Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימוץ פיטבול.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

זה זמן מה שאני חושק בכלב מהסוג הנ"ל.

קראתי וחקרתי עליו המון ואני באמת ובתמים חושב ובטוח שהכלב הוא מה שעושים ממנו ולא מה שהוא מצטייר להיות בחדשות.

בשעה טובה לאחר מספר חודשים מצאתי את ה"כלה", יותר נכון להגיד את החתן.

אחד הכלבים היפים שראיתי.

הם הובאו לחווה של דודו וטום באיזור רחובות היום בבוקר והלכתי אליהם וראיתי ופשוט התאהבתי.

התייעצתי איתו וסוכם שלאחר החיסון הראשון בשבוע הבא אני אאסוף אותו.

ואז אמשיך לפי הלו"ז של דודו את שאר החיסונים, שיבוב, תילוע וסירוס.

כרגע דבר ראשון דודו המליץ על כלוב אילוף לחודש הקרוב בין החיסונים הראשונים.

אשמח אם למישהו יש לתרום לי כלוב אילוף לחודש - חודש וחצי. או לחילופין למכור במחיר סמלי.

כמו כן זכור לי שיש פה כמה חבר'ה עם כלבים כאלו ואף מאלפים אם זכרוני אינני מטעה אותי.

עצות והכוונות ייתקבלו בברכה.

קצת תמונות:

מה שאני מאמץ:

iyqz5n22zym2.jpg

ושני האחרים:

julyiymhmzzt.jpg

חלק אומרים לי שזה לא פיטבול, אשמח אם תעירו את עיניי אם זה נכון, למרות שלפי גוגל זה בדיוק נראה ככה.

לי נאמר על ידי דודו ששני ההורים שלו פיטבולים.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם דודו ראה את ההורים, אין על מה להתווכח.

כרגע הם לא נראים בדיוק כאלו, אבל זה רק כיוון שהם צעירים מאוד. כשהם יתחילו לקבל צורה, תדע :).

לפי הפנים של החומה, הם כנראה לא גורים גזעיים, אבל אי אפשר לשלול פיטבול לחלוטין, על סמך הפנים של השחור/ה לידה.

הגזע הנ"ל בהחלט מיוחד ומחזיר המון אהבה, אבל גם דורש לא מעט תשומת לב. אני, באופן אישי, הכנסתי גורת פיטבול גזעית הביתה ואני מאוד מאושר.

בהצלחה :)!

פורסם

תשמע, לדעת בוודאות אם זה פיטבול או לא - לעולם לא תדע. אני, שהכלב שלי נראה פיטבול, מתנהג כמו פיטבול ויש לו את כל התכונות של פיטבול - לא יכול לדעת בוודאות שזה פיטבול וגם נאמר לי מס' פעמים שזה לא (תוך כדי מתן סיבות מטומטמות לחלוטין).

אבל מה זה משנה?

בכל אופן, אם דודו וטום אומרים אז כנראה שזה פיטבול או מעורב עם פיטבול. גורים חמודים מאוד!

העצות שלי הן:

1. להיות מודע מאוד לעור שלהם היות והוא בעייתי.

2. להיזהר מאוד כאשר מטיילים שלא יאכל זבל מהרצפה. זה עלול לגרום להמון בעיות בקיבה.

3. להיות עקבי ועקשן עם הכלב, לחנך אותו בדיוק לפי החוקים שאתה רוצה שיהיו במשפחה שלכם.

4. לחשוף לכלבים אחרים בגיל צעיר ולתת לשחק. תוך כדי זה לשים לב שהוא לא מפגין יותר מדי דומיננטיות. כל התנהגות דומיננטית עדיף להוקיע כבר מההתחלה.

5. ממליץ להשקיע במזון טוב (ויקר) כגון אוריג'ן. עושה לכלב פלאים.

6. לבנות שיגרת יום שמתאימה לכלב ולפעול לפיה. בבוקר שעה מסויימת טיול (ארוך), צהריים טיול קצר/ארוך לפי בחירה, בערב טיול ארוך. כל זאת על מנת שהכלב יוציא אנרגיה ויתרגל לשגרה מסויימת. כלבים אוהבים שיגרה, כלבים עם שיגרה חיים חיים מלאים יותר.

7. לקנות צעצועים איכותיים (בעקרון רק של קונג מתאים) כי כל הצעצועים האחרים פשוט לא מחזיקים יותר מ-5 דקות.

8. בהתחלה להיות עם אלף עיניים על הכלב היות וזה כלבים שטותניקיים שאוהבים לעשות שטויות ולשחק כל הזמן, אתה יכול למצוא אותו עושה המון דברים ברחבי הבית שלא היית רוצה שהכלב יעשה.

9. לשים עליו 1000 עיניים היות ויש אוכלוסיות מסויימות שנמשכים לכלבים כאלה, במיוחד בשביל לקחת אותם לקרבות. יש לא מעט גניבות, אל תתן לכלב שלך להיכנס לסטטיסטיקה הזאת.

10. להשקיע בחינוך ואילוף הכלב עם מאלף מקצועי. כלב כזה חייב אילוף כי אחרת זה מתכון לצרות.

11. ממליץ לקרוא ספרות על כלבים מכל הסוגים (יש כל מיני תיאוריות לגבי שיטת האילוף הנכונה ואיך בכלל הכלבים חיים, ממליץ לקרוא את רובם על מנת לקבל מבט על כל השיטות)

אני מקווה מאוד שאתה מחוייב לצעד שאתה עושה ושלא יהיה שום סיכוי שבמקרה כלשהו תחליט להחזיר את הכלב/לעזוב אותו/אלוהים יודע מה.

אם אין לך היכרות עם הגזע, תעשה את החושבים שלך לפני שאתה עושה את הצעד הזה.

זה כלבים מדהימים אבל צריך לדעת איך להתנהל איתם. חוסר ידע עלול לגרום לצרות.

פורסם

סמירו, אוף טופיק קטן עבורך:

מתמונות שהעלה חבר פורום בעל אחותו של הכלב שלך, ההימור שלי הוא עירוב של פיטבול עם בולדוג אמריקאי. בהתחלה, זה היה נראה כמו אמסטף ולא פיטבול, אבל לפי הגודל (בתמונות) הפיזי, זה נראה לי פיטבול. הטענה שלי לבולדוג אמריקאי, נובעת מצורת הלסת, שתואמת אחד לאחד את הגזע הנ"ל.

לגבי העצות שרשמת - 1+. אני הייתי מוסיף חשיפה נכונה ורבה לכלבים אחרים.

פורסם

הפיטבולים ה"גזעיים" בארץ, ממזמן איבדו כל סוג של פורפוציה. לגורה שלי, יש חברה בת חצי שנה, ששוקלת 22 ק"ג (נאמר לי שאמא שלה שוקלת 40 ק"ג).

לחשוב שפיטבול קלאסי, גזעי ואמיתי, נראה כך:

553px-American_Pit_Bull_Terrier_-_Seated.jpg

כמובן שאני מתכוון למבנה הגוף ולא לצבע.

אגב, התקן של הפיטבול הוא מאוד מאוד רחב, לדוגמא: כל גזע מתקבל. מבחינת משקל, נהוג לשייך 20-25 קילוגרם לנקבה ו- 30-35 ק"ג לזכר תקני (UKC). הגורה שלי עוד מעט חוגגת חצי שנה ושוקלת בסביבות ה-13 ק"ג.

פורסם

הנקבות אצלנו בשגר שוקלות בסביבות מה שאמרת - בערך 27/25 קילו.

שלי שוקל כרגע כ35/36. כשיגיע הסתיו הוא יעלה עוד קצת.

פורסם

תודה רבה לכולם.

אני מודע למצב ויודע במה זה כרוך מבחינתי. כבר קראתי אין ספור מאמרים וכתבות ובעיות.

אני מתכוון להקשיב לעשות כל מה שדודו ימליץ עליו. וכל מה שבעלי ניסיון עם הגזע הזה ימלייצו לי.

בתור התחלה הוא אמר לי להשיג כלוב אילוף לחודש הראשון מכיוון שהוא צריך להתרגל לגבולות וללמוד לצרכים.

הוא אמר לי שבין החיסון הראשון לשני חייב שיהיה רק בבית, אסורה היציאה החוצה מחשש לזיהום.

לכלב יהיה חינוך בדיוק כפי שאני רוצה.

אם זה לטייל צמוד אליי, ואם זה לא לאכול כלום מאף אחד ומשום מקום אלה אם כן באישור שלי. ועד לכל דבר קטן שיכול להשפיע על התהגותו בעתיד.

בקשר לחשיפה לחיות אחרות, כרגע זה רק הכלב של אחותי שאני יודע שהוא מחוסן ונקי מסוג ג'ק ראסל וכמו כן במקביל אליו גם לחברתי ישנו גור חתולים קטן שיגדל יחד איתו. שניהם יהיו באיזור החודשיים שלוש בגיל.

בקשר לאילוף, כמובן שאעשה זאת בצורה מבוקרת ואחראית, אשמח אם תייעצו לי על מתי הזמן הכי טוב להתחיל, באיזה גיל?

כמו כן, האם יש פה המלצות חמות על מישהו? כרגע התרשמתי לטובה מדודו והוא אמר שהוא יעזור לי ומעביר גם שיעורי אילוף.

בקשר לאוכל הומלץ לי על פרופלן על ידי דודו ועוד כמה מכרים, האם זה סביר? או שעדיף אוריג'ן משמעותית בשבילו?

המון תודה על העזרה אני מאמין שאני אצליח לגדל בן משפחה למופת בעזרת כל הכלים שיש לי!

נ.ב

סמירו הכלב שלך מהמם!

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

אני לא בעד כלוב, אלא יותר בעד גדר גורים, אבל יש כ"כ הרבה שיטות וכל אחד בוחר במה שטוב לו.

לדעתי, אין גיל "נכון" לאילוף אצל גורים ואצל כל אחד זה מותאם אישית. השכן שלנו, לקח את כלבו לאילוף, כשהיה בן שלושה חודשים. אני הרגשתי שהגיל הנכון לגורה שלי, הוא חצי שנה וזה מה שיהיה.

החלק הכי חשוב בגזע הנ"ל הוא החשיפה לאנשים וכלבים. לגבי תקופת ההמתנה והחיסונים - קטונתי. את שלי, הוצאתי בגיל שלושה חודשים וחצי, אחרי שני החיסונים הראשונים ולקחתי סיכון. האמת? אני מרוצה.

הנקבות אצלנו בשגר שוקלות בסביבות מה שאמרת - בערך 27/25 קילו.

שלי שוקל כרגע כ35/36. כשיגיע הסתיו הוא יעלה עוד קצת.

אגב, לגבי אוכל, אני נותן לה אינסטינקט - דעות?

פורסם

קודם כל תודה.

בקשר לאוכל - אוריג'ן עדיף משמעותית. זה אוכל שכל המרכיבים שלו טבעיים והכל גדל באופן טבעי בטבע ללא התערבות ומדי יום המרכיבים מועברים FRESH למפעל. הביצים זה ביצי חופש והתרנגולים חיות חופשי וכך לגבי כל מרכיב ומרכיב. האוכל יקר משמעותית מכל אוכל אחר אגב (אני כרגע משלם 460 על 18.5 קילו או 370 על 13.5, הוטרינר שלי הבטיח שימכור כזה ביותר זול בקרוב)

אני יכול להמליץ לך על מישהו באשדוד אם זה רלוונטי.

לאלף מומלץ מכל גיל. כל הנונסנס על חצי שנה וזה לא נכון. אפשר להתחיל ואף עדיף להתחיל כמה שיותר מוקדם.

Black joker - אני לא מכיר את האוכל הזה.

יש אתר שמשווה סוגים של אוכל לפי שיטות דירוג שם תוכל למצוא את הפרטים על הסוגים השונים של האוכל.

http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/index.php/cat/1

פורסם

אני מתכוון לגדר. לזה הכוונה שלי:

http://www.petroll.co.il/Product.aspx?pid=2269

פשוט זה ידוע יותר בתור כלוב אילוף.

וסמירו המחיר באמת יקר. אבל אשקול זאת לחיוב.

אני מסיים ללמוד עוד כשלושה חודשים ומאמין שאהיה יותר מיוצב כלכלית בשביל לתת את המיטב לכלב.

שוב תודה רבה.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

כפי שכתבתי, אני ממליץ בחום בשימוש בגדר, רק שים לב שיש לה דלת ושהיא גבוהה מספיק! הגדר שלי הייתה בערך פי 2.5 מהגובה של הגורה שלי והיא קפצה בכייף. אפילו כאשר צמצמתי לה את המרחב כדי לתפוס תנופה, היא עדיין אהבה את החופש וקפצה :).

אחרי שבועיים, נפרדתי מהגדר והפסדתי כסף :). לפחות הגורה עמדה בהסכם בינינו ולא השחיתה את הבית (עניין של מזל).

יש אתר שמשווה סוגים של אוכל לפי שיטות דירוג שם תוכל למצוא את הפרטים על הסוגים השונים של האוכל.

http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/index.php/cat/1

שום "נונסנס", אני כל הזמן עוקב אחרי הגורה וזה הגיל שהחלטתי שמתאים לי (לאחר עיקור).

האינסטינקט עולה 380 ש"ח לשק 11.5 ק"ג :roll: ...

אני מכיר את האתר בקישור הנ"ל ואפילו עוד אחד. הביקורות מצויינות והאוכל שלי מדורג בין חמישה לשישה כוכבים.

פורסם

לדעתך זה הגיל, לדעתי לא. לדעתי מומלץ להתחיל כמה שיותר מוקדם לאט, לאט.

בנוגע לאוכל - לא שמעתי על האוכל שאתה מאכיל את הכלבה שלך, לא מכיר ולא יכול לומר מה דעתי עליו.

• תוכן חדש...