Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב, אז ככה - היו לי את שתיהן. הפאביה הייתה 1.4 (אומנם 2006, אבל גם ה-101 כ"ס. ברמת הגימור המאובזרת ביותר דאז - "אמביאנטה פלוס") והיא הוחלפה באיביזה ("ספורט") 1.6 ידנית (מודל 2008) - בעקבות השבתה. שתיהו נרכשו החדשות מהיבואן.

האיביזה יותר "ספורטיבית" למראה, היא גם מאובזרת יותר - סאן רוף, חישוקי סגסוגת גדולים יותר, מושבים מעט מחבקים יותר, מתלים של FR (לפחות ב-1.6 "ספורט"). בקיצור, בהחלט אחת המכוניות "פוזה" הברות השגה של אותן שנים. קח צהובה ולא יפסיקו להסתכל עליך :lol:

כרכב עצמו - נוחות נסיעה / איכות חומרים / אמינות / מרחב פנים / הנאה מנהיגה - הפאביה טובה יותר. לאיביזה אומנם יש את הלוק הנכון, גם הרבה איבזור, אבל היא לא באמת מהנה לנהיגה. מאוד פושרת בנושא - ההיגוי של הפאביה עדיף (יותר משקל ודיוק) והיא נעימה יותר. גם כיול המתלים של הפאביה מרגיש בוגר יותר - פשוט נוחה ומגהצת טוב יותר. האיכות חומרים וההרכבה - נו שויין, ספרדייה לחלוטין. אצלי נשארו / התנפחו לא מעט חלקי פלסטיק והוחלפו תחת האחריות. הפאביה אומנם זמזמה מעט עם הזמן, אבל דבר לא נשר ממנה / דבר לא התקלף בה / לא התנפח בה. הפאביה מעט מרווחת יותר מקדימה / מאחורה - תכנון פנים מעט יעיל יותר. האיביזה שלי (יחד עם כמה נוספות של חברים - לאו דווקא על אותן תופעות כמובן) לא הוכיחה עצמה כאמינה במיוחד, לכן נמכרה ליבואן אחרי כ-8 חודשי שימוש והלכה בטרייד אין על פאביה "ספורט" 1.6 ידנית חדשה (MK2).

תודה על התשובה המפורטת. תוכל לשפוך אור לגבי צריכת דלק , ואחזקה? מה לגבי סחירות? אפשר לכסח את המוכר או שהמצב טוב בשוק?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
תודה על התשובה המפורטת. תוכל לשפוך אור לגבי צריכת דלק , ואחזקה? מה לגבי סחירות? אפשר לכסח את המוכר או שהמצב טוב בשוק?

אחזקה - דומה עד זהה. שתיהן לא מהזולות ביותר. מכוון שהן זמן מה בלי אחריות, הייתי מטפל אצל "רון" (וחוסך "קצת").

סחירות - מה שהיה רלוונטי לפני כמה שנים לא רלוונטי להיום, לכן אין לי תשובה לגבי זה. כל השוק היום די רדום.

צריכת דלק - 1.4 עדיף מעט בבינעירוני ועירוני. מצד שני, הביצועים של ה-1.6 עדיפים (בעיקר הקפיצה במומנט).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אחזקה - דומה עד זהה. שתיהן לא מהזולות ביותר. מכוון שהן זמן מה בלי אחריות, הייתי מטפל אצל "רון" (וחוסך "קצת").

סחירות - מה שהיה רלוונטי לפני כמה שנים לא רלוונטי להיום, לכן אין לי תשובה לגבי זה. כל השוק היום די רדום.

צריכת דלק - 1.4 עדיף מעט בבינעירוני ועירוני. מצד שני, הביצועים של ה-1.6 עדיפים (בעיקר הקפיצה במומנט).

אוקיי האיביזה פחות רלוונטית אם כך. יש פאביה עם מנוע 1.6 העדיף שהזכרת?

יש בתקציב שלה איזור ה-35 ידניות אחרות עדיפות?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

תבדוק מה המחירון של פאביה MK2 1.6 מודל 2008 (ידני נמכרה אך ורק בגימור "ספורט"). אם נכנסת לתקציב, או חורגת ממנו קלות וניתן להתאמץ כספית, לך על זה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תבדוק מה המחירון של פאביה MK2 1.6 מודל 2008 (ידני נמכרה אך ורק בגימור "ספורט"). אם נכנסת לתקציב, או חורגת ממנו קלות וניתן להתאמץ כספית, לך על זה.

ואז אני נקנס בביטוח . שהרי כל חברת ביטוח ששומעת את המילה הקדושה ספורט - מקשרת את זה ישר לארנק של הלקוח , או בקיצור עלות ביטוח מעל 4500 שקלים.

בדקתי עלות במחירון לוי יצחק - 47,000 שקלים 2008 . 32,000 שקלים 2007.

• תוכן חדש...