Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום לכולם , נשארתי במצב של אי נעימות עקב אי החלטות הרכב במוסך על הרמפה ..

מדובר בכריזמה 2003 , לפני כחודשיים החלו רעשי חריקות מצד שמאל של הרכב , הרעשים נשמעים במהירות נמוכה בסיבובים איטיים (לא דפיקות) אין רעשים בפסי האטה.. בבדיקה במוסך מורשה לטענתם המשולש השמאלי +גומיות מיתלים וברגים יש צורך להחליף .... הסכמתי וסגרנו על משולש חלופי!! בשווי 350 שקלים סיני! כיוון שעלות משולש מקורי עלותו 1400 שקלים (בשאר המותגים העלות נמוכה ב 30 אחוז לפחות ) סגרנו מחיר הכל טוב ויפה

החלו לפרק במשך שעה ומעלה מלא חלקים וברזלים , הפקיד המוסך מיתקשר אליי ואומר לי "" תראה אין לנו משולש חלופי ""

וגם לא ממליץ לך בכלל להשים חלופי "" בהחלטה פזיזה שלי אמרתי לו שיזמין ...... ולאחר שעה היתקשרתי ואמרתי לו שאני לא מעוניין ושירכיב הכל חזרה ואני ימשיך לטפל בבעיה במוסך אחר

הוא אמר לי שהוא הזמין בטלפון את החלק כבר, אך התעקשתי שאיני מעוניין !! (תוך 14 יום זכותי להחזיר מוצר-ולא אני הזמני אותו)

הוא טען שהחלק יכל להישבר בהרכבה חזרה ( בדקתי בעצמי את התותב במשולש והוא ניראה לי די מצב בינוני וחוזר למקומו בול ..

בנוסף הגומיות של המיתלים בכלל לא יבשות!!

---החלטתי שלא אסכים להרכיב, ועלה בי ערעור של חוסר אמינות מהמוסך ולדעתי הרעשים נובעים בכלל מהבולמים .. (קצת שימון לבולם ..)

אין לי בעיה לשלם עבור הגומיות וגם הברגים של המיתלים

אבל לדעתי אני לא אמור לשלם על פירוק ועבודה כיוון שסוכם על משולש חלופי!

שאלות :

1 , מה דעתכם מהברדק שהתפתח? , לא אני יצרתי אותו ...........

2 , עדיף שירכיבו מקסימום חבל סתם לשלם 2000 שקל לזרוק לפח , אמת ?

3 , במידה והתותב נישבר מה הסיכונים ? --למרות שלא ניראה לי שישבר .. בבדיקה התותב חוזר למקומו -חוזק בינוני

תודה לכל העוזרים

בברכה יוסף

פורסם

דעתי היא שזאת היתה טעות מההתחלה להסכים להתקין חלק חליפי סיני מאיכות עלומה. יש בשוק מספיק תחליפים איכותיים במחירים סבירים.

המצב לחלוטין אינו בינארי - זה לא שהאפשרויות העומדות בפניך הן או מקורי יקר להחריד או סיני זול שכרגע גם לא ניתן להשיג, וטוב שכך.

שאל את המכונאי האם הוא יכול להשיג לך חלק תחליפי של יצרן מוכר (TRW למשל), ואם לא, פנה בעצמך לחנות חלפים אחת או שתיים וברר בעצמך מה ניתן להשיג.

ככלל, ההמלצה שלי היא להימנע באופן גורף מחלפים סיניים.

שים לב: עליך לברר עם המכונאי האם הוא בכלל יסכים לקבל חלק שאתה רכשת בעצמך. לא כל מוסך מתיר ללקוח להביא חלקים בעצמו, ואלה שכן לעתים גם אינם נותנים אחריות במידה ובשלב מאוחר יותר מתגלה כשל כלשהו בחלק שאינו קשור להתקנתו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היי אלעד , לא דיברתי על טעות בהחלטה באיזה משולש להרכיב ברכב חלופי-סיני או מקורי ..... הבעיה היא שפירקו קודם, והודיעו לי שאין להם חלופי , ויש בי ערעור שהתקלה והרעשי חריקה לא נובעות בכלל מהמשולש כי בדקתי את התותב שלו והוא יחסית מורגש ברמת חוזק טובה -סבירה ואין צורך להחליפה

טעויות של המוסך לדעתי זה

1 החלו לפרק ואין חלק חלופי ...

