Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מתלבט בבחירת רכב ליסינג בין השלושה הנ"ל.

רקע והצרכים

אנחנו משפחה עם שני ילדים (גיל 8 ושנה). אני גר במרחק 100 ק"מ מהעבודה ועושה מרחק זה לכל כיוון מידי יום דרך כביש 6 (!). כמשפחה אנחנו נוהגים לקחת חצי בית כשאנחנו יוצאים לטייל, ולכן לגודל תא המטען חשיבות גדולה בעיני.

בגלל הנסיעות הארוכות אני מבלה לא מעט זמן בשיחות טלפון בזמן נהיגה, ובחלק מהזמן שומע הרצאות מוקלטות באייפון.

הרכבים

יתרונות i35: בקרת שיוט, רכב נוח לנהיגה, אינטגרטיבי מול אייפון (לא בדקתי, אבל יש כניסת iPod, אשמח לשמוע למי שיש אם זה עובד עם אייפון וכיצד).

חסרונות i35: אין בלוטות! (ולהבנתי לא ניתן לקבל מערכת מולטימדיה במסגרת ליסינג). ולכן יש להתקין דיבורית חיצונית ברכב.

יתרונות i30CW: תא מטען גדול מאוד, מערכת מולטימדיה מובנית (שכוללת חיבור בלוטות) אין צורך בדיבורית חיצונית ברכב.

חסרונות i30CW: אין בקרת שיוט (ייתכן חסרון בנסיעות הארוכות היומיות).

יתרונות טויוטה ורסו: רכב גדול, תא מטען גדול, כוללת מערכת מולטימדיה.

חסרונות טויוטה ורסו: קצת גדול מידי לצרכים שלנו, הרכב יקר יותר, אין לי מושג אם יש בקרת שיוט (מישהו יכול לענות?)

ההשוואה שעשיתי כאן יבשה למדי, כמובן שיש פרמטרים רבים נוספים.

אשמח לשמוע דעתכם בנקודות שנגעתי וגם בהשוואה בין פרמטרים נוספים שלא נגעתי בהם.

נ.ב. היום אני עם טויוטה קורולה (גם ליסינג).

תודה,

יניב

פורסם

אלו שלושת הרכבים היחידים שמוצעים לך? אין אופציות נוספות כגון קיה סיד סטיישן החדשה (שמגיעה עם סינכרון מלא לאייפון + דיבורית בלוטות' + בקרת שיוט) או רנו מגאן סטיישן דיזל?

טרם נהגתי בורסו המחודש אבל לדעתי לאור העובדה שאתם עם שני ילדים, הורסו יהיה overkill בהתחשב במחירו הגבוה (שווי שימוש יקר בימנו, והגזרות הכלכליות בטח לא יעזרו כאן...). הבחירה בין ה-i35 ל-i30cw היא עניין של העדפה אישית. שני הרכבים טובים אבל בשורה התחתונה כנראה שאתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר -

ב-i30cw יש מערכת מולטימדיה (שזה נחמד) ותא מטען שימושי יותר.

ב-i35 יש בקרת שיוט (שזה מאוד נוח בנסיעות בכביש 6, מניסיוני) אבל אין דיבורית (שאפשר להתקין בעלות של 300 ש"ח).

נראה לי שה-i35 תיתן היא העדיפה, אבל אני לא יודע כמה אתם מטיילים ומה בדיוק אתם סוחבים שם בבגאז' :wink:

אבל שוב, אולי יש אופציות נוספות שיתנו מענה טוב יותר לכל הדרישות שלך?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה על התגובה הזריזה.

אלו הם שלושת הרכבים שנראו מתאימים, בעיקרון הרכבים המוצעים הם (באותה קבוצה):

יונדאי i35

יונדאי i30cw

קאיה פורטה החדשה

הונדה סיויק 5 דל'

ובקבוצה גדולה יותר:

טויוטה ורסו

מיצובישי אאוטלנדר

סיטרואן C4 פיקאסו

(הקבוצה הקטנה יותר לא רלוונטית למשפחה עם 2 ילדים).

אני מסכים לגבי הורסו שהיא overkill... (היא מה שאני רוצה, אבל לא מה שאני צריך...:) )

מנסיוני דיבוריות שהן לא אינטגרטיביות ברכב הן פחות טובות מבחינת איכות השמע (העלות פה לא רצינית).

פורסם

נו, אז למה לא אמרת קודם? :-D

במקרה יצא לי לעשות נסיעת מבחן ארוכה בקיה פורטה החדשה במהלך החג האחרון. לרכב יש בקרת שיוט, דיבורית בלוטות' מקורית וסינכרון מושלם לאייפון 5 דרך חיבור כבל (תזמין כבל נוסף מ-Deal Extreme ב-3 דולר שישאר קבוע ברכב). תא המטען גדול ופתח ההטענה שלו די רחב, אבל זה עדיין רכב סדאן על כל מה שמשתמע ממנו על תא המטען. אין מה לעשות, זה לא תא מטען נוח כמו בסטיישן או בג'יפון.

נראה לי שבין המשפחתיות המוצעות לך, זאת האופציה הטובה ביותר.

מה שכן, הרכב קצת עגלתי ולא ממש מהנה לנהיגה, בעיקר בגלל ההגה החשמלי המאוד מאוד מאוד לא כיפי שלו. לא יודע כמה זה יטריד אותך. אולי עדיף שתעשה נסיעת מבחן לפני שאתה "מתחתן" איתו לשלוש השנים הבאות.

פורסם

אכן נשמע מעניין, אבל רכב עגלתי הוא לא בשבילי.

אני עם קורולה 2011 כבר כמעט 3 שנים, ולפני כן עם קורולה 2007 כ-4 שנים, ובשני הרכבים נהנתי מחווית נהיגה טובה.

אם חווית הנהיגה בקיה גרועה מהנ"ל, אני אתבאס מהרכב :-(

אני חושב שמבחינתי חווית הנהיגה באה לפני האבזור.

פורסם

אהה, רגע... זה לא שה-i35 היא מטוס סילון, כן? אחרי הכל, יש לה את אותו המנוע (1.6 ליטר, 130 כ"ס) ואותו הגיר (אוטומטי רגיל 6 הילוכים). כנ"ל לגבי ה-i30cw - אותו מנוע, אותו גיר וכמעט אותו משקל עצמי. הבדל גדול בביצועים לא יהיה לך בכל מקרה.

אתה מקבל ליסינג של חברת הרץ במקרה? זה יכול להסביר את העובדה שברשימה שלך יש את הסיוויק היקרה באותה נשימה עם i35 ופורטה אבל אין אסטרה סדאן או רנו מגאן סטיישן.

פורסם

לא בדקתי את זה ראש בראש, אבל לדעתי הקורולה תהיה זריזה יותר. גם נתוני האפס ל-100 מגבים את זה, הקורולה מהירה במשהו כמו שנייה מה-i35.

אולי באמת הסיוויק היא האופציה הטובה ביותר עבורך? למרות שתא המטען של ההאצ'בק לא ממש גדול...

פורסם

הנתון הזה הטריד אותי, ולכן בדקתי אל מול המפרטים הטכניים.

לפי מפרט קורולה 2010, זמן האצה מ-0 ל-100: 11.9 שניות

לפי מפרט i35: זמן האצה מ-0 ל-100: 11.6 שניות

בהנחה שהבדיקות תחת אותם תנאים, אין הבדל של ממש (או יתרון קל ביותר ל-i35).

לא שאני זקוק למטוס, אבל אני נהנה לנהוג ברכב זריז.

לגבי הסיוויק, מה מידת האבזור ברכבי ליסינג??

פורסם

לקחתי את הונדה סיביק לנסיעה מבחן.

לא התלהבתי ממש. ביצועי הרכב ביחס למנוע 1.8 אינם מרשימים. הרכב מאובזר היטב, אבל תא המטען שלו קטן מאוד ביחס לרכב 5 דלתות. לכאורה יש אפשרות לקפל מחצית מהכיסאות במושב האחורי לטובת עוד שטח אחסון, אבל מי באמת רוצה לסוע כך כל הזמן.

מסתבר שעומדת בפני האפשרות להשאר עם הקורולה למספר חודשים עד שתגיע הקורולה החדשה. מישהו יכול להמליץ/לפסול?

פורסם

אני חושב שעם הנסועה שלך, אל תתפשר על בקרת שיוט. מצד שני, אתה היום עם קורולה ללא בקרת שיוט כך שיכול להיות שהתרגלת.

למולטימדיה של ה- i30cw אין חיבור אלחוטי לשמיעת מוזיקה מהנייד, אלא צריך לחבר את הנייד עם כבל. אבל כן יש USB שזה הכי נוח לדעתי. היונדאי מאוד נעימה לדעתי במהירות שיוט מחוץ לעיר, שקטה יחסית ומרגישה נינוחה במהירויות כביש 6.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בi35 יש כניסת USB בדגם inspire שנתון 2012. לא חושב שהורידו אותו

יחסית למאזדה 3 דור קודם היונדאי מרגישה יותר חלשה אבל יותר נוחה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

לדעתי זאת טעות, עדיף לך ללכת על קיה פורטה החדשה. תקבל פחות או יותר את אותו האוטו אבל עם בקרת שיוט וחיבור USB/בלוטות' כסטנדרט.

• תוכן חדש...