Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבעיה שלי שאני כבר דיווחתי באתי לזגג דרך הביטוח רשמתי, שזה כתוצאה מהתאונה שעברתי לפני חודש.. בא השמאי של ביטוח השמשות אומר שהסדק ישן יחסית.. אבל הוא בעמת לפני כמה שבועות.. כי לא דיווחתי ישר, עכשיו אני לא יודע מה לעשות מצד אחד הצערתי שזה כתוצאה מהתאונה ולא רוצים לסדר לי.. השמאי שבדק את הרכב אחרי התאונה שעשיתי אז גם לא יאשר לי כנראה..(שזה כתוצאה מהתאונה)

אז אם באמת זה קרה כתוצאה ממשהו אחר? ואני חשבתי שזה כתוצאה מהתאונה? בגלל שרשמתי את זה אצל הזגג.. אז בגלל זה לא ישלמו לי את השמשה??

תקשיב.

לא משנה מה דווחת לביטוח, לא משנה איך נשברה השמשה, לא משנה מה ביבי עושה עם שרה בלילה. מה שמשנה הוא שיש לך ביטוח שמשות ואין לך שום חובה להוכיח איך היא נשברה. תרים טלפון שוב לסוכן הביטוח שלך. תגיד לו במילים האלה: "סוכן יקר, נסדקה לי השמשה. אין לי מושג איך זה קרה. מאחר ואני מבוטח אצלך בביטוח שמשות, אני מבקש שתפנה אותי לזגג שעובד מולך. אם אתה מסרב לתת לי את מה שמגיע על פי הפוליסה, אקנה שמשה מקורית בחברה ואתבע אותך בבית המשפט לתביעות קטנות על כל ההוצאות שיהיו לי עקב זה, כולל הפסד ימי עבודה, מוניות ופלאפל והרי גם אתה וגם אני יודעים שאנצח. תודה ויום טוב."

והכי חשוב, כמעט שכחתי, ספר לנו איך הוא הגיב...

ארז רונן

פורסם

זה לא הכי מדויק.

ברגע שהוא הודיע לחברה כי הסדק נגרם עקב התאונה - הרי שהוא כבל את עצמו.

אם עכשיו הוא יבוא עם הסבר אחר (לצורך העניין - גם לא יודע כיצד זה קרה נחשב כהסבר) - זה לא יתקבל טוב.

במקרים בהם מבוטח נותן מגוון של הסברים (ולא הסבר עם קו אחיד) - בתי משפט נוטים לא לקבל את טענות המבוטח, ולדחות תביעות כאלו (המבוטח חייב לתת הסבר מלא ומדוייק לגבי מקרה הביטוח).

אם הוא מראש היה אומר יש לי סדק בשמשה, ואינני יודע כיצד הוא נגרם - לחברת הביטוח לא היתה עילה לדחות אותו.

ברגע שהוא נתן הסבר שהוכח שלא מתאים/ לא נכון - הוא נתן לחברת הביטוח אפשרות להתחמק חוקית מכיסוי התחייבותה.

אני מדגיש - נתן אפשרות להתחמק. יתכן שסוכן הביטוח / זגג יצליחו למצוא לו פתרון במסגרת הביטוח, אך זה לא מובטח.

פורסם
זה לא הכי מדויק.

חבר'ה, מה קורה?

אתם לא מבינים שאין קשר בין איך נשברה השמשה לבין אחריות הביטוח להחליפה?

גם אם תגיד לסוכן שניגבת את השמשה במטלית רכה נגד חיידקים ולפתע היא נשברה, אתה מבוטח.

מאותה הסיבה שלא הייתי מציע לו לקחת ולדפוק את הדלת אם יש לו עליה שריטה או בעיית פח והוא רוצה שחברת הביטוח תטפל בזה או לקחת ולזרוק את הטייפ אם הוא רוצה שחברת הביטוח תחליף לו את הטייפ כי היה שבור.

כשאתה מכיר את הבן אדם ומדבר 1:1 אז זה סיפור אחד אבל להמליץ בפומבי לקחת ולדפוק את השמשה עד הסוף כדי שחברת הביטוח תחליף לך אותה זה כבר סיפור אחר לגמרי.

ודרך אגב אתה צודק לא שמתי לב למה שכתבת בסוגריים :-o

יש הבדל בין המקרים. במקרה שציינת, יש השתתפות עצמית לכן לא הייתי מייעץ לו עצה כזו.

ארז רונן

פורסם
זה לא הכי מדויק.

אם עכשיו הוא יבוא עם הסבר אחר (לצורך העניין - גם לא יודע כיצד זה קרה נחשב כהסבר) - זה לא יתקבל טוב.

למה אתם עושים את הפשוט למסובך?

אחת משתיים:

1. השמשה נפגעה בתאונה ואז צד ג' שאחראי לתאונה צריך לשלם את הנזק.

2. השמשה ניזוקה בלי קשר לתאונה ואז יש ביטוח שמשות.

לפיכך, חברות הביטוח מוזמנות לריב בינהן ולהחליט מי מהן צריכה לשאת בנזק, בכל מקרה זו לא בעיה של פ"ש.

פורסם

התאונה היתה באשמתך או באשמת צד ג'?

אם באשמתך אז פנה לסוכן שלך ושיצעק על מי שצריך בחברת הביטוח שיסדרו לך את זה.

גם אם זה מהתאונה וגם אם לא זה לא משנה, הם אחראים כך או כך.

אם התאונה באשמת צד ג' אז אכן נראה שחברת הביטוח של צד ג' וחברת הביטוח שלך מנסות להתנער מאחריות ולהפיל את הנזק אחת על השניה.

בעיה.

אגב - מדובר באותה חברה במקרה?

אתה אומר שיש לך דו"ח של השמאי שהשמשה היתה שלמה בתאונה.

פנה לזגג של ביטוח השמשות שלך ותראה לו את זה ותגיד שאתה טעית וזה לא מהתאונה (מותר לך לטעות - אתה לא מקצוען) והנה חוו"ד שאומרת שזה לא מהתאונה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
זה לא הכי מדויק.

במקרים בהם מבוטח נותן מגוון של הסברים (ולא הסבר עם קו אחיד) - בתי משפט נוטים לא לקבל את טענות המבוטח, ולדחות תביעות כאלו (המבוטח חייב לתת הסבר מלא ומדוייק לגבי מקרה הביטוח).

אם הוא מראש היה אומר יש לי סדק בשמשה, ואינני יודע כיצד הוא נגרם - לחברת הביטוח לא היתה עילה לדחות אותו.

ברגע שהוא נתן הסבר שהוכח שלא מתאים/ לא נכון - הוא נתן לחברת הביטוח אפשרות להתחמק חוקית מכיסוי התחייבותה.

אני מדגיש - נתן אפשרות להתחמק. יתכן שסוכן הביטוח / זגג יצליחו למצוא לו פתרון במסגרת הביטוח, אך זה לא מובטח.

כן הבנת את הראש שלי..

נקווה שיהיה בסדר.. ובלי הרבה בעיות..

• תוכן חדש...