Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשעלינו לארץ הייתה תקופה שאמא שלי עבדה ב-5 (!) עבודות שונות. נכון 2 עבודות זה פעם בשבוע ועוד עבודה זה פעמיים בשבוע בלילה. ו2 הנותרות היו במשרה חלקית אבל עדיין. מדובר ב5 עבודות כדי לגדל אותי ואת אחי כמו שצריך. אבא שלי עבד ב-2 עבודות. היה מתחיל את יום העבודה שלו ב7:20 ומסיים אותו (3 פעמים בשבוע) ב2:30 בלילה (מתי שלא היה עובד לילה הוא היה נמצא במפעל 10 שעות).

אבל מה שכן הם הצליחו לרכוש דירה. נכון יש להם משכנתא לעוד קצת יותר מעשור אבל יש להם דירה. ומכונית. זה לא עצלנות. פשוט הנטל פה גדול הרבה יותר מידי. כי המצב הזה רק החמיר (הדירה שלנו עלתה בעבר כ-450-500 אלף שקל היום זה כבר חצה את רף ה750 ומתקרב ל800 אלף. ולא, זו סה"כ דירת 3 חדרים בקומה 4 ללא מעלית בשכונה משנות ה70 המוקדמות....). ככה שהמצב בארץ לחלוטין לא צודק!

פורסם

יוסי, דווקא אחד היתרונות הגדולים שלנו, הישראלים, הוא מוסר העבודה שלנו. דווקא בגלל שאין לנו משאבים טבעיים, ובגלל שאנחנו מוקפים באויבים ונמצאים במצב של חוסר וודאות בטחוני וכלכלי קבוע, אנחנו משקיעים הרבה יותר מעמים אחרים בעבודה ובקידום האישי והמקצועי שלנו.

אתה חושב שבארה"ב המצב יותר טוב? אנשים בסיליקון וואלי עובדים חצי ממה שאנחנו עובדים. בדרום/מרכז אמריקה אתה הרי אמור לדעת כמה מוסר העבודה ירוד. במדינות רבות באירופה יש עשרות ימי חופשה בשנה (בצרפת זה יכול להגיע גם ל-70 אם אני לא טועה) ויש מספיק מקומות שיוצאים לסייאסטה בצהרים, זורקים את העט/המקלדת ב-17:00 וסוגרים עסקים לחופשת קיץ של חודשיים. מה שכן, הסינים והיפנים יכולים ללמד גם אותנו דבר או שניים על עבודה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא אמרתי שלא משקיעים שעות עבודה.

דווקא עובדים הרבה.

הבעיה היא בזה שאת רוב הזמן במשרד עצמו אנחנו משקיעים בשטויות והתעסקויות מיותרות.

נכון, ביחס לאמריקה הלטינית אנחנו מספיקים הרבה אבל אין לנו אפילו חצי מהתפוקה שעובד סיני מוכן לתת.

פורסם
יוסי, דווקא אחד היתרונות הגדולים שלנו, הישראלים, הוא מוסר העבודה שלנו. דווקא בגלל שאין לנו משאבים טבעיים, ובגלל שאנחנו מוקפים באויבים ונמצאים במצב של חוסר וודאות בטחוני וכלכלי קבוע, אנחנו משקיעים הרבה יותר מעמים אחרים בעבודה ובקידום האישי והמקצועי שלנו.

אתה חושב שבארה"ב המצב יותר טוב? אנשים בסיליקון וואלי עובדים חצי ממה שאנחנו עובדים. בדרום/מרכז אמריקה אתה הרי אמור לדעת כמה מוסר העבודה ירוד. במדינות רבות באירופה יש עשרות ימי חופשה בשנה (בצרפת זה יכול להגיע גם ל-70 אם אני לא טועה) ויש מספיק מקומות שיוצאים לסייאסטה בצהרים, זורקים את העט/המקלדת ב-17:00 וסוגרים עסקים לחופשת קיץ של חודשיים. מה שכן, הסינים והיפנים יכולים ללמד גם אותנו דבר או שניים על עבודה...

עם כל הכבוד לסינים וליפנים לא לשם אנחנו צריכים לכוון ,

צריך שיהיה איזון בין עבודה לחיים אישיים .

לא חוכמה להיות עבד.

פורסם
מה שאתה אומר שישראלי לא יכול לעבוד טוב כמו סיני?

כאילו, הסינים הם זן אחר?

13 אלף ש"ח, זה נטו. מה שהסינים מקבלים זה אחרי שהקבלן ניקה את חלקו. להזכירך, עלות מעביד על ישראלי היא כ-30%. אפילו אם תוסיף על זה תקורות (שיש גם על הסינים, שצריך לייבא), עדיין יש שם הרבה בשר.

זה נכון, לא כל אחד יכול לסחוב לבנים.

אבל זה יותר טוב מלהיות רעב, לא?!

(הנה דמגוגיה בשבילך).

ואני דמגוג?!

לא אמרתי שאתה דמגוג,אלא שהכתבה דמגוגית.

וכן,אני לא יודע מה הסינים האלה עושים אבל לא ראיתי אצלנו שום פועל שמגיע להספק שלהם ומצליח לשמור על עבודה יסודית.העובד הישראלי הכי טוב שהיה אצל אותו קבלן(עולה מרוסיה) היה מקבל 13 ברוטו, כמה זה בנטו? לא יודע.

ונדיבור פה הוא לא על רעב ללחם,אלא על עבודה בעבודה טובה שתיתן לך כסף לקניית דירה,וקניית רכב שהוא לא מורכב מ 8 רכבים, וזה לצערי קשה מאוד בארץ , מבלי להכנס לבור הלוואות מטורף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
איפה מרוויחים ככה? הפועלים (הוותיקים והמצויינים) שבנו את הבית שלי, מרוויחים 4500 ש"ח.

וזה עם קבלן פרטי שעושה 6 ספרות בחודש עם צוות מצומצם.

אולי הוא מתכון לחברות בנייה גדולות לא קבלנים פרטים.

לאחר קורס מרוויחים נראה לי סביבות ה6/7 בחודש.

אכן בחברות בנייה. הציעו לי עבודה כזו כשהתחררתי מהצבא, עם אפשרויות קידום ובהמשך לימודים לתואר הנדסאי בניין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...