2 הבדיקה שלהם לגביי הרעש הייתה שגויה אולי - מכוונת לרווח - ....

3 התותב של המשולש במצב סביר - לא שבור רמת חוזק סבירה - למה להחליף?

בנוסף המשולש היה מורכב עדיין והתותב היה ניסתר ברכב איך ידעו שהוא לא תקין על סמך מה ?? על רעש ??

ביקשתי מאחד הבוחנים לבוא ולבדוק את הגמישות שלו הוא אמר לי שהוא לא תקין ובכלל הוא לא בה לבדוק .............מוזר (קונספירציות -ואינטרסים משותפים במוסך? כניראה..)

למה לשלם בכלל אפילו שקל שההחלטות של המוסך כנראה שגויות ......

פורסם

טוב חפרתי ביוטוב ומצאתי רעש מדוייק לבעיה שיש ברכב שלי

אותו רעש בול

ב 22 שניות עד 25 שומעים וגם 1:16 שניות שומעים רעש מדוייק כמו אצלי

מאיפה נובע הרעש הזה לדעתכם ?

פורסם

בסרטון הראשון הבחור כתב שזו הייתה תושבת מנוע שעשתה את הרעשים,וגם אצלי ברכב היה רעש דומה שנבע מתושבת מנוע גמורה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
שים לב: עליך לברר עם המכונאי האם הוא בכלל יסכים לקבל חלק שאתה רכשת בעצמך. לא כל מוסך מתיר ללקוח להביא חלקים בעצמו, ואלה שכן לעתים גם אינם נותנים אחריות במידה ובשלב מאוחר יותר מתגלה כשל כלשהו בחלק שאינו קשור להתקנתו.

מכיוון שהמוסך פרק הכל לפני שבדק אם בכלל יש לו חלק חליפי להתקין (לדעתי קומבינה מתוכננת מראש), לא נראה לי שתהיה בעיה לקנות חלפים ולהביא לו שיתקין.

פורסם

הרכיבו הכל חזרה , יש כרגע ויכוח שאשלם על עבודה ופירוק , בגלל שהסכמתי שיחליפו גומיות מיתלים , אמרתי לו שלא הייתי מוכן שיפרקו מראש רק בגלל גומיות ...... אני במוסך עכשיו , הם טענו שמפרקים אז על הדרך מחליפים גומיות וברגים של המיתלים והולך יחד עם המשולש ....

פירקו סתם סתם ואין להם משולש חלופי , ורוצים תשלום ניראה לי שעבדו על פירוק והרכבה 3 שעות ,שעת עבודה 250 שקל ...

פורסם

כן אני מעריך 3 שעות , במוסך מורשה , בנוסף אני עוד מחכה שיחליפו רצועת אלטרנטור ששכחו להחליף בטיפול טיימינג , ועל זה כמובן אני לא ישלם על עבודה כיוון שמדובר בטעות נוספת שלהם , הארגון עבודה כאן לא מסודר כניראה שהסדרן שלהם חדש אבל אני לא מיתכוון לשלם על כך .....

פורסם

התקלה והרעשים בסוף ניפתרו ללא החלפת משולש , לאחר שיחה חוזרת עם מנהלת קבלת לקוחות ואם הסדרן הוחלט שלא אשלם על פירוק והרכבה של המשולש , שילמתי על גומיות וברגים של המיתלים כולל עבודה ב 620 שקל

יצא בסוף סביר לדעתי אך רק לאחר ויכוח שלי

מחיר עלות פירוק והרכבת משולש הינה 250 שקלים שלא שולמו .....

חסכתי כמובן עלות של 1400 שקל על מקורי וחלופי 350 שקלים - לא היה חלופי ..

והמשולש הקיים ברכב ניראה לי תקין סביר !!

תודה לכל העוזרים , הפקת לקחים , וללמד איך מיתמודדים עם בעיות מסוג כאלה ושגיאות של מוסכים ....

• תוכן חדש...