Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מסיבה כלשהי מוסכים מורשים של רנו (קרסו) משתמשים בשמן של פז עבור פלואנס ט"ד ובמחיר לא נמוך, ראיתי הצעות מחיר של סביבות ה300 ש"ח. האם זה ייתכן שהיבואן יחייב את בעל הרכב להשתמש בשמן של פז, במקום לרכוש שמן איכותי יותר (במחיר נגיש יותר) אשר עומד בכל התקנים של רנו?

בנוסף, מוסך מסויים בצפון הארץ אמר שהוא יסכים לקבל זאת בתנאי שבעל הרכב יחתום על טופס שאומר שבעל הרכב ישתמש בשמן אחר (לא של פז, כפי ש"קרסו" רוצים) על אחריותו בלבד (שזה בעצם הסרת אחריות, במידה מסויימת), האם זה הגיוני?

כיצד יש לפעול במקרה כזה?

מודה מראש לעונים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

הייתי מחפש לרכוש שמן של ELF שמוגדר למנועי הדיזל המודרניים שכוללים מסנני חלקיקים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בנוסף, מוסך מסויים בצפון הארץ אמר שהוא יסכים לקבל זאת בתנאי שבעל הרכב יחתום על טופס שאומר שבעל הרכב ישתמש בשמן אחר (לא של פז, כפי ש"קרסו" רוצים) על אחריותו בלבד (שזה בעצם הסרת אחריות, במידה מסויימת), האם זה הגיוני?

כיצד יש לפעול במקרה כזה?

.

כמובן שזה הגיוני ושום סידור אחר לא הגיוני.

אם הבאת את השמן איתך, אין למוסך יכולת לדעת מה יש לך בתוך ג'ריקן שהבאת, ולכן הם מראש דואגים להסיר אחריות.

יצינו את זה גם בחשבונית של הטיפול (שמן סופק על ידי הלקוח) ומכאן אחריות על כל מה שקשור למערכת שימון - עליך.

פורסם

ברנו קנגו דיזל שהייתה לי במהלך 320 אלף קילומטרים נעשה שימוש בשמנים של פז עם 0 תקלות.

זה היה דיזל רגיל ולא טורבו.

יותר מזה אני לא יודע להגיד.

השמנים בקרסו עומדים במפרט היצרן, והם בסדר אך כמובן שקיימים שמנים איכותיים יותר.

פורסם

על סמך מה קבעת שהשמן של פז לא איכותי? מי אמר שזה לא שמן סופר איכותי?

זה שאין מדבקות מפוארות ושם מפוצץ לא אומר שזה שמן לא טוב.

פורסם

העובדה הפשוטה,כולנו פטריוטים תאורטית.

אני אישית? אוהב מאוד תוצרת הארץ.

בכל הנוגע לשמנים אני אלך על CASTROL EDGE

פורסם

יש תוצרת הארץ ויש תוצרת הארץ. אני לא טוען חלילה שכל מה שמיוצר בארץ אינו איכותי; להיפך, ישנם מוצרים תוצרת כחול לבן, אשר נחשבים לאיכותיים בקנה מידה עולמי. למרות האמור לעיל, אני בספק שהשמנים של פז/דלק וכו' יכולים להכלל ברשימה היוקרתית הזו.

ברכב שלי אני יש AGIP כאשר המלצת היצרן (אלפא רומאו) היא לשמנים של Selenia, אך בארץ (היבואן) משתמשים לרוב באג'יפ (אשר לא נופל באיכותו) בפחות כסף. לאחרונה ראיתי שהתחילו לייבא סלניה לארץ (במוסכים של אלפא הכוונה) ומשתמשים בהם לפי דרישה, אם כי ברירת המחדל היא עדיין אג'יפ (למיטב הבנתי).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ממקורות יודעי דבר ידועה לי עובדה שהיא סוד די לא ידוע אודות חברות השמן הישראליות. מסתבר , והדבר מוצהר , שחברת שמנים כמו פז עוסקת בייצור ושיווק שמן , אך גם במקביל משמשת כיבואן של חברת שמנים עולמית ידועה - לגיטימי.

למשל פז משווקת את קסטרול , ראו את קטלוג השמנים שלהם, כדאי לגלול בקטלוג למטה.

http://www.pazlub.co.il/disselOil.asp?lang=1&sug=3&sub_cls=3&page=36&sub_parent_id=16

דלק מייבאת את MOBIL :

http://www.delkol.co.il/catalog.asp?cat=52

פז כותבת מפורשות :

"פז שמנים וכימיקלים היא החברה המובילה בישראל בענף השמנים, חומרי הסיכה, הממסים וחומרי הגלם לתחבורה ולתעשייה. בנוסף, משמשת החברה כנציגתן של מספר חברות בינלאומיות לשמנים וכימיקלים בישראל."

ראה:

http://www.paz.co.il/index.aspx?id=4349

אז מה הסוד ? חברת השמן אינה בהכרח היצרן והמפתח של השמן הישראלי הממותג שלה. חברת השמנים הישראלית מזמינה

וקונה בצוברי ענק שמן מהמותג העולמי ופשוט אורזת אותו בארץ במיכלים מקומיים עם מיתוג מקומי. בשיטה זו , המזכירה שיטת

PRIVATE LABEL - כל הצדדים מרויחים. חברת השמן הישראלית קונה ומייבאת בכמויות גדולות ועלויות הרכישה נמוכות יחסית. עלות האריזה והמיתוג בארץ לא גבוהה, וכך ניתן לשווק סיטונאית די בזול. המחלקות הטכניות ביבואנים הגדולים מודעות לכך. הם מקבלים לעיתים גם בצוברים בגודל בינוני שמן עולמי (קסטרול, מוביל) המופיע בשם מותג מקומי , אך העונה באופן מלא למפרטי היצרן הנדרשים.

תכלס, שמן הפז במוסכי רנו כנראה לא יוצר כלל בארץ הקודש...

דרך אגב - ראו בוליטין רשמי של AUDI עם רשימת שמנים מאושרים לשימוש לשוק האמריקאי:

http://microsites.audiusa.com/ngw/09/media/downloads/pdfs/Audi_TechnicalServiceBulletin_1997-2012.pdf

עשו חיפוש למילים : PAZ , SONOL , DELEK.

ראו אילו חברות שמנים אחרות ברשימה.

פורסם

כיצד יש לפעול במקרה כזה?

אם אתה לא מוכן שיכתיבו לך באיזה שמן להשתמש ובאיזה מחיר אתה יכול ללמוד טוב את נושא השמנים והתקנים ולתת למוסכניק שאינו מורשה יבואן לשים את השמן שאתה חושב שהוא המתאים (וכך אתה לא מוותר על האחריות). אבל אתה צריך לדעת, שאם תגרום נזק למנוע, היבואן יכול לעשות לך בעיות.

• תוכן חדש...