירים, זה משהו אחד, ואם אתה מתייחס לעצמאים זה משהו אחר לגמרי.

כשכיר, 90% מהזמן לא ממש משנה אם אתה עובד קשה או פשוט מופיע לעבודה, אתה עדיין מקבל את אותה המשכורת. מה זאת אומרת "לעבוד יותר קשה"?

רק עצמאי יכול להחליט "היום אני הולך לקרוע את התחת ולייצר יותר כסף".

העצמאי מחליט, אבל עבור השכיר מחליטים עבורו.

מהצוות שלי קיצצו שלושה אנשי צוות, הארגון חסך כ 300 אל"ש לשנה

אך אנשי הצוות הנותרים כולל אני עובדים הרבה יותר קשה והשכר לא זז,

להפך, אנו צריכים להגיע לתוצאות גבוהות יותר מבעבר.

המעסיק שובר את הראש באיך לקצץ אז אוטומטית הוא מקצץ ממך והוא מתקזז,

הממשלה שוברת את הראש באיך לקצץ אז היא פונה שוב אלייך.

יצאת קירח מכאן ומכאן , אז צריך לסתום את הפה ולהמשיך לעבוד אחרת בנגלה

הבאה אני אהיה אחד מהשלושה.

Gn'f'R

פורסם
בעקבות השרשור האחרון בנושא הגירה מהארץ קראתי והשכלתי מדעות מאוד מגוונות, בנושא הנשיאה בנטל הדעות מתחלקות לשתים:

1) הנטל כבד מנשוא, מיסים גבוהים מדיי, חוסר סדר, המדינה לא מכירה בקושי של האזרח הממוצע לחיות כאן חיים בכבוד.

2) הנטל אינו כבד כמו שמציגים אותו, הכל תקין, ובעצם הדור כאן פשוט עצלן וחסר מוסר עבודה.

ואני שואל, על פי מה מחליטים אם אדם שעובד בעבודה סדירה הוא סתם עצלן שמסרב לעבוד יותר קשה ולכלכל רמת חיים יותר גבוהה או שבעצם הוא צודק והממסד הוא האשם במצב?

יש אנשים שהם פשוט עבדים של המדינה. הם כול כך שטופי מוח שגם אם הם יקבלו חדירה כפולה מ-2 בו זמנית, לא רק שזה לא יזיק להם, אלא הם גם יגידו תודה. אתה לא צריך להתייחס אליהם, כי עובדות בשטח והוכחות, זה לא בדיוק מה שמעניין אותם.

לדעתי האישית, אין שום דבר רע בלרצות תמיד לשפר את רמת החיים שלך(למרות שאנשים מנסים לגרום לך להרגיש אשם בכך, בשם ה"פטריוטיות"), מי שעצלן הוא זה שרק מתלונן אבל לא מנסה לעשות שום דבר על מנת לשנות זאת, וזה לא משנה אם אתה גר בקרטון ומסתובב כבר חודש באותם בגדים, או אם יש לך וילה בקיסריה ו-3 מכוניות.

פורסם

אני מבין ורואה את אלו שתמיד יצדיקו את מעשי הממשל וכו' וכו', וכן הגעתי עם נקודת מבט של עובד עצמאי כי רוב אלו שסובבים אותי הם בעלי עסקים עצמאיים (בניגוד לסטטיסטיקה), ולכן עשיתי את ההקבלה הזו של יותר קריעת תחת = יותר כסף.

אולי זה ישמע נאיבי מדיי אבל לדעתי כל אחד צריך לנסות את כוחו בחוץ בתור עצמאי בתחומו, לנסות להצליח ואם לא אז לפנות לג'וב כשכיר, עד כמה שזה תלוש מהמציאות נראה לי הזוי להתפשר מראש על חיים כשכיר, במשכורת קבועה, בלי היכולת "לתת מכה" ולעלות למעלה.

עוד תובנה שהגעתי אליה היא שבמידה ואין לי זיקה לארץ, לא מחובר למדינה היהודית, לדת היהודית ולערכים שמנסים להנחיל כאן בעצם אין לי שום סיבה להשאר כאן, כל כך חבל שאחרי גדילה של עשרות שנים בתוך מנטליות השקשוקה, הקומבינה, הצעקות והולגריות נראה כל כך מסובך להכנס לאורך חיים שונה עכשיו.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

בוא אני אספר לך משהו.

אתה יודע כמה מרוויח פועל בניין סיני מקצועי בארץ?

20 אלף ש"ח בחודש.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4210916,00.html

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בוא אני אספר לך משהו.

אתה יודע כמה מרוויח פועל בניין סיני מקצועי בארץ?

20 אלף ש"ח בחודש.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4210916,00.html

דמגוגיה.

אני מניח שרוב האנשים לא ראו איך עובדים סינים עובדים, טני כן ראיתי ואפילו עבדתי איתם,ביחד עם פועלים רוסים גם כן.

הם מכונות. בקטע בילתי נתפס. עובדים במהירות מסחררת ולא עושים טעויות. העובד הרוסי הכי טוב אצל אותו קבלן,שעובד כבר הרבה שנים,לא היה מגיע ל 70 אחוז תפוקה של סיני שעובד טוב.הסיבה היחידה שאצל הקבלן בעבודה עובדים רק 3 סינים זה בגלל שהוא לא צריך יותר ולא בגלל מחסור.

עובד ממוצע ישראלי שהיה מחליט לעבוד בבניין,בשיטת הקבלנות היה מתחיל עם מינימום וכעבור כמה שנים והרבה שעות נוספות ,היה מצליח להגיע לסביבות ה 13 אלף. שזה לטעמי לא כזה להיט בשביל לסחוב בלוקים על הגב בשמש,במשך כול החיים,מצטער.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מדוייק, השכר ההתחלתי בעבודות בניין הוא כמעט כפול מהמינימום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אולי זה ישמע נאיבי מדיי אבל לדעתי כל אחד צריך לנסות את כוחו בחוץ בתור עצמאי בתחומו, לנסות להצליח ואם לא אז לפנות לג'וב כשכיר, עד כמה שזה תלוש מהמציאות נראה לי הזוי להתפשר מראש על חיים כשכיר, במשכורת קבועה, בלי היכולת "לתת מכה" ולעלות למעלה.

כן, זה תלוש מהמציאות כי האחוז שמצליח "לתת מכה" כעצמאי הוא בערך כמו האחוז ש"נותן מכה" בתור שכיר כשהחברה הקטנה שלו נמכרת לגוגל במיליארד דולר. כלומר אחד למאה אלף. אל תבנה על זה שזה יקרה לך, ולא רק כי זה כנראה לא יקרה, אלא כי הדרך לשם רצופה בקשיי הישרדות גדולים של העצמאי. בתור שכיר (שמצליח בתחומו) אתה יכול להרוויח יפה מאוד ולהיות הרבה יותר רגוע. אם כבר, עדיף לטעמי לעשות תהליך הפוך - להתחיל משכיר ואז לעבור לעצמאי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• אחראי פורום
פורסם
לא מדוייק, השכר ההתחלתי בעבודות בניין הוא כמעט כפול מהמינימום.

איפה מרוויחים ככה? הפועלים (הוותיקים והמצויינים) שבנו את הבית שלי, מרוויחים 4500 ש"ח.

וזה עם קבלן פרטי שעושה 6 ספרות בחודש עם צוות מצומצם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אולי הוא מתכון לחברות בנייה גדולות לא קבלנים פרטים.

לאחר קורס מרוויחים נראה לי סביבות ה6/7 בחודש.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

ומאיפה נולד הכסף להשקעה הראשונית?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
דמגוגיה.

אני מניח שרוב האנשים לא ראו איך עובדים סינים עובדים, טני כן ראיתי ואפילו עבדתי איתם,ביחד עם פועלים רוסים גם כן.

הם מכונות. בקטע בילתי נתפס. עובדים במהירות מסחררת ולא עושים טעויות. העובד הרוסי הכי טוב אצל אותו קבלן,שעובד כבר הרבה שנים,לא היה מגיע ל 70 אחוז תפוקה של סיני שעובד טוב.הסיבה היחידה שאצל הקבלן בעבודה עובדים רק 3 סינים זה בגלל שהוא לא צריך יותר ולא בגלל מחסור.

עובד ממוצע ישראלי שהיה מחליט לעבוד בבניין,בשיטת הקבלנות היה מתחיל עם מינימום וכעבור כמה שנים והרבה שעות נוספות ,היה מצליח להגיע לסביבות ה 13 אלף. שזה לטעמי לא כזה להיט בשביל לסחוב בלוקים על הגב בשמש,במשך כול החיים,מצטער.

מה שאתה אומר שישראלי לא יכול לעבוד טוב כמו סיני?

כאילו, הסינים הם זן אחר?

13 אלף ש"ח, זה נטו. מה שהסינים מקבלים זה אחרי שהקבלן ניקה את חלקו. להזכירך, עלות מעביד על ישראלי היא כ-30%. אפילו אם תוסיף על זה תקורות (שיש גם על הסינים, שצריך לייבא), עדיין יש שם הרבה בשר.

זה נכון, לא כל אחד יכול לסחוב לבנים.

אבל זה יותר טוב מלהיות רעב, לא?!

(הנה דמגוגיה בשבילך).

ואני דמגוג?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סליחה אבל בקטע הזה אני דווקא מבין את מי שאומר שישראלים הם עצלנים.

בכמעט כל משרד שאני נמצא בו וכל שירות שאני מקבל, אני רואה שכמעט חצי מהזמן (לפעמים יותר) אנשים לא עובדים אפילו ב30% מהיכולת שלהם.

פשוט שמים זין על כל העולם ולא אכפת להם באמת מהעבודה.

זה לא שהכל קשה פה בגלל שאין משאבים. דווקא המשאב הכי חשוב שלנו הוא אנשים, ולרוב הם לא עושים את כל המאמצים.

זו אחת הסיבות המרכזיות שכל כך קל להשיג לקוחות חוזרים, כי הם פתאום רואים מישהו שאכפת לו.

אם באמת היה אכפת לאנשים מהעבודה, פרוייקטים של בנייה שלוקחים חודשים ואפילו שנים, היו יכולים להסתיים תוך כמה שבועות.

(אני גדלתי במשפחה עם חברת בנייה אז ברור לי שזה לא האלמנט היחיד, אבל עדיין זה היה לוקח פחות מחצי מהזמן).

• תוכן חדש...