Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בצהריים נסענו כמה חברים בספונטניות לים.

חניתי בחניה שהיו בה הרבה רכבים. (החול היה בגובה נמוך)

בקיצור שבאתי לצאת, נסעתי ברוורס לאט ובטעות הגעתי לנקודה שהחול בה היה יותר גבוה (ממש מטר מאיפה שחניתי).

בקיצור, בידיוק אחרי שהנעתי חשבתי שעדיף לתת ממש קצת גז ולא להפסיק כדי שהרכב לא התחפר, הבעיה שבו זמנית סיבבתי ההגה, ואז הרגשתי שהוא מתחפר, ישר עצרתי ולא ניסיתי לצאת מזה ללא עזרה.

כרגיל אני בנאדם שנלחץ מהר, ישר עצרתי טנדר שעבר ליד, ביקשתי ממנו שיגרור אותו, הוא אמר שבידיוק לפני כמה דקות הוא נתן את החגורת חילוץ שלו לחבר אחר. (הוא אמר לי שבשעה הזאת גם כמה מטרים מאיפה שנתקעתי, נתקעו עוד איזה 3 משפחות!).

שלפתי מהתא מטען חגורות שאני קושר איתם חפצים שאני מוביל לפעמים על הגג.

קשרנו אותם לשלדה, חיברנו לוו גרירה בטנדר, ואני נתתי חצי גז ככה רוורס והוא ניסה למשוך אותי, אחרי שניה נקרעה החגורה, והרכב התחפר יותר.

הנהג של הטנדר והחברים שלו (ערסים לייט מנופחים) ירדו מהטנדר, ואמרו לי לשים רוורס ופול גז והם ידחפו אותי (קדימה אי אפשר, החול עמוק יותר).

בקיצור חברים שלי והחברה מהטנדר דחפו אותי מהטמבון הקדמי, נתתי חצי גז ככה והרכב יצא.

אחר כך הייתי צריך לעשות פרסה, הנהג של הטנדר אמר לי לשים D ולתת פול-גז ולשבור ההגה.

אני כמובן מפחד מאוד על הרכב, עשיתי מה שהוא אמר רק עם חצי גז, ויצאתי מזה. (פחדתי על הציריות בעיקר, אחרי שיצאתי מהתסביך הזה בדקתי מאחורי הגלגלים שהכל תקין והיה יבש וטוב).

כל הדרך חזרה (זיקים-בש) הרכב נסע בסדר גמור, אולי היו קצת רעשים אבל יכול ליהיות שזה פסיכולוגי.

הגיר תפקד כרגיל טפו טפו טפו, נתתי כמה קיקים והיה כרגיל. (כל תקלה קטנה שיש ברכב אני קודם נותן קיק, זה סידר לי כמה פעמים בעיות, זה נשמע דפוק אבל אני יכול להסביר).

עכשיו בידיוק חזרתי מיציאה (חבר לקח אותי), הנעתי עכשיו את הרכב ויצאתי לסיבוב והכל נורמלי.

מה שכן, היה כתם כלשהו בחניה מתחת לאיזור של המנוע, עכשיו שנגעתי בו הוא לא היה טרי (חניתי את הרכב ב7 בערב ועכשיו בדקתי שזה אומר 7-8 שעות).

שפשפתי את הכתם חזק עם האצבע, וזה לא דומה לדעתי לשמן גיר\מנוע. (טעמתי אותו ויש טעם של חול:wink:)

יתכן שזה מרכב אחר, חנו בחניה שלי כל מיני רכבים היום.

יש סיבה לדאוג?

יכול להגרם נזק כלשהו?

לגבי הצמיגים.

כאמור לא התחפרתי הרבה ולא ניסיתי סתם לדחוף את הגז, אלא רק כאשר ניסינו שיטה אחרת כל פעם (גרירה ואז דחיפה).

יש לי הרגשה שהרכב מחליק (תת-היגוי) חריף יותר, מאשר מלפני כמה חודשים (התקנתי הצמיגים בחודש אוקטובר השנה ככה, רבעייה חדשה של ברום).

יכול ליהיות שההתחפרות הזאת בחול הרסה לי את הצמיגים?

(חייב לציין שלפני שבועיים ככה, נסעתי מחוץ לעיר, שהגעתי ליעד, אחרי איזה שעה חזרתי לרכב והגלגל של הנהג על היה כמעט על הרצפה, הגאנט לא נגע בכביש)

נסעתי ממש לאט (20 קמש מקסימום) עד שהגעתי לפנצ'ריה, נסיעה של 2-3 קמ ככה, יכול ליהיות שבגלל זה הצמיג נשחק יותר מידי?)

האם זה נכון שכדי לא להתחפר, עדיף לצאת עם חצי-פול גז?

(אני עד היום חשבתי שעדיף קצת גז ואסור לעצור באמצע).

פורסם

בפעם הבאה שאתה מתחפר - בתקווה שלא תהייה כזו - ואין מי שיושיע, תוריד לחץ מארבעת הצמיגים, הסר את החול מהצמיגים שמתחפרים ובכיוון התנועה בעזרת את חפירה, או בידיים באין ברירה. הרטב את החול אם ניתן. הוצא את שטיחי הגומי והשתמש בהם כשפאלות מאולתרות. אחרי שיצאת ונשמת לרווחה, נפח את הצמיגים ללחץ הדרוש בהזדמנות הראשונה .

כמובן שלא יזיק גם להבא להחזיק רצועת גרירה תקנית.

q8WOEC5zPFE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

תראו, עכשיו חזרתי לרכב (החנתי אותו בצד אחר שאין בו כתמים קודמים, ועכשיו האספלט נקי).

אני יותר מאוחר בלילה יבדוק שמן מנוע ושמן גיר.

לגבי החילוץ, עיקר הלחץ היה שהייתי חייב להגיע לבש כמה שיותר מהר, היה איתי באוטו חבר ששומר שבת, לקח לי חצי שעה לשכנע אותו לבוא לים. (בדרך חזרה מצאתי שתי פתיונות, שתי נהגים שמרביצים אחד אחרי השני, אז נדבקתי אליהם, מקסימום אם יש שוטר אז הוא עוצר אותם).

אם לא הייתה ברירה, היינו חופרים ומורידים לחץ אוויר, גם ככה יש לי קומפרסור מהפשוטים, הוא עזר לי כמה פעמים (על רכבים של חברים).

לא חושב שהייתי מגיע למצב שלא תיהיה ברירה.

בעל הטנדר הציע לי כמה פעמים שהטנדר שלו ידחוף אותי מהטמבונים, השארתי את זה כאופציה אחרונה. אין לי בעיה הטמבונים חזקים מאוד, הם גרסו כמה רכבים בחיים שלהם.

נראה לי אני אלך בקרוב לקנות חבל חילוץ או איך שקוראים לזה, ככה אם אני נתקע או מישהו אחר נתקע, תיהיה עוד אופציה לחלץ אותו.

מה גם שלדעתי יותר קל למשוך רכב מאשר לדחוף.

המצב שלי עוד בסדר, ראיתי שם C4 פיקאסו שגם כן התחפר, רק שהוא ניסה לצאת ללא עזרה ורק דפק את המצב יותר.

לא ראיתי איך הוא יצא בסוף, אבל מה שכן נראה לי הוא גמר קלאץ' בגיר הרובוטי.

פורסם
.כל הדרך חזרה (זיקים-בש) הרכב נסע בסדר גמור, אולי היו קצת רעשים אבל יכול ליהיות שזה פסיכולוגי.

הגיר תפקד כרגיל טפו טפו טפו, נתתי כמה קיקים והיה כרגיל. (כל תקלה קטנה שיש ברכב אני קודם נותן קיק, זה סידר לי כמה פעמים בעיות, זה נשמע דפוק אבל אני יכול להסביר).

עכשיו בידיוק חזרתי מיציאה (חבר לקח אותי), הנעתי עכשיו את הרכב ויצאתי לסיבוב והכל נורמלי.

מה שכן, היה כתם כלשהו בחניה מתחת לאיזור של המנוע, עכשיו שנגעתי בו הוא לא היה טרי (חניתי את הרכב ב7 בערב ועכשיו בדקתי שזה אומר 7-8 שעות).

אשמח אם תסביר

פורסם

קיק דאון לא הדרך לפתור תקלות כי הרכב לא מרפה את עצמו ואם יש תקלה במנוע, טיימינג וכד' קיק דאון עלול לגרום ליותר נזק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אשמח אם תסביר

קודם כל שכחתי את הסמיילי.

דבר שני, אני יודע שזה צירוף מקרים.

פעם ראשונה- במוסך פירקו לי את הEGR הבעייתי (בנו לו אטם חדש), בקיצור העובד בטעות נגע עם המפתח בפלוס מהמצבר ובצד השני בבורג שתופס הEGR, בגלל שהמפתח מתכתי, הוא קיצר את המחשב כנראה.

המחוג קמש היה תקוע על 180, אמרתי למנהל והוא אמר שזה יסתדר, יצאתי לנסיעה רגועה וזה לא הסתדר, נתתי קיק דאון חזק, ובדיוק זה הסתדר.

פעם שניה- נכנס כנראה קצת מים למנוע, אמרתי למוסך שישטוף לי מתחת לרכב בלחץ חלש (את האיזור ל ההגה בעיקר) שלא יפסלו לי טסט על לכלוך (אין נזילה אבל יש קצת לכלוך), בקיצור שטפו קצת כמו שביקשתי, שיצאתי מהמוסך הרכב רעד מאוד, ידעתי שזה מים במנוע, כמה דקות של נסיעה רגילה לא עזרו, נתתי קיק והופ הרכב כמו חדש. (מבחינה טכנית הייתי ממשיך עוד קצת בנסיעה וזה היה מסתדר, המים היו נעלמים).

לדעתי עכשיו הכל בסדר, יצאתי עם הרכב לנסיעה בעיר, הכל כרגיל ואין נזילות.

פורסם
אל תהייה כל כך דרמטי...

בפעם הבאה נסה לשים קרש מיתחת לגלגל זה לרוב עוזר

יאפ.

קרש או אבן (אולי גם שטיח רכב, לא ניסיתי) מתחת לגלגל המתחפר.

מה שנשאר לעשות עכשיו זה להציץ על הצמיג לראות שלא נשחק בצורה נראית לעין.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

הצמיגים נראים סבבה, אין חוץ בחריץ, הם נקיים (עדיין יש צבע עכור כזה, לא השחור של הצמיג).

כל אופן, כנראה אותו יום נהגתי אגרסיבי כי מיהרתי מאוד להגיע הבייתה.

יכול ליהיות שהרגשתי איבוד אחיזה כי היה יותר מידי לחץ בגלגלים (אני מקפיד לנפח לחץ תקין כל שבוע, במקרה כבר שבועיים לא ניפחתי, היה בצמיגים הקדמיים 34 ככה ובאחוריים 35, שברגיל אני מנפח 32.)

פורסם

יאללה כמה אפשר לטחון את הנושא הפעוט הזה

שקעת חילצו אותך ובזה זה נגמר יש כמוך ששוקעים כמו חול ולא קורה להם כלום

אם אתה ממש מוטרד תגיע למוסך שירימו את הרכב לבדיקה ויעשו נסיעת מבחן

• תוכן חדש...