Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW E30

ליאור אספנות
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר יש שרשור שלם על E30, אז אני אשאל כמה שאלות.

אני שוקל כרגע להגשים חלום ולרכוש אחת. הרכב יד שנייה, 1989, 316, נפח 1600, ידנית, 126K ק"מ, בתמונות לפחות היא נראית לא פחות מחדשה. המנוע זה M40 שמקריאה בשרשור הזה הבנתי שזה מנוע מוזרק, הבעלים הנוכחי (איש רוסי מבוגר) החליף את הבולמים למשהו אחר (הוא כתב לי "בולמים מחוזקים"), אשתו, שאיתה דיברתי, לא ידעה להגיד לי למה בדיוק ובעלה לא היה בבית.

המחיר הנדרש הוא 16K, זה נראה לי קצת גבוה, אבל בכל זאת, הרכב לפחות כרגע נראה מליון דולר.

ממה צריך להיזהר ברכב הזה? למיטב ידיעתי ומקריאה בשרשור הרכב דווקא די אמין, בלי בעיות מיוחדות, חוץ מהדשבורד, ופשוט צריך לטפל בו באהבה.

הרכב יהיה בשימוש יום-יומי. נסיעות לעבודה, קניות, ביקור אצל המשפחה, גם בינעירוני, בקיצור, רכב של יום-יום. לא נראה לי שתהיה לו בעיה, אבל רק כדי להיות בטוח, הוא יעמוד בזה? כמובן עם טיפול מאוד אוהב מצידי.

חבר שעובד במוסך של ב.מ.וו אמר שאם הרכב באמת במצב כזה טוב, אז רק לעשות טיימינג מיד כי זה רגיש באוטו הזה ואפשר לסוע הרבה זמן בכיף.

מה אתם אומרים?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם לא אכפת לך מביצועים מדהימים, לך על זה! קשה למצוא E30 שמורות כיום.

הרכב שאתה מדבר אליו הוא חיפאי ומאוד שמור ומטופל.

הבעלים בעצמו בעלים של מוסך שמתעסק בBMW, אז אין לך מה לדאוג. ולקנות רכב כזה מרוסי מבוגר, לרוב הרכב יהיה יותר משמור.

מבחינת מחלות, יש מחלות של חלודה פה ושם, דשבורד מתפרק, חלק מן הלוח שעונים לא עובד וכו'.

לדעתי ברכב הספציפי הכל פיקס חוץ ממד ק''מ שהפסיק לעבוד (מחלה מאוד נפוצה בE30).

בנוגע לשימוש יום-יומי, זה תלוי לאיזו צריכת דלק אתה רגיל. תצפה ל1:8-1:11, תלוי מאוד במצב המנוע.

ישנו בחור שגולש כאן בפורום, נוסע על E30 על בסיס יום-יומי עם אותו מנוע, אכוון אותו לכאן.

JEP.

פורסם

אתה ממש מכיר את הרכב הספציפי הזה הא?

כשדיברתי איתה היא אמרה שהדשבורד כמו חדש ושהכל עובד באוטו. אני מאמין שהיא לא משקרת...

ביצועים אני מחפש, אבל לא באוטו הזה. בעתיד יהיה משהו גם בשביל הביצועים. הרכב הזה הוא בשביל הלב, בשביל הנשמה. צריכת דלק אני רגיל למשהו קצת יותר טוב אבל זה ממש לא משנה...

הבעלים של הרכב בעל מוסך ב.מ.וו? אתה יודע להגיד לי איזה? אני עובד באולם תצוגה של ב.מ.וו בחיפה והמוסך שלהם פה צמוד אלינו...

עריכה:

מצאתי מודעה ביד2 של עוד E30, הייתי חייב להעלות את התמונה. אתה מכיר את התוספות האלה?

מודעת יד2 E30.JPG

Always go sideways

פורסם

שלום,

גם אני נוסע בe30 על בסיס יום יומי.ובאמת זה רכב מצויין-נוח אמין וכיפי,יפה וכו...

למצוא אחת שמורה זו אכן משימה,אבל משימה אפשרית מאוד.כמו שאמרו לפני חלודה ברכב ישן זו מחלה קשה ויקרה.לכן,עדיף שהרכב יהיה שמור יותר מבחינה חיצונים\פנימית מאשר מכנית.

בנוסף,לא הייתי הולך על רכב אוטומט בגלל צריכת הדלק,הטיפול בו,ולדעתי פחות מהנה בנהיגה.

מחלות ידועות: ספידומטר מתקלקל מעל 200,000 ק"מ, הרכב שעבד קשה יאכל שמן [אם אנני טועה ,לפי הייצרן 4\1 ליטר ל 400 ק"מ זה בטווח המותר] ,חלודה באיזור: האגזוז -בתחתית חצאיות\כנפיים,באיזור הגומיות החלון קידמי \אחורי ,בתא המטען מתחת לגלגל, בגומיה של הדלת האחורית באיזור המנעול.

תבדוק, שהמנוע לא מזייף ולא מעשן ,שהשסתומים נראים במצב נקי,תחפש נזילות שמן [יש נזילה אופיינית באיזור המפלג]מהראש,תעשה בדיקת קומפרסיה למנוע ותבדוק את מצב הפלגים [הם אמורים להיות מכוסים קצת בשמן בצבע חום ולא מפויחים עם פיח קשה].אם הכל עונה על הדרישות קנה את האוטו.

אגב אני במקומך הייתי פוזל גם לסידרה 5 בשנתונים האלה יש בזמן האחרון מציאות יפות שם ודי בזול ,עם מנועים יותר גדולים.

בהצלחה

פורסם

GhostBuster, אני לא כל כך מכיר את המוסך, פשוט דיברתי איתו מספר פעמים ומספר חברים מהצפון מטפלים אצלו.

המודעה שהעלת, זה מנוע מושתל (בשפה העממית "מנוע שחור"), מנוע M50/M52 עם קיט סופר קומבינה, לא BOLT IN.

אתה יכול למצוא אחלה של E34 עם מנוע שש צלינדר מקורי במחיר דומה לE30, אבל שוב, תלוי למה אתה צריך את הרכב.

אני חשבתי לרכוש E30 הרבה זמן, אך בסוף זה לא יוצא לפועל בגלל כמה סיבות.

אני לא מחפש להחליף מנועים, אני צריך רכב יום-יומי עם מזגן וכמה שיותר כח. זאת אומרת, מנוע שש צלינדר :)

אם אתה לא מחפש יותר מידי כוח, אבל הרבה אופי ונוסטלגיה בכלום כסף. הE30 הספציפית הזאת בשבילך, הייתי מנסה להוריד קצת במחיר, ואז העסקה מאוד משתלמת!

פורסם
אתה ממש מכיר את הרכב הספציפי הזה הא?

כשדיברתי איתה היא אמרה שהדשבורד כמו חדש ושהכל עובד באוטו. אני מאמין שהיא לא משקרת...

ביצועים אני מחפש, אבל לא באוטו הזה. בעתיד יהיה משהו גם בשביל הביצועים. הרכב הזה הוא בשביל הלב, בשביל הנשמה. צריכת דלק אני רגיל למשהו קצת יותר טוב אבל זה ממש לא משנה...

הבעלים של הרכב בעל מוסך ב.מ.וו? אתה יודע להגיד לי איזה? אני עובד באולם תצוגה של ב.מ.וו בחיפה והמוסך שלהם פה צמוד אלינו...

עריכה:

מצאתי מודעה ביד2 של עוד E30, הייתי חייב להעלות את התמונה. אתה מכיר את התוספות האלה?

אני לא מבין גדול בBMW בטח ובטח שלא באספנות אבל דבר אחד בקלות אני יכול להגיד לך - התוספות הן טעות כתיב של בני דודינו השכנים והכוונה היתה חד משמעית :

ספארקו ( כניראה כסאות )

סופר צארג' - טורבו .

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם
אני לא מבין גדול בBMW בטח ובטח שלא באספנות אבל דבר אחד בקלות אני יכול להגיד לך - התוספות הן טעות כתיב של בני דודינו השכנים והכוונה היתה חד משמעית :

ספארקו ( כניראה כסאות )

סופר צארג' - טורבו .

אני יודע. העליתי את התמונה בשביל הצחוקים :lol:

האוטו שדיברתי עליו בהתחלה מנגן לי על מיתרי הלב ולא נותן לישון בלילה...במיוחד לאור המצב שהוא נמצא בו.

היום אחרי העבודה אני כנראה אקפוץ לראות את הרכב. אעדכן בהתאם.

Always go sideways

פורסם

GhostBuster, הבולמים אכן מחוזקים ובאו מבית טוב (מהאחורה של הסטיישן שלי :lol:)

מכיר את הרכב ואת הבעלים טוב מאוד (וגם המוסך שלכם מכיר אותם,אם תרצה אמסור לך בפרטי את שם העסק שלהם).

רכב מטופל בהמון אהבה ובאמת הכל שם עובד (אולי חוץ מהמד קילומטרג' המחורבן הזה שמתפגר בכל E30).

דויד(הבעלים של הרכב) הוא בחור דתי מבוגר והרכב אכן משמש את אישתו לנסיעות ממש קצרות בתוך חיפה (היא אפילו זו ששותפת את האוטו,רק ידני,כמובן :-P)

בקיצור,אם אתה רוצה E30 שמורה ולא אכפת לך שהיא קצת "חלשה" (חברים שנהגו באוטו אומרים שזו ה316 הכי חזקה שהם נהגו בה אי פעם) זו האחת בישבילך

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

תנסה לשלוח תמונות שלה מחר שאתה הולך לראות את הרכב, כדי שנוכל לייעץ.

בכל מקרה, אם לא ישנת כל הלילה וזה החלום שלך, תקנה את הרכב אתה תהנה מכל רגע :lol:

בהצלחה.

PEUGEOT 205 GTI 1.9

RENAULT CLIO RSI 1.8

BMW E-30 88

CHEVROLET AVEO BIG רכב חברה ליום יום

פורסם

GhostBuster, במידה וזה החלום ואתה מתכנן להשאיר אותה מקורית נראה לי שהיא בשבילך.

כמו שזה נראה, ה E30 הזאת מטופלת בצורה טובה ואינה עברה התעללויות למינהם שזה אומר שאתה מקבל בסיס מצויון.

אני בעלים של E30 שנמצאת בשימוש יום יומי, האוטו מוקשח ומונמך ועדיין נוח לנהיגה.

בנוסף, במידה והרכב אכן עובר טיפולים כראוי הוא יחזיק תקופה ארוכה.

אני אישית עם מנוע M40 עם שסתומים מתקתקים ואיבודי שמן, המנוע עובר חיים קשים (ימי אימון וכו'). האמת, הפתיע אותי לטובה שהוא עדיין חי.

Girls Like It When I Hit It Sideways

פורסם

טוב, ראיתי אותה היום, נסעתי עליה (לא נהגתי, הוא אמר שהביטוח רק עליו), וכמובן שהתאהבתי...

היא נוסעת פשוט מדהים, האוטו נראה כאילו אתמול יצא מאולם התצוגה, הכל עובד (חוץ ממד הקילומטראז'...), האוטו נראה פשוט מושלם.

הוא התפשר איתי טיפה על המחיר, הוא מוכן ל15K. אני עדיין לא בטוח לגבי העניין, עדיין טיפה מפחיד אותי להתנייד ביום יום עם רכב כזה. בכל זאת, פעם ראשונה שאני רוכש רכב שהוא אמנם עוד לא אספנות, אבל הוא היה הופך אצלי לאספנות זה בטוח...

אם הייתי יכול להחזיק 2 רכבים, אז ללא ספק הרכב הזה כבר מחר בבוקר היה הופך לשלי.

לאוטו אין טיפת חלודה בפח, רק קצת באגזוז. תא המנוע, על כל חלקיו, נראה פשוט מדהים. יש לי רכבים באולם תצוגה שלא נראים ככה...טוב קצת הגזמתי אבל הבנתם את הרעיון...הוא ציין שהוא הולך להחליף את האגזוז באחד חדש לגמרי בקרוב מאוד...

מצטער, צילמתי רק 2 תמונות...אבל מילה שלי, הרכב מושלם מבפנים כמו שהוא מבחוץ.

E30-1.jpg

E30-2.jpg

Always go sideways

פורסם

אופיר, אין שום דבר מפתיע שהM40 שורד.

אם אתה זוכר אני נסעתי במשך תקופה ארוכה עם קאמשפאט אכול ובעיון שימון (אבל לא איבוד שמן) והרכב נסע יפה מאוד ואפילו השתתף בלא קצת ימי מסלול וטיולים במצב הגמור שלו.

למנוע הזה אולי יש כמה מחלות, אבל צריך די הרבה כדי להרוג אותו :twisted:

עריכה,

GhostBuster, אמרתי לך :wink:

אין לך מה לפחד, תאמין לי שהרכב הזה בתחזוקה נכונה (שזה כולה אומר לעשות טיפול נורמאלי כל 7K או 10K) ימשיך לסוע עוד הרבה אחרי שעל היפנומטיות שיש היום על הכביש ימותו)

אם אתה חושק בE30 זו האחת,מדבקת מועדון עלי :wink:

פורסם

אהלן ערן,

זוכר את התקופה שלך, ואני מופתע בעקבות כך שהיו רק ביקורות שליליות על המנוע שהוא לא ישרוד התעללויות.

אני חשבתי שתוך תקופה קצרה המנוע כבר ימות, הוא אכן צריך הרבה פרובקציות כדי לגמור אותו.

ואני עם ערן בקטע הזה, אין לך מה לפחד בכלל. הרכב ישרת אותך נאמנה ולאורך זמן במידה והכל מתנהל עם הטיפולים כשורה.

ואם אתה ממש חושש, שים אותה במוסך כדי לקבל תמונה כללית על מצב הרכב ולבדוק מה צריך לעשות.

כמו שזה נראה, הבימר הזאת זה רק לשים דלק ולנסוע.

Girls Like It When I Hit It Sideways

פורסם

ליאור אתה מוזמן להגיע למפגש ב.מ.וו הבא כשיהיה, אני בטוח שנוכל לארגן משהו :-P

אופיר, שלא תחשוב שאני אוהב את המנוע הזה בצורה כלשהי, עדיין מדובר במנוע כישלון מבחינתי, אבל יאמר לזכותו שהוא פשוט לא מת :?

• תוכן חדש...