Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שני בקבוקי שמן חדשים של 10W/40 ו-20W/50. לפי מה שהבנתי באינטרנט הוראות היצרן לרכב זה 5W/30, אך זה לא רלוונטי לארצנו החמה (מתאים בעיקר לאקלים קר -20C וכו').

האם אפשר לשים את ה-10W/40?

הבנתי שה-20/50 הוא סמיך יותר ולא מתאים לרכבים חדשים, אך ה-10W/40 יכול להתאים.

האמנם? - האם זה יכול לעשות נזק?

יוצא תיכף לנסיעה ארוכה וקצר בשמן אז אשמח לתשובה זריזה! תודה

פורסם

או שעדיף לעצור באוטו-דיפו ולהוציא את ה-200 ש"ח של שמן 5W/30. (אגב - זה רכב ליסינג. לא משהו שיש לי אליו סנטימנטים רבים מדי)

פורסם

אם זה רכב ליסינג וחסר שמן - למה זה עסקך להשלים את החסר? בדיוק על זה אתה משלם כמה אלפי שקלים בחודש, לא?

שמן 5W30 לא מתאים רק לארצות קרות וכבר נמאס לי לקרוא על המיתוס המטופש הזה שהתרש בפי כל מוסכניק בארץ.

לא צריכה להיות בעייה עקרונית עם שימוש בשמן 10W40 ואני די בטוח שהיצרן מאשר אותה, השאלה היא האם השמן עומד בתקן אותו דורש היצרן (ACEA, API או תקן ייעודי של פורד). מצד שני אני בספק רב אם במוסך בו הרכב מטופל מישהו בכלל שם לב לזה :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם זה רכב ליסינג וחסר שמן - למה זה עסקך להשלים את החסר? בדיוק על זה אתה משלם כמה אלפי שקלים בחודש, לא?

שמן 5W30 לא מתאים רק לארצות קרות וכבר נמאס לי לקרוא על המיתוס המטופש הזה שהתרש בפי כל מוסכניק בארץ.

לא צריכה להיות בעייה עקרונית עם שימוש בשמן 10W40 ואני די בטוח שהיצרן מאשר אותה, השאלה היא האם השמן עומד בתקן אותו דורש היצרן (ACEA, API או תקן ייעודי של פורד). מצד שני אני בספק רב אם במוסך בו הרכב מטופל מישהו בכלל שם לב לזה :roll:

איתמר.

תודה רבה על התשובה!

אני די חדש לענייני הליסינג. אתה אומר שאם צריך למלא שמן זה לא משהו שאני אמור לדאוג לו, אלא לפנות לחברת הליסינג?

ושבגדול לא צריך להיות בעיה לשים את השמן הזה עכשיו לפני הנסיעה כדי שלא ניתקע? (כי די נגמר השמן).

כתוב עליו API SJ. ACEA A2, B3 Semi synthetic

פורסם

תבדוק מה רשום בספר הרכב, אך אני בספק ששהמנוע ברכבך "יסתפק" בשמן העומד בתקנים מיושנים.

כמו כן אני מציע שתוודא שביצעת את המדידה כמו שצריך, רכב על משטח מפולס ושמדדת את המפלס לפחות לאחר 5-10 דקות מרגע דימום המנוע על מנת לאפשר לשמן להתנקז חזרה לאגן השמן. רכב משנת 2012 לא צריך לאבד כמות שמן כה גדולה בין טיפול לטיפול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...