Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז ככה הרכב המדובר משופר עם מנוע 1270 של מיני קופר מנוע שהגיע מאנגליה בהזמנה מיוחדת ,גיר 4 הילוכים +אובר דרייב להילוך השלישי ולהילוך הרבעי הגיר של טריומף TR6 מותאם למנוע עיי מתאם ,אדרסים ,קרבורטורים כפולים ,מערכת קירור סגורה,מערכת בלימה בוסטר עם משאבת ברקס עליונה מערכת בלימה קדמית הוסבה לדיסק קיט מיוחד ,סרן אחורי של מוריס מרינה עם יחסי העברה מהירים ,צמגים 175 70 13 מערכת יצוב מקדימה (סטיבליזר) וסט בולמי גז לחוית נסיעה ...

בהמשך הפשטת הרכב ניקוי חול ,צבע פחחות ,ריפודים חדשים +גג ניקלים סט צמיגים חדשים חשמל וייאלה להשקה :wink:

אני מזהיר התמונות קשות לצפיה!!!!

ערן יקירי

קראתי והתאפקתי, אבל יש גבול. יש כאן כמה "חברים" שגם אין להם מושג והם מגיבים כאילו יש להם, וגם אלו שיש להם, מגיבים בצרות עין. :twisted:

אז לידיעת כולם:

אני הייתי הבעלים של הרכב הזה משנת 1982 ועד לפני מספר חודשים. הרכב שופץ כליל לרמת מקוריות, עם המנוע המקורי של 803 סמ"ק (הרכב הזה הוא מהאחרונים מסדרת MM), ולצערי עבר שריפה בשנת 1985 שאמנם לא פגעה במרכב, אבל כילתה את הריפודים, גומיות, חשמל וכו'. להזכירכם, באותם שנים, לא היה אינטרנט ואפילו פקס, ולשם שיפוץ כתבנו מכתבים ונעזרנו בטלקס (למי שהיה).

באחד מביקורי באנגליה, נתקלתי באדם יקר בשם owen burton שלימים נהיה גורו בנושא שיפורי מיינורים באנגליה. הפכנו חברים והחלטתי שאת המוריס אהפוך ליפה, כמו מקורית, עם ביצועים של מכונית מודרנית.

ברכב הושתל סרן אחורית של מרינה עם דיפרנציאל מחוזק שהבאתי מאנגליה, בלמי דיסק, משאבה מרכזית עליונה עם מגבר בלם, בולמי זעזועים טלסקופיים, מערכת קירור סגורה ויעילה, מייצב קדמי, מנוע של מידג'ט משפור 1275 סמ"ק, ישירות מחברת Osseli הבריטית, עם קרבורטור וובר כפול, 95 כ"ס ומומנט גבוה יחסית, גיר 4 הילוכים עם אוברדרייב של טריומף סטאג, וכיוצא באלו. קורות המוריס הוחלפו בחדשות שהבאתי מאנגליה, ואחרי כשנתיים, עלתה המוריס שוב על הכביש.

המוריס נסעה ביציבות מדהימה! בלמה נהדר עם ביצועים מדהימים. הייתי עולה לירושליים יחד עם חברים שבעיקר שיפרו אלפות, כמו ג'וניור 2000 וכדומה, והייתי יושב להם על הזנב ורק בישורות ארוכות היו בורחים ממני, ולהזכירכם, כל זאת במוריס מינור 1954 שנראית מקורית (למעט בגלגלים בקוטר 13" ורחבים)

אני מאד מקווה שערן יהנה מהרכב כמוני, המנוע עבר אולי 2000-3000 ק"מ, ואני מאמין שהמוריס תשוב להיות יפה ומהנה כבעבר.

אגב- לפני כשנה נתקלתי במוכר באה"ב שהציע מינור כזו, עם מנוע.......8V 350!

התנצלות מישהו? :-) :-) :-)

פורסם

מצטער אבל יש כאן איזושהיא דיסאינפורמציה.

בשירשור צויין שמדובר במודל 1951. אודי, אתה מציין שמדובר בשנת 1954. עד 1952 כולל היה מותקן במקור מנוע 918 סמ"ק ראש שטוח. משנת 1953 כולל הותקן במקור מנוע 803 סמ"ק מסדרת A של אוסטין.

מעניין מהי האמת לעניין שנת הייצור?

אודי על מה בדיוק יצא קיצפך? הרכב לא מקורי. נקודה. שום חלק מכני מקורי לא נותר - וזה בדיוק מה שצויין (וזאת מבלי להיכנס לחוקיות של העניין), אפילו החישוקים המקוריים לא יתאימו.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ראיתי וגם התחריתי בחו"ל בקבוצה של מיינורים כאלה (ובריטיים נוספים), אבל מעולם לא נעשה

רכב כזה (פתוח) לתחרויות, מהסיבות הידועות. יתרה מזו רוב הרכבים התחרותיים

עברו חיזוקים משמעותיים ולבטיחות הנהג.

מעבר לקוריוז בתחרויות אלה בחו"ל אין בהם דבר וחצי דבר לרכב אספנות/תצוגה.

הוסף על כך שהרכב במצבו אינו חוקי לעלות על הכביש בגלל השינויים שנעשו בו ותקבל רכב

"מעניין" לספר לחברה או רכב מקומבן ולא רכב אספנות.

כנראה בגלל התגובות שקיבל בעל הרכב עכשיו ובעבר מישהו נהיה "אובר פרוטקטיב".

הביקורת לגיטימית פתוחה וכל אחד רשאי להביע את דעתו, על הרכב/העבודה/המראה.

כל עוד הוא לא עובר את גבול הטעם הטוב. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ועוד דבר אחד: יש הבדל בין אספן רכב לבין סוחר רכב. לא פעם האינטרסים שלהם מנוגדים. לכן יש לדעתי צורך בגילוי נאות תחת איזה כובע נערך השיפוץ.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

לרתך פח חדש בשילוב פח רקוב לזה אני לא קורא עבודה בכלל, אם כבר לשפץ ולעשות ריצפה חדשה אז שיהיה כמו שצריך.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

ראשית השינוי המגייורי בוצע לפני שנים.

שנית מה כל כך רע בשינוי התכונות של הרכב תוך שימוש בטכנולוגיות מודרניות ?

נשבר מכל הצדקנים למיניהם שחושבים שהתחום של רכבים קלאסים חייב להיות מקובע לסוג אחד של פתרון ובגלל הדתיות הפנאטית שלהם אין כמעט רכבים ישנים על הכביש במצב תחזוקתי טוב ובנסיעה יומיומת שוטפת.

פורסם

נשבר מכל הצדקנים למיניהם שחושבים שהתחום של רכבים קלאסים חייב להיות מקובע לסוג אחד של פתרון ובגלל הדתיות הפנאטית שלהם אין כמעט רכבים ישנים על הכביש במצב תחזוקתי טוב ובנסיעה יומיומת שוטפת.

סורין דעתך בעניינן רכבי אספנות מוכרת.

האמת, החוק הקיים על מגבלותיו הוא צודק ונכון. במיוחד כאשר אני לוקח כדוגמא אותך. לפני תקופה מסויימת הגעתי לבדוק רכב מיושן (קרוב לאספנות) בו עשית שימוש יומיומי ורצית למכור....אם לשפוט לפי מצבו התחזוקתי (הגרוע!!)....ההגבלות הקיימות ממש גבוליות ומהוות הוכחה חותכת להצדקתן.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ועוד דבר אחד: יש הבדל בין אספן רכב לבין סוחר רכב. לא פעם האינטרסים שלהם מנוגדים. לכן יש לדעתי צורך בגילוי נאות תחת איזה כובע נערך השיפוץ.

אני כבר עייפתי מלדבר... וכל פעם שאני כותב משהו נותנים לי אזהרה כאילו אני זה שלא בסדר.

אל תתפלאו אם עוד שנה כל הפלטה החדשה מתנתקת משאר הרצפה החלודה. :roll:

ערן המשך ב"שיפוצים" המדהימים שלך, כל הכבוד.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

הביקורת לגיטימית פתוחה וכל אחד רשאי להביע את דעתו, על הרכב/העבודה/המראה.

כל עוד הוא לא עובר את גבול הטעם הטוב. - רן

לתשומת לבכם!

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מבלי להכנס למטרת השיפוץ,ולהתנהלות המשפץ,מתוך היכרות טובה ורבת שנים של בעל המוסך.

במוסך הזה אין חצי עבודה ואין סתם כיסוי בזפת או מילוי חומר.או שעושים כמו שצריך או לא עושים בכלל.

העבודה יסודית ברמת הריתוכים ולא מיתחברים לפחים רקובים.

היום הוצאתי את שלדת האופנוע שלי מצביעה אצלם יצא פצצה צבע ברמה .

ערב טוב לכולם עופר.:-P

פורסם

אבל מסתבר שיש חצי עבודה ...

רכב כזה קטן הרבה יותר קל לפרק ואז לשלוח לסודה בלאסט

יסוד צורב ומשם להתחיל לטפל בסרטן

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

אַל תָּדִין (תָּדוּן) אֶת חֲבֵרְךָ עַד שֶׁתַּגִּיעַ לִמְקוֹמוֹ !!!

אני מכיר מס' חברים שכך הם משפצים וזאת ממספר סיבות /תקציב/ריבוי פרוייקטים וכוליי, ראיתי מספר כלי רכב שעמדו להם בשמש עד שנרקבו מהסיבה שהוחלט רק על שיפוץ יסודי !.

לעניות דעתי, בנסיבות מסויימות, ניתן לשפץ גם כך על מנת להציל את הרכב.

בסך הכל ערן משתף אותנו בשיפוץ וזה מהות הפורום הנכבד הזה.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

• תוכן חדש...