Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס E320. הכותרת נערכה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אז ככה סבא שלי שיהיה בריא תמיד נהג על רכבים יוקרתיים

עד לפני שבוע נהג על מרצדס E320 2001 שקנה מהחברה ועכשיו השתדרג לג'יפ של מרצדס גם כן מהחברה

עכשיו מכיוון שיש לו כבר רכב אז את הE320 הוא מעדיף לא למכור ולהעביר אותו לאחד מבני המשפחה, לדוגמא אליי,

הרכב מטופל באופן שוטף במוסך מורשה, הרכב עבר לפני כשנה מנוע חדש כי סבא שלי בטעות שם שמן שלא מתאים

אני לא רוצה לשאול את סבא שלי על ההוצאות כי הוא לא מבין בזה הוא מכיר את שיטת "גהץ ותהנה"

הרכב מושקע מכל הכיוונים, מאודיו כולל DVD מצלמות רוורס ועד לוילונות לרכב, אין עליו גרגיר של אבק

השאלה שלי היא מה הם ההוצאות לרכב כזה? מבחינת ביטוח, דלק, שמן, צמיגים וכל המסביב

וגם איך הביצועים של הרכב? שמתי לב שיש אפשרות בחירה בין S לW?

אשמח לכל פיסת מידע

(הרכב הגרמני הזה זה 180 מעלות ממה שאני מכיר)

תודה.

Seat Ibiza - שרשור התקנה ~ Hu: Pioneer Avh-x5850

Comp: Rainbow GL-C6.2 4Ch: GroundZero gzua 4.150SQ

Sub: JBL W12GTI MKII @ Sealed box Mono: Rockford1001BD

פורסם

לא הבנתי בדיוק מה אתה רוצה לדעת.

אם כל הטיפולים בוצעו במורשה אז אתה יכול להוציא את ההיסטורית טיפולים ולראות בעצמך מה העלויות.

לאבא שלי היה E200 W210 שנת 1999 ולאמא שלי היה עד לפני כמה חודשים E320 W211 שנת 2003.

ב W210 היה הרבה בעיות חשמל בהתחלה (רדיו, גג נפתח, חלונות חשמליים...) ה W211 עשתה פחות בעיות אבל כל טיפול היה בסביבות 3-7K ש"ח במוסך מורשה (תמיד היה חלקים שצריך להחליף מעבר לטיפול עצמו).

המנוע עצמו די חזק ויש לו רעש נחמד ביותר. ההגה מגעיל והאוטו לא משתף פעולה בנהיגה אגריסיבית.

הגיר (5 הילוכים) בנהיגה עירונית קצת הססני והרבה פעמים מקפיץ את האוטו.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

W210 רכב מעולה: נוח מאוד, מרווח בבגירסא המדוברת חזק למדי. הרכב די אמין, זה שנתון אחרון של הרכב הזה כך שבעיות ילדות שלו אמורות להיות פתורות. אם הרכב טופל כמו שצריך והכל עובד, יש לך הזדמנות להנות מרכב מדהים.

מבחינת טיפולים, כל עוד אין תקלות אז שמנים ופילטרים, אבל העינין שיש למנוע הזה 12 פלגים וזה לא זול במיוחד וקשה להחליף אותם (אם כי לעיתים רחוקות מאוד ויתכן שבהחלפת מנוע כבר עשו את זה). ביטוח חובה כמו לכל רכב, מקיף כבר אמור להיות לא יקר במיוחד כי הרכב ישן והמחירון שלו נמוך יחסית.

מבחינת דלק במשולב יעשה משהו כמו 1 ל7, בבין עירוני אפשר להגיע ל1 ל10.

W מצב חורף - הגיר מתחיל בהילוך שני. במצב S יש את כל חמשת ההילוכים.

מבחינת תאוצה ומהירויות הביצועים של רכב הזה מעולים.

`Infinity, לא הבנתי מה זה גיר "הססני והרבה פעמים מקפיץ את האוטו". אני חושב שזה גיר מעולה לנסיעה רגועה בעל פעולה חלקה ביותר.

גם לא יודע איך היגעת לעלויות כאלה של הטיפולים (אלא אם כן היו תקלות). במוסכים הנכונים הטיפולים עולים כ700~1000ש"ח. לא חייבים במוסכי יבואן, יש מוסכים ברמה גבוה לא פחות במחירים הרבה יותר נוחים.

כמה שאני מבין לא ממש אהבת את הרכב. ההגה סביר ביותר לנהיגה נורמאלית, לא הכי מתקשר ועם יחס העברה של הרבה סיבובים מנעילה לנעילה - זה לא רכב ספורט ולא הגה ספורט, אין מה לצפות ממנו התנהגות של רכב ספורט.

זה רכב כיפי לשיוט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רשמתי שהטיפולים היו במוסך מורשה.

לגבי הגיר, בתוך העיר הורדת ההילוכים מאוד מורגשת ומטלטלת את האוטו. זה היה גם ב W210 וגם ב W211.

דווקא אהבתי את האוטו מכיוון שזה היה הרכב הראשון שנהגתי עליו, אבל לא צריך לעשות ממנו משהו שהוא לא. ה E320 הייתה מאוד חזקה ומאוד מאוד נוחה לשיוט אבל הוא רחוק שנות אור מבמוו סדרה 5 של אותם שנים מבחינת ניהוג.

אגב, ב W210 איכות החומרים הייתה טובה משמעותית מה W211.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מתפיע אותי מה שאתה רושם בקשר לגיר. נסעתי לא פעם על W210 עם גיר המדובר והיה בבעלותי W210 עם גיר אחר ובבעלותי W211. הגיר האוטומטי 5 הילוכים לא פחות ממדהים - חלק ביותר ולא מטלטל בכלל. לא מרגישים העברות שלו.

נהגתי גם על W220 לא מזמן עם הגיר הזה ומנוע V8 חזק.

פעם ראשונה שאני שומע על כך שגיר של מרצדס בעל פעולה לא חלקה. לפי ניסיוני ולפי מה שאני מכיר גם אחרי חצי מיליון הפעולה שלו מאוד חלקה.

יש מצב שאתה נוסע במצב ספורט והגיר מנסה לדמות פעולה של גיר ידני. גם אני בהתחלה נסעתי ככה עד שהבנתי והעברתי למצב קומפורט - פשוט תענוג, אפשר לומר שקיבלתי אוטו חדש.

ברוב הרכבים במצב ספורט הגיר מרגיש יותר נוקשה בפעולה שלו - בלימות מנוע חזקות, הילוכים נמוכים יחסית וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דווקא אהבתי את האוטו מכיוון שזה היה הרכב הראשון שנהגתי עליו, אבל לא צריך לעשות ממנו משהו שהוא לא. ה E320 הייתה מאוד חזקה ומאוד מאוד נוחה לשיוט אבל הוא רחוק שנות אור מבמוו סדרה 5 של אותם שנים מבחינת ניהוג.

אגב, ב W210 איכות החומרים הייתה טובה משמעותית מה W211.

כאשר אתה משווה סדרה 5 E39 ל-E קלאס W210- אני מסכים לחלוטין, ידה של הבימרית על העליונה.

כשמשווים w211 לסדרה 5 E60- ידה של המרצדס על העליונה בכל פרמטר, מהניהוג ועד תפעול הסטריאו.

לגבי המשפט האחרון שלך אני חושב שאתה מתבלבל בין איכות חומרים לבין איכות הרכבה.

איכות החומרים ב-W211 טובה בכמה רמות מזו שב-W210, אבל בתחילת שנות ה-2000 היו למרצדס כמה שנים שהיתה להם ירידה באיכות ההרכבה בכלל הדגמים והיו דגמים שסבלו גם מחומרים ירודים (למשל דגמי ML של תחילת שנות ה-2000 היו נוראיים- פלסטיקים מקרקשים ושבורים כו׳).

חלק מדגמי W211 אכן סבלו מבעיות הרכבה אבל דווקא איכות החומרים מצויינת.

לגבי הגיר, אני לא בטוח שב-W211 שלי הגיר זהה לזה שבדגמים הרגילים אבל אותי אישית מעצבן שבהתנהלות עירונית הגיר ״טס״ להילוכים גבוהים, לפעמים בנסיעה עירונית איטית במצב קומפורט אני מעביר למצב ידני כדי לראות באיזה הילוך אני, בלא מעט פעמים אני ימצא את עצמי על 30-40 קמ״ש והילוך חמישי....

מזל שלא חסר מומנט והגיר מגיב במהירות להדבקת דוושת הדלק לרצפה.

ב-W210 היתה ברשותי 320 למשך כמעט שבועיים, אני זוכר שהגיר היה חמאה עם העברות הילוכים כמעט ולא מורגשות ללא קפיצות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש מצב שאתה נוסע במצב ספורט והגיר מנסה לדמות פעולה של גיר ידני. גם אני בהתחלה נסעתי ככה עד שהבנתי והעברתי למצב קומפורט - פשוט תענוג, אפשר לומר שקיבלתי אוטו חדש.

ברוב הרכבים במצב ספורט הגיר מרגיש יותר נוקשה בפעולה שלו - בלימות מנוע חזקות, הילוכים נמוכים יחסית וכד'.

לא, תמיד הייתי נוסע על W. אולי לפעמים מחוץ לעיר הייתי מעביר ל S.

הטלטולים היו רק בהורדת הילוכים בירידות כשהאוטו היה לפני עצירה, גם ב W210 וגם ב W211 זה הגיע בסביבות ה 100K.

לעידן82,

ב W211 הכפתור לפתיחת המשענת יד נשבר, ידית האיתות נשברה ולא הייתה חוזרת לבד אחרי הפניית ההגה, הסוככי שמש לא החזיקו במקומם והיו נופלים למטה ומפריעים לנהג, הכפתור שפותח את המגירה שליד תא הכפפות התקלף וההגה גם היה מתקלף.

כל הדברים האלה לא היו ב W210, שנראתה חדשה לגמרי גם אחרי 7 שנים על הכביש.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
הגיר ״טס״ להילוכים גבוהים, לפעמים בנסיעה עירונית איטית במצב קומפורט אני מעביר למצב ידני כדי לראות באיזה הילוך אני, בלא מעט פעמים אני ימצא את עצמי על 30-40 קמ״ש והילוך חמישי....

הגיר אצלי מעביר לחמישי על 80+. לרבעי הוא מעביר על קרוב ל60 אם לא לוחצים וזה פחות מ2000סל"ד.

לפי דעתי אצלך הגיר הוא אותו אחד: 5GTronic, הוא נמצא גם על S קלאס W220.

`Infinity, הגיר באמת מעביר הילוכים בעצירה, אבל זה לא מטלטל את הרכב. ואצלי יותר מ100Kק"מ, הרבה יותר.

מבחינת עמידות הסאלון אני גם מאוד מרוצה, למרות שהרכב ראה לא מאט בחייו הלא ארוכים במיוחד, שום דבר לא נשבר - הכל שלם ומתפקד כמו חדש.

המרצדס שלי 2007, ייתכן שהיצרן תיקן כמה דברים. אני מאוד מרוצה מפעילה החלקה של הגיר ומאופן שהוא מעביר את ההילוכים. לדעתי התזמון פשוט מושלם.

W211 זה הרכב האמין ביותר שאי פעם היה והזול ביותר לאחזקה. גם זה הרכב היחיד שאין לי תוכנית מה לתקן, כי פשוט אין מה לתקן.

פורסם

יכול להיות שהגיר דומה מבחינה מבנית אבל יש שוני מבחינת מכלולים בפנים, יחסי העברה וכמובן בתוכנית הניהול שלו ולכן התנהגות קצת שונה.

זכור גם שמדובר אצלי במנוע מאוד גדול ומוגדש והגיון שלי אומר שיש עליה מהירה בהילוכים כדי למנוע כניסה לפעולה מיותרת של הסופרצ׳ארג׳ר (זו גם הסיבה שיש לו קלאץ׳)- הכל כדי לחסוך בצריכת הדלק העירונית של הבהמה שלי (אם לא הקלאץ׳ בצ׳ארג׳ר והעליה להילוכים גבוהים אני נוטה לשער שצריכת הדלק היתה עוד פחות שפויה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סביר להניח שהגיר אצלך עם תוכנית ניהול אחרת, אבל לא חושב שיחסי העברה שונים (בגירים האלו אותם יחסי העברה למיטב ידיעתי, רק הבקקס שונה בין הדגמים). בנהיגה על S קלאס גם שמתי לב שהוא מעביר הילוכים די מוקדם (אם כי לא יכול להגיד בוודאות על איזה סל"ד איזה הילוך, נהגתי בו לא הרבה). בדיזל אין טעם להעביר הילוכים כל כך מוקדם כי הסל"ד אצלו גם ככה נמוך, יוצא שרוב הנהיגה נעשית סביב המומנט המקסימלי ולמען האמת זה די נוח כי תמיד יש כוח זמין, זה די נחמד בהתחשב שהמנוע קטן יחסית.

הגיר שלי נועל ממיר מומנט בכל הילוך, בS קלאס שנהגתי לפי מה שהרגשתי הוא לא נועל ממיר מומנט והרבה מהאצות מתבצעות על חשבון "החלקה" של ממיר מומנט. זה מרגיש יותר חלק.

• תוכן חדש